• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek embriyo transferi olup hamile kalanlar

Yeshill_Yansima

Hoşgeldin minik kızım:)
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
850
5
96
41
İstanbul
arkadaşlar bu yeni çıkan yasa nedeniyle bu hafta içi sadece tek embriyo transferim olacak. dr blastosist olursa daha iyi olur dedi şimdi bekliyoruz bakalım kalitsi nasıl diye. sizdende varmı tek embriyo yerleştirilip gebe kalan. blastosist miydi normalmiydi? kaç hücreliydi?

evet arkadaşlar ben de şimdi bunu çok merak ediyorum.tek embriyo ile hamile kalanlar yazabilirler mi?
benim ilk tüp bebek denememde a kalite 3 embriyonun 2 tanesi 3.gün kondu ve sonuncusu da 5.gün blastokist transferi oldu.fakat nasip değilmiş tutmadı..Hayırlısı olsun ne yapalım takdir Allah'tan...ama bu yönetmelik moralimi bozdu,elimde değil.umarım düzeliriz..hepimiz..

aynen kızlar benimde perşembe günü transferim olucak
ve ne yazıkki o yasa banada vurdu tek embriyo olucak
inşallah hakkımızda hayırlısı olur ve tek embriyoyla anne olmayı başarırız
bize moral vericek kimse yokmu?
tek embriyoyla hamiş kalan arkadaşlar nerdesiniz.:çok üzgünüm:

bence bundan sonra ilk tüp bebek deneyecek bayanların sonuçlarından anlayacağız tek embriyo ile ne kadar başarılı olunabiliyor. tek embriyo ile başarı oranı % 20 diyor bazı uzmanlar. iki embriyo ile % 40, üç embriyo ile %60 , dört embriyo başarı şansını arttırmıyor ancak çoğul gebelik sayısını arttırıyormuş. maalesef bu saçma sapan yasa ile ilk tüp bebek denemelerimiz büyük oranda deneme olarak kalacaktır. Moralinizi bozma amacında değilim yanlış anlamayın .ben gerçekten çok sinirliyim bu konuda .çünkü bende tüp bebek tedavisine bu ay başlayacaktım.fakat şu an kararsız kalmış durumdayım.

çok güzel bir başlık açmışsınız moralinizi bozmayın desemde boş ama siz şu anda tarnsfer bekliyrosunuz ve ne kadar moralli olursanız size faydası olacak..bende karşıyım bu yasaya ama hep şöyle düşünün allahım verecekse tek le de verir..inşallah sonuçlarınız pozitif olur ve bizede umut olursunuz..

teşekkür ederim eminimki herkes benim gibi merak içinde acaba nekadar şansımız olucak diye. biraz da olsa olumlu şeyler duyup moralimiz düzelsin istiyoruz. ben blastosist (5.gün transferi) ile %70 tutunma şansı olduğunu okudum. o zaman tek embriyo yeterlidir olabilir ama ya daha az hücreli embriyolarımız olursa ve 3.gün transfer edilirse o zaman umudumuz azalıyor. ama haklısın moral lazımda düşünmeden de edemiyorum. kızgınım, üzgünüm,endişeliyim,umutluyum öle işte karmakarışık. bakalım arkadaşlardan cvp larını bekliyoruz

bence bundan sonra ilk tüp bebek deneyecek bayanların sonuçlarından anlayacağız tek embriyo ile ne kadar başarılı olunabiliyor. tek embriyo ile başarı oranı % 20 diyor bazı uzmanlar. iki embriyo ile % 40, üç embriyo ile %60 , dört embriyo başarı şansını arttırmıyor ancak çoğul gebelik sayısını arttırıyormuş. maalesef bu saçma sapan yasa ile ilk tüp bebek denemelerimiz büyük oranda deneme olarak kalacaktır. Moralinizi bozma amacında değilim yanlış anlamayın .ben gerçekten çok sinirliyim bu konuda .çünkü bende tüp bebek tedavisine bu ay başlayacaktım.fakat şu an kararsız kalmış durumdayım.

