Tek Derdim Oğlum

boşanma olayınız çok fazla travmatik olmuş oğlunuz için. çocuklarım için yuvam dağılmasın diye düşünürken o süreçte yaşadıklarınız, bugün bu durumun sorumlusu.. keşke bu kadar direnmeyip medenice ayrılsaydınız. oturup çocuklarınızla konuşarak, sizi çok seviyoruz, ne olursa olsun,ayrı da yaşasak, anneniz ve babanızız diyerek ayrılsaydınız. o zaman muhtemelen oğlunuz bu durumda olmazdı. neyse olmuşla ölmüşe çare yok. şimdi oğlunuzun tedaviye ihtiyacı var. inşallah bu illetten kurtulabilir. Allah herkesin evladını korusun, kötülerden, kötülüklerden..

8 yıldır babasının suratına bakmamış. sadece kendini kin ve nefretle doldurmuş. cenazeden sonra babasının dünya üzerinde karşılaşmak isteyeceği en son kişidir oğlu herhaldi. onda bu fedakarlık bu sahiplik duygusu yok.

bir kaç gün düşünmeye dinlenmeye ihtiyacım var. belki cevap vermezsem pişmanlık duyar gelir yanıma. içimde böyle bir his var. biliyorum o annesinin yavrusu benden kopamaz. Ben cevap verirsem kendisini avutabilir annem konuşuyor benle diye. ama cevap vermeyip kendiliğinden gelirse elim daha güçlü olur gibi. en kötü aralarında birşeyler olacaksa da benim yapacağım yoldan söylediğim yoldan gitmelerinde fayda var.

okurken gözlerim doldu zor bir hayatınız olmuş oğlunda çok etkilenmiş ama yolda gördüğü hiç tanımadığı bir kızla evlenmek istemesi beni çok şaşırttı.bence ilk olarak oğlunun tedavi olmasını sağla.kötü alışkanlıklarından kurtulmalı.yaşı daha çok genç evlilik için çok erken.kıza da üzüldüm ama çözüm evlilik değil kioğlunla görüşüp tedaviye ikna et evliliği sonraya bırakmasını söyle canım Allah yardımcın olsun

Kız hakkında hiç bir işlem yapmadım. bunuda düşünmedim değil ama yapmadım. ne anlatacağımı bilmiyorum zaten. kız hakkında daha en ufak bir fikrim yok. sadece anlattıkları kadar ne doğru veya ne kadar yalan. sadece dıştan süzdüğüm temizli yüzlü bir kız.

oğlumun tek hayali rüyalarını süsleyen tek şey askeri liseye gitmekti. Çocukluğu varsa yoksa Mustafa Kemal Paşaydı. Anıtkabir Çanakkale Selanik babasıyla bu tür anlam ve önemi yüksek olan yerlere çok fazla gitti. Kazanmasına rağmen yanlız kalacağız diye gitmedi. gitmesini bende istemiyordum içten içe çünkü tutunduğum şeyler çocuklarımdı ama ısrarla gitmesini söyledim hayır olmaz dedi. Bu hikaye onun için kapandı mı bilmiyorum ama benim içimde kapanmadı. Çünkü mahçubum. Ama hiç yüzümüzede vurmadı. Keşke gitseydi diyorum bazen. Şimdi olduğu halde olmayacaktı belkide. Sebep-sonuç ilişkisi işte hep keşkeler süsler bu ilişkiyi.

babası konusunda yapacağım hiç birşey yok inanın. bunu çevremden duymaktanda sıkıldım. babasına vurmuş bir oğulun ölümle tehdit bir evladın yıllardır yüzüne bakmamış iki yabancıya dönüşmüş insanların inanın bir araya geldiklerinde telafisi olmayan hatalar ortaya çıkar. Ben kendi babamı, amcalarını dayılarını aile büyüklerini çok koydum araya. yardım etmelerini söyledim. konuşmaya çalıştılar muhatap bile olmadı koca adamları rezil etti. biraz diş göstermeye çalıştılar beceremediler bi türlü. Babam 68 yaşında. Allah uzun ömürler versin. 68 yaşındaki koca adam bile oğlumla yan yana gelmeye çekiniyor. söyleyeceği bir şey varsa da normal olarak söyleyemiyor resmi bir makamda bir dairede çekinir derecede konuşuyor. Erkek kardeşim bi ara tuttu evde kolundan yeter artık annenin senden çektiği ne istiyorsun kadından dedi kolunu büktü bir daha bana bu uslupla yaklaşma dedi. ben korktumda araya girdim lüzumu yok birşey olur felan.

anlayacağın hiç kimse umrunda felan değil. çevreymiş saygıymış insanların hakkında ne düşündüğüymüş hiç biriyle ilgilenmiyor.

