cok tesekkurlerr buarada alalh bagıslasın allahım saglıklı buyutmek nasıp etsınn onları ben kendı bebeklerım ıcın mucize diyodumm.sizinkılerr daha mucizelermış=))siz hangi hastaneye gittiniz nerde dogum yaptınız?bu arada gercekten içimi rahatlattınızz=))rabbım ısallah banada saga salım bebişlerimi kucagıma almayı nasıp ederr iyi günlerrr=))
merhaba arkadaşlar ben 11 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyiem tek yumurta ikizlerinde ne gibi sorun yaşadınız şuan bu konuda hiç bir bilgim yok ilk gebeliğim onlara bişey olur diye çok korkuyourum lütfen tek yumurta ikizlerine hamile olanlar bilğilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum bu hafta ben ayrıntılı ultrasona girdim bi sorun olmadığını belirtti boyları birinin 44 mm digerinin 47
Slm bentek yumurta ikizlerine hamileyim benide perinatolojiye gonderdi doktor riskli gebelikmis bugun ilk randevuma gidcem bakalim nasil olcak sizinde tek yumurta ikizimi acabaAllah evlatlarınızı size bağışlasın güle güle büyütün ben doktor sıkıntısı çekiyorum koca istanbulda iyi bir doktor bulamadım doğumdan çok korkuyorum siz ne şekilde doğum yaptınız sürekli doktorlar korkutuyolar sinir bozmaktan başka işleri yok bi kadın doğum doktoru bana bakmak bile istemedi süerkli riskli bi gebelik ve süerkli perinatolojiye gitmem gerektiği söyleniyo sizin doktorunuz kimdi
S.a cnm sen pskologmusun ne guzel yazmissin oyle valla icim acildi iki gundur kendimi yiyip bitiriyorum yazdiklarin kendime getirdi beni allah razi olsundrlar sana oluşabilecek olumsuzlukları söyleyecek ki sen de dikkat edesin.gerçekleşecek diye birşey yok.
bu kadar kendini üzme. bebişlerini üzmek ister misin? inan onlar da etkileniyor.
hamileliğin keyfini çıkar. birkaç aya tekmelerini hissedeceksin. onlarla konuş bol bol. güzel şeyler anlat.
onlar sana gelmeye hazırlanıyor annesi. seni çok seviyorlar. sen de onları bağrına basacaksın.
olunlu düşün ki olumlu olsun. herşey iyi gider sağlıkla kucağına alırsın. va be dersin bu yaramazlar benimmi?
insan başta inanamıyor. kendinle gurur duyacaksın. kokularını içine çekeceksin.
harika birşey annelik. sen de anneliğe adım attın. ilk başlarda çok mide bulantın olabilir, kilo verebilirsin, bazı şeylerden tiksinirsin. bunlar olağan şeyler.
benim 28. haftada pembe lekelenmem olmuştu. çokşiddetli bel ağrısı,akıntı,lekelenme vs bunları ciddiye al. kontrollerine düzenli git hiçbirşey olmaz.
vitamin ve folik asit almayı ihmal etme. ve sana tavsiyem ev işleri falan kendini yorma. boşver kalan kalsın. yemeğini yap ye yeter. ve de alışverişi 20-25 haftada tamamla.25. haftadan sonra çok ağırlaşıyorsun. 28. haftadan itibaren de doğum için herşeyin hazır olsun.ne olur ne olmaz.
çapaya gitmek istemiyorum demişsin.durumun nasıl bilmiyorum fakat özeller dünya para istiyor. en azından tahlil, ultrason vs için perinatolojiye gitmeni öneririm. özel için de Hayri Ermiş bir numara. yeri nerede bilmiyorum.
herşey gönlünce olsun. tekrar söylüyorum bu günlerin keyfini çıkar. unutma bizler özel anneleriz. kaç kişiye nasip oluyor ki ikiz anneliği
hayır canım psikolog değilim ama sizinle aynı yollardan geçtim.eh biraz da sizden tecrübeli sayılırım bu konuda.S.a cnm sen pskologmusun ne guzel yazmissin oyle valla icim acildi iki gundur kendimi yiyip bitiriyorum yazdiklarin kendime getirdi beni allah razi olsun
Senin yazini okuduktan sonra kendimi olumlu yonde motive ediyorum rabbim senin evlatlarinida sana bagislasin saglikla hayirli evlat olmayi nasip etsin rabbim banada saglikli bi sekilde hayirlisiyla kucagima almayi nasip edsin diger tum annlerede ayni dileklerimlehayır canım psikolog değilim ama sizinle aynı yollardan geçtim.eh biraz da sizden tecrübeli sayılırım bu konuda.
monokoryonik diamniyotik ikizler zaten riskli gebelik kapsamındadır.yani herkeste herşey kötüye gidecek diye bir şey yokki.sadece normal hamileliklere göre daha dikkatli, özenli, daha tedbirli, ne bileyim daha gözlemci olman gerek.