arkadaslar turkiyede size bol keseden atiyorlar yuzde altmis ne demek bakin bakalim kkda on kadindan 6 si hamile kaliyormu tup bebekle!!!bunu anlamak icin kkya bakmaniz yeterli.
ben yurtdisindayim buranin en iyi yeri iki embroyaya yuzde 18 gebelik veriyor uc embriyoya yuzde 22. ucuncu ve dort embroyo arasinda basari degismiyor dedi.ayrica tup bebekte dogum oranlari verilirmis.
tabii turkiyede biz bayiliriz insanlara dogru bilgi vermemeyi yuzde altmisi ben doktoruma soyledim adamin gozu dondu dunyada oyle bir basari sansi olan yer yokki dedi, embroyo olusma sansini gebelik diye soyluyorlar kadinlara dedi.

simdi bunlari neden yazdim ne yazikki tek embroyo evet morel bozucu ama iki olsa bu sinir cok da degisen bir sey yok. ve dunyada sinir iki turkiyede de kesin degiscektir diye dusunuyorum. ama uc embroyo koymak zaten delilikti sorumsuzluktu bence, ucu de tutup erken dogan bebekler ya da kalbi durdurulan embroyolar nasil goze aliyor merkezler bunu? hani uc embroyoda iyi kalitede degil deseler anlayacagim ama birinci kalitede uc embroyo koyuyorlar. bana fabrika gb calisiyorlar gb geliyor. burda yasi uygunsa kaliteli embroyo varsa uc kat fazla para verin yine de koymazlar.

Son düzenleme:
Tek embriyo olması çok saçma. ınsanların hayallerini, unutlarını yıktılar resmen. Tabi onların çoluk çocukları var. Bol keseden şöyle olcak böyle olcak çıkarsınlaar bakalım kanunları. Sorarım onlara aynı durum kendilerinde söz konusu olsaydı uygularlar mıydı? Allaha havale ediyorum hepsini

arkadaslar turkiyede size bol keseden atiyorlar yuzde altmis ne demek bakin bakalim kkda on kadindan 6 si hamile kaliyormu tup bebekle!!!bunu anlamak icin kkya bakmaniz yeterli.
ben yurtdisindayim buranin en iyi yeri iki embroyaya yuzde 18 gebelik veriyor uc embriyoya yuzde 22. ucuncu ve dort embroyo arasinda basari degismiyor dedi.ayrica tup bebekte dogum oranlari verilirmis.
tabii turkiyede biz bayiliriz insanlara dogru bilgi vermemeyi yuzde altmisi ben doktoruma soyledim adamin gozu dondu dunyada oyle bir basari sansi olan yer yokki dedi, embroyo olusma sansini gebelik diye soyluyorlar kadinlara dedi.

simdi bunlari neden yazdim ne yazikki tek embroyo evet morel bozucu ama iki olsa bu sinir cok da degisen bir sey yok. ve dunyada sinir iki turkiyede de kesin degiscektir diye dusunuyorum. ama uc embroyo koymak zaten delilikti sorumsuzluktu bence, ucu de tutup erken dogan bebekler ya da kalbi durdurulan embroyolar nasil goze aliyor merkezler bunu? hani uc embroyoda iyi kalitede degil deseler anlayacagim ama birinci kalitede uc embroyo koyuyorlar. bana fabrika gb calisiyorlar gb geliyor. burda yasi uygunsa kaliteli embroyo varsa uc kat fazla para verin yine de koymazlar.

olzemcm bende abd deyim .burada bi merkezle gorustuk onlarda bize yasla dogru orantili sizin yaslardaki hastalarda sans yuzde 50 ye kadar cikabilir dedler.burada yasal bi zorunluluk yok ne kadar istersen o kadar embriyo koyuyolar ama tabii tavsiye her zaman ikiden yana o kadar doktorla konustum kimse tek embriyodan bahsetmedi tr deki de hakkaten acimasizlik.sistemin carklarinda ezilecek insanlar ne olacak olmadi bi daha ;olmadi bi daha doktorlar tup bebek merkzleri zengin olacak.aklimda tr ye gelip orada tedavi olmak vardi ama bu kararla yikildim gercekten sanirim pahalida olsa burada devam edecgim.ne kadar zor yaa allah kimseyi bu dertle imtihan etmesin bize de yardim etsin..

Canim ben de Almanya da yasiyorum ..

Ve defalarca 3 embriyo transferi yapildi ..