Kızım abisine çok düşkün. evden kovduğum için bu aralar bana karşı tepkili biraz. Tek düşüncesi üniversiteye gitmek şu anda. Dershaneye gidecekti evin borcu vardı onu bitiremedim hala Allah herkese ev nasip eder inşallah gönderemedim. Baya üzüldü ama abisi gitmiş işyerinden borç almış maaşımdan kesersiniz demiş patronu çok seviyor onu Allah razı olsun adam ne gerekiyorsa yapsın kardeşin sen benim evladım sayılırsın demiş. Allah razı olsun adam bütün bir senenin masrafını kendi cebinden karşıladı.

Kızım inşallah üzmeyecek beni.

tüylerim diken diken... Allah yardimciniz olsun... Nasil bir akil verebilirim bilmiyorum... cok karisik bir durum...

Benim belki yaşım vardı sonuçta yaşamışlığım vardı anneydim ama insanız sonuçta bir anda aynı yastığa baş koyduğunuz eşinizin evini çocuklarını bir kadın için terk etmesi bende de derin izler bıraktı. Çok kolay toparlayamadım. Çok fazla destek görmedim çevremden de. Benimde zamana ihtiyacım vardı ama çocuklarım da vardı. Seçim şansım yoktu. Bazı geceler ikisinide yatağıma alır birini bir yanıma birini bir yanıma öylece uyurduk. Bu benim tek gücümdü tek dayanağımdı. Bilgi birikimim olacaklar hakkında fikrim yoktu. Ben sadece annelik duygularıyla ikisini yetiştirdim. Yeterli oldu mu? sonuç ortada. Yardım edemedim. Sonrasında ben kendimi daha yeni toparlamışken oğlumu elimden kaçırdım. Bu da gözlerimin önünde oldu ama yine çaresiz kaldım. Farkedemedim. Geçen yıllar çare olmadı zehir oldu.

Oğlumun şiddet sorunu var ama bayanlara karşı asla böyle birşeyi olduğunu ne işittim ne gördüm. Daha bırakın küfürü ağzından salak aptal gibi kelimeleri bile duymadım. Neredeyse yaşı kadar kız kardeşi var bir gün olsun sesini yükselttiğini bile görmedim. Bana karşıda öyle. Ama şiddet sorunu gerçeğini değiştirmiyor bu. Artık yüzünde vücudunda yara şişlik felan gördüğümde öyle ki şaşırmıyorum.

anlattıklarınıza gerçekten çok üzüldüm çok zor bir durum. Oğlunuzla adam akıllı bu çekinceleri konuşsanız nasıl olur bilmem ki benim aklıma sadece bu geliyor, bağımlılık sorunları olduğunu kendisi de kabul ediyor anladığım kadarıyla, bu durumdayken kurduğun aile nasıl sağlıklı olacak diyerek acaba tedaviye ikna edilebilir mi, öncelikle tedavi olması gerektiğini düşünüyorum, ondan sonra hemen evlenmese de biraz birbirlerine zaman tanısalar, hem bu zaman zarfında da belki de sırf korumak amaçlı bu kızla evlenmek istiyorsa kızın durumları eğer düzelirse belki de bu ilişki gerçekten sevmiyorlarsa bitebilir de. Bilmiyorum gerçekten birşeyler söylemek zor, allah yardımcınız olsun...

Bende bir anneyim, yazdıklarınızı okuyunca sizin yerinize koydum kendimi, size net bir cevap vermek çok zor, evlenmesine müsade etseniz ya oğlunuz düzelmezse hem sizin hem oğlunuzun hem bir kızcağızın hayatı dahada karmaşık hale gelirse, izin vermesenizde bir türlü bu seferde ana yüreğidir sürekli düşüneceksiniz evlenseydi belki düzelirdi diye, çok ama çok zor bir karar.

Peki şöyle yapamaz mısınız? Biliyorsunuz madde bağımlıları tedavi olmayı, bu bağımlılıktan kurtulmayı gerçekten istemeliler, önce beyinde bitiyor herşey çünkü, siz oğlunuzu karşınıza alsanız ve madem evlenmek istiyorsun, evliliğin sorumluluklarını alabilmek adına, sorumluluk sahibi bir erkek olduğunu göstermek adına ilk adımı atmalısın, önce tedavi olmalısın deseniz, hem o arada birbirinizide tanıma fırsatı bulursunuz daha sağlıklı bir evliliğe adım atmış olursunuz oğlum deseniz zira öyle bıçak sırtı bir durum ki, düzelir diye umut edip hemen evlendirseniz mutsuz olsalar oğlunuz tekrar eski hayatına geri döner, ailesinden yüzü gülmemiş bir kızın hayatı kararır, siz anne olarak şimdikinden çok daha fazla yıpranırsınız, yani herşey sil baştan ve daha kötü bir halde devam eder(( gerçekten bilemiyorum sizin bizden ziyade uzman birinin yol göstericiliğine ihtiyacınız var, size tavsiyem bence acilen bir uzmanla görüşün, bu karmaşık durumdan çıkış yolu bulabilmeniz adına danışmanızda fayda var diye düşünüyorum.
Allah yardımcınız olsun

