• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek parti döneminin zulmü, mağarada gün yüzüne çıktı!

ezanın türkçe okunması gündeme geldiğinde önce durup düşünmek gerekiyor acaba arapça olmasının altında bir anlam yatıyor mu diye. öncelikle ezan namaz çağrısıdır fakat aynı zamanda namazla birlikte bütün müslümanların ortak dilidir. ezan herhangi bir arapça metin gibi okunmaz. onu daha güzel yapan belirli bir üslubu ve okunuşu vardır. bu durumda ezanın arapça okunmasını manalı kılan bütün bu noktaları hiçe sayıp sadece 'türk' müslümanlara hitab eden türkçe ezan okunması, ezanın evrenselliğini yitirmesine ön ayak olmaktır bir zamanlar ezan türkçe okunmuştur.laik olmaktan bahsedilirken bu bayrağı taşıyan insanların biz laikiz, cumhuriyetçiyiz ezan türkçe okunsun demeleri ,insanların dinlerinin sembolü olan bir şeye siyaseti sokup hatta dilini değiştirerek müdahalede bulunmaları laikliğin din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olan kısa tanımı ile ne kadar bağtaştığı düşünülünce
(bkz: yahudiler ayinlerinde tevrattan ibranice kısımlar okumasınlar türkçeye çevirelim)
not:bu zihniyet zamanında camiye org getirmenin çağdaş olacağı düşüncesini dile getirmiş hatta bunu teklif etmiş
allah en büyüktür. (tanrı uludur dememız nekdar uygun dusunmek lazım hem de andımızda ulu atatürk derken?) Türkçe Çeviri

Allah en büyüktür
Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik ederim
Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şahitlik ederim
Haydi namaza
Haydi kurtuluşa
Namaz uykudan hayırlıdır*
Allah en büyüktür
Allah'tan başka ilah yoktur

Türkçe Ezan

Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrıdan başka yoktur tapacak
Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrının elçisidir Muhammed
Haydi namaza
Haydi kurtuluşa
Tanrı uludur
Tanrıdan başka yoktur tapacak

sımdı dıyceksınız akp ben hıc bı partıyı tutmuyorum ve akpcıde degılım akp yaptıgı teksey dını kullanmak dını kullanarak secımde ıktıdar olma derdınde kısacası ınsanları dın uzerınden kandırıyor

ezanın türkçe okunması gündeme geldiğinde önce durup düşünmek gerekiyor acaba arapça olmasının altında bir anlam yatıyor mu diye. öncelikle ezan namaz çağrısıdır fakat aynı zamanda namazla birlikte bütün müslümanların ortak dilidir. ezan herhangi bir arapça metin gibi okunmaz. onu daha güzel yapan belirli bir üslubu ve okunuşu vardır. bu durumda ezanın arapça okunmasını manalı kılan bütün bu noktaları hiçe sayıp sadece 'türk' müslümanlara hitab eden türkçe ezan okunması, ezanın evrenselliğini yitirmesine ön ayak olmaktır bir zamanlar ezan türkçe okunmuştur.laik olmaktan bahsedilirken bu bayrağı taşıyan insanların biz laikiz, cumhuriyetçiyiz ezan türkçe okunsun demeleri ,insanların dinlerinin sembolü olan bir şeye siyaseti sokup hatta dilini değiştirerek müdahalede bulunmaları laikliğin din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olan kısa tanımı ile ne kadar bağtaştığı düşünülünce
(bkz: yahudiler ayinlerinde tevrattan ibranice kısımlar okumasınlar türkçeye çevirelim)
not:bu zihniyet zamanında camiye org getirmenin çağdaş olacağı düşüncesini dile getirmiş hatta bunu teklif etmiş
allah en büyüktür. (tanrı uludur dememız nekdar uygun dusunmek lazım hem de andımızda ulu atatürk derken?) Türkçe Çeviri

Allah en büyüktür
Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik ederim
Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şahitlik ederim
Haydi namaza
Haydi kurtuluşa
Allah en büyüktür
Allah'tan başka ilah yoktur

Türkçe Ezan

Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrıdan başka yoktur tapacak
Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrının elçisidir Muhammed
Haydi namaza
Haydi kurtuluşa
Tanrı uludur
Tanrıdan başka yoktur tapacak

sımdı dıyceksınız akp ben hıc bı partıyı tutmuyorum ve akpcıde degılım akp yaptıgı teksey dını kullanmak dını kullanarak secımde ıktıdar olma derdınde kısacası ınsanları dın uzerınden kandırıyor

bu konuda sizinle hemfikirim..Kur'an-ı Kerim'in tecvid'li de okunması gerektiğini düşünüyorum amaaaaa bize ne söylediğini bilerek...

bu arada ezanın türkçeleştirilmesi İnönü zamanda olmuştur bunu bari doğru bilelim...

