Tek Tüple Hamile Kalan Varmı ? Lütfen Yardım Edin İyi bir doktor arıyorum

takvim86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
415
42
118
İstanbul
Kızlar Merhaba,

Kısaca hikayemden bahsedeyim.3,5 yıllık evliyim 1 yıldır gebelik için uığraşıyorum .sperm testi , hormonlar ,smear testi hepsi normal. Yumurtalama tedavisi 3 ay klomen tedavisinin ardından klomenle aşılamam yapıldı ve sonuç negatif . Doktorum rahim filmi çekinmemi istedi.İşte o günden sonra benim için zor günler başladı. Sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendimm. Çok az miktarda sızıntı varmış sağ tüpte. Sol tüp açık çok şükür. Doktorum bu şekilde de gebe kalabilirsin ancak diğer kadınlara göre şansın düşük diyor. 6 ay bekleyelim 6 ayın sonunda tanısal histeroskopi yapalım dedi. Ben başka bi doktora gittim .O da Sağ taraf tıkalı sol tarafta da iltihap var dedi. Diğer doktorum iltihaptan hiç sözetmedi bile bi ton iğne , fitil verdi. İltihapı kurutalım tek tüple hamile kalmaya çalış. 6 ay dene olmassa laparoskopi yapalım . O da ne kadar başarılı olunur bilinmez , Olmadı tüp bebek denersin dedi. Kaç gündür ağlamaktan kafamı kaldıramıyorum. Daha 26 yaşındayım böyle bişey yaşayacağımı hiç düşünmemiştim. Lütfen yardım edin kızlar. Benim gibi olup tek tüple hamile kalan varmı ? Birde İstanbul Anadolu Yakasındaki Uzman bir doktor arıyorum.

Ohooo o kadar çok ki bu sekilde hamile olan hiç korkma canim benim. Ben sadece 6 ay bekle demelerindeki mantigi anlamadim. Zaten klomen de kullsnmissin niye bekleyecekmissin ?? Olmadi asilama yaptirirsin ne o öyle tüp bebek demisler hemen. Için rahat olsun canim yasini falan düsünüp hic can sikma burayi bi oku herkes senin gibi bende 21 yasindayim sol yumurtaligim hiç yok ama benim bile umudum sonsuz baska doktora daha git. Coguda para icin yapiyor bunu tekrar tekrar gel diye.

Canım çok saol sen yaptırdınmı aşılama ? Allah hepimize yardım etsin bu yolda başka kimse yokmu bana yardım edecek lütfen kızlar fikirlerinize ihtiyacım var özellikle istanbul Anadolu yakasında iyi bir doktor arıyorum

öncelikle merhaba arkadaşım. neredeyse aynı durumdayız bende 4 yıl olucak evleneli ve benimde maalesef sağ tüpüm tıkalı..bunu bilmeden 2ay klomen kullandım tabi negatif sonrasında hsg çekildim sağ kapalı çıktı ve bir sonraki ay klomenle ilk aşılamam yapıldı ama sonuç yine negatif..doktor bana bikez daha aşılama olmazsa tüp bebek dedi şuan için ikinci aşılamada kararsızım aslında.. rabbim hepimizin yardımcısı olsun canım..çok zor süreçler..tek tüplede hamile olanlar var elbette ama malesefki şansımız yüzde elli düşüyor tabi..

canım bende aynı durumdayım benimde sol tıkalı sağ açık dr lap. dedi ama ben hemen yaptırmadım 2 farklı doktora gösterdim 3 ay bekle sonra dedi kendiliğinden kalırsın diye ama zor gibi ya .senin dr hsg çekmeden nasıl klomen aşılama falan yaptı anlamadım.benim gittiğim dr ilk başta hsg ve sperm testi istediler yoksa tedaviye başlamayız dediler mantıklı olanda o zaten sana boşuna hormon yüklemiş kaç ay

merhaba canım bende benzer durumdayım..benımde sol tüüpüm kapalı..bir çok doktora gıttım ve fikir edindim...bı kere gıttıgım butun doktorlar kesınlıkle laparoskopi önermedi çünki en baştn tıkalıymış ve acılma sansı yokmuş...bende 3 kez klomen denedim ve maalesef sonuç alamadım..şuan tüp bebek merkezlerıyle görüşüyorum..ilk iş aşılama önderiyorlar..bu ay buyuk ıhtımal aşılama yapıcam sanırım....tabı şansımız çok düşük aşılamada ama bu şekilde hamıle kalanlarda var..

