Tek çocuk olmazmı?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
43
özellikle yeni dogum yapmış annelere soruyorum 2.bebek düşünüyormusunuz? ben düşünmüyorum ama herkes tek olmaz diyo ilerde istersin diyolar ogluşumu canımdan cok seviyorum ama 2. cocugu düşünmüyorum cok mu yalnış? birde birden fazla cocugu olanlara soruyorum siz 1. yaptıktan sonra ikinciyi istedinizmi yani ilerde istersin falan diyolarya ondan sordum

canım benim şuan 7 yaşında bir oğlum var..bende bu zaman kadar asla bebek düşünmüyordum ama maalesef tek de olmasına gönlüm el vermedi..hayatta onu tek bırakmak istemedim..çünki ben kardeşlerim olduğu için şükreden bir bireyim..
eşimin ve sülalemin isteğiyle şuan hamileyim ama şuanki aklım olsaydı kesinlikle ara vermezdim daha erken yapardım..

Son düzenleme:
bende suan baska cocuk ıstemıyorum hatta bazen keske hıc yapmasaydım dıyorum.anlayacagınız bızım ufaklık benı canımdan bezdırdı dah sımdıden

canım kızım olmadan önce cocukta istemediğimi zannediyodum
şimdi kardeş düşünüyorum ama önce kızımın büyümesi gerek
onun bunun sözlerini boşver sana ne dogru geliyorsa ONU yap akıl vermeleri bitmez bizim toplumun evlen cocuk yap ikinciyi yap onlara göre hareket etme
biz 5 kardeşiz ve kardeşlerim oldugu için kendimi cooooooook şanslı hissediyoorum
eşim tek cocuk ve sıkıntısını cok cekmiş hala bizim eve gidince üzülüyor
bu yüzden ben sıcak bakıyorum 2. cocuga

ben 3aylık bebegım var 2 yasına gelınce 2 ıstıyorum esım bıraz karsı ama kararı degısıcek ben 2kardesım ama dıyorum anneme keske 2 tane daha yapsaydın kızkardesım hekezden yakındır annemden bıle ozlellıkle evlenınce cok aranıyo ınsanın kardesının olması cok guzel yarın bırgun anne baba vefat edınce tek kalmamalı hem cocuk paylasmayı ogrenıyo kardesı olunca bana kalsa 3te yaparım yanı :)

Ben tek çocuğum, avantajları da var dezavantajları da. Avantajları imkanlar tamamen benim için kullanıldı, hiçbir şeyim eksik kalmadı bölünmedi ya da kıskançlık yaşamadım. Oyunlarımı hep tek başıma kurdum, hayalgücüm ve yaratıcılığımı buna borçlu olduğumu düşünüyorum. Bencil olur tek çocuklar derler ama bence o yetiştirme tarzına çok bağlı, tabii ki kardeş duygusundan yoksun olmak kötü birşey ama olmayan birşeyin duygusunun eksikliği de çekilmiyor açıkçası. Sadece evin içinde belli, bir yanlızlık söz konusu sonuçta anne baba ile kuşak farkı çok fazla, kardeş eğer iyi anlaşılırsa arkadaş gibi olabiliyor. Ama ne kadar kardeş gördüysem 20li yaşlara geçmeden arkadaş olmayı beceremediler :) Çok nadir yani. Ama tabi hayat boyunca bir can yoldaşı olacağı yadsınamaz. Ben çocukken de istemezdim, 23 yaşındayım hala da istemem. Benimki alışkanlık sonuçta. Tamamen anne babanın cesaretine kalmış birşey bence. Maddi manevi sorumluluğu taşıyabileceklerse neden olmasın.

bende 2. Cocugu Düşünmüyorum Ve Bu Fikre Eşimle Birlikte Karar Verdik.
Etrafimdaki Herkeste Tutturmus Bir Ccouk Olmaz 2.sini Ilerde Mutlaka Düşünürsün Diye Ama Ben Eminim Ikincisine Pskolojim Yetmez.