Son düzenleme:
rabia ben şu yorumunu gerçekten anlayamadım konu akp nin tekrar iktidara gelmesi ya da ne kadar seveni olup olmaması mı yoksa tek parti dönemi sorunları mı?

konuyu okudum senin yorumunu okudum ne kadar garip olduğunu düşündüm.

seni az-çok tanıyan biri olarak bu siyasi bi yorumdan öte benim babam senin babanı döver atışması gibi geldi,şaşırdım.

aynen dedigin gibi yorum yaptim kadesa

sebebide AKPciler hala nasil Tayyibi tutar gibi yorumlar okudum, bu zihniyetler vsler gibi yorumlarda

CHPyi yada MHPyi sevenlere katilmasam bile saygi duymaliyim cünkü o onlarin görüsü

AKPcilerede saygi duyulmayinca bazen insan hircinlasabiliyor

kimse kimsenin düsüncesini degisteremezki hele bu saatten sonra kac yasina gelmis insalariz

Neden insanlar, gecmiste olan birseyler dile getirilince " aman kosun Atatürk e laf ediyorlar" hissine kapilir.

Evet bunlar yapildi, görülmek istenmesede, üzeri örtülmek istemesede, az bucuk tarihi arastiran herkes bunlarin yapildigini görecektir.
Ahira cevrilen camiler, Türkce ye cevrilen ezan, kellesi alinan hocalar bunlar tarihe düsülen kara lekelerdir.

Ayrica bugün bile " ikna odalarinda" kizlara yapilan zulümler ortada iken, bu olaylarin temellerinin atildigi o dönemlerde yapilanlar daha siddetliydi.
Birseyleri yok saymak, onlari yok yapmaz.

Onemli olan gecmiste neler oldugu degil, onemli olan gecmiste olan veya oldugu soylenen seylerin neden bugun konusuldugu.. Ustelik bire bin katarak.. Hatta gercekte olup olmadigi mechul dedikodulari da ekleyerek.. Neden bugun bu konulari acmak zorunda hissettiginiz onemli olan.. Sanki bugun cok sorunsuz bir donemden geciyormusuz da, sadece Cumhuriyetin ilk donemi acilar ve sorunlarla gecmis gibi... Cumhuriyet Turk halkina dert olmus gibi.. Sonra da cikip neden "Ataturk'un ustune aliniyor hersey" diye soruyorsunuz? Cumhuriyetin kurucusu o oldugu icin olabilir mi acaba? Buradaki art niyet acikca belliyken, kelimelerin arkasina siginmak niye?

Tek partili donemde Kuranlar magaralara mi toplatilmis? Haberim yok, cunki bu yasima dek nerdeyse Kuransiz ev gormedim bile.. Ne de isteyenin gidip kitapcidan Kuran alamadigi bir donem... Inonu Arapca ezani yasaklamis, baska biri de gelip tekrar serbest birakmis.. Demek ki o kadar da guclu bir yasak degilmis, bugun bunu gundeme getirerek neyi kanitlamaya calisiyorsunuz? Hocalar asilmis, acaba neden? Turkiye'de hala yuzbinlerce, belki de milyonlarca hoca var, hep de oldu... Hocalarin yasaklandigi bir donem yok yani.. Bu laflarla nereye varmaya calisiyorsunuz?

