TEk yumurta ikizleri (monokoryonik diamniyotik) gebelik yaşayanlar

Sizin de tek yumurta ikizi miydi bebekleriniz, normal doğumsa ne güzel :) evet transfüzyon için elimizden bir şey gelmiyor. Ben şimdilik 2 haftalık takiplerle kontrol edileceğim. Umarım aralarında fark açılmadan onlara kavuşurum. Allah bağışlasın bu arada ikizlerinizi :)

Evet tek yumurta ikizleri şimdi 10 aylık oldular. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

Evet tek yumurta ikizleri şimdi 10 aylık oldular. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
Masallah canim. Allah bagislasin. Bende normal dogum istiyordum ama mono di oldugu icin ilk bebekle birlikte plesanta ayrilirsa 2. Bebegi kaybetme ihtimali varmis. Sizinkiler dikaryonik diamniyonik miydi?

Masallah canim. Allah bagislasin. Bende normal dogum istiyordum ama mono di oldugu icin ilk bebekle birlikte plesanta ayrilirsa 2. Bebegi kaybetme ihtimali varmis. Sizinkiler dikaryonik diamniyonik miydi?
Ben henüz doktorumla doğum şeklini konuşmadım ama işler yolunda gitse bile sezeryan daha iyi olacak sanırım. Tek gebelik olsa ben çoktan hazırdım normal doğuma. 19+6,20.haftayı bitirdim bugün. Bebeklerinin biri 279 biri 360 gr. Kilosu az olan bebeğimin kordon damarı tek, kilo azlığı bu yüzden olabilirmiş. Bir de aynı bebeğimde hala kalpte odak gözüküyor, inşallah kapanır diye dua ediyorum. Önümüzdeki günlerde perinatologa gideceğim, bakalım neler diyecek..

Selam anneler! 24 haftalık tek yumurta iki erkek bebek bekliyorum. Bu süreçte bizim ufak canavarlara site oluşturdum. Amacım bebişlere hatıra bırakmak, bir yandan da yaşadığım zorlukları paylaşmak. Ara ara güncel yazılar paylaşıyorum. İsteyen üye de olabilir. Link: www.ikizbebeklerim.com
Amacım kesinlikle para kazanmak vs değil. Zaten sitenin reklam alma yetkisi de yok. Sadece eğlenceli bir macera ortamı hedefledim.

Arkadaşlar merhaba, ben de geldim aranıza...

Bize de 7. Haftada süpriz oldu ve 2. Bebek göründü. Benim şimdilik tek yumurta ve tek plasenta ikizi gibi duruyor. Böyle olup sağlıklı Doğum yapan anneler nelere dikkat etmemiz gerekir sizce?

Hayirli olsun canim. Keseler ayni mi farklimi?

Teşekkürler, kese aynı gözüküyor. Tek yumurta ikizi gibi... tabi beni aldı bir telaş kaygı...
Keseler ayni ise kesinlikle tek yumurta ikizidir. Yada bizim gibi tek plesenta ve iki kese ise de tek yumirta ikizidir. Hayirli olsun canim. Allah saglikla kucagina almaya kismet etsin

Keseler ayni ise kesinlikle tek yumurta ikizidir. Yada bizim gibi tek plesenta ve iki kese ise de tek yumirta ikizidir. Hayirli olsun canim. Allah saglikla kucagina almaya kismet etsin
Arada zar gibi birşey gözüktü ama tek plesanta tek kese... amin inşallah. Çok zor değil mi tek yumurta ikizi Allahım yardım etsin. Daha 8. Haftadayım ben. 6 ayım var

Insallah arada zar vardir canim. Cunku tek yumurta ikizlerinde bunlara gore risk durumlari farkli oluyo. Benim keselerin arasindaki zarda inceymis doktor oyle demisti. Zaman cok cabuk geciyo canim ya goz acip kapayincaya kadar bi bakican bizimkiler kadar olmussun. Saglikli olsunlarda

