Kızlar Merhaba,
Kısaca hikayemden bahsedeyim.3,5 yıllık evliyim 1 yıldır gebelik için uığraşıyorum .sperm testi , hormonlar ,smear testi hepsi normal. Yumurtalama tedavisi 3 ay klomen tedavisinin ardından klomenle aşılamam yapıldı ve sonuç negatif . Doktorum rahim filmi çekinmemi istedi.İşte o günden sonra benim için zor günler başladı. Sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendimm. Çok az miktarda sızıntı varmış sağ tüpte. Sol tüp açık çok şükür. Doktorum bu şekilde de gebe kalabilirsin ancak diğer kadınlara göre şansın düşük diyor. 6 ay bekleyelim 6 ayın sonunda tanısal histeroskopi yapalım dedi. Ben başka bi doktora gittim .O da Sağ taraf tıkalı sol tarafta da iltihap var dedi. Diğer doktorum iltihaptan hiç sözetmedi bile bi ton iğne , fitil verdi. İltihapı kurutalım tek tüple hamile kalmaya çalış. 6 ay dene olmassa laparoskopi yapalım . O da ne kadar başarılı olunur bilinmez , Olmadı tüp bebek denersin dedi. Kaç gündür ağlamaktan kafamı kaldıramıyorum. Daha 26 yaşındayım böyle bişey yaşayacağımı hiç düşünmemiştim. Lütfen yardım edin kızlar. Benim gibi olup tek tüple hamile kalan varmı ? Birde İstanbul Anadolu Yakasındaki Uzman bir doktor arıyorum.
Kızlar Merhaba,
Kısaca hikayemden bahsedeyim.3,5 yıllık evliyim 1 yıldır gebelik için uığraşıyorum .sperm testi , hormonlar ,smear testi hepsi normal. Yumurtalama tedavisi 3 ay klomen tedavisinin ardından klomenle aşılamam yapıldı ve sonuç negatif . Doktorum rahim filmi çekinmemi istedi.İşte o günden sonra benim için zor günler başladı. Sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendimm. Çok az miktarda sızıntı varmış sağ tüpte. Sol tüp açık çok şükür. Doktorum bu şekilde de gebe kalabilirsin ancak diğer kadınlara göre şansın düşük diyor. 6 ay bekleyelim 6 ayın sonunda tanısal histeroskopi yapalım dedi. Ben başka bi doktora gittim .O da Sağ taraf tıkalı sol tarafta da iltihap var dedi. Diğer doktorum iltihaptan hiç sözetmedi bile bi ton iğne , fitil verdi. İltihapı kurutalım tek tüple hamile kalmaya çalış. 6 ay dene olmassa laparoskopi yapalım . O da ne kadar başarılı olunur bilinmez , Olmadı tüp bebek denersin dedi. Kaç gündür ağlamaktan kafamı kaldıramıyorum. Daha 26 yaşındayım böyle bişey yaşayacağımı hiç düşünmemiştim. Lütfen yardım edin kızlar. Benim gibi olup tek tüple hamile kalan varmı ? Birde İstanbul Anadolu Yakasındaki Uzman bir doktor arıyorum.
öncelikle merhaba arkadaşım. neredeyse aynı durumdayız bende 4 yıl olucak evleneli ve benimde maalesef sağ tüpüm tıkalı..bunu bilmeden 2ay klomen kullandım tabi negatif sonrasında hsg çekildim sağ kapalı çıktı ve bir sonraki ay klomenle ilk aşılamam yapıldı ama sonuç yine negatif..doktor bana bikez daha aşılama olmazsa tüp bebek dedi şuan için ikinci aşılamada kararsızım aslında.. rabbim hepimizin yardımcısı olsun canım..çok zor süreçler..tek tüplede hamile olanlar var elbette ama malesefki şansımız yüzde elli düşüyor tabi..
merhaba canım bende benzer durumdayım..benımde sol tüüpüm kapalı..bir çok doktora gıttım ve fikir edindim...bı kere gıttıgım butun doktorlar kesınlıkle laparoskopi önermedi çünki en baştn tıkalıymış ve acılma sansı yokmuş...bende 3 kez klomen denedim ve maalesef sonuç alamadım..şuan tüp bebek merkezlerıyle görüşüyorum..ilk iş aşılama önderiyorlar..bu ay buyuk ıhtımal aşılama yapıcam sanırım....tabı şansımız çok düşük aşılamada ama bu şekilde hamıle kalanlarda var..
iltihap olayına gelınce...film rporunda ne yazıyor cnm sanırım hidroselpink yazınca iltihap veya su bırıkıntısı oluyor ve rahme sürekli su sızdırıyor..o şekilde hamıle kalma olasılıgın kesınlıkle yok..eger hıdroselpink varsa sende hemen amelıyatla o tüpünün alınması gerekıyor..aksı taktırde hamılede kalsan o sıvı bebegin düşüşüne yol açıyor
anadalu yakasında maalesef bildigim bi doktor yok ama umranıye cevresınde bı doktorun tüp bebekte çok ıyı oldugunu soyluyorlar
canım bende aynı durumdayım benimde sol tıkalı sağ açık dr lap. dedi ama ben hemen yaptırmadım 2 farklı doktora gösterdim 3 ay bekle sonra dedi kendiliğinden kalırsın diye ama zor gibi ya .senin dr hsg çekmeden nasıl klomen aşılama falan yaptı anlamadım.benim gittiğim dr ilk başta hsg ve sperm testi istediler yoksa tedaviye başlamayız dediler mantıklı olanda o zaten sana boşuna hormon yüklemiş kaç ay
Ewt canım doğru olan o ben çok istedim aşılamayı doktorumda hsg istemeden yaptı. Sonraki ay çektirdimde sağ tüp tıkalıydı . Sen laparoskopi yaptırmayı düşünüyormusun 3 ay sonra ?Neden dolayı tıkalı tüpün ?
Canım resmen aynı şeyleri yaşamışız senin neden dolayı kapalı sağ tüpün bişey dedimi doktor ? Kürtajın felan oldumu hiç? Bana doktorum 2. Aşılamadan hiç bahsetmedi bile 6 ay dene histeroskopi yapalım dedi .Benim sağ tüpüm tamamen tıkalı değilmiş, Az da olsa sızdırma varmış.Ya Enfeksiyon yada doğuştan olabilir dedi.Ewt canım banada doktor bu şekilde kalabilirsin dedi.Birde aşılamanın başarı şansı zaten çok düşük , Bana tüp bebek daha mantıklı geliyor.Allahım sen yardım et
neden kapalı olduğuna dair bişey demedi doktor. kürtajım düşüğüm filanda hiç olmadı şuana kadar hiç hamile kalamadım yani.. ama iltihap yada sıvı birikintisi yokmuş öyle olsaydı ameliyatı önerirdi çünkü tüp bebek yapılınca bile olmazmış fakat şu durumda bana istersen bikaç ay bekle istersende hemen tüp bebek yap dedi..bilmiyorum artık olmazsa bayram sonu tüp bebek düşünüyorum..inşallah hayırlısıyla olurda son umudumda tükenmez..seninde hakkında hayırlısı olsun canım..
Amin canım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun. Ben de senin gibi bayrmadan sonra tüp düşünüyorum . Benim kafama hidrosalpenks olayı takıldı. Benim raporumda veya ultrasyon muaynesinde doktor öyle bişey demedi ama bu her kapalı olan tüpte görülüyormu bi bilgin varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?