Gelelim lale devrine, yani bu gunlere... Tek partili devir coktan gecmis, bir suru parti var... Bir tanesi iktidarda... Hocalar degil ama halkin icinden gencler oldu Gezide.. Silahsiz gencler... Birilerinin canlari.. Evlatlari... Iktidarin icraatlarini protesto ettikleri icin onlara mermi sikildi... Olduler... Kac kisinin gozu cikti atilan gercek veya plastic mermilerden sayamadim.. Bunlar magara devrinde olmadi, 21. yuzyilda oldu. Tazyikli su sikiyoruz diyerek kac kisi kimyasal ilaclarla yakildi? Kac kisinin kanser olma riski var? Gecmisin cogu gercek mi degil mi mechul olan dedikodularini birakin da bugune gelin, kanitli ispatli bugunun zulumlerine bakalim biraz da diyecegim ama, bazilarinin isine gelmeyecek, malum...

$acid burn.jpg $water cannons.jpg

Son düzenleme:
geçmişte olanlar neden konuşulamasın yahu,neden konuşulmamalı,zamanaşımınamı uğradı ne oldu ? sadece bugünü konuşma kuralımı var forumda.bugün bir internet sitesi böyle bir haber yayınlıyorsa, pekala eklenip konuşulabilir.bi sürü alakasız ve gereksiz bilgi paylaşılıyorken bumu göze battı.isteyen konuşur istemeyen konuşmaz olur biter kime ne...

biri yasaklamış öteki kaldırmış bu kadar basit demek,yarında öteki gelir içki yasağını kaldırır,kürtajı serbest bırakır,kızlı erkekli kalınmasını teşvik eder ozaman bunca patırtı gürültü ne diye canım ?

biri gezimi dedi ? ahh evet mağdur edebiyatı tam gaz devam :27:

aynen dedigin gibi yorum yaptim kadesa

sebebide AKPciler hala nasil Tayyibi tutar gibi yorumlar okudum, bu zihniyetler vsler gibi yorumlarda

CHPyi yada MHPyi sevenlere katilmasam bile saygi duymaliyim cünkü o onlarin görüsü

AKPcilerede saygi duyulmayinca bazen insan hircinlasabiliyor

kimse kimsenin düsüncesini degisteremezki hele bu saatten sonra kac yasina gelmis insalariz

boşver canım...eğer hükümet aleyhine ise konuyla hiç alakası olmayan bi sürü ima,laf sokma hatta hakaret özenle beğenilir,ama sen lehte bişimi dedin,ne kadanda şaşırtıcı ne alakası var konuyla şimdi olur :37:

boşver canım...eğer hükümet aleyhine ise konuyla hiç alakası olmayan bi sürü ima,laf sokma hatta hakaret özenle beğenilir,ama sen lehte bişimi dedin,ne kadanda şaşırtıcı ne alakası var konuyla şimdi olur :37:

pardon sorum size miydi,adınız rabia mı? arkadaşım zaten cevap vermiş ki geçmiş muhabbetimize dayanarak ona bu soruyu sorabildim.yani ortada sizi ilgilendiren sizin cevap verceğiniz birşey yok.iki eski arkadaşın anlaşılma çabası, muhabbeti bu üçüncü bir şahıs neden coşar anlayamadım!

Son düzenleme:
Hayali salci baciya, vatan haini istifli hocaya, tek parti donemin zulumleri diye ,nerde kimin yaptigi belli olmayan,carta curta toplanip aglasiriz:43: ama is geziye geldimi:37:
:37::37::37:

Hayali salci baciya, vatan haini istifli hocaya, tek parti donemin zulumleri diye ,nerde kimin yaptigi belli olmayan,carta curta toplanip aglasiriz:43: ama is geziye geldimi:37:
:37::37::37:

bir yanda gerçek olup olmadığı tartışılabilecek bir sürü iddia bir yanda günümüzde herkesin bildiği, aleni, göz önünde yaşananlar...ve ben eminim bugün Türkiye'de idam cezası olsaydı bu kez hükümetin bekaası için bir çok infaz edilen mahkum olacaktı...bugün bişeyler değişseydi evet geçmiş konuşulsun irdelensin hesap sorulsun ne güzel olurdu, ama bugün hala kendi iktidarını korumak için cezalar kesiliyorsa kimse geçmişten dem vurmasın...geçmişin hesabını sormaya kalkmasın hiç samimi değil....

bugün gencecik insanlar "terorist, marjinal" damgası yiyor ve öldürülüşleri alkışla karşılanıyorsa (benim kahraman polisim deniyorsa) dünün, kışkırtıcı yobaz ve mollalarının asılması nasıl maduriyet olur...nedir fark, mollaları daha değerli kılan nedir???birisi bana farkı anlatsın lütfen...

