Canlarım biliyorsunuz bir süredir TSH atağı ve CMV ile bogusuyordum. Oldukça kötü bir hafta geçirdim, kahverengi gibi bir kanamayla da finali yaptık. Bu yollardan geçecek arkadaşlara bir yol olması açısından bu tecrübemi paylaşayım. Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz. Yedinci haftada yaptırdığım TSH testide hayat boyu sessiz sedasız kendi halinde giden tiroidimin çıldırdığını gördük. Hep 1.45 çıkarken 45 çıktı.Tekrar ölçtük, iki gün sonra 20 çıktı. Hemen endokrinoloji doktoruna gittim, T4 daha çok yerlere inmedigi için bebeklerin henüz etkilenmediğini, hızlıca ilaç tedavisiyle yoluna koyacağımızı söyledi. Tam rahatladık derken hop CMV IgM sınırda değer. Bir kere bu değerin çok güvenilirliği yok, İgG daha güvenilir bir degermis onu da belirteyim. Benim 2020 ve 2021 yılı testlerinde İgG yani bağışıklık hep pozitif olduğu için bağışık olduğumu biliyorum ama yine de yeni bir enfeksiyon olabilir mi sorusuna cevap İgG Avidite testi ile bulunuyor. Bir de yeni bir enfeksiyon geçirmiş olsam İgG yaklaşık 4 kat artmalouymis ama benim öncekiler kadardı, bu da bir gostergeymis. Avidite bende %72 çıktı. Yani bebeklerden çok önce geçirilmiş bitmiş. O anki durumu ölçmek için PCR da yapıldı, sonuç saptanmadı. Tam rahatladık derken hop kahverengi kanama, leke değil ama bayağı kanama. Bu haftada (sekizinci haftadayiz) bu kahverengi kanamalar genellikle gorulurmus, olursa hemen paniğe kapılmayın. Proluton depot denilen mucize iğne ile biraz dinlenme problemi çözüyor çoğunlukla. Tabi yine de doktora gittim ve kanama alanının bebeklerle ilgisi olmadığını teyit ettirdim. Şimdi freddy nin kabusu şeklinde geçirdiğim haftanın travmasini atlatmak için Erşan Kuneri yi tekrar izliyorum. Bende durumlar böyle. Sizler nasılsınız, transfer olan arkadaşlarım nasıl geçiyor, herşey yolunda mı?