• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek Lokma mı, Koca Bir Tabak mı?

Kalliste

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2007
9.109
59
363
55
Eskişehir
Çok yiyerek dezayıflayabilirsiniz. Önemli olan, yemek seçiminiz. Örneğin, kahvaltıda küçük bir porsiyon su böreği yerine, simit, peynir, zeytin ve sütle aç kalmadan, doyarak beslenebilirsiniz. İşte size bir çok çarpıcı örnek.

Bir daha hiç bir zaman kalori saymayacaksınız! Nihayet aç kalma derdine de son! Size sunacağımız diyet hem çok basit hem de inanılmaz ikna edici! Her resimde iki farklı yemek seçeneği göreceksiniz. Her iki tabağın da kalori miktarı aynı, fakat doyuruculukları farklı olacak. Yani, kalorisi yüksek olanın tabaktaki miktarı az olacak. Otamatikman daha büyük olan porsiyona yönelmek isteyeceksiniz, çünkü sonuçta açsınız. Ve aslında büyük porsiyonu seçerek, daha sağlıklı bir seçim yapmış olacaksınız.

Doyuran porsiyonlarla sadece doymayacak, aynı zamanda öğünlerinizde daha düşük kalorli yemeklere yönelmiş olacaksınız. Size simit, peynir, zeytin ve sütle doya doya bir kahvaltı ederek, bir küçük porsiyon su böreği ile aynı kalori miktarını alacağınızı söylesek...Ve hatta, bu doyurucu kahvaltının göbek ve kalçanıza verdiği yağların terayağlı su böreğininkinden çok daha az olacağını...Emin olun, kısa bir süre sonra doğru menü seçimlerinde bulunmak sizin için çocuk oyuncağı olacak!

Açlıktan kıvranmayacaksınız, çünkü yeterince yemiş olacaksınız.
Bu yazıyla birlikte kazanacağınız yeni beslenme alışkanlığının en güzel yanı: Büyük porsiyonları tüketirken aynı zamanda daha sağlıklı mönüleri seçmiş olmanız. Böylelikle, vücudunuza daha çok vitaminve mineral ama daha az yağ girmesini destekleyeceksiniz. Bu sayede kilonuda kontrol altında olacak.

6a00d83451e9a369e200e55qy9.jpg
29408163ea1a77ea1boql2.jpg

hkxgq8xhvd7.jpg

"Kahvaltısız güne başlamayın" Evet bu çok güzel bir nasihat ama, şöyle yarım simit(100kalori), yanında 2 kibrit kutusu kadar yağlı beyaz peynir(160 kalori), 5 zeytin(20kalori) yiyip, bir bardakta yağsız süt(70kalori) içerek doya doya bir kahvaltı etmek var ya da masum gibi görünen küçük bir porsiyon suböreğini anında mideye indirmek. İkisinde de aynı kaloriyi alacaksınız ama bilin bakalım hangisi aynı zamanda hem gözünüzü, hem de midenizi doyuracak?

Buğulama yapılmış ya da teflon tavada kızartılmış 1 küçük levrek balığı(110 kalori) bunun yanında baharatlarla lezzetlenririlmiş salatanın bulunduğu tabak (20 kalori) zararsı gibi görünen 5 ince dilimcik sucukla aynı kaloriye sahip. Bu az miktardaki sucuğun midemizdeki açlık duygusunu bastırmayacağını da hesap ederseniz, balık ve salatalı mönünün kıymetini anlayabilirsiniz. Ayrıca balığa yönelen sadece daha fazla yemiş olmaz, aynı zamanda daha sağlıklı da beslenmiş olur. Çünkü balıkta değerli vitaminler, mineraller ve omega 3 yağ asitleri bulunur.
levrekbuulamacopylm4la3.jpg

cumbadasalatagy0.jpg

sucuknq0.jpg

Süpersin bacum sen ya.sen hep benim aklımdakileri en güzelşekilde dile getiriyorsun teşekkürler canı gönülden

Süpersin bacum sen ya.sen hep benim aklımdakileri en güzelşekilde dile getiriyorsun teşekkürler canı gönülden
Teşekkürler canım...

Bir de konu açtığım dergiyi bulabilsem devamını yazacağım ama kafamçokkarıştı öyle çok konu var ki vurgulamamız gereken, hepsini ayırdım şimdi dergiler karıştı:delphin:

Köfteli dürüm+ayran = sosisli sandviç

360 kalori

Aceleniz varsa, yolda giderken hemen bir şeyler atıştırmak çok cazip gelir. Ama burada da seçeneklerinizin bol olduğunu hiç bir zaman unutmayın. Sosisli sandvici seviyorsanız, tabii hardallı güzel sosislerden vezgeçmeyebilirsiniz. Ama bunun yerine, incecik dürüm, içinde üç köfte ve bol yeşillik bulunan köfte dürüm alıp, yanında da bir ayran içebilirsiniz..