Aslinda bu söyle birsey olacagi varsa zamani gelmisse tek ile de 3 ile de tutan tutuyor .. Tutmayan tutmuyorr ...

Bu Allahin bilecegi birsey ..

Ama bunu bire indirmek insanlarin sansini biraz daha azaltiyor ..

Cünkü tutunmaya elverisli saglikli embriyo o 1 tane olmayabilir ..

Ayrica Türkiye de tek embriyoya gecis sebebi erken dogum oldugunda o bebekleri koyacaklari yeterli bebek ünitesi olmayisidir ..

Bebeklerin küvezde gecirdikleri 1-2 aylik sürecin hastaneye ; dolayisiyle devlete maliyetinin cok olmasidir ...

Bunun baska aciklamasi yok ...

Amerikada bile 5-6-7-8 ebriyo koyan merkezler ve doktorlar varken ; Almanya da bile 3 embriyodan fazlasi yasakken TEK embriyo transferinin baska aciklamasini bulamiyorum ben ..

Ayrica Türkiye deki basari oranlarinin diger ülkelere oranla yüksekliginden de süphem yok ..

Cünkü ilac konusunda Avrupa cok kisitli ve tedavilerde özen de yok .. Olursa olur , olmazsa olmaz modundalar ..

Son düzenleme:
Arkadaşlar Danıştay'a bu yönetmeliğin iptali için dava açabilecek birkaç derneğin iletişim bilgilerini aşağıya kopyalıyorum. Bu akşam hepsine hitaben bir mail yazacağım ve hepsine göndereceğim. Yazacağım metni buradan sizinle paylaşırım, aşağıya kopyaladığım adreslere gönderebilirsiniz.

Sesimizi duyuralım arkadaşlar, Kıymetli Bakanımız "anneler bu yönetmeliğe birşey demiyor, kıyameti koparan tüp bebek merkezleri" demiş. Gösterelim bakalım kıyamet nasıl koparılıyormuş.

Türk Tabipleri Birliği
GMK Bulvarı Ş. Daniş Tunalıgil Sok. No: 2 / 17 - 23 Maltepe Ankara 06570
ttb@ttb.org.tr
Tel: (0 312) 231 31 79 Faks: (0 312) 231 19 52

Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği
Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet Caddesi Harbiye Mahallesi 1/13 Öveçler, Ankara
Tel: +90 (312) 481 06 06 Faks: +90 (312) 481 28 28
e-Posta: info@tjod.org

Üreme Sağlığı ve ınfertilite Derneği
Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet Caddesi 1/13 Öveçler - ANKARA
Tel: 0312 481 06 06 Fax: 0312 481 28 28
email: tsrm@tsrm.org.tr

Üreme Tıbbı Derneği
Nenehatun cad. No: 59 G.O.P / Ankara
Telefon: 0 (312 ) 447 14 07 Fax: 0 (312) 447 14 08
E-posta: utd@utd.org.tr - dernekmerkezi@utd.org.tr

OHSAD - Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği
Cumhuriyet Cd. Seyhan Apt. No:12/8 Elmadağ - Taksim / ıstanbul
Tel: + 90 212 247 07 00 | Fax: + 90 212 247 07 05
OHSAD
OHSAD email adresini vermemiş ancak sitesinin yukarıya kopyaladığım iletişim linkinden form doldurarak ulaşabiliyorsunuz.

Canim ben de Almanya da yasiyorum ..

Ve defalarca 3 embriyo transferi yapildi ..

Aslinda bu söyle birsey olacagi varsa zamani gelmisse tek ile de 3 ile de tutan tutuyor .. Tutmayan tutmuyorr ...

Bu Allahin bilecegi birsey ..

Ama bunu bire indirmek insanlarin sansini biraz daha azaltiyor ..

Cünkü tutunmaya elverisli saglikli embriyo o 1 tane olmayabilir ..