iltihap olayına gelınce...film rporunda ne yazıyor cnm sanırım hidroselpink yazınca iltihap veya su bırıkıntısı oluyor ve rahme sürekli su sızdırıyor..o şekilde hamıle kalma olasılıgın kesınlıkle yok..eger hıdroselpink varsa sende hemen amelıyatla o tüpünün alınması gerekıyor..aksı taktırde hamılede kalsan o sıvı bebegin düşüşüne yol açıyor

anadalu yakasında maalesef bildigim bi doktor yok ama umranıye cevresınde bı doktorun tüp bebekte çok ıyı oldugunu soyluyorlar

Canım resmen aynı şeyleri yaşamışız senin neden dolayı kapalı sağ tüpün bişey dedimi doktor ? Kürtajın felan oldumu hiç? Bana doktorum 2. Aşılamadan hiç bahsetmedi bile 6 ay dene histeroskopi yapalım dedi .Benim sağ tüpüm tamamen tıkalı değilmiş, Az da olsa sızdırma varmış.Ya Enfeksiyon yada doğuştan olabilir dedi.Ewt canım banada doktor bu şekilde kalabilirsin dedi.Birde aşılamanın başarı şansı zaten çok düşük , Bana tüp bebek daha mantıklı geliyor.Allahım sen yardım et

canım bende iki doktorla görüşüyorum şuan biri histeroskopi yapalım diyor ,diğeri ise histeroskopi ve laparospiyle açılmaz gerek yok. 6 Ay dene tüp bebek diyor. Film raporunda Utrerin korpus inferiorda sağ lateral duvarda sineşi ile uyumlu olabilecek bulgular yazıyor.Hidroselpink yazmıyor canım, Ne anlama geliyor acaba ?Ama ben genede umudumu kaybetmiyorum canım en kötü tüp bebek yaparız. Belki biraz zor olucak ama gelicek bebeişlerimiz

Ewt canım doğru olan o ben çok istedim aşılamayı doktorumda hsg istemeden yaptı. Sonraki ay çektirdimde sağ tüp tıkalıydı . Sen laparoskopi yaptırmayı düşünüyormusun 3 ay sonra ?Neden dolayı tıkalı tüpün ?

doktorum bişey demedi neden tıkandığı ile ilgili direk laporoskopi dedi bende sonuçları başka 2 doktora gösterdim biri 6ay diğeri 3 ay bekle öyle ameliyat ol dedi haziranda gideceğim ama başka doktora eğer o ameliyat derse yaptıracam zaten birde benim 2 side tıkaslımış sağ taraf filmle açıldı

neden kapalı olduğuna dair bişey demedi doktor. kürtajım düşüğüm filanda hiç olmadı şuana kadar hiç hamile kalamadım yani.. ama iltihap yada sıvı birikintisi yokmuş öyle olsaydı ameliyatı önerirdi çünkü tüp bebek yapılınca bile olmazmış fakat şu durumda bana istersen bikaç ay bekle istersende hemen tüp bebek yap dedi..bilmiyorum artık olmazsa bayram sonu tüp bebek düşünüyorum..inşallah hayırlısıyla olurda son umudumda tükenmez..seninde hakkında hayırlısı olsun canım..