İyi akşamlar arkadaşlar 15 haftanın içindeyiz biz ama 4 5 gündür karnımda sertleşme oluyor toplanıyorlar ilk hamileliğimde toplanma sertleşme 30 hafta da fln olduğunu hatırlıyorum ama bu haftalarda bebeği bile hissetmiyordum(tek bebekti) şimdi ikinci hamilelik ikizler bebek hareketi belli belirsiz hissediyorum da diyemiyorum hissetmiyorum da anlamdım ama akşam özellikle taş gibi kesiliyor karnım
biraz sonra yumuşuyor sonra tekrar oluyor başına böyle bişey gelen varmı bu haftalarda sertleşme yaşayan oldumu haftaya kontrol var sorcam ama şimdi Dr gitmeme gerek varmı yaa endişelendm

Merhabalar bende geçen hafta 6+3ken bebeğin kalp atışını görmek için gittiğimde tek kesede iki bebek olduğu fark edildi.birinin gelişiminin iyi olduğunu diğerinin biraz geri kaldığını söyledi.birinin kalp atışını aldı doktorum ama diğerinin tam alamadım dedi.Kese etrafında kanama oluşmuş ilaç falan verdi.10gün sonra çağırdı tekrar.Pek istenmeyen bir gebelik türü olduğunu söyledi okdar moralim bozuldu ki hiç bir bilgim olmadığıniçin sevinçten çok kaygı oldu içimde.Sizdede aynı problem var mıydı? Bu şekilde gelişim farkı

merhaba aynı şeyleri bende yasıyorum şuan diğerinin kalp atımı duyuldumu

Canım bende ikiz gebelik yaşadım çok sükur birşey olmadı benjm tanıdığım bir suru arkadaşımda tek yumurta ikizi doğurdu tabi erken doğum mutlaka olur özelikle tek yumurta ikizlerinde benim arkadaşım 27 haftalık doğum yaptı çok sükur herşey yolunda gitti bende 33 haftalık yaptım su anda bebeklerim 4 aylık

Evet 10gün sonra gittiğimde duyuldu sizinde duyulur merak etmeyin gelişimleri arasında biraz fark vardı ve genelde de ikizle de hep oluyor galiba bi ara kapanmıştı ama yine var bende başka problemler çıktı bnm size tavsiyem mutlaka bi peritonoloji uzmanına gözükün en azından onunda takibinde olun.

Canim endiselenme. Benimde en baslarda biri digerinin yarisi kadardi, kalp atislarini bile duyamamistik. Bende tek yumurta ikizi oldugunu doktor soleyince cok sevinmistim. "Niye seviniyonki cok fazla riski var" demisti. Benimkiler mono-di seninkiler mono-mono. Benden bi tik daha fazla riski ayni kesede olmalarindan dolayi. Ama hic uzme kendini. Ben bugunlere geldim bak simdi dogum icin geri saymaya basladim bile. Hala aralarinda cok az fark var ama zaten ikizlerde birebir ayni doganda pek yok onemli olan aralarindaki farkin orani. Keyfini cikar hamileliginin. Hersey ilahi takdir. Allah vericem derse verir, vermiycem derse ne yaparsan yap olmaz.

Çok tesekkür ederim .Hiç haberim yoktu 6 haftalıkken kalp atımını duymak için gittim randevuma.Dr bakmaya başlayınca yüzünde inanılmaz bi kötü hal aldı.Bu ikiz dedi ama sevmediğimiz tek yumurta ikizi dedi ve bunlar birbirine yapışık dedi.diğerinin kesesini hiç görmemiştik.ilk defa o gün gördük diğer büyük kesenin yarısı kadardı.onun kalp atımı yoktu.sonra doktor bunlar yapışık ikiz olmaz sıkıntılı biri zaten gelişimi durmuş dedi.diğeride durur dedi.çok üzüldüm.şuan bekliyorum bi hafta geçsin tekrar bakıcam dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…