bugün gencecik insanlar "terorist, marjinal" damgası yiyor ve öldürülüşleri alkışla karşılanıyorsa (benim kahraman polisim deniyorsa) dünün, kışkırtıcı yobaz ve mollalarının asılması nasıl maduriyet olur...nedir fark, mollaları daha değerli kılan nedir???birisi bana farkı anlatsın lütfen...

fark şu ki; söylediğim gibi hepsini bilmem arada suçsuzlar var mıdır ?? belki vardır, varsa da tek tük ama asılanlar şapka giymemekten değil şapka kanununa muhalefetten, halkı isyana teşvik edip kışkırtmaktan dolayı asılmışlardır...yani alelacele de olsa en azından yargılanmışlardır...sokak ortasında vurulmamışlar ...hoca olduğu için, Kur'an-ı Kerim öğrettiği, okuduğu için öldürülen kimse yoktur...çarpıtılmasın...yapılan yanlışlar düzeltilebiliyorsa alkışlanır bugün aynısı belki de daha beteri yapılıyorsa geçmişle yüzleşmeye çalışmak anlamsızdır....

cumhuriyet döneminde bugün ciddi bi virüs gibi yayılan, dogmatik, sorgusuz sualsiz inanma, akıl ve bilimden uzaklaşma ile savaşıldı kimsenin inancıyla değil....

Bence de geçmişi konuşalım.
Asılıp kesilenlerden çok bahsedildi, istiklal mahkemelerinden dem vuruldu..Bahsedelim biraz o mahkemelerden...
Hangi konuydu hatırlamıyorum ama bir konuda daha yazmıştım sanırım aynılarını. Tekrar edesim geldi. :ssz:

Şu zavallı masumların, inançlı adamların teker teker asıldığı yerler....
:43:

Daha doğrusu dış mihraklarla işbirliği yapan hainler...Kendilerine ingiliz uşakları da denilebilmektedir...
Tek tek isimlerini ve icraatlerini de konuşabiliriz gerek olursa..

Mustafa Kemal, milli mücadele ve kurtuluş savaşı döneminde, emperyalist güçlerden çok, içerideki hainlerle mücadele etmiştir...Dış mihraklarla işbirliği yapan, bir ingilizin, bir fransızın, bir yunanın kucağına oturan, dini kendine kalkan edip vatan ve halk aleyhine her türlü oyunu ve Atatürk'ün arkasından her türlü katakulliyi çevirmiş din taciri,vatan hainleri...İşte asıl kurtuluş savaşı bu insanlarla yapılmıştır...

Öncelikle, "istiklal Mahkemelerinin birer mahkeme değil, savaş ve ihtilal zamanlarında kurulan antidemokratik "infaz kurulları" olduğunu bilelim...Evet infaz kurullarıdır... Ve Atatürk bu kurullar sayesinde, tüm vatan hainlerinin vatana, rejime ve halka zarar vermesini engellemiş, bu ihanetleri kökten çözmeyi istemiştir. (Bugüne bakacak olursak, çok başarılı olamamış o ayrı..)

Bu tür infaz kurulları, Demokrasinin ve hukukun anayurdu olan Fransada bile 1940'larda bir çok infaza sahne olmuştur...Kaldı ki demokrasinin anayurdu fransada insanlar bizde ki gibi de bağışlanmamıştır..Yargılanan herkes idam edilmiştir...

Ama Atatürk döneminde öyle mi? Hayır değil...
Kurtuluş savaşı sırasında işbirlikçilik yapanların bir kısmı 1924 yılında çıkarılan bir yasa ile bağışlanmış, bir kısmı da "150'likler" listesine alınarak sınır dışı edilmişlerdir. Sınır dışı edilen "150'likler"i bağışlamak için de 1938 yılında bir yasa çıkarılmıştır...
Yani bir çok hain bağışlanmıştır...

Şunu bilelim ki, tarihteki tüm devrimler kanlı olmuştur...Ama bir kesmin durmaksızın tezek attığı, tarihin en cürretkar devrimi "KEMALİST DEVRİM", inanılmayacak ölçüde kansız gerçekleşmiştir....