Suanda Hamileyim 1 Hafta Sonra Allahin Izniyle Dogum Yapacam
Kalbimi Yüreğimi Sevgimi Kocamla Bebişime Verecem Eminim Bu Bana Yetecektir

Ah canım sen bide dogum yap ondan sonra fikrinde değişiklik olmıcak bebek cok ama cok tatlı ama cok yorucu ve sorumluluk istiyo bende istemiyorum 2. cocuk ama oglum büyüyünce cok isterse belki onun için yaparım

su anda kesınlıkle ıstemıyorum ama 5-6 sene sonra tabıkıde ogluma bı kardes tabıkıde ıstıyorum kendımı kardessız tek basına buyumus bı cocuk olarak dusundugumdeanlıyabılıyorum tabıkıde kardesı olucak ama su anda degıl oglumu duzgun bı sekılde buyuttugum hayırlı bıevlatolarak yetıstırtıgıme emın oldugum zaman dusunurum tabıkıde

bende 2. Cocugu Düşünmüyorum Ve Bu Fikre Eşimle Birlikte Karar Verdik.
Etrafimdaki Herkeste Tutturmus Bir Ccouk Olmaz 2.sini Ilerde Mutlaka Düşünürsün Diye Ama Ben Eminim Ikincisine Pskolojim Yetmez.

Suanda Hamileyim 1 Hafta Sonra Allahin Izniyle Dogum Yapacam
Kalbimi Yüreğimi Sevgimi Kocamla Bebişime Verecem Eminim Bu Bana Yetecektir

canım cocuk sahıbı olmadan karar almak cok kolay ama dogsun helekı brıaz buyusun o zaman anlarsın ne kadar yanlıs bı kara verdıgını kendı adınada dusun tek cocuk hem sımarık hemde yanlız olur unutma canım

ben 3aylık bebegım var 2 yasına gelınce 2 ıstıyorum esım bıraz karsı ama kararı degısıcek ben 2kardesım ama dıyorum anneme keske 2 tane daha yapsaydın kızkardesım hekezden yakındır annemden bıle ozlellıkle evlenınce cok aranıyo ınsanın kardesının olması cok guzel yarın bırgun anne baba vefat edınce tek kalmamalı hem cocuk paylasmayı ogrenıyo kardesı olunca bana kalsa 3te yaparım yanı :)

sna sıddetle katılıyorum canım anne baba vefate edınce evlenmemıs olununca ne olucak hadı evlısın yuvan var ama evlı olmadıgını dsun akrdes kardese sahıp cıkar ewet 2. cide olur hatta 3. deee :roflol:

Merhaba schirin,benimde 10 yasinda bir oglum var.Önceleri istiyordum ama simdi istemiyorum.Bütün sevgim,ilgim oglum icin en iyi egitimi almasi güzel bir yasam kalitesi olmasi icin elimizden geleni yapiyoruz.Sorunlu bir cocuk kesinlikle degil paylasmasini,arkadaslari ile oynamasini cok seviyor.Ayrica cok basarili.Simariklik asla yok o biraz yetistirme tarzi ile alakali.Cok kardesli cocuklardada simarilik,gecimsizlik görülebiliyor.Güzel dostluklarla kardes sevgisi kadar olmasada yinede ona yakin bir duygu ile baglarini derinlestirebilir.Dostunu secme gibi bir lüksü var.Yani illaha 2 olsun diye bir kural yok.Bunlar birazda maddiyata,psikolojik,bedensel ruhsal gücede bagli.Tabii en son karar senin cünkü onu sen dogurup,büyütüp,egiteceksin.Simdiden saglikli bir evlat veya evlatlar yetistirmen icin kolay gelsin diyorum cünkü buna ihtiyacimiz var.:nazar:

canım cocuk sahıbı olmadan karar almak cok kolay ama dogsun helekı brıaz buyusun o zaman anlarsın ne kadar yanlıs bı kara verdıgını kendı adınada dusun tek cocuk hem sımarık hemde yanlız olur unutma canım

bunu nereden çıkarttınız???
tek çocuğum ben ne şımarığım ne de yalnız..
hayata nasıl hazırlanırsanız o şekilde yaşıyorsunuz..
10 kardeşli bir ailede olsaydım da başka türlü olurdu muhtemelen..

tek çocuk hem yalnız hem şımarık olurmuş?

genellemelerden nefret ediyorum..

ne kardeşler görüyorum birbirlerinin gözlerini oyuyorlar.. kuyularını kazıyorlar,ölümse kimin ne zaman öleceğini kimse bilmiyor..

