pardon sorum size miydi,adınız rabia mı? arkadaşım zaten cevap vermiş ki geçmiş muhabbetimize dayanarak ona bu soruyu sorabildim.yani ortada sizi ilgilendiren sizin cevap verceğiniz birşey yok.iki eski arkadaşın anlaşılma çabası, muhabbeti bu üçüncü bir şahıs neden coşar anlayamadım!
kadesa arkadasim iyi niyetiyle sordu o soruyu
kendisini az cok tanirim saygi duydugum bir arkadastir
Aynen katılıyorum düşüncelerinize.
Arapçayı kutsallaştırdık ya daha ne diyim,hayır neyine özendiniz anlamadım,medeniyet mi gördünüz,ilimmi irfan mı?Ezan arapça okunuyor ne anlıyorsunuz,sadece kulağımı tırmalayan bir ses..yolda yürürken üzerinde arapça yazan bir kağıdı öptükten sonra alnına koyup yerden kaldıran bi milleti ne yapsak aydınlatamayız..bu yüzyılda hala bu zihniyet varsa aydınlanmaz zaten..
Bir yerde kuran dinletisi yapılıyormuş,adamın biride ağlayıp duruyormuş dinlerken.Hoca dayanamamış kesmiş okumayı:
"yahu niye ağlıyorsun" diye sormuş,adam da "çok duygulandım" demiş.
müezzin"ben burada kadınların muayyen günlerinden bahsediyorum,neyine duygulandın"demiş
dikkatimi çeken başka bir şey daha var bu tarz iddiaları araştırdığımda ne hikmetse hep aynı isim ve aynı gazete çıkıyor karşıma....
az önceki yazıda Mustafa Armağan nın belge dediği şey de bir gazete haberi...belge deyince bende cidden bi belge resmi bişey falan zannetmiştim...
Cabandan ve sabrindan ötürü seni kutluyorum. Paylasimlarin icin cok tesekkürler.
Ezan arapça okunuyor ne anlıyorsunuz,sadece kulağımı tırmalayan bir ses..yolda yürürken üzerinde arapça yazan bir kağıdı öptükten sonra alnına koyup yerden kaldıran bi milleti ne yapsak aydınlatamayız..bu yüzyılda hala bu zihniyet varsa aydınlanmaz zaten..
O tırmalayan ses değil ancak nasibi olan ondaki güzelliği içinde hisseder dilerim sizede nasip olur.Yere düşen bir harfi olsa öper kaldrrdım o Allahın kelamı üzüldüm adınza ve inanın yorumunuz çok gerdi
Acaba Arabistan'da yasayan halk helikopterden filan reklam brosurleri atilirsa ne yapar? diye dusundum bu dedikleriniz uzerine... Acaba onlar da "Allahin kelami bunlar" deyip yol boyunca toplayarak operek kenara mi kaldiriyorlardir?
insan bazen ne söylemesi gerektiğini bilemediğinde ağırbaşlı, vakur bir edayla "sana şimdi bişey söylerdim ama ...." gibi bir cümle kurup işin içinen sıyrılırlar ...ya da oynamak istemediğinde "yerim dar"
bu da çok komik, polemiğin smokin giymiş hali....o yüzden bu konuda kimseye birşey anlatmaya çalışmadan, uzuuun uzun konuşmaya bişeyler bulmaya devam edeceğim...kim ne demiş ne iddia etmiş belgeler bilgiler...bulduğum hiçbirşeyi atlamayacağım zira ben bilmiyor, öğreniyorum...
çok hoş....
Belki alışkanlık, belki gerçekten duyduğumda kendimi iyi hissediyorum ama Türkçe Ezanı ben de yadırgarım...
ve şu arapçayı kutsallaştırmak..............................Allah kelamı hangi fani diliyle söylenirse söylensin aynı değerdedir...Aksi evrenselliğini inkar etmektir....
yazıkkı kımsye ozgurluk yok herkes kendını haklı sanıyor kendı dogrularını dayatıyor
İslamiyet yorum dini değildir.
Görüşler,ilkeler,düşünceler tartışılabilir.
Ama din kuralları tartışılmazdır. Bence,sence,bizce kavramları yoktur.
Ne sakıncası var Türkçe okunmasının denmiş . Ben de soruyorum o zaman ne faydası olacak Arapça okunmayınca ?
Eleştirilecek şey var,eleştirilmeyecek şey var.
Ne zararı var diye diye bu hale geldi zaten bu millet.:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?