Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

bende tek düşünüyordum fakat bebeğim büyüdükçe anlıyorumki kardeş yada bi nevi arkadaş şart...

haklısın canım ama hem zorr iş hemde çalışan bayan için doğurmak hamilelik süreci büyütmek çok zor yapan varmı tabikide var ama ben biraz tembelim bu işde yerimseniben

Allahım bize bağışlasın dünyalar tatlısı kızımız var bir tane..
Her şeyimi vererk büyütmeye çalışıyorumm
Çocuk büyütmek zor her şeyiyle ilgilenmek lazım..
Tek düşünüyrumm...ısteyene versin allahım..

2 en iyisidir.
keşke maddi imaknım olsa 3. yapabilsem (sankii birinci varmış gibi hehe:))
ama imkanım olursa 3 istiyorum kalabalık olsun ev cıvıl ıvıl olur.imkanı olan yapsın okutup yeitştirebilen
1 de kalmasın bence

vallahi size garip gelebilir ama ben hep ilk kızım olsun derdim erkek oldu. şimdi yine erkek olur diye ikinci çocuk isteğim azaldı. iki erkek ile baş edecek gücü kendimde göremiyorum. ayrıca iki kere kaynana olma fikri beni üzüyor :)) en ideali iki kız aslında ama benim öyle bir ihtimalim kalmadı. iki kız kardeş çok sırdaş olur. iki erkek nasıl olur derseniz çevremde birbirine düşkün erkek kardeş görmedim varsa da ben bilmiyorum (yok demiyorum tabi) eee şimdi ikinci kız olsa da sakat bir durum. abi sürekli kızkardeşine yüklenir ve ben erkeğim olayına girer. al sana evde bir sorun. ayrıca bir alacağına iki almak zorundasın bunun eğitimi var. diyelim tek çocuğu koleje verecekken iki çocuk olunca devlet okuluna yollamak zorunda kalabilirsin. benim de kardeşim var eşiminde ama ne bileyim belki de annem beni doğurmasaydı daha huzurlu olurdu tek çocukla. ben fazlayım bence. eşimde ikinci çocuk o da benimle aynı fikirde. tek olduğunuzda torun da tek çocuktan olur ve kıymetli olur. şimdi sevgi bölünüyor. hatta bazen adaletli bir sevgi dağılımı olmadığını düşünüyorum. bunu engellemenin yolu tek çocuk bence. çevremdeki tek çocuklar çok daha huzurlu

2. çocuk olmayla ilgisi yok ayrımcılığın bnm görümcem 3 numara onun çocukları bir ayrı seviliyor sevgi neden bölünsün herkesin sevgisi farklı 2 erkek kardeşde birbirine sırdaş yoldaş olurlar sonuçta kardeş yaa bilmiyorum bnm 2 tane kardeşim iyikide var annemi kaybettim bni tek anlayan kardeşlerim herzaman yanımdalar bende onların yanındayım bende 2 numarayım rahmetli annem senden sonra evliliğimiz düzeldi uğurlu geldin derdi tabii çocuk evlliği kurtarmak için yapmamalı buna karşıyım her çocuğun kısmeti sevgisi ayrı olur ......

biz 3 kardeşiz,
ben şahsen bazen kardeşlerim olmasa ne yapardım diye dusunuyorum,
çoğu zaman annemden babamdan daha da fazla onların varlığı güven veriyor bana, anne baba bir yaşa kadar var yanımızda kardeşler de olmayınca biz oldukten sonra çocuklarımız ne kadar akrabaları olsa da bi başlarına kalacaklar, kardeş oyle değil ama,

