- 19 Ağustos 2021
- 1.865
- 2.400
- Konu Sahibi Lady Starlight
Ozlem Hanim,Canım ben ilk 4tedavimi hep farklı yerde denedim .İlk tedavimde hiç döllenme olmadı.2. ve 3. denemede 3. Gün 2 embriyo transfer edildi taze olarak. Hiç 5. Güne gitmedi. Ben o zamanlar bu konularda çok bilgili değildim sormadım neden 5. Güne kadar beklenilmediğini.4. Denemede havuzlama yapıldı ve dondurulma kararı alındı,ama ilk ay yine 2 tane 3. Gün embriyosu oldu.2. Ay 4 tane embriyo olunca birini beklediler 5. Gün değil 6. Güne gitti.Benim 4 farklı merkezde de (havuzlama yapılan 2.ay hariç) hep 3. Gün 2 embriyo olduğundan zaten kaliteli embriyom oluşmuyor galiba Belki NGS ‘ye gidecek 5. Gün embriyom bile olamayacak Lab önemliymiş ama ben İzmir’de zaten 4 farklı yerin labını denedim. Hep ilk toplamada 2 tane 3. Gün embriyosu oluşması rastlantı olamaz herhalde
Oncelikle cok uzuldum yasadiklariniza, benim de embriyo biriktirmemdeki en buyuk sebep. cok korkuyorum.
NGS kromozomlarda bir sorun olup olmadigini ve sayilarini tespit amacli yapiliyor. 5. gune gelen iyi kalite embriyodan biyopsi alinip bir genetik lab'ine gonderiliyor ki bu lab ayni sehirde olmak zorunda degil. Ben Istanbul'dayim, Istanbul ici iletildi. Ancak Istanbul'dan Ankara'daki genetik lableri kullanan yerler oldugunu biliyorum.
Hic moralinizi bozmayin, benden 3 yas kucuksunuz. Mutlaka guzel sonuc alirsiniz.
Dollenme az olmasi durumunda ne yapilmali diye arastirma yapmistim yabanci kaynaklardan. Kadinin yumurta kalitesi artsin diye COQ10, Omega, D vitamini, gece uyku icin ve yumurtaya antioksidan destegi olan maks 3 mg Melatonin ve Prenatal vitaminlerle ara vermeden besin destegi almasi ve iyi beslenmesi oneriliyor. Erkekte de sperm analizinin yani sira DNA hasarina bakilmasi oneriliyor (Duzen lab de 400 lira gibi bir rakam). Erkeginde de iyi bir beslenme rejimi uygulamasi ve destek almasi oneriliyor. Ayrica Embriyo lab'inin ICSI methodunu dogru uygulayabilen bir yer olmasi onemli.
Sevgiler