Ayrica Türkiye de tek embriyoya gecis sebebi erken dogum oldugunda o bebekleri koyacaklari yeterli bebek ünitesi olmayisidir ..

merhaba...
bende America dayim sizin bahsettiginiz merkezi gercekten cok merak ettim :) cunku abd `de asla 6-7-8 tane embryo transfer edilmek istenmez... en fazla 3 tane... 8 iz dogum yapan kadin icin bile yasal sorusturma acildi... nereden duydunuz merak ettim?

tek embryo transfer dilmesinin belki sansi azatlacagi dogru.. buna bende katiliyorum.. ancak can veren Allah bir tek yumurtaya da verir diye dusunuyorum... hersey kismet...
bu yasanin yururluge girmesinin tek amaci dogumdan sonra kuvez olayimi yani ? vallahi cok acimasizlar!!!

merhaba...
bende America dayim sizin bahsettiginiz merkezi gercekten cok merak ettim :) cunku abd `de asla 6-7-8 tane embryo transfer edilmek istenmez... en fazla 3 tane... 8 iz dogum yapan kadin icin bile yasal sorusturma acildi... nereden duydunuz merak ettim?

tek embryo transfer dilmesinin belki sansi azatlacagi dogru.. buna bende katiliyorum.. ancak can veren Allah bir tek yumurtaya da verir diye dusunuyorum... hersey kismet...
bu yasanin yururluge girmesinin tek amaci dogumdan sonra kuvez olayimi yani ? vallahi cok acimasizlar!!![/QUOTE]

canım nasılsın uzun zaman oldu görüşmeyeli bıraktın bizi hiç haberdar etmedin kendinden
ne durumdasın var mı bir gelişme..

Arkadaslar cok guzel bir topik basligi olmus lutfen tek embiriyoyla hamile kalanlar varsa yazsinlar bizlere de umut olsun benim yarin kontrolum var sanirim bu hafta tek embrio transferimi yapacaklar endisem tek embiriyonun tutup tutmayacagi ama tabi allah bilir.....

Ben yurtdisinda tek embiriyo transferi yapmalarindan sikayetciyim nasil olurda turkiyedede bununn aynisi yaparlar turkiyede tup bebek basari oranlari duser o zaman biz yurtdisinda yasayan insanlar olarak tek umudumuz turkiyeydi... umutlarimizi tukettiyorlar...

merhaba...

bu yasanin yururluge girmesinin tek amaci dogumdan sonra kuvez olayimi yani ? vallahi cok acimasizlar!!!

canım nasılsın uzun zaman oldu görüşmeyeli bıraktın bizi hiç haberdar etmedin kendinden
ne durumdasın var mı bir gelişme..[/QUOTE]

merhaba canim benim.. birakmadim sadece tup bebekle baslayip asilamaya cevirmistik :) tutmayinca 5 ay ara verdik simdi kismet olurda hersey yolunda giderse tup bebege gecmeyi planliyoruz.. sen nasilsin ? sende gelisme var mi?

merhaba canim benim.. birakmadim sadece tup bebekle baslayip asilamaya cevirmistik :) tutmayinca 5 ay ara verdik simdi kismet olurda hersey yolunda giderse tup bebege gecmeyi planliyoruz.. sen nasilsin ? sende gelisme var mi?[/QUOTE]

yok canım ya ocakta tüp bebek yapıldı olmadı..rapor çıkartıyorum mayıs ta iğneli aşılama olacak kısmet artık..inşallah hepimizin olur..

Arkadaslar cok guzel bir topik basligi olmus lutfen tek embiriyoyla hamile kalanlar varsa yazsinlar bizlere de umut olsun benim yarin kontrolum var sanirim bu hafta tek embrio transferimi yapacaklar endisem tek embiriyonun tutup tutmayacagi ama tabi allah bilir.....

Ben yurtdisinda tek embiriyo transferi yapmalarindan sikayetciyim nasil olurda turkiyedede bununn aynisi yaparlar turkiyede tup bebek basari oranlari duser o zaman biz yurtdisinda yasayan insanlar olarak tek umudumuz turkiyeydi... umutlarimizi tukettiyorlar...

Canim sen hangi ülkedensin ?

Orda da tek embriyo zorunlu mu ?

merhaba...

Canim Amerika daki merkezlerle tek tek görüsmüs degilim ... kaydirigubbakcemile3

Ama internette olsun , televizyonda olsun o kadar cok 3 üz , 5 iz , 8 iz bebekler görüyoruz kii ...

Demek ki bunu yapan bazi merkezler de var ..

Back
X