Dr.Bey merhaba
Yaşım 27, 3 yillikevliyiz, 2yildir korunmuyoruz.6 ay önce rahim filmi ve sperm tahlili yaptirdik.Benim her iki tüpümün kapali olduğu ve son kez ilac verilirken sol tüpümün açıldığı söylendi.tek tüp ile de gebeligin mümkün olduğu ama diğerinin açılması gerektiği ve kapaliliginin nedeni icin laparoskopi yapilmasi önerildi.Eşimin ise sperm sonucu volum:1,5 cc toplam sayi 23 milyon.%30 hareketsiz %10 yerinde hareketli %20 ileri yavas hareketli %40 ileri hiz hareketli.aglutinasyon görülmedi. Normal yapılı %60 anormal yapılı %40 viskozite normal likefaksiyon 30dk her sahada bol lokosit görüldü (antibiyotik verildi).gecen ay baska bir dr.a gittigimde ise ameliyata gerek olmadigi 3ay klomen kullanip olmazsa asilama yapilmasini soyledi.tuplerimin kapali olduğunu ogrenmeden önce matofin ve inofolic (3ay),klomen (aralikli 3kez).klomen kullandigimda en gelismis yumurtam 23mm di ve kendiliginden catladi ama malesef tüpler kapaliymis.cok uzun yazdim kusuruma bakmayin ben simdi nasil bir yol izlemeliyim?bi kez daha rahim filmi çektirmemi mi, laparoskopi olmami mi ,asilama yaptirmami mi önerirsiniz? Şimdiden cevabiniz için teşekkür ederim.