bak benim sıpalar 12 temmuzda 3. yaş oldular teyzesi.bıcır bıcır kafamı şişiriyorlar akşama kadar.senin bu iyi günlerin dermişim :))))
annelik çok çok zormuş, yorucuymuş onu anladım ama çok çok çok güzel bir duygu.muhteşem.hamileliğinden, doğumuna, ikizlerinle olan anlarına kadar herşey muazzam birer hatıra.
bu günlerin öyle çabuk geçecek ki özleyeceksin.bu sıpalar karnımda mıydı diyeceksin....
kendini üzmeyi derhal bırak olur mu?
amin cümlesini inşallah.Allah sana da sağlıkla kucağına alıp,hakkıyla büyütmeyi nasip etsin.Senin yazini okuduktan sonra kendimi olumlu yonde motive ediyorum rabbim senin evlatlarinida sana bagislasin saglikla hayirli evlat olmayi nasip etsin rabbim banada saglikli bi sekilde hayirlisiyla kucagima almayi nasip edsin diger tum annlerede ayni dileklerimle
Gittim bu hafta gene gidcem ense kalinligi olculcekmis simdilik bi sorun gözükmüyor . Bi sorum olcakdi sana bu tur gebeliklerde ne kadar zaman arayla kontrole çağırıyorlar acabaamin cümlesini inşallah.Agözükmüyor ana da sağlıkla kucağına alıp,hakkıyla büyütmeyi nasip etsin.
doktora gittin mi ?ne dedi?
Cnm bende tek yumurta ikizleri istanbul zeynep kamil kadin doguma riskli gebelikte tedavi oluyorum ama her gittigimde bir moral bozukluğu her gittigimde ayri bi hastalık olabilir fln diyolar her seferinde tam kendimi alistiriyorum gene baska sorun söylüyorlar napcami bilmiyorum ozelden duzgun bi doktor araştırıyorum devletteki doktorlar hep en kotusunu söylüyor larMerhaba bende tek kese icigebelikteiz bebislere sahip anne adayiyim biri 7+4 biri 7+2 ikisininde kalp atislarini duyduk cok sukur.her doktor bakmiyo riskli diye cok korkuttular beni de ama cok sukur doktorumu buldum hep miral veren olumlu konusan biri rabbim kucaklarimiza almayi nasip etsin insallah
Kızlar gidebiliyorsanız Çapaya gidin. Zeynep Kamil herhangi bir müdahale yapamıyor oraya yönlendiriyor. Benimkilerde tek yumurtaydı sağlıkla kucağıma aldım çok şükür.Cnm bende tek yumurta ikizleri istanbul zeynep kamil kadin doguma riskli gebelikte tedavi oluyorum ama her gittigimde bir moral bozukluğu her gittigimde ayri bi hastalık olabilir fln diyolar her seferinde tam kendimi alistiriyorum gene baska sorun söylüyorlar napcami bilmiyorum ozelden duzgun bi doktor araştırıyorum devletteki doktorlar hep en kotusunu söylüyor lar
En korkuncunu ben yaşıyorum su anda. 20 haftalıklar hersey normal giderken birden birinde büyüme geriledi? İkiz ikiz kan transferi sendromu yaşıyorlar- gebelik sonlandırılcak- kıyamıyorum ama okadar cok riskten söz ettiler ki.. Kendimden vaZgeçtim. Artık aralarındaki büyüme farklı 2 katına cıktı. Biri ölürse biri kesin ölecek- plasenta laZere uygun değilmiş- bebeklerden birini öldürcekler- birinin de yaşama sansı % 40mış(((((
Pelusga ve zegube bebisleriniz nasil bu ikizden ikize tranfuzyon 19 ve 20.haftadan sonrami oluyor sizun bebislerin arasinda zar varmiydi?bende ucu gebeyim biri tek yumurta ve arada zar yok monoamniyotik tranfuzyon yasama olasiligim ve erken dogum olasiligim cok yuksekmis motelim sifir sonlandiralim diyor doktorlar tek gebelik ile devam edelim diyorlaf kafam cok karisik
Arada zar var canim başka bir doktora gitt7m onun alettede 25 gr fark cikti au an kan calma yok dedi ama suyu birinin fazla 3 doktorda ayninseyi soyledi bu baslangic gostergesi olabilirmiş kafam cok karisik Allaha emanet mimikleimizPelusga ve zegube bebisleriniz nasil bu ikizden ikize tranfuzyon 19 ve 20.haftadan sonrami oluyor sizun bebislerin arasinda zar varmiydi?bende ucu gebeyim biri tek yumurta ve arada zar yok monoamniyotik tranfuzyon yasama olasiligim ve erken dogum olasiligim cok yuksekmis motelim sifir sonlandiralim diyor doktorlar tek gebelik ile devam edelim diyorlaf kafam cok karisik
Cnm sen nerde muayane oluyodunBende 21 haftalık tek yumurta ikizlerime hamileyim. İkisi arasındaki kilo farkı 100 gr. Ve küçük olanın suyu daha az. Transfüzyondan şüpheleniliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?