Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
haksızlık falan değil benim de tek çocuğum var gayette mutluyuz böyle, ikinci düşünmüyoruz bakabileceğimiz halde sağlıklı olduğumuz halde bile isteye düşünmüyoruz yani, tek çocuk hakkındaki söylenenlere hiiiiiç kulak aslmıyorum çünkü ben yaşadım biliyorum hiç de öyle söyledikleri gibi değil, şımarık olurmuş ,paylaşmayı bilmezmiş, yalan hepsi, benimki 3-4 kardeşi olanlardan daha paylaşımcı, gözü tok çünkü, gayette saygılı büyüklerine karşı hiçbir şımarıklığı yok, tüm arkadaşlarında iphone varken onun eski tuşlu model bi telefonu var okulda ya da biz evde yokken ihtiyacı olursa diye, bi kere de bende arkadaşlarımın telefonlarından istiyorum demişliği yok
bunları tek çocuk öyle olur böyle olur laflarını kafana takma diye söylüyorum
ama bence sen 2. yi yapmalısın, çünkü bu konuda asla huzur bulmayacaksın gibi hissettim yazından, sonuçta kişisel tercih meselesi. Ama 2. ciyi yapmayacaksan asla çocuğuna kardeşin olsaydı, kardeş istemisin ve ya kardeşli herhangi bişeylerden bahsetme, bahsettirme
tek çocuğun tek kötü tarafı, sosyal olarak biraz farklı oluyor, kavga etmeyi bilmiyor, kendini savunmada eksik kalıyor, adalet duygusu aşırı yüksek oluyor (çünkü ailede adatletsizliğe maruz kalmıyor, bilmediği bi duygu, kulak arkası etmesi zor oluyor o yüzden) vs...
10 çocuk olsada tek çocuk olsada çocuğun karakteri biraz genetik birazda nasıl yetiştirdiğinle biraz çevresiyle alakalıdır hepsi bu bence