Tek Embriyo İkiz Gebelik Olur mu? :)

Neden sizi yanlış anliyim anlamam ben merak etmeyin :) Ama ben baya kasıklarım sancı hissediyorum. Yani Cuma günü belli olacak tabi ne olduğu.
benim Tüp bebek öncesi doğal oluşan gebeliğim dış gebelik ile sonuçlanmıştı.
İlk etapta kanamam oldu progestan hap verdi kullandım sonrasında bi gece sanki adet sancısı gibi ağrı saplandı
Değerime baktırdığımda iki katına çıkıp sancım olduğunda sabah gittiğimde hafif düşme yaşadım sonra geri yükseliş ama tabi orantısız
1.400 civarlardaydı sancıyla 1.300e düşüp tekrar 1450 civarına çıkıp 1.700leri gördüm ama kese görülmedi dış gebelikler sonuçlandı.

Şimdi değerlerime baktım geriye dönük fazla. Ir orantı yoktu bende o zamanlar.

İnşAllah mucize haber alırız sizden 😍

Dış gebelik olursa ağrılarınız ve kanamanız olurdu bana dr öyle demişti 😌 ben embriyo bölünmesi ile ikiz gebelik yaşadım, 8 haftalık kalpleri durdu
Hayırlısı olsun hakkınızda, ever birçok sıkıntısı oluyor şimdi anlatıp daha belli olmayan bir şey için moralinizi bozmaya gerek yok, varsada sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🙏😍
Bunu duymak üzdü. Bende bugün tek embryo ikiz haberi aldım bugün şaşknm ama bi o kdr da endişeli.

Yaaaa.. ay ben hevesliyim ikiz çocuklara ama tek embriyoda nadir olur derler.
Ama sanki o kadarda nadir değilmiş gibime geliyor yavaş yavaş 😂
Ama riskliymiş sanırım..
Nadir aslında kaç binde bir kişide oluyor belki ama burda hep bölünenler yazdığı için çokmuş gibi geliyor aslında yok 😀 evet riskli tek yumurta çünkü aynı plasentadan beslendikleri için birbirlerinşn yemeklerini çalabilşuorlarmış. Bu sefer biri gelişiğ biri gelişmeyebiliuormuş erken fark edilirse lazerle bişeyler yapıyorlarmış ama bilmiyorum. Kordonları dolanabiliuormuş bunlarda benim araştırmalarım korku endişe mutluluk hepsi bir arada bende

Nadir aslında kaç binde bir kişide oluyor belki ama burda hep bölünenler yazdığı için çokmuş gibi geliyor aslında yok 😀 evet riskli tek yumurta çünkü aynı plasentadan beslendikleri için birbirlerinşn yemeklerini çalabilşuorlarmış. Bu sefer biri gelişiğ biri gelişmeyebiliuormuş erken fark edilirse lazerle bişeyler yapıyorlarmış ama bilmiyorum. Kordonları dolanabiliuormuş bunlarda benim araştırmalarım korku endişe mutluluk hepsi bir arada bende
Mera ettiğim doğal gebelikle tek yumurta ikizlerinde demi bu gibi riskler ve sorunlar oluşa biliyor?
Yada Tüp bebek için mi bu riskler var?

Mera ettiğim doğal gebelikle tek yumurta ikizlerinde demi bu gibi riskler ve sorunlar oluşa biliyor?
Yada Tüp bebek için mi bu riskler var
Hepsi için, artık tüp bebek veya normal gebelik bir farkı yok. Arkadaşımın normal yollardan tek yumurta ikizi oldu. Biri birine bişey yapmıştı şimdi hatırlamıyorum anneyi zehirliyordu değeri allahtan çok yükselmeden fark edildi de hemen önlem alındı. Yani tek yumurta ikizleri hep risklidir. Allah bilir tabi yinede herşeyi artık

Bunu duymak üzdü. Bende bugün tek embryo ikiz haberi aldım bugün şaşknm ama bi o kdr da endişeli.
Hiç üzmeyin kendinizi güzel bir perinatolog bulun onunla devam edin,
Hepsi için, artık tüp bebek veya normal gebelik bir farkı yok. Arkadaşımın normal yollardan tek yumurta ikizi oldu. Biri birine bişey yapmıştı şimdi hatırlamıyorum anneyi zehirliyordu değeri allahtan çok yükselmeden fark edildi de hemen önlem alındı. Yani tek yumurta ikizleri hep risklidir. Allah bilir tabi yinede herşeyi artık
Yada Tüp bebek için mi bu riskler var?
Canım şöyle doğal yol yada tüp bebek farketmez tek yumurta ikizlerinde 3.güne kadar bölünenler ayrı keselerde oluyor, 5.güne kadar bölünenler aynı kesede ama amniyo sıvısını bölen bir perde oluyor, benimki en riskliydi 5.gün sonrası olduğu için bölünme hiç bir perde ayrı kese yoktu. En tehlikelisiydi, dr canlı doğma ihtimali 50% demişti, doğsalar bile özürlü olabilirmiş. Kordon dolanması oluyor, birbirinden kan geçiyor, tekme atarken beynine denk gelebiliyor diğerinin demişti, birine bir şey olursa diğerinede oluyor türdendi benimki. Herkes aynı olmaz tabiki o yüzden içini ferah tut

