• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek parti döneminin zulmü, mağarada gün yüzüne çıktı!

Bunlar tek parti döneminde olmadı. 2013 senesinde oldu!

İncirlik Üssünde Kuran yırttılar

ABD askerleri, işgal ettikleri İslam ülkelerinde yaptıklarının bir benzerini Türkiyede de yaptı.

İncirlik Üssü’ndeki ABD 39. Wing Komutanlığı bünyesinde bulunan ahlaksız ABD’li askerler yılbaşı gecesi üs içerisinde bulunan camiye girip taşkınlık yaptılar. Minberi yıkıp camı çerçeveyi kıran ABD’li askerler, Kur’an-ı Kerim’i yırtarak büyük bir alçaklığa daha imza attılar.

Coni bunu hep yapıyor
Terörist ABD’nin ‘insan hakları götürmek’ yalanıyla işgal ettiği ülkelerde oluşturduğu kaos ortamı, terörizm ve katliam operasyonlarının arkasında aslında İslâm düşmanlığı olduğu her geçen gün yeni kanıtlarla ortaya çıkıyor. Özellikle Afganistan ve Irak’taki terörist ABD askerleri, işledikleri insanlık suçlarının yanı sıra İslâm’a, Kur’an-ı Kerim’e ve Müslümanlara karşı besledikleri düşmanlığı gizleyemiyor. Son olarak Adana’daki İncirlik Üssü’ndeki şok iddiaları da ABD’nin İslâm’a karşı beslediği nefreti kanıtlar nitelikte.
Adana’da yayınlanan “Çukurova’dan Merhaba” adlı yerel gazetede yayınlanan şok habere göre ahlâksız ABD askerleri İncirlik Üssü içerisindeki camiye girerek minberi yıkıp camiyi talan ettiler ve Kur’an-ı Kerim’leri parçaladılar. İşin daha vahimi Üs Komutanlığı’ndaki askeri yetkililer olayı örtbas etmek için camiyi güya ‘tadilat’ nedeniyle ibadete kapattılar.

Olay niçin örtbas ediliyor?
Yılbaşı gecesi ABD Askerleri’nin 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda bulunan caminin içine girerek, ahşap Minberi yıkıp, camiyi talan ettikleri iddia ediliyor. İddialar arasında İncirlik Üssü’ndeki camii içerisinde taşkınlık yapan, her fırsatta İslâm düşmanlığını kanıtlayan ahlâksız küstah ABD askerleri, camii camlarını kırıp Kuran-ı Kerim’leri parçaladıkları da var. Habere göre konu askerlerimiz tarafından Destek Grup Komutanlığı’na bildiriliyor fakat konuya müdahil olan hukukçu Hv. Yüzbaşı Atalay Akman ve Destek Grup Komutanı Hv. İsth. Yrb. Ahmet Önal tarafından yapılan inceleme neticesinde üs Komutanlığı yanlış yönlendirilerek, konunun örtbas edildiği iddia ediliyor. Olay yeri inceleme çağrılmadığı, parmak izi tespitleri yapılmadığı da iddialar arasında. Cami şu an tadilat bahanesiyle ibadete kapatılmış, çalışanlar ve üs komutanlığı ise kandırılmaya çalışılıyor.

Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | İncirlik Üssünde Kuran yırttılar

bahsedilen konuların kalitesinden o ;)

bunlar öyle iki tartışmayla geçiştirilecek konular değil...üzülmekten öte sinirleniyorum gördükçe...uzundur forumdayım oldukça sabırlı ve sakinimdir bir tek bu tarz konularda tahhammülüm yok çünkü güzel ülkemin güzel insanlarının akıldan, bilimden, düşünce ve mantıktan uzaklaşmesından çok bunaldım...

derdim ne tartışmak ne de birilerine bişey anlatmak, burda bırakmayacağım takip etmeye devam edin ;)

teşekkür edip ben de katkıda bulunmak istedim,

resimde fes takmış şekilde gördüğünüz zat kendisine tarihçi diyen, sözde GERÇEK (!) tarihi ortaya çıkardığını iddia eden Kadir Mısırlıoğlu...ama kendisinin unuttuğu ya da gözardı ettiği bişey var ki fes Osmanlı'nın kendi kültürüne ait biey değil ne Osmanlıyla ne de İslamiyetle bağdaştırmak çok yanlıştır....