Allah rızası için, durmadan dem vurulan o Atatürk dönemi, eğrisiyle doğrusuyla bir araştırılsın..

Biraz olsun vicdan sahibi olmak lazım....Atatürk'ü sevmek zorunda değil kimse lakin şu Atatürk düşmanlığından artık sıyrılmak lazım..O'nun yaptığı devrimleri din düşmanlığı olarak görme saplantısından, ilke ve inkılaplara durmadan yafta yapıştırmaktan kurtulmak lazım.

Bırakalım artık Atatürk dönemini diğer dönemlerle kıyas etmeyi.
Bu dönem, hiç bir dönemle kıyas kabul etmeyen, bizim kurtuluşumuzun imzalarını taşıyan dönemdir.

İstesek te de istemesek te de bunu kabul etmek zorundayız.

Son düzenleyen: Moderatör:
cumhurıyet zamanında oldurulenler yobaz lar cahıller gerı kafalılar vs sızlerın tabırıylehak ettıler pekı suan aynı seyler yasansa ysandı bıkac gencımızde olduruldu ama suankı ıktıdarda dıncı dıyebılınıyor bence sadece dını kullanıyor herneyse dıyelımkı cok dıncı ıste karsı gelenlerı asıyo kesıyo eylem yapanları olduruyo gezıdekı herkezı olduruyo ne dusunurdunuz kendı dogruları ıcın ınsanları katledıyo ozgurluk ısteyenlerı veya boyle dusunenlerı olduruyo kurallarını zorla halka herkeze dayatıyo ınanmayanları katledıyo derdınız emınımkı ve eskıden yapılanda aynı boyle bıseydı sızler kabul etmeye bılırsınız eskıler hak ettı dıyebılırsınız ama ben suan oldurulen gencler ıcın uzuluyorum herkez ozgur olmalı ınancıyla yasamıyla kendı dogrularıyla sızler nasıl boyyle dusunuyorsanız emın olunkı su an bı cok ınsanda oldurulen gencler ıcın aynı sızın eskıden oldurulen ıcın dusunduklerınızı dusunuyor yazıkkı kımsye ozgurluk yok herkes kendını haklı sanıyor kendı dogrularını dayatıyor

cumhurıyet zamanında oldurulenler yobaz lar cahıller gerı kafalılar vs sızlerın tabırıylehak ettıler pekı suan aynı seyler yasansa ysandı bıkac gencımızde olduruldu ama suankı ıktıdarda dıncı dıyebılınıyor bence sadece dını kullanıyor herneyse dıyelımkı cok dıncı ıste karsı gelenlerı asıyo kesıyo eylem yapanları olduruyo gezıdekı herkezı olduruyo ne dusunurdunuz kendı dogruları ıcın ınsanları katledıyo ozgurluk ısteyenlerı veya boyle dusunenlerı olduruyo kurallarını zorla halka herkeze dayatıyo ınanmayanları katledıyo derdınız emınımkı ve eskıden yapılanda aynı boyle bıseydı sızler kabul etmeye bılırsınız eskıler hak ettı dıyebılırsınız ama ben suan oldurulen gencler ıcın uzuluyorum herkez ozgur olmalı ınancıyla yasamıyla kendı dogrularıyla sızler nasıl boyyle dusunuyorsanız emın olunkı su an bı cok ınsanda oldurulen gencler ıcın aynı sızın eskıden oldurulen ıcın dusunduklerınızı dusunuyor yazıkkı kımsye ozgurluk yok herkes kendını haklı sanıyor kendı dogrularını dayatıyor

Yazdıklarınızı anlayabilmek için 2 kere okudum.

Atladığınız bir nokta var, Atatürk, savaş zamanı ve sonrasında dış mihraklarla işbirliği olan, "halka, devlete ve rejime" zarar veren insanlarla mücadele etmiştir. Dikkat edin yargılanan herkes "vatan haini" sıfatıyla yargılanmıştır.

Söyler misiniz direnişçilerin direndiği şey tam olarak neydi? Hangisi emperyalistlerle iş birliği içine girip, bağımsızlık, bölünmezlik ve rejim aleyhine suç işledi?

Karşılaştırdığınız iki olay kıyas kabul etmez.

