Canım
ozlemgundogdu , hissettiklerine aynen katılıyorum..
Bir süre uzak kaldım hem gebelik sürecinden hem de tekrar
tüp bebek denemekten çünkü düşükler sonrası o 3 gnlük embriyolar beni düşüklere yakın olacak şekilde üzdü. Bu esnada işte ara ara spor yaptım, iyi beslenmeyi denedim, tekrar doğal yolla deneyelim dedik falan ama tam performans işin içine giremedim. O tam gelişmeden dondurulan embriyolar rüyalarıma tam gelişememiş bebekler olarak girdi. Cidden etkilenmişim zor çıktım işin içinden. Medical'de elimizde hiç embriyo olmamasından 3 günlük 3 hücreli embriyo olması daha iyidir denmişti. Bu bizi baya bozmuş, eşim spermlerinden ben de yumurtalarımdan şüphe ettik. Ay çok sıkıntılıydı ya cidden yazıp da iyice boğmak istemiyorum şimdi kimseyi :)
Sonra doktor değiştirdim, ve tekrar tüp bebek yaptık 10-15 gün önce.
Normal kontrol için arkadaşımın tavsiyesiyle gittiğim doktorumla sürece tekrar başladık. geçmişte yaşanan total döllenme başarısızlığını baz alarak bu sefer icsi sonrasında calcium ionophore'da bir süre bekletileceğini, döllenmeye destek olunacağını söyledi. Bu arada ben tabi Allah ne verdiyse yabancı Türkçe tüm calcium ionophore çalışmalarını hatmettim yani, yakında klinik açacak vaziyetteyiz hepimiz bu okumalardan :)
Tedavi esnasında foruma da girdim, senin postuna bir de böyle denemelerini söyle diyecektim ama tam başarı elde etmeden ortalığı da karıştırıp yanlış yönlendirmek de istemedim. bende başarı olursa hemen girip yazarım dedim ki o da bu gündü. Bir baktım sen de taglemişsin.
Kullanılan iğneleri önceki sefere göre totalde 40% gibi daha düşük dozda başladık öncelikle. Ben bi endişe ettim bu tombalaklığa bu dozlar az sanki yumurta büyümeyecek diye :/ Ama neticede 10 adet mature yumurta yakaladık, 8i döllendi, 5. güne de 3 adet blast kaldı. bunlardan da parça alıp dondurduk. bir sonraki aya tekrar deneyip daha fazla blastla ngs'ye göndereceğiz. Artık nasip kısmet
Düşeceği varsa düşüyor, olacağı varsa oluyor elbette doğru, tekrarlamayacağım bunları da, cidden bizi de biraz dinleseler belki daha rahat olduğumuz için daha güzel gidecek.
Valla yorulduk arkadaşım, yorulduk ama halledicez inşallah
Bu arada
A AnnelikUmudu Gebelik haberini aldığımda burdan bir aiiiyyyyy diye kalpler yollamışım ki sizin ordan duyulmadıysa kesin izmir bayraklıdan duymuştur yani :) Her şey harika geçsin, iyiliğine güzel kalbine gönlüne layık olsun