Amin canım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun. Ben de senin gibi bayrmadan sonra tüp düşünüyorum . Benim kafama hidrosalpenks olayı takıldı. Benim raporumda veya ultrasyon muaynesinde doktor öyle bişey demedi ama bu her kapalı olan tüpte görülüyormu bi bilgin varmı ?

benim sonuç bölümünde sağda proksimal tubal oklizyon yazıyor canım..doktora ameliyatla açılması yada tüpün alınması durumu olabilirmi dedim çünkü bende duymuştum bazen kapalı tüpten sıvı geliyormuş ve buda tüp bebek yapılsa bile gebeliği engelliyormuş..doktorun bana dediği seninkinde öyle bişey yok..o tür durumlara hidrosalpink diyoruz sendede bu yok dedi..yani biraz daha bekleyip olmazsa tüp bebek dedi..onun dışındada başka bir bilgim yok canım. bence sen sonucunu bikaç doktora daha göster ve ortak nokta ne ise öyle yap canım..

Son düzenleme:
Kızlar benim rahîn filminde iki tüpte kapalı dendi asla hamile doğal kalamazsın yasın 29 eşimdede problem yok tüp bebek dedi tutmaması ile ilgilide biley yok dendi o ay tüp denedim tabiki negatif hemen başka drye gittim ve bu film beğenmedim tekrarla dedi ve sol açık sagda hidrosakpinks ve tüm sorular değişti bu akan sıvı tüp bebeğe engel olmuş laparoskopi oldum tüpü bağladı sagı ve bı ay aşılama denioz altı gündür gonalf kullanıom 75 ilk larından yarın kontrolün var dua edin kısmetse Cumartesi aşılama tek Dr hatta tek filmle kalmayın dijital cektırın ocaktan beri zor günler geciyorum bu mübarek gecede hepımızın duaları kabul olsun insalah banada dua edin ne olur

laparoskopiyi denemenizi tavsiye ederim. gözünüzde büyüteceğiniz birşey değil. birkaç gün karın ağrısı oluyor sonra toparlıyorsunuz. en azından tüpler açılır ve doğal yolla hamile kalma ihtimaliniz olur.
benim sorum şu: laparoskopiden sonra ilk ay adetim gecikmişti. ikinci ayda gecikir mi? bilgisi olan var mıı?

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım..25 yaşındayım.4 yıllık evliyim.iki yıldır çocuk istiyoruz ama olmuyor.Eşimin sperm sayısı ve hareketlilik düşük.4 ayrı hastanede yapılan tahlillerin dördü de birbirinden farklı çıktı.İlk hastane Bahar Hastanesi.Birkaç titrek hareketli sperm var dediler.Tüp bebek olur dediler.Sonra devlet hastanesi.Sayı 10milyon ama canlı sperm sayısı ve hareketlilik belli değil.Sonra aile hekimimizin tavsiyesiyle Pembe Mavi Tüp Bebek Merkezine gittik.Burda çıkan sonuç 5milyon sperm %32 hareketlilik.Aşılama dediler fakat yaptırmadık.Eşimle birlikte en son Medikal Park Hastanesine gitmeye karar verdik.Burdaki sonucu ise 800.000 spermi varmış.Üroloji bölümünde tedavi görüyor şuan.İğne vurunuyor.Hap kullanıyor.Pembe maviye gitmeden bir iki ay eşime bitkisel ilaçlar almıştık ve keçiboynuzu pekmezi, kuru incir filan yemişti.Acaba bunların sayıyı çoğaltmayla bi ilgisi var mı?
Ben de Mart ayında rahim filmi çektirdim.Sağ tüp tıkalı. Doktorum filmden sonra gel ilaca başlayalım dedi.Bazı sorunlardan dolayı bu ay gitmeye karar verdim fakat doktorun yurtdışında semineri varmış.İlaca başlasan kontrole gelmen gerek fakat ben yokum dedi.Önümüzdeki aya kaldı yani.İlk başlarda pek kafaya takmıyordum ama artık üzülüyorum.Çocukları çokk seviyorum.Hasretle bakıyorum yanımdan geçen ufaklıklara Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallahh..