Tüm insanlar icin herseyi düsünüp en dogrusunu bulup, herkesin buna inanmasi gerektigini vurgulayanlar eksik olmasin :)
Onlar olmasa biz nasil ögrenirdik gerceekleri! acaba:)

Isteyen istedigine inanir elbet ama gercek tarih tektir! ve tartisma götürmez.
Bugün bile ikna odalari ve basörtülülere yapilanlar ortada, üstelik bugün dünya bile daha demokratik, Türkiye ise Cumhuriyetin ilk kuruldugu yillardaki Türkiye degil.
Ama insanlar hala baskalarinin dinine, inancina müdahale etme hadsizligini gösterebiliyor.

Allah a sükür aklimiz basimizda, arastiran, sorusturan ve ezbere! konusmayan insanim/insaniz.
Lozan da " cumhuriyeti kabul edin" diye el acilan ülkeler, kabul etme karsiliginda bircok sey istedi, bulari " lozan" ismiyle actigim baslikta uzun uzun yazdim burada tekrar yazmayacagim!

Lozanda, kurtulus zamaninda Türkiye ye ihanet eden rum, ermeni ve yahudilerin hayatini kurtarmak icin " savas suclularinin affi" sarti konuldu.
Eee müslümanlar savas kazanmasina ragmen arkalarinda bati ülkeleri olmadigi icin onlarin korunmasini gözetecek kimse yoktu:)
Lozan sonrasi, konulan sart geregi, savas suclulari affedildi.

Atif hoca savas sucu islemis olsa bile ( öyle bir suc islediginin kesin delili yok) lozan sonrasi affedilmisti.
Ilk yargilandigi istiklal mahkemesinde bu nedenle ceza almadi cünkü ceza verilecek bir durum yoktu!
Fakat sonra, " cellat ali" ismiylede anilan Ankara istiklal mahkemesi hakimine havale edildi.
Eee Cellat Ali nin elinden kurtulan yoktu, adini hakediyordu adam.
Bu Cellat Ali, Atif hocayi " sahitlerin sonra dinlenmesi" diyerek idam etti.
Hakime bak sen, önce adami asiyor, sonra sahidini dinliyor:))) Ne adalet ama.

Tek partili dönemde de büyük bir "dinin yokedilmesi" cabasi verilmistir.
Bugün elinizin altinda ki internetle bile ahira cevrilen camilerin tek tek isimlerine ulasabilirsiniz, öyle büyük cabaya gerek yok yani.

Ayrica "gezi de gezi" diye söylenmekte sanirim bu zihniyete göre acindirmanin dik alasi oluyor.
Zira sadece eylem yapmak istiyenler cok cok azinliktaydi, geri kalanlar, kamu malina zarar veren, ülkede kaos olusturmak isteyen, vatandasin huzurunu kaciran insanlardi orada olanlar:))))

Bugün bu insanlari hakli cikarmak isteyenlerin, ikna odalarini bile görmezden gelmeleri ne kadar büyük bir komedi:)

Ayrica yapilan haksizliklari ve yanlisliklari her ddile getirisimizde " Atatürk le urasmayin" diye savunmaya kalkmaktan artik vazgecin.
Zira yapilan yanlisliklari dile getirmek kadar dogan birsey yoktur, bunlarii dile getirmekte " Atatürk e düsmanlik" degildir.
Atatürk zamaninda yasayan her yönetici, her görevli kanatsiz melek degildi! Hicbir dönemdede tüm yönetim kanatsiz melek degildir, herzaman cürükler vardir!
Atatürk ün hatasini görürsem onuda elestiririm, kimsedende korkam cekinmem.
Ama en ufak elestirileri bile hemen Atatürk e baglayip hakli göstermeye calismaniz SIKTI artik!