Siz anneler ne kadar cefakar , ne kadar koca yürekli yaratılmışsınız...
Biz evlatlar da sizlere eziyet etmek için ne denli çaba gösteriyoruz...
Ben çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Eşinizle ayrılmanın acısını bile doyasıya
yaşayıp atamadınız belki o dönem. Belki saatlerce ağlasanız, belki saatlerce
düşünebilseniz o acı hemen çıkacaktı yüreğinizden ama evlatlarınız için
güçlü olmaya çabalarken acıları hep zihninizin arka odalarına ittiniz ve belki
yavrunuzun birkaç hareketinden anlayabileceğiniz kötü alışkanlığını meşgul,
yorgun usunuzla farkedemediniz... Ve yine acısı sizin omuzlarınızda, yine sizin
zihninizde...

Oğlunuz babası gittiğinde herşeyi algılayabilecek yaştaymış aslında, verdiği
tepkiler o yüzden şiddetli olmuş bence. Ve muhtemelen duygusal bir yapısı
var. O nedenle kendini güçsüz hissettikçe o maddelere sığınmış... Sinirli
yapısı da malum duygusal yanını gizlemek için bir zırh, aynı zamanda
duygularının da bir çeşit dışa vurumu...

Siz iyi ve duyarlı bir annesiniz. İnşallah herşey en kısa zamanda yoluna
girer. İnşallah en kısa zamanda oğlunuz kötü maddeleri kullanmaktan
vazgeçer, tamamen hayatından siler... Tabi bizler size şöyle yapın, böyle
yapın gibi yönlendirmede bulunamayız çünkü keskin bıçak üzerinde
yürümek gibi bir durum oğlunuzun durumu. Bir uzmanla görüşüp onun
tavsiyelerini alsanız daha iyi olur gibi. Ondan tamamen elinizi çekmeniz
belki size mesafe koymasına neden olur, bulunduğu durumlar karşısında
fevri kararlar verdiğini okuyup gördük, aynı zamanda kafasına koyduğunu
yapan tavrını da... Herşeyi kabul edip kucağınızı açsanız bu defa sonu
belli olmayan bir kuyuya atlamış olacaksınız. Malum o kız hakkında,sadece kızın
anlattığı kadar bilgi sahibisiniz... Bir uzman size daha iyi bir yol krokisi
çizecektir eminim. Allah yardımcınız olsun her daim...

anladim onu kaybetmektense goz yummak daha iyi diyorsunuz tabi ne yasadiginizi en iyi siz bilirsiniz bize burdan soylemek kolay ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH GONLUNUZE GORE VERSIN(AMIN) umarim hersey yoluna girer...

arkadaşım,Allah güç,kuvvet, sabır versin sana... bende 20 yaşında bir erkek çocucuk annesiyim...durumun çok zor ve ağır ne diyeceğimi bilemedim...ama oğlun düzenli çalışıyor ve çalıştığı yerde de seviliyormuş yani sebatkar bir çocuk bu çok önemli bir meziyet...tedaviye ihtiyacı var bu çocuğun...neredeyse toparla oğlunu babadan ayrı zaten sana da diş bilemesin...çok üzüldüm Allah yardımcın olsun...dualarım seninle...

Allah yardımcınız olsun. Benim erkek arkadaşım benle beraber olmaya başladıktan sonra benim zorumla sigarayı ve alkolü bıraktı annesi ona yıllarca bıraktıramamıştı ama ben bıraktırdım.. Arkadaş çevresi çok kötüydü onu o çevreden kopardım kötü arkadaşlarıyla ilişkisini kesti.. 2 yıldır üniversiteye yerleşmemişti benle çıkmaya başladıktan sonra 3.yılıydı ve üniversitede iyi bir bölüm kazandı.. Arada bir dürtüyorum cuma namazına da gidiyor :) Bir de benle çıkmaya başladıktan sonra oruç tutmaya da başladı oruç tutmazmış mesela.. velhasılıkelam Sizin oğlunuz da o kız için kötü alışkanlıklarını bırakabilir o kız onun hayatını değiştirebilir onu daha düzgün bi insan haline getirebilir bence.. Ama kızın babası ne yapar bilmiyorum sen kimsinde benim kızımı alır evine götürürsün diyebilir kızın babasıyla uzlaşmak gerekir

Yapman gereken en elzem şey uyuşturucudan kurtarmak oglunu. Gerekirse zorla da olsa hastaneye yatır. İhbar et. vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…