Canım ben 5 deneme yaptım ama bu pgt konusunda bilinçsizdim.İlk denemede 36 yaşında olmama rağmen laylay loylom
tüp bebek yapınca olur zannediyordum.Sigara içiyordum, yoğun çalışma , kötü beslenme.Embriyo bile oluşmadı. 3. denemeye kadar sigarayı bırakmadım.2.’de doktor tüplerin enfekte almamız gerekiyor dedi , dinlemedim.Ancak 3. denemede aldırdım.Ama ben 3’e kadar sorun tüpler zannederken o da tutmayınca senin gibi İzmir’de Labaratuvarı iyi bir yer aradım.Herkes İrenbe’yi söylüyordu. Tam geçen sene Kasım ayında gittiğimde Ümit hoca ile konuştum.Kendisi çok iyi bir profesör.Yetiştirmiş kendini ama çok yoğun.Yine de kendi genetik testimde kan pıhtılaşması çıktı diye ilk defa onunla iğne kullandım, ilk kez havuzlama denedik embriyo sayısını artırmak için.Histereskopi yaptı, Rahmi dinlendirdi , sigarayı bıraktırdı, serumlar , vitaminler derken yapabileceği herşeyi yaptı bence. Yalnız havuzlamanın ilk ayında sadece 2 tane 3. Gün embriyosu ikinci ayında da 3 tane 3. Gün embriyosu ve bir tane 6. Gün embriyosu oluştu. Ben burada çok araştırdım.İrenbeye gitmiş yaşı 35 üzerinde sağlıklı gebelik elde eden de var ama politikası genel olarak 3. Gün dondurmak.Çünkü forumda İrenbe’ye giden kime sorsam geneli 3. Gün transferi olmuş. Benim İrenbe öncesi transferlerimde 3. gündü. Tutanda var tutmayan da var, bu konuda biraz oluruna bırakıyor gibi İrenbe. Herkese aynı ilaçlar ve birilerinde işe yarıyor. Benim 4. yani İrenbe’deki ilk denemede transfer edilen dondurulmuş 2 embriyo yine tutmadı.
Kalan 3 tane 3. Gün embriyosu ile ardışık transfer yapmak istedi. 2 tanesini pazartesi transfer etti, diğerini çözdürüp 5. Güne gitmesini bekledi. Gitmeyince 6. Gün olanı Perşembe transfer ettiler. Demekki 3. Gün dondurulan 5. Gün için beklenseymiş gitmeyecekmiş.Ama bir yandan Lab ‘da beklemesi yerine 3. Gün anneye transfer edilmesi daha iyi görüşündeler. Bunu yaparak 5. Gün yapılan pgt testi düşünülmemiş oluyor. Benim son transfer tuttu diye sevinirken boş gebelik olduğu ortaya çıktı ve Cumartesi kürtaj olacağım.
Ümit hoca iyi bir insan, pgt’nin kesin bir yöntem olmadığını düşündüğünden taraftar değil ama yapmak istesek bence yapar. Onda bir sıkıntı yok.Ama ben benim embriyolar mı çok kalitesiz Yoksa Lab mı iyi değil ondan emin olamıyorum.Çünkü Ota jinemed ‘e giden biri ile tanıştım.Daha önce gittiği merkezde sadece 2 tane 4. Gün embriyosu elde etmişken, Jinemed’de havuzlama yaparak 11 tane 5. Gün embriyosu elde etmişler 2 ayda. Bunların da 4’ü genetikten sağlam gelmiş.
Ben o yüzden İstanbul’da Şişli Memorial ya da Jinemed’de bir boş vakit yakalayabilirsem Labaratuvarı açısından tedavi görmek istiyorum.İzmir’de ve İstanbul’da doktorların kullandığı ilaçlar aynı bence bu iş Lab ‘da bitiyor. Eğer orada da olmazsa yeterli sayıda embriyom,derim ki kendime tamam canım senin yaş 40 , yemişsin yumurtaları sigaralarla yıllardır.
Ancak çok yoğun çalıştığım için benim İstanbul’da tedavi görebilmenin tek yolu yaz ayları ya da takibi İzmir’de yaptırıp oraya Opu için gitmek.
Arayıp görüşeceğim bu merkezlerle, eğer varsa İzmir’de sadece yumurta takibi için çalıştıkları doktorları ona göre daha erken bir dönemde gideceğim Yoksa yazın yaptıracağım.
İzmir’de Medical parkı hiç bilmiyorum. Bilgi alırsan ve paylaşırsan sevinirim.
Valla Allah sonumuzu hayretsin.Çok zor bir yoldan yürüyoruz. Burada insanların yaşadığını okumasam ayaklanmam zordu. Cumartesi kürtajımı olup yoluna bakacağım.
Sizin son gebeliğinizde kalbi durduğunda bebeğin, kürtaj oldunuz mu? Olduysanız kaç ay sonra yeniden tedaviye başlanıyormuş en erken?
Sevgiler ve hepimize bol şans diliyorum bu yolda