218938ho3.jpg
durumaw0.jpg

paneeroliveoiluw6.jpg
makarnalikremalisebzecoqd6.jpg

Sebze çorbası = peynir küpü

100 kalori

İnanılması güç ama gerçek: Masum gibi güzüken 30 gram tam yağlı beyaz peynir gerçekte 100 kalori, üstelik hiç te tek başına doyurucu değil. Oysa, bir çok besin maddesi içeren 200 gr. sebze çorbası sizi hem doyuracak hem de birçok vitamini almanızı sağlayacak..

şu işleri bitireyim hepsini okucam kalişim geliyommm.....

harika bir paylaşım olmuş kalisim.devamını bekliyoruz mutlaka.senden sonra yeterli sayıya ulaşamadığımdan rep veremedim artık teşekkür butonuda olmadığında göre paylaşım için mesajla teşekkür etmek istedim umarım yasak değildir.

harika bir paylaşım olmuş kalisim.devamını bekliyoruz mutlaka.senden sonra yeterli sayıya ulaşamadığımdan rep veremedim artık teşekkür butonuda olmadığında göre paylaşım için mesajla teşekkür etmek istedim umarım yasak değildir.

Yok silvişim yasak değil artık belirtiler kaydirigubbakcemile3 bu yolla iletiliyor... Bu arada hoşgeldin canım artık aramızdasın umarıma.s.

Konunun devam gelecek sıra gelmiyor sadece koşturmaktan.....

sevindim yasak olmamasına doğrusu artık k da iken çok kasılıyorum. bi konuya msj yazsam mı yazmasanmı diye 2-3 kere düşnmekten artık 2. takım topiği dışına çıkmaz olmuştum.ama artık açtığın güzel konuları gördüm en kısa zamanda inceliycem onlarıda. emeklerin için teşekkürler.soruna gelincede evet artık geri döndüm bu hafta değil ama gelecek etaptada yarışmaya tekrar dahil olucam inşallah. a.s.

Kallisim ellerine sağlık.. a.s.

Çok keyifli bir başlık olmuş.. Özellikle de "peynir" le ilgili olanı gülle gibi yedim kafaya.. Benim de ciddi bir peynir bağımlılığım var.. Bile bile lades yani.. yerimseniben
Peynir işini çözebileceğimden emin değilim ama dürümlü köfte son derece cazip bir teklif..

yeni eklenen bilgiler gerçekten ilginç helede şu köfte işine bayıldım ben hımm hemde yanında ayranda varrr

kallıste canım ellerıne saglık buda benden olsun.1 porsıyon yanı 200 gr derılı ızgara tavuk yerıne 300 gr ısgara derısız tavuk(balık)yıyebılırız.

Kallisim ellerine sağlık.. a.s.

Çok keyifli bir başlık olmuş.. Özellikle de "peynir" le ilgili olanı gülle gibi yedim kafaya.. Benim de ciddi bir peynir bağımlılığım var.. Bile bile lades yani.. yerimseniben
Peynir işini çözebileceğimden emin değilim ama dürümlü köfte son derece cazip bir teklif..

yeni eklenen bilgiler gerçekten ilginç helede şu köfte işine bayıldım ben hımm hemde yanında ayranda varrr

kallıste canım ellerıne saglık buda benden olsun.1 porsıyon yanı 200 gr derılı ızgara tavuk yerıne 300 gr ısgara derısız tavuk(balık)yıyebılırız.

Beğendiğinize memnun oldum a.s. püsküütüm ben de arada peynir atarım ağzıma bir lokma bir lokma ve göze gözükmediği için adamdan saymam ama artık elimi uzattığımda aklıma geliyor senağlama

Mehalim kıyaslamaları bilmediğimiz kötü olmuş şu güne dek, dürüm yemekten korkardım meselakaydirigubbakcemile3 öğrendikçemi kötü oldu dedim acaba şimdi kaydirigubbakcemile3..

Cedricim tavuğu severim helede ızgara ve mecburen derili oluyor...mirmirmirmir ama 100 gr daha fazla yemek için ayırabilirim artık cokacimcoook

Teşekkür ederim hepinize.....a.s.

Kalliste konu harika olmuş
ççok dikkat çekici bir konu
bilgilerin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz :icecream:

...püsküütüm ben de arada peynir atarım ağzıma bir lokma bir lokma ve göze gözükmediği için adamdan saymam ama artık elimi uzattığımda aklıma geliyor senağlama

kallisim sefgilim aynıyız yaa bi'sürü konuda :roflol: :roflol:
çocukluk yıllarında annem aldığı kaşarın 2 günde bittiğini görünce "sen en iyisi peynir tüccarıyla evlen" derdi..

Peynir tüccarı bulamadık ama.. o zamandan bu yana tükettiğim peynirlerle, bazılarının tüccarlıktan iyi para kazanmasını sağlamış olabilirim..

Yani hangi cinsini söylesem ki.. Ama ilk aklıma gelen hellim.. Yahu bi'de karnım aç ki şu an.. Hellime baktım demin.. Buzdolabında derin derin uyuyordu... Yazık ona uyandırmayayım di mi? delikafadulden

Back