cnmm hıcc uzuLme ben 3 senedr ılk cocuguma daha yenı kavustummm... pkoluyumm. esımdede varıkosel var ama degerlerı duzgunn.. 2.kez klomen tedavısınde tek tuple hamıle kaldımm sukurler olsunnn. ama hep rabbmden ıstedım... bebek ıcın hep dua ettmmm... sukurler olsun sımdı hamıleyımmmmmmmmm.. hıc uzulme tatLımm...

kızlar benimde sol tupum kapalı. önce rahım fılmı cekıldım sonra laparoskopı oldum sonra yıne rahım fılmıcekıldım. sol tup kapalı. aşılamada şansımız %10 muş tup bebekte %50 verıyor doktor. doktoruma guvenıyorum,ilgilide...tek tuplede hamıle kalabılırım ancak kistim yenılemeden hamıle kalmalıyım,bu sebeble tup bebege gıdecegız ancak kapalı olan tupum sıvı dolu ve bunu ufak bı operasyonla vidalayacak doktor,3 ay sonrada tup bebege gıdecegız... laparoskopıde 1er dıkıslık 3 bolgemde diliş var,1 ay rapor verdı ızmır ege dogum evi.işe gıtmedım 1 ay,agrı sızı olmuyor üşütmeyin yeter.

Ben size moral olayım biraz

Arkadaşlar,
2005 yılında dış gebelikten dolayı sağ tüpüm alındığı için 5 yıl denememe rağmen hamile kalamadım ta ki Bahçeci kliniğine basvurana kadar. Cunki bilmediğimden boş yere 5 yıl geçirmiştim. Benden rahim filmi istediler ki sonucunda meğersem diğer tüpüm de tıkalıymış. O sırada yaşım 36 olduğu için beklememin bi anlamı olmadığını ve tüp yapmamı önerdiler. Bizde kabul ettik ve tedavi oldum ilk tüp bebek denememde hamile kaldım. Ancak bebek 9 haftalıkken düşükle sonuçlanıp kürtaj oldum

Tüp bebek merkezinde dondurulmuş embriyolarım olduğu için 3 ay dinlenip tekrar tedaviye çağırdılar. Mayıs ayında kürtaj olmuştum ağustosta tedaviye gidecektim ama bir türlü regl olmamıştım, aklıma doğal yolla hamile kalacağım gelmediği için doktora gittiğimde 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim

Suan oğlum 2 yaşında )))

Neyse 2. Bebek çok istiyordum yaşım dahada ilerlemeden doğumdan sonra hiç korunmadım ama hamilede kalamadım diye düşündüğüm mart ayında yine doğal yolla hamile kaldım arkadaşlar yani tek tüpüm yok diğeride yer yer tıkanık yazar rahim filminde

Umudunuzu asla kaybetmeyin ama bunada sebep olacak etkenler sağlayın. Tüp bebeğimi kaybettim evet doğal yolla hamile kalabiliyormuşum herşeye ragmen ama, belkide 5 yıldır olmayan bebek, tüp bebek tedavisinde hormonlarımın çalışmasıyla oldu
bilmiyorum

Allah herkesin gönlüne göre versin
Biraz uzun oldu ama size bu yaşıma rağmen inşallah umut ışığı olmuşumdur....

cnm merhaba,

benim de sol tüpüm tıkalı ama sağ açık çok şükür...
ayrıca rahim ağzında polip vardı...
polipi kürtajla aldırınca hamile kalmıştım
ama maalesef tutunur tutunmaz düşmüş, hiç haberim olmadan...

yani hamile kalınabiliyor ama arkadaşların da yazdığı gibi şans %50 düşüyor...

bana da laparoskopi önermediler çünkü tüpün büyük kısmı kapalıymış...

şimdiye kadar 2 kez aşılama yaptırdım ama maalesef negatif...
3. aşılama da olmazsa tüp yaptırcaz...

kadıköyde bahçeciye gidiyorum ben de ve şimdilik memnunum...

sakın üzülüp stres yapma,
negatif düşünme, bedenine yansır,
ne kadar ağlasan da herşey olacağına varıyor,
insan sadece kendini ve eşini yıpratıyor...

güçlü olmasın ve olacağına inanmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…