çocuğun şımarık veya sorunlu olması yetiştirilme tarzı ile ilgilidir..

tek çocuk kararıda maddi ve manevi şartlarlarla..

ben hep en az üç çocuk olsun ve arası az olsun derdim şimdi yine üç istiyorum ama yaş arkı kaç olur şimdiden onu bilemiyorum çünkü 2.5 aylık oğluma kıyamıyorum

Ben çok çocuktan yanayım.Nitekim ben tekim çocukluğum boyunca hep arkadaşlarıma özendim.Hepsinin kardeşleri vardı hiç yalnız değillerdi.Lütfen çocuklarınızı kardeşten mahrum etmeyin.

ya yaptıktan sonra pişman olmazsında ne bileyim 1 cocuk bile hayatımı o kadar degiştirdiki neyse bunları bi 10 sene sonra sorarım kendime bide diyolar yeni dogum yapanla istemezmiş sonradan istenirmiş ama

benim oglum uc yasina girdi
hamile kaldigimda iki bucuk yasindaydi
simdi kizim dogunca uc yasinda olcak iyi ki de yapmisim
allahim herkese hayirli evlatlar nasip etsin insallah saglikli insallah
ben cok mutluyum
bence de yazik kardesleri olsun tek bi kardes de yeter ikisi buyusunler iste beraberce yani insallah

özellikle yeni dogum yapmış annelere soruyorum 2.bebek düşünüyormusunuz? ben düşünmüyorum ama herkes tek olmaz diyo ilerde istersin diyolar ogluşumu canımdan cok seviyorum ama 2. cocugu düşünmüyorum cok mu yalnış? birde birden fazla cocugu olanlara soruyorum siz 1. yaptıktan sonra ikinciyi istedinizmi yani ilerde istersin falan diyolarya ondan sordum

canim su anda istememen cok normal ,bende oglum 4 yasina gelene kadar tek cocuktan yanaydim ..ama 4 yasinda artik evde cani sIkIlmaya basladi ,biz ne kadar ilgilensekte hep arkadas istedi ,birde tek cocuk olunca cocuk hafif yuzunu assa ,mutsuz gorunse babasiyla ben ,ay ne oldu bisey mi var cok ustune duser olsuk ..ama elimizde olmadan cunku baska ilgilenicek sey yok ,sonra karar verdik bir kardes olmali ,en azindan bizimle paylasamadiklarini paylasmali ve bizde sadece onun ustune dusup cocugu bunaltmayi kesmeliyiz diye ..simdi hamileyim kismetse bir oglum daha olucak ..ve simdiden bazi seyler rayina oturmaya basladi gibi ..en azindan oglum kardesini heyecanla bekliyor ,bizede baska mesguliyet oldu ..

cok uzun oldu ama simdi belki cok erken ama ilerde bir kardes isteniyor :emir_bebek:

valla ark. ben asla istemem diyodum şuan dersen bir yanım istiyo bir yanım kendime kızıyo oğlum şimdi 8 yaşında bense 29 olsaydı bir tane daha büyürdüler birlikte oğlum çok istiyo bense cesaret edemiyorum bu yaştan sonra doğucak büyücek filan kendimi düşünüyorum başım sıkışsa bir şeye üzülsem yardıma ihtiyacım olsa yaa ablamı arıyorum yaa kız kardeşimi babamı kaybettiğimizde bir birimize sarıp aglaştık oğlumu bizden sonra bu dünyada yannız bırakmaya hakkım yok kızlar sanırım bir bebege ihtiyacı var yuvamızın çalıştım bu zamana kadar artık var bir evimiz ve arabamız çok şükür ikinciyi kendim büyütüp tadını almak istiyorum

canim bende oglum dogdugunda ayni senin gibi düsünüyordum oglum 6 aylikken kaza sonucu birdaha hamile kaldim cevremdeki herkez iki bebege nasil bakacaksin zamani gecmeden aldir dediler yapamadim icimdeki cana kiyamadim simdi 2.side 3 aylik oldu zorlandigim oluyor zaman zaman ama iyikide cevremdekileri dinleyip öyle korkunc bir hata yapmamisim hatta 3 5 yil sonra birtane daha istiyorum ogullarimin bir kardesi daha olsun. Sen bence cevrendekileri degil icindeki sesi dinle sonucta bu senin hayatin onlarin degil.

bende 2. düşünmüyorum çok büyük bir sorumluluk çocuk yetiştirmek allah izin verirse tüm enerjimi ve imkanlarımı oğluma harcamayı düşünüyorum kardeş tabiki çok güzel bende kardeşlerim olduğu için şükredenlerdenim ama açıkcası 2. ye cesaretim yok eşimde benimle aynı fikirde

X