Tek maasla gecinen var mi?

Hayat standardi diye birsey var. Gecinmek gecinememek cok goreceli kavramlar. Biz 2 maasla zor idare ediyoruz ama yememizden gezmemizden alisverisimizden kalmayiz. Bazisi 1.000 tl ile gecinir bazisina 30.000 yetmez.
Butun gun evde oturmakta bana cok sacma geliyor acikcasi.
Bu arada ankarnim neresinde o ev 500 tl? Ya eviniz kotu ya muhit galiba.

Bu arada semt olarak nerede oturuyorsunuz sakıncası yoksa,kira 500 dediniz ya ondan soruyorum.
Bizim burda 1000den aşağı ev yok valla hiç.
Ev değiştirmeyi de düşünmekteyiz de.

Tek asgari ücret ile geçiriyoruz.şimdi çocuk falan da yokken idare ediyoruz.ama çocuk olunca rahat etmek için Çift maaş şart bence

Memur maaşıyla hayli hayli geçinenler var. Biz asgari ucreti bile bazen zor buluyoruz.elbette çok zor ama bı şekilde oluyor. Bende calisiyordum tabiki asgari ücret ev kira vs. Bebekten dolayi biraktim ve memur olupta ise gitmeye usenenlere hayret ediyorum. Özel sektörde çalışma saati 8-19 en az. Cumartesi iş. Resmi tatilde iş vss . Bunları düşünün ve işinizi sevin. Çalışmak çok güzel

Yorumlar şaka gibi konu sahibi ev kira bedeli 500 TL demiş ama hala sorular soruluyor. Konu sahibi bende memurum ama eşime destek olmak için çalışacağım hiçte evde oturuyum gibi bir düşüncem olmadı. Eşinize destek olmalısınız diye düşünüyorum tek maaşla zor memurun aldığı maaş 3000 TL. Hayat standartlarım düşsün istiyorsanız ayrılın en azından kadro bekleyenlere gün doğsun

Geçirilir ama sıkı sıkıya. Biz babamın borçlarından dolayı annemin maaşıyla geçindik yıllarca. Bayramlıktır, kurban kesmektir, tatildir... Bunlar her sene olamıyor, akşam çıkalım dışarda bi yemrk, sinema, özel ders, dil kursu, tenis kursu hiç olamıyor. Yani klasik geçim gibi düşğn yedin içtin tv izle yat, arada haftasonu da bi piknik gayet geçim oluyordu.

yıllarca aynı evde de oturamaz .yeni eve geçince kira aniden 2 katı da olabılır.acil sağlık problemi de çıkabilir.ben de çıktı mesela 2 aydır .özel sağlık sigortam ya tamamını yada yüzde seksenini karşıladı.yoksa en az 30000 tl harcamıştım o kadar tetkike hastane yatışına özelde.tek maaş olanlar devlet memurluğu gibi iş bulsalar seve seve giderler işe özel sektörün acımasızlığından itilip kakılmaktan asgari ücretle çalışmaktan yılmışlar

Bir evin 500 tl kira olabilmesi icin ancak lojman olması gerekir.Esinizin maaşını bilmeden birşey diyemem ama hayat standardinizin düşeceği konusunda hem fikirizdir. Ha ben maaşıma dokunmuyorum ama yine de eşimin maaşından para bile biriktirebiliyoruz dersiniz ben de size "ölüm bizi ayirana kadar.." sözü artık kamyon arkasına yazılan bir mâni,hayatta herşeye hazırlıklı ol derim.Su an bebeğimden dolayı ücretsiz izindeyim ve eşten para istemenin hiç bana göre olmadığını görüp habire istiflediklerimden harcıyorum.

Millet kamuda iş arar, kadro arar torpil arar ki işe gireyim diye. Siz evde oturmak istiyorsunuz. Yanlış anlamayın ama dağa dayanma yıkılır adama dayanma ölür demişler. İnsanın kendi işi gibisi var mı. Hem çalışan kadın olduktan sonra evde oturmak çok sıkıcı olur. 5 yılı doldurup 1 yıl ücretsiz izin almanızı tavsiye ederim.

Tek maaşla geçinen binlerce aile var. Geçinmesine geçiniliyor evet. Çift maaştan tek maaşa geçmek elbette yaşam standardını düşürecektir, sizin için sorun yoksa sorun yok.

Hanımefendi biz kör değiliz herhalde ilk başta yazdığı bu Kizlar eski konumdan bilen bilir. Artik calismak istemiyorum
Esim memur.. Memur maasiyla tek maasla gecim.zor olur mu.. Ne bilelim ev kira mi ne sonradan düzenlemiş mesajı konu sahibi

Bir de bilenler bilir demis ama baktım iki konusu var.Biri işten ayrılıp evde paketleme yapicam diğeri evlenirken kocalarinizin huyunu bilmiyor muydunuz sürekli bu konularda şikayet ediliyor gibilerinden bir şey.Yani tek bildiğim hicbirsey bilmediğimdir

Bu arada semt olarak nerede oturuyorsunuz sakıncası yoksa,kira 500 dediniz ya ondan soruyorum.
Bizim burda 1000den aşağı ev yok valla hiç.
Ev değiştirmeyi de düşünmekteyiz de.
Bilgi amaçlı alıntı yaptım sizi bende ankara da 450 veriyorum durağa pazara caddeye sağlık ocağına metro ya yakın ev semt çok temiz bir iki görgüsüz var ama o her yerde var ev 3+1 baya geniş semti size özelden yazıyorum

Bir de bilenler bilir demis ama baktım iki konusu var.Biri işten ayrılıp evde paketleme yapicam diğeri evlenirken kocalarinizin huyunu bilmiyor muydunuz sürekli bu konularda şikayet ediliyor gibilerinden bir şey
he işte bizde mahalle muhtarıyız ya herkesi tanıyoruz ya da müneccimiz iki konu açanın hayatını biliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…