Son düzenleme:
Kidem tazminatı kaldırılıyor......memuriyet kaldırılîyor..........küçücük çocuklarınîzın ağır işlerde çalışmasının önü açılıyor...........işsiz kalırsan devlet hastanesine gidemiyorsun.............hala birileri çıkmış ikna odası diyor........bu neyin kafası anlayabilmiş değilim...................daha önce de söylendi yasa deği§ikliği yapılmadan türban yasaktı.......11 nci yılın sonunda serbest bîraktılar bu kez de şapka diye ağlaşmaya başlıyorlar.........şaka gibisiniz ya
Bunları bırakıp yeni çıkan yasaları takip etsen insanların zor durumda bırakıldıklarını belki anlarsın......tabii umrundaysa.................ben de burda viskimi yudumluyorum kendine acımayan insana ben hiç acımam

Tüm insanlar icin herseyi düsünüp en dogrusunu bulup, herkesin buna inanmasi gerektigini vurgulayanlar eksik olmasin :)
Onlar olmasa biz nasil ögrenirdik gerceekleri! acaba:)

Isteyen istedigine inanir elbet ama gercek tarih tektir! ve tartisma götürmez.
Bugün bile ikna odalari ve basörtülülere yapilanlar ortada, üstelik bugün dünya bile daha demokratik, Türkiye ise Cumhuriyetin ilk kuruldugu yillardaki Türkiye degil.
Ama insanlar hala baskalarinin dinine, inancina müdahale etme hadsizligini gösterebiliyor.

Allah a sükür aklimiz basimizda, arastiran, sorusturan ve ezbere! konusmayan insanim/insaniz.
Lozan da " cumhuriyeti kabul edin" diye el acilan ülkeler, kabul etme karsiliginda bircok sey istedi, bulari " lozan" ismiyle actigim baslikta uzun uzun yazdim burada tekrar yazmayacagim!

Lozanda, kurtulus zamaninda Türkiye ye ihanet eden rum, ermeni ve yahudilerin hayatini kurtarmak icin " savas suclularinin affi" sarti konuldu.
Eee müslümanlar savas kazanmasina ragmen arkalarinda bati ülkeleri olmadigi icin onlarin korunmasini gözetecek kimse yoktu:)
Lozan sonrasi, konulan sart geregi, savas suclulari affedildi.

Atif hoca savas sucu islemis olsa bile ( öyle bir suc islediginin kesin delili yok) lozan sonrasi affedilmisti.
Ilk yargilandigi istiklal mahkemesinde bu nedenle ceza almadi cünkü ceza verilecek bir durum yoktu!
Fakat sonra, " cellat ali" ismiylede anilan Ankara istiklal mahkemesi hakimine havale edildi.
Eee Cellat Ali nin elinden kurtulan yoktu, adini hakediyordu adam.
Bu Cellat Ali, Atif hocayi " sahitlerin sonra dinlenmesi" diyerek idam etti.
Hakime bak sen, önce adami asiyor, sonra sahidini dinliyor:))) Ne adalet ama.

Tek partili dönemde de büyük bir "dinin yokedilmesi" cabasi verilmistir.
Bugün elinizin altinda ki internetle bile ahira cevrilen camilerin tek tek isimlerine ulasabilirsiniz, öyle büyük cabaya gerek yok yani.

Ayrica "gezi de gezi" diye söylenmekte sanirim bu zihniyete göre acindirmanin dik alasi oluyor.
Zira sadece eylem yapmak istiyenler cok cok azinliktaydi, geri kalanlar, kamu malina zarar veren, ülkede kaos olusturmak isteyen, vatandasin huzurunu kaciran insanlardi orada olanlar:))))

Bugün bu insanlari hakli cikarmak isteyenlerin, ikna odalarini bile görmezden gelmeleri ne kadar büyük bir komedi:)

Ayrica yapilan haksizliklari ve yanlisliklari her ddile getirisimizde " Atatürk le urasmayin" diye savunmaya kalkmaktan artik vazgecin.
Zira yapilan yanlisliklari dile getirmek kadar dogan birsey yoktur, bunlarii dile getirmekte " Atatürk e düsmanlik" degildir.
Atatürk zamaninda yasayan her yönetici, her görevli kanatsiz melek degildi! Hicbir dönemdede tüm yönetim kanatsiz melek degildir, herzaman cürükler vardir!
Atatürk ün hatasini görürsem onuda elestiririm, kimsedende korkam cekinmem.
Ama en ufak elestirileri bile hemen Atatürk e baglayip hakli göstermeye calismaniz SIKTI artik!
weiss bir kere sizden Atatürkün yaptığı iyi şeyleri duymak isterdim. ama ütopya değilmi.

Back