• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
gerçekten öylemidir?şu an çok üzüldüm çünkü böbreklerin çalışmadığını düşünmek bile istemiyorum...sintigrafi için doktorumuz son enfeksiyon tarihinden sonra 6 ay geçmesi gerekiyor demişti.o yüzdne bu sürenin geçmesini bekliyoruz.antibiyotiği kullanmadan önce bu kadar iştahsız değildi bu yüzden ben ondan olabileceğini düşündüm.bu arada çift toplayıcı sistem nedir?böbrekde fonksiyon bozukluğu ile iştahsızlık nasıl bağlantılı oluyor?gerçekten bunu bilmiyordum.yorumunuz iiçin tekrar teşekkürler...
öncelikle geçmiş olsun enjeksiyondan 6 ay sonra hasar görüntülenebilir. ben kendimce bildiklerimi paylaşmak istiyorum ne kadar faydalı olur bilmem antibiotikle hastalık tedavi edilmiyor sadece idrarın steril olması sağlanıyor ki böbreğe bakterili idrar çıkıp tahrip etmesin ama bu çıkıp inmeler ne kadar sterilde olsa böbregi yoruyor hele birde vurun derecesi yüksekse böbreğin boyutlarını büyütüyor vs....... antibiotikle zaman kazanılıyor ve çocuğun boyu uzayıp geliştikce mesane ile böbrek arasındaki mesafenin uzaması bekleniyor bu mesafe uzadıkca vur derecesi düşüyor bazı hastalarda kayboluyor kızınızın kusmasının sebebi bu iniş çıkışlar mide bulantısına karın ağrısına sebeb oluyor olabilir o yüzden kusuyordu belki.

yanlış yazmışım enfeksiyon demek istemiştim.çocuklar büyüdükce mesaneleri de büyüyor ve idrar tutma süreleri de uzuyor bununla orantılı olarak mesanede ki idrarı bebekliklerindeki gibi hemen bırakmıyorlar bir miktar biriktirerek yapıyorlar buda böbreğe iniş çıkış yapan idrar miktarının artması demek oluyor kızınız biraz büyüsün vucudunu tanısın ilk diyeceği şey anne karnım ağrıyor olacaktır çiş yaparken bezini çekiştirecek ağlayacaktır .......ve bazı çocuklar enfeksiyonun sebeb olduğu yanmadan dolayı çişini daha çok biriktiriyor buda mesanede başka sorunlar oluşmasına sebep oluyor mesela, mesanenin çok büyümesi mesanede cep oluşması gibi .....benim tavsiyem bir an önce bezden kurtulun sık sık çişini yaptırın ki mesanede böbreğe çıkacak bir şey olmasın kabız olmasın dikkat edin . antibiotik midesini rahatsız eder isal yapabilir ama bence kusturmaz .

Gne kadara
yanlış yazmışım enfeksiyon demek istemiştