• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek maasla gecinen var mi?

İki maaş alıyoruz , ev kendimizin , toplam kazanç 18.000 lira, ikimiz de avukatlık yapıyoruz, asla çalışmamayı düşünmedim ki ev, 2 araba , kredi yok , neden çalışmayayım , ailem ne zorluklarla okuttu............
Masallah de goze gelmeyin. Işten ise değiştir huzursuz is ortamindakiler ve emegin karsiligini almiyorsa cikmak isteyebilir. Avukatlık biraz daha spesifik bir sey yaptigin is bellidir.

Allah allah konu sahibi arkadssim memur olup da bu devirde isinden ayrilmak isteyeni bir seni gördüm.

Vardiyali mi calisiyorsun ? Memurlukta is ortami her zaman degisir bir kac yil sabredersin stressli insnalar zaten bir sekilde siliniyorlar.

Nerede memursun da isi birakacak kadar bunaldin?

Düzenli işinizden istifa etmektense neden ev işlerinden istifa etmiyorsunuz?
Madem gelirinizi gözden çıkardınız, haftada 3 gün yardımcı gelsin evi bal dök yala yapsın, dolabı çeşit çeşit yemeklerle doldursun.
Gerekirse maaşınızın yarısını verin.
En azından gününüzü doldurun yani, yazık.

İki maaş alıyoruz , ev kendimizin , toplam kazanç 18.000 lira, ikimiz de avukatlık yapıyoruz, asla çalışmamayı düşünmedim ki ev, 2 araba , kredi yok , neden çalışmayayım , ailem ne zorluklarla okuttu............
Maşallah umarım degerlendiriyorsunuzdur çünkü baya baya iyi

detayli yazacam. cok uzun suredir cok yogun calisan ve cocugu ile vakit geciremeyen biri olarak benim de hayalimdi. uzun sure bırakmazdim ama 2. cocukla birlikte 3 yil kadar falan ara vermeyi dusunuyordum. eski isimin ortami cok kotuydi. hamileyken atandim. 2 yil ucretsiz izin hakkimi sonuna kadar kullanırım dedim ama sanirim kullanamicam.

sebeblerini detayli yazicam. benim hayalimdeki gibi olmamasinda kv faktoru ve bebegin ufak olmasi da var tabi. ustelik esimin duzensiz geliri var. ortalamaya vurunca anca asgari ucret kadar.

hayalim 1) kendi kendime stressiz uyanmakti. bebekten dolayi duzensiz uyuyorum ama esime bırakıp yada kv ye birakip istedigim kadar uyuyabiliyorum. ama cok uyuyorum. uykumdan da bisi anlamiyorum stresli uyuyorum fazla uyudugumu dusunerek.

hayalim 2) calisirken her zaman daginik ve çoğunluk yemeksiz olan evimi piril piril yapmak ve ogluma cesit cesit sevdigi şeylerden yapmak. bu da olmadi. evimiz asiri dagiliyor. temizliyorum ertesi gun aynisi. abartisiz ama asiri daginik ve pis oluyor. yemek de oyle duzenli yapamadim uyku duzensizligimden. yapıyorum ama yine yalap salap kolayindan.

hayalim 3) erteledigim hobilerim icin kurslara gitmek. evde sevdigim hobileri yapmak. bunu da bebek kucuk oldugundan falan yapamadim.

yine bebek ufak olduğundan fazla gezmeye dw gidemiyorum. evde kv de var. iyice hersey batmaya ve bunalmaya basladim. cenemi sıkıyorum gece gunduz. yazin ise baslicam. hersekilde yazin calisacaktim 1-2 ayda olsa. seneye belki hayalimdekileri daha cok yaparim bebek buyuyecegi icin ama yine de en azindan yarim gun yarm maas seklinde de olsa baslayacagim.gibi gorunuyor.
sizde bir yillik ucretsiz izin hakkinizi kullanin bir deneyin. yada geri donus hakkiniz da var nasilsa cok bunaldiysanız deneyin akliniz kalmasın

5 yiliniz dolduysa 1 yıl ücretsiz izne ayrılabilir istediğiniz zaman da 1 yıl dolmadan geri dönebilirsiniz.

Bu kadar radikal bir karara gerek yok. Ücretsiz izne çıkın maddi olarak ne durumda olursunuz görün. Memuriyet birakilmaz eski konularınızı bilmiyorum ama inanin calismayinca kocaniz in bakış açısı bile değişebiliyor. Tekrar memuriyete donmeniz de çok zor.

Kizlar eski konumdan bilen bilir. Artik calismak istemiyorum
Esim memur.. Memur maasiyla tek maasla gecim.zor olur mu..

Ankara da yasiyoruz
Ev kira..
Kira 500
Harcamanıza gelir giderinize bağlı bizde aynı durumdayız kiramız sizin iki katı geçiniyoruz çok şükür

Biz tekmaasla geciniyoruz.2500 lira esim calisiyor.mesai olursa 3000 i buluyor.iki kucik cocuumuz var uc yas ve 9 aylik.kira yok gayet rahat geciniyoruz gezeriz yeriz iceriz kararinca.birikm bile yapiyoruz burda 5000 6000 ile gecinemeyenler bana pek normal gelmedi.ilerde calisicam bende ins.konu sahibi calisma bunaldiysan evde oturmanin tadi da baska kolemisin kendini zorlama kannatkar olursan gul gibi gecinursin...

ankara da tek maaşla insanca geçinilmez hele de ev kiraysa yiyecek bile pahalı ankara da.ek gelirleriniz yoksa kira vb gibi asla işinizi bırakmayın pişman olursunuz.evde 3 ay otursanız 3 ayın sonunda sıkılmaya başlarsınız .1 gün avm ye gitmek fazla alışveriş yapılmadığı gün en az 150 tl.eğitim pahalı ankara da.çocuk için kurs etüd servis sinema tiyatro zaten yüklü meblağ tutuyor.buyuk sehırde kaliteli de giyim lazım marka ayakkabı da lazım.ha bunlar olmadan da yaşarım mutlu olurum derseniz bırakın işinizi
Ankara' da yaşıyorum merak ettim Ankara' nın neresinde yiyecek pahalı?

Back
X