• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çok geçmiş olsun bizim dozları nefrologumuz ayarlıyor ama devamlı gittiğimiz çocuk doktorumuzuda bilgilendiriyorum. Çüft toplayıcı olmadından dolayı vur var sanırım sizde. Operasyon gerekecekmi acaba, nasıl bi yol izliyor doktorunuz?
Evet canım iki yaşında ameliyat olacak kizim, çift toplayici olduğu için düzelme ihtimali yok dedi doktor, bu ay sistoskopi yapılacak. Ameliyat a kadar da sürekli antibiyotik kullanacak. Zaten doğduğundan beri largopen kullanıyorduk geçen ay enfeksiyon geçirdi 15 gün hastanede yattik ondan sonra bactrim e geçtik şimdi grip oldu o geçince sistoskopi için gideceğiz inşallah

Evet canım iki yaşında ameliyat olacak kizim, çift toplayici olduğu için düzelme ihtimali yok dedi doktor, bu ay sistoskopi yapılacak. Ameliyat a kadar da sürekli antibiyotik kullanacak. Zaten doğduğundan beri largopen kullanıyorduk geçen ay enfeksiyon geçirdi 15 gün hastanede yattik ondan sonra bactrim e geçtik şimdi grip oldu o geçince sistoskopi için gideceğiz inşallah
Herkes bactrim kullanıyor koruyucu olarak biz suprax kullanıyoruz . 3 ay suprax kullanalım dedi acaba sonramı bactrim kullanıcaz biz??? İnşallah son enfeksiyonu olsun kuzucuğun:( peki neden 2 yaşını bekliyolar operasyon için???

Herkes bactrim kullanıyor koruyucu olarak biz suprax kullanıyoruz . 3 ay suprax kullanalım dedi acaba sonramı bactrim kullanıcaz biz??? İnşallah son enfeksiyonu olsun kuzucuğun:KK43: peki neden 2 yaşını bekliyolar operasyon için???
Bizde sekiz ay largopen kullandık ona duyarlilasinca bactrime zorunlu geçiş yaptık canım. Ameliyat için daha çok küçük dedi doktor mesane ve böbreklerin biraz daha gelismesini büyümesini bekliyoruz

Bizde sekiz ay largopen kullandık ona duyarlilasinca bactrime zorunlu geçiş yaptık canım. Ameliyat için daha çok küçük dedi doktor mesane ve böbreklerin biraz daha gelismesini büyümesini bekliyoruz
Hımmm mecburi bi bekleyiş..okadar üzülüyorumki antibiyotik kullanmalarına:( minicik bedenleri var daha:(

Hımmm mecburi bi bekleyiş..okadar üzülüyorumki antibiyotik kullanmalarına:KK43: minicik bedenleri var daha:KK43:
Öyle canım maalesef . Ben şimdi kara kara sistoskopi yi düşünüyorum benim kızım açlığa hiç dayanamaz uyumaz. İnşallah kolay olur

Öyle canım maalesef . Ben şimdi kara kara sistoskopi yi düşünüyorum benim kızım açlığa hiç dayanamaz uyumaz. İnşallah kolay olur
Canım yaaa:( ne zor annelik... İnşallah hiç bişey anlamadan olur biter. Nerde olacak sisteskopi

Arkadaşlar bizde aynı sorunla boğuşuyoruz maalesef. Kızım şuan on aylık ve sol da 3. Derece vur ve çift toplayıci sistem var ayrıca mesanesinde de çıkıntı varmış. uroloji profesörümuz çok iyi ama ilaç dozunu ayarlayamiyor siz bunun için çocuk doktoruyla mi görüşüyorsunuz acaba kim ayarlıyor takip ediyor
adana da çocuk nefroloğu ali bey vardı hala adana da dır herhalde biz bir süre ona gittik soy adı yanlış hatırlamıyorsam anarat.

sistoskopiyi narkozla yaparlar kız çocuğunda zor değil korkmayın iyi haberlerinizi alırız inşallah.

Merhaba kızlar yeni yılın ilk mesajını ben yazayım. Öncelikle tüm annelere Allah sabır versin. Çocuğunun hasta olması çok zor. Benim de 7 aylik bi oğlum var. Gebeliği min 22. Haftasında ayrıntılı ultrasonda böbreğinde tek taraflı genişleme olduğunu öğrendik. Doğum erken oldu falan derken kapanmadı. Test yaptırdığımız vur 5 olduğu tespit edildi ve 1 defa enfeksiyon geçirdi hastanede yattik damardan antibiyotik tedavisi aldı ve çok sıkıntı çekti taburcu olduktan 4 gun sonra tekrar ateşlendi 14 gün yattik şu an bakarım günde yarım ölçek kullanıyoruz her ay idrar kültürü. En son 2 buçuk aylik en hastalandı ama ben korkuyorum ateşlendiginde günü birlik de olsa acaba hasta mı diye şu an ameliyat demiyorlar kapanmasını bekleyeceklermis. Ayrıca Sünnet oldu.
Geçmiş olsun.Sizinde tek taraflı vur 5 galiba bizim gibi.Bende her ateşlenme kusma v.b durumda çok endişeleniyorum.Bu yüzden bu gibi durumlarda, evimize yakın laboratuvar var,evde idrarı steril bir şekilde alıp hemen götürüyoruz.Yarım saatte idrar analizi bir fikir veriyor enfeksiyonla ilgili.Bir gün sonrada üreme olup olmadığı görülüyor.Artık her rahatsızlıkta bir idrar tahlili yaptırıyoruz.Hepsi çok iyi olurlar inşallah,zorlu günleri unuturuz.

adana da çocuk nefroloğu ali bey vardı hala adana da dır herhalde biz bir süre ona gittik soy adı yanlış hatırlamıyorsam anarat.

sistoskopiyi narkozla yaparlar kız çocuğunda zor değil korkmayın iyi haberlerinizi alırız inşallah.

Çok sağol canim ya bende nefroloji doktoru arıyordum. İnşallah kolay atlatır kızım Allah razı olsun

Geçmiş olsun.Sizinde tek taraflı vur 5 galiba bizim gibi.Bende her ateşlenme kusma v.b durumda çok endişeleniyorum.Bu yüzden bu gibi durumlarda, evimize yakın laboratuvar var,evde idrarı steril bir şekilde alıp hemen götürüyoruz.Yarım saatte idrar analizi bir fikir veriyor enfeksiyonla ilgili.Bir gün sonrada üreme olup olmadığı görülüyor.Artık her rahatsızlıkta bir idrar tahlili yaptırıyoruz.Hepsi çok iyi olurlar inşallah,zorlu günleri unuturuz.
Bizde paranoyak olduk canım çok zor gerçekten sürekli tahlil yapıyoruz birsey olmasın diye. Allah herkesin evladını bağışlasın

Arkadaşlar bugün hastaneye yatıyoruz muhtemelen yarın sistoskopi yapılacak dua edin meleğime...

Back