Bizede yarın haber et lütfen. Bende tek transferle ikiz şoku aldım bugün 😀
Günaydın :) Şimdi geldim doktordan. Keseyi gördük ama içini henüz göremedik :) Ve yüksek ihtimalle ikiz gebelik dedi test sonucumdan ötürü kesin olmamakla birlikte :)))) 2 Nisan gideceğiz o gün belli olacak ikiz olup olmadığı ama şoklardayım ben :)

Ya siz neden bu kadar kötü şeyleri okuyup canınızı sıkıyorsunuz ki :) Lütfen biraz olumlu şeylere odaklanın, yoksa yolda yürümenin bile zararı var hepimize her an her şey olabilir :) Rabbim nasip ettiyse o bir şekilde olur zaten :) Kimseyi kaygılandırmayalım ne olursunuz..

Ya siz neden bu kadar kötü şeyleri okuyup canınızı sıkıyorsunuz ki :) Lütfen biraz olumlu şeylere odaklanın, yoksa yolda yürümenin bile zararı var hepimize her an her şey olabilir :) Rabbim nasip ettiyse o bir şekilde olur zaten :) Kimseyi kaygılandırmayalım ne olursunuz..
Ya sizinde mi tek yumurta ikizi yani ayyy inanamıyorum deneyimlerimizi tecrübelerimizi paylaşacağımız ortak payda buluşmak ne güzrl oldu. İşte öyle araştırırken böyle şeyler yazanlar var elbetteki Allah ne yazdıysa o. Bizfe kalp atışlarını duyduk. Sizin tam kaç hafta oldu şuan

Günaydın :) Şimdi geldim doktordan. Keseyi gördük ama içini henüz göremedik :) Ve yüksek ihtimalle ikiz gebelik dedi test sonucumdan ötürü kesin olmamakla birlikte :)))) 2 Nisan gideceğiz o gün belli olacak ikiz olup olmadığı ama şoklardayım ben :)
Allah kucağınıza almayı nasip etsin çok güzel bir haber darısı başıma inşallah:)

Merhaba hanımlar 10 haftalık bir gebeliğim var normal bir gebeliğim tek yumurta ikizi hayatımda daha önce hiç görmemiştim hiç karşılaşmamıştım doktorum çok riskli olduğunu söylüyor bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı

Merhaba hanımlar 10 haftalık bir gebeliğim var normal bir gebeliğim tek yumurta ikizi hayatımda daha önce hiç görmemiştim hiç karşılaşmamıştım doktorum çok riskli olduğunu söylüyor bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı
Beni pelinatoloji bölümüne sevk ediyor yalnız burada o doktora o bölüme ulaşmak pek kolay değil ne yapmam gerekiyor çok korkuyorum acil destek

Şimdi kızlar ben 3 Mart'ta 5.gün embriyosu ile transferimi yaptırdım :)

Sonra 11 Mart'ta gece kan testi yaptırdım.

lk testim 11 mart :103
İkinci 13 mart: 254
3. testim 17 mart: 3075

Bana şimdi bu test sonuçlarım sebebiyle ikizin olcak diyenler var :) Sizce doğru mu bu ????
Aslında mart 15 12. Gün siz 10. Gün test yaptırmışsınız sonucuz tekil gibiyken 4 gün sonra ikiz gibi artmış . Tek embriyo olduğu için sanırım bence de sonradan oluşan bir kardeş var gibi. İkiz olasılığı yüksek. Benim çift transferde 12. Gün 849 du ikisi de tutmuştu. Sizin birden çok yükselmiş ikiz olabilir😁inşallah öyledir 😍

Ya sizinde mi tek yumurta ikizi yani ayyy inanamıyorum deneyimlerimizi tecrübelerimizi paylaşacağımız ortak payda buluşmak ne güzrl oldu. İşte öyle araştırırken böyle şeyler yazanlar var elbetteki Allah ne yazdıysa o. Bizfe kalp atışlarını duyduk. Sizin tam kaç hafta oldu şuan
İnsta hesabıma gelin ordan takipleşelim :) mandalinaliboyoz hesap ismim :) Bütün sürecimi oradan paylaşıyorum ben :)))

5 haftalık şuanda :)

Bence biraz sakin olun her şeyin biraz riski vardır gebelikte öyle :) Ama siz sıkmayın canınızı ve iyi şeylere odaklanın... İnanın geçip bitecek güzelce. 10. haftaya kadar gelmişsiniz ne güzel :) Bundan sonrası su gibi akıp geçsin inşallah :)

Aslında mart 15 12. Gün siz 10. Gün test yaptırmışsınız sonucuz tekil gibiyken 4 gün sonra ikiz gibi artmış . Tek embriyo olduğu için sanırım bence de sonradan oluşan bir kardeş var gibi. İkiz olasılığı yüksek. Benim çift transferde 12. Gün 849 du ikisi de tutmuştu. Sizin birden çok yükselmiş ikiz olabilir😁inşallah öyledir 😍
Yaaaaa :)))) Bakalım Rabbim en iyisi neyse onu nasip etsin. Korkuyorum ama acayipte heyecanlıyım :)

Back
X