bence tek çocuk olmak kotudur demiyorum ama bir kardeşiniz oldu mu daha guzeldir, ben anne babanın çocuklarına sevgiyi eşit dağıtamayacağına inanmıyorum, belki oyle dusunulebilir ama yaradılış olarak birini diğerinden ayırmamıza uygun değil yapı, ha yeterince zaman ayıramam ilgilenemem endişesi var ise o zaman tekrar dusunmek lazım elbet, ama yeterince sevemem diye bir endişenin gerçekte var olabileceğine inanmıyorum, cocuk ilgiyle buyuyor sonucta
ben ortancayım, en zoru derler ortanca olmak, küçük kardeşimize ilgi daha fazladır çünkü o küçüktür, biz bile en çok ona ilgi gösteririrz, bunu anlayabiliyoruz, ablam ilk göz ağrıdır bunu da anlıyorum, anneliği babalığı ilk onda tatmışlardır, onun yeri elbette ayrıdır, çocuklar bunu er ya da geç anlar, elbette bariz şekilde çocuk kayıran aileler de vardır, yoktur demiyorum, ama bir de çocuklarınız açısından bakın,
siz gittiğinizde bir kardeşleri olmasın mı ailem diyebilecekleri?

arkadaşlar hepinize merhaba.ben de 34 yaşında tek çocuk annesiyim.oğlum 12 yaşında.oğlumu gebelik zehirlenmesi geçirerek 33 haftalık dünyaya getirdim.yani 2. gebeliğim riskli.ama bu kulüpte ilk gebeliğinde bu hastalığı yaşayıpta sağlıklı doğum yapan yada düşük doğum ağırlıklı dünyaya getirip hastanelerde üzüntüyle koşturan çok anne tanıdım.çok zor bir ikilemdeyim.oğlum anne senin sağlığın bozulacaksa ben kardeş istemiyorum diyor ama içinde bir kardeş isteği var.eşim erkek çocuğu belli bir yaşa gelince mutlu bir yuvada kurarsa kardeş aramaz diyor.sizinde samimi fikirlerinizi almak istiyorum...

herkese slm 22 aylık oğlum var çok isterdim bir kardeşi olsun ama asla yapmayı düşünmüyorum tüm imkanlarımı ona kullanmak istiyporum 2. çocuk için maddiyat şart çocuk büyütmek masraflı çalışan anneler içinde çok zor.....

dünyanın en zor kararı ikinci çocuğa karara vermek,ben maddi değil, manevi açıdan bakıp bakamıyacağıma emin değilim.kendimde o gücü göremiyorum.ama kardeş te lazım diye düşünüyorum ne olacak benim halim karar veremiyorum bir türlü..CADIARZU

kızım 1 yaşında ve bazen o kadar hevesleniyorumki 2.ciye özellikle hamileleri görünce :))
ama mantıken bakarsak 1 yeter. devir bozuk devir kötü ikisinin peşine nasl düşerim..
yanlız büyümesi biraz zor olabilir idrak etmeye başlayınca kardeşte istiyebilir ama şuanki fikrim 1 tane yeter diye düşünüyorum herşeyin hayırlısı..

bırakın artık şu klişe ona sağlıklı bir yaşam verebilecek miyim mevzularını ..o yaşamı o rızkı siz vermiyorsunuz ALLAH veriyor ..insan olarak herşeyi kendimizin oluşturduğu fikrine öyle alışmışızki olaylara bakış açımız hep böyle ..ALLAH kime ne rızık vereceğini bilir ..çok çocuğa ben de karşıyım ama tek çocuğa da şiddetle karşıyım ..kardeşsiz çocuk olur mu hiç ..kardeşsiz çocuklar hep sorunlu büyüyor ...bu hayattan siz gittiğinizde çocuğunuz ne yapacak ..madem çocuklara sağlam bir yaşam vermeyi düşünüyorsunuz onu kardeşsiz bırakmamayı da düşünmemiz lazım ..bencil olmayalım lütfen ..sadece kendimizi düşünerek çocuklarımızın da hayatını etkilemeyelim...

korkmasam çok cocuk yapmak isterim
manevi yönden çevrem geriyo beni
tutmasalar en az 4 çocuk yaparım çok kardeşli olmak her zaman güzeldir

Allah ıyılıgını versın emı 2 kere kaynanalıgı dusunuyor sımdıdenboshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…