"Osmanlı döneminde; giyim konusundaki ilk devrim, Padişah II.Mahmut zamanında yapıldı. 1826 yılında: sarık ve cüppe yasaklandı, devlet memurlarına, ilk kez; fes, pantolon ve ceket giyilmesi zorunluluğu getirildi. II.Mahmut; yeniçeriliği kaldırınca, onlardan hiçbir iz kalmaması konusunda çaba gösteriyordu. Bunu işiten; Kaptan-ı Derya Koca Hüsrev Paşa; Tunus’tan alınan fesi, tayfalarına giydirdi. İstanbul’a geldiğinde, tayfalarıyla birlikte padişahın huzuruna; başlarında fes ile çıkınca; II.Mahmut, fesi çok beyendi ve eski başlıkların atılıp, yerini fesin almasını emretti. 1832 yılında, bir genelge yayınlandı ve tüm ordu mensuplarının fes giymeleri zorunlu hale getirildi"

alıntı; Osmanlıda Fes | Tarihinizinde.com

şapka devrimine karşı çıkarken bişeyleri de unutmamalı

Eklentiler

• $kadir m..jpg
    $kadir m..jpg
    16,5 KB · Görüntüleme: 78

resimde fes takmış şekilde gördüğünüz zat kendisine tarihçi diyen, sözde GERÇEK (!) tarihi ortaya çıkardığını iddia eden Kadir Mısırlıoğlu...ama kendisinin unuttuğu ya da gözardı ettiği bişey var ki fes Osmanlı'nın kendi kültürüne ait biey değil ne Osmanlıyla ne de İslamiyetle bağdaştırmak çok yanlıştır....

"Osmanlı döneminde; giyim konusundaki ilk devrim, Padişah II.Mahmut zamanında yapıldı. 1826 yılında: sarık ve cüppe yasaklandı, devlet memurlarına, ilk kez; fes, pantolon ve ceket giyilmesi zorunluluğu getirildi. II.Mahmut; yeniçeriliği kaldırınca, onlardan hiçbir iz kalmaması konusunda çaba gösteriyordu. Bunu işiten; Kaptan-ı Derya Koca Hüsrev Paşa; Tunus’tan alınan fesi, tayfalarına giydirdi. İstanbul’a geldiğinde, tayfalarıyla birlikte padişahın huzuruna; başlarında fes ile çıkınca; II.Mahmut, fesi çok beyendi ve eski başlıkların atılıp, yerini fesin almasını emretti. 1832 yılında, bir genelge yayınlandı ve tüm ordu mensuplarının fes giymeleri zorunlu hale getirildi"

Ve II.Mahmut da bu yeniliklerden öteri Gavur Padişah diye bilinir.:31::31: Yani fesle İslamiyet arasında bir bağ yok.:32:

Ve II.Mahmut da bu yeniliklerden öteri Gavur Padişah diye bilinir.:31::31: Yani fesle İslamiyet arasında bir bağ yok.:32:

bu amca Osmanlı İslam İmparatorluğunu canlandırmak için çoook hevesli...kafasında fes, arkasında Osmanlı sancağı videoları var ki akıllara zarar...aslında hakkında bu kadar konuşup merak ettirip reklamını yapmamalı... o saçmalıklara inanan o kadar çok insan var ki...ben bunu sadece cahilliğe ve bilgisizliğe bağlıyorum ve komplo teorilerini çok sevmemize (aaa aslında bu böyleymiş, aman aslında bilmem ne hiç yararlı değilmiş vb) gerçek o kadar basit ve net ki aslında.
bir de unutmamalı tarihinin bir dönemini inkar eden (cumhuriyet, osmanlı, selçuklu, orta asya, hunlar, avarlar .....) milletler tüm bütün olamaz ve ilerleyemezler...geçmişte kalan toplumlar çürümeye mahkumdur...

bu amca Osmanlı İslam İmparatorluğunu canlandırmak için çoook hevesli...kafasında fes, arkasında Osmanlı sancağı videoları var ki akıllara zarar...aslında hakkında bu kadar konuşup merak ettirip reklamını yapmamalı... o saçmalıklara inanan o kadar çok insan var ki...ben bunu sadece cahilliğe ve bilgisizliğe bağlıyorum ve komplo teorilerini çok sevmemize (aaa aslında bu böyleymiş, aman aslında bilmem ne hiç yararlı değilmiş vb) gerçek o kadar basit ve net ki aslında.
bir de unutmamalı tarihinin bir dönemini inkar eden (cumhuriyet, osmanlı, selçuklu, orta asya, hunlar, avarlar .....) milletler tüm bütün olamaz ve ilerleyemezler...geçmişte kalan toplumlar çürümeye mahkumdur...

Evet,reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabı merak eden illa ki açıp bakıyordur.:31: Tarihin unutturulmaması,ders alınması lazım ama hafızalardan silinmeye çalışılıyor.:31: Bu devran nereye kadar sürecek bilmiyorum.

“İngilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanları musallat ettiniz. Şimdi oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar” diyerek kuvay-i milliye harekâtını reddeden İskilipli atıf hoca.

( yunus Nadi, Ankara’nın ilk günleri, hisar matbaası, İstanbul 1995, sayfa 117–118)

İngiliz Muhipler Cemiyetine üye olduğu söylenir...

"İslam kilidinin anahtarını İNGİLTERE'nin güvenilir eline teslim etmekte İslam alemi için hiç bir sakınca yoktur.

İskilipli Atıf Hoca"

(Alemdar gazetesindeki yazısından)

şapka yüzünden asılan İslam aliminden (!) inciler

Son düzenleme:
“İngilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanları musallat ettiniz. Şimdi oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar” diyerek kuvay-i milliye harekâtını reddeden İskilipli atıf hoca.

( yunus Nadi, Ankara’nın ilk günleri, hisar matbaası, İstanbul 1995, sayfa 117–118)

İngiliz Muhipler Cemiyetine üye olduğu söylenir...

İslam kilidinin anahtarını İNGİLTERE'nin güvenilir eline teslim etmekte İslam alemi için hiç bir sakınca yoktur.

İskilipli Atıf Hoca

(Alemdar gazetesindeki yazısından)

şapka yüzünden asılan İslam aliminden (!) inciler

:31::31::31::31::31:

ben de bu yüzden ceza aldım :) bi video paylaşmıştım sonra ne gerek var şimdi bedava reklma zaten bisürü yaptım dedim...çok saygıdeğer aplam Mune'nin peşimde olduğunu farkedemedim :))) çabucak geldi ceza

Hayata bakış açılarımız ve görüşlerimiz çok zıt olsa da,hakaret etmeden,sakince fikrinizi açıkladığınız için teşekkür etmek istedim.:71:

Umarım en kısa sürede hesabınız yeniden aktif olur.Sizinle bu konu hakkında konuşmaya devam etmek isterim,tabi siz de isterseniz.:13:

elbette isterim...bilmemek değil öğrenmemek ayıp...gayesi yalnızca fikir yarıştırmak olmayan konuşmalar insana çok şey öğretir....

bir tarihçinin en önemli özelliği objektif olmasıdır...olayları değerlendirirken tüm önyargı, istek, inanç vsvs den sıyrılmalıdır ki doğru değerlendirme yapabilsin...objektif olamayan bir insan tarihçi değil olsa olsa "tarih sever" olur...

resme bakıp kendiniz değerlendirin lütfen.. başına taktığı, kendince simgeleştirdiği fes ile bu tarih araştırmacısı (!) ne kadar objektiftir...

bir şey daha o, zamanında çok karşı çıktıkları II. Mahmut devlet dairelerine getirdiğinde, kendisine "gavur" sıfatını getiren pantolonu avrupaya Hun Türkleri götürmüştür...

Son düzenleme:
Tek partili zulüm bitti çünkü artık ne kadar çok parti olursa olsun kılıçdaroğlu nun olduğu hiç bir partinin geleceği yok

Atatürk’ün İslam dinine yaptığı bazı hizmetler:

- Kur’an’ı ilk kez Türkçeye çevirtti, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı.(insanlar dinsizleştirmek dinden uzaklaştırmak İslamiyeti unutturmak için yapmıştır muhtemelen malum İslamiyet=Arapça) " Ben Müslüman’ım diyen Türk insanı dinini anlamaya başladı.(1927, İsmail Hakkı İzmirli’nin çevirisi)
- Kur’an‘ın bilimsel tefsirini yaptırdı, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı. ("Hak Dini Kur’an Dili" ismi ile 1936 da Elmalılı Hamdi Yazır)
- İmam Buhari’nin sağlam hadislerinin çevirisini yaptırdı ve aynı şekilde halka ulaşmasını sağladı. (1932, Ahmet Nazım, Kamil Miras)
- Arapça okunan, dinleyenin anlamadığı, hutbe okuma işini Türkçeye dönüştürdü. (1932)
- Camilerin din görevlisi ihtiyacını karşılamak için imam hatip okulları açtı. (A. Güler, Sarı Paşa İnsan Atatürk, Berikan Yayınları, Ankara, 2007, s.248-252. Bu son madde için kaynak)

son madde ne kadar ironik olmuş .....

Atatürk’ün İslam dinine yaptığı bazı hizmetler:

- Kur’an’ı ilk kez Türkçeye çevirtti, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı.(insanlar dinsizleştirmek dinden uzaklaştırmak İslamiyeti unutturmak için yapmıştır muhtemelen malum İslamiyet=Arapça) " Ben Müslüman’ım diyen Türk insanı dinini anlamaya başladı.(1927, İsmail Hakkı İzmirli’nin çevirisi)
- Kur’an‘ın bilimsel tefsirini yaptırdı, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı. ("Hak Dini Kur’an Dili" ismi ile 1936 da Elmalılı Hamdi Yazır)
- İmam Buhari’nin sağlam hadislerinin çevirisini yaptırdı ve aynı şekilde halka ulaşmasını sağladı. (1932, Ahmet Nazım, Kamil Miras)
- Arapça okunan, dinleyenin anlamadığı, hutbe okuma işini Türkçeye dönüştürdü. (1932)
- Camilerin din görevlisi ihtiyacını karşılamak için imam hatip okulları açtı. (A. Güler, Sarı Paşa İnsan Atatürk, Berikan Yayınları, Ankara, 2007, s.248-252. Bu son madde için kaynak)

son madde ne kadar ironik olmuş .....

Yazdıklarının/yazdıklarımızın okunduğundan emin değilim..

Tarihi okumadan bilmeden konuşanların alınlarının ortasına şöyle şılaaaaaaaaap diye bir şaklak atıp kendine getirmek istiyorum bilmiyorsanız konuşmayın
O dönem tek partili dönemdi neden?Kurucu meclis olduğu için olabilir mi?Olağanüstü hal ve yetkilere sahip bir meclis olduğu için olabilir mi?Ülke yeni kurulmuş o esnada sizce görüş ayrılıklarına mı ihtiyaç var bir olup ülkeyi kurmaya mı?Ki daha sonra zaten Atatürk'ün isteği ile arkadaşları tarafından ayrı partiler kurulmadı mı?Bilmeden neyi iddia ediyorsunuz?
Lafımın üstüne karşıt laf koyacak olandan bi zahmet tarih diploması rica edeceğim.Şahsen ben almak için o diplomayı yıllarımı verdim.Boş bilmeden konuşmakla olmuyor o işler.Okuyun araştırın azıcık tarihi.Sinirlendiysem affolunMAya çok HAKLIYIM!Kimi karalıyorsunuz bi düşünün.Atatürk olmasaydı şimdi belki babanız yunan anneniz ingilizdi.Bu mu arzunuz?

Son düzenleme:
Yaa tabii tabii bu da zulmün devamı.
Chp camileri ne yapmıştı ne yapmıştı?
Ahır mı yapmıştı?
Buyrun bu haberin çevirisine bakalım. :3:

$1469950_406572139476700_813819297_n.jpg

Haberde şu yazıyor:

“Seferihisar’ın Hereke Köyü’nde bir cami tahrip edilmiş ve ahır haline getirilmiştir. Müze müdürü, tahkikat yapmıştır. Verdiği malumata göre, kütüphane ve medresesi vardır. Kütüphanesinden eser kalmamıştır. Evren oğullarından Kasım tarafından inşa ettirilmiştir. Üstündeki Arapça yazıya göre, 641 yıllık olduğu anlaşılmıştır. Osmanlı-Türk stilindedir. Tahribata rağmen, geriye kalan kısmı muhafaza edilirse, kıymettir.”

Eeee hani CHP ahıra çevirmişti? Haberde bu yok. Evet bir cami ahıra çevriliyor ama camiyi ahıra çeviren CHP değil kurtuluş savaşında Yunan ordusudur. Haberde de kurtuluş savaşında tahrip edilen bu caminin İzmir CHP müze müdürü tarafından tespiti ve tahkikatı yapılıyor.

Sonra bu camiye ne oluyor?

Aynı sene tamir yapılıp ibadete açılıyor. Yobazların ahır yapıldı dediği cami gerçekte aynı sene ibadete açılıyor.

Yaa tabii tabii bu da zulmün devamı.
Chp camileri ne yapmıştı ne yapmıştı?
Ahır mı yapmıştı?
Buyrun bu haberin çevirisine bakalım. :3:

Eki Görüntüle 897753

Haberde şu yazıyor:

“Seferihisar’ın Hereke Köyü’nde bir cami tahrip edilmiş ve ahır haline getirilmiştir. Müze müdürü, tahkikat yapmıştır. Verdiği malumata göre, kütüphane ve medresesi vardır. Kütüphanesinden eser kalmamıştır. Evren oğullarından Kasım tarafından inşa ettirilmiştir. Üstündeki Arapça yazıya göre, 641 yıllık olduğu anlaşılmıştır. Osmanlı-Türk stilindedir. Tahribata rağmen, geriye kalan kısmı muhafaza edilirse, kıymettir.”

Eeee hani CHP ahıra çevirmişti? Haberde bu yok. Evet bir cami ahıra çevriliyor ama camiyi ahıra çeviren CHP değil kurtuluş savaşında Yunan ordusudur. Haberde de kurtuluş savaşında tahrip edilen bu caminin İzmir CHP müze müdürü tarafından tespiti ve tahkikatı yapılıyor.

Sonra bu camiye ne oluyor?

Aynı sene tamir yapılıp ibadete açılıyor. Yobazların ahır yapıldı dediği cami gerçekte aynı sene ibadete açılıyor.

:)) teşekkür ederim hayyal, bu yazıyı paylaşmak için girmiştim konuya tesadüfün böylesi:)))

geçenlerde Mustafa Armağan adlı araştırma(ma)cı köşe yazarının bir yazısında ahır yapılan cami ile ilgili bu haberler vardı diyor ki; CHP hükümeti ahıra olarak kullanılan bu camilerin varlığını öğrenince onartıp tekrar hizmete açmış ve fakat olsunmuş bir süre o şekilde kalması bile hükümetin ayıbıymış...buyrun buradan yakın...bu nasıl bir zihniyet nasıl bir anlayıştır...böyle zavallı insanları anlıyorum bir yerlerde çıkarları var ve fakat hiç sorgusuz sualsiz bunlara inanıp doğruymuş gibi savunanlar :(((

:)) teşekkür ederim hayyal, bu yazıyı paylaşmak için girmiştim konuya tesadüfün böylesi:)))

geçenlerde Mustafa Armağan adlı araştırma(ma)cı köşe yazarının bir yazısında ahır yapılan cami ile ilgili bu haberler vardı diyor ki; CHP hükümeti ahıra olarak kullanılan bu camilerin varlığını öğrenince onartıp tekrar hizmete açmış ve fakat olsunmuş bir süre o şekilde kalması bile hükümetin ayıbıymış...buyrun buradan yakın...bu nasıl bir zihniyet nasıl bir anlayıştır...böyle zavallı insanları anlıyorum bir yerlerde çıkarları var ve fakat hiç sorgusuz sualsiz bunlara inanıp doğruymuş gibi savunanlar :(((

Ben teşekkür ederim ki bu forumda aynı hisleri aynı duyguları paylaştığım sen gibi arkadaşlarım var jeanne :16:
Olay keşke chp yi, düzeni eleştirmek olsa...
Padişahın İngilizlerin saldırılarına tüm dediklerine hatta sevri imzalamalarına sesi çıkmaması ve sessizlikle yanıt vermesini normal bulan sevgili halkımın belli o kesmi, kurulan yeni hükümetin ona rağmen binbir güçlükle topraklarımızın alabildiğimiz kadarını kurtarıp tekrar bizleri hür bir millet haline getirmesini takdir etmezler... Durup durup neden bir süre de olsa cami ahır kaldı derler. Hey Allah'ım. :31:
Amaç başka işte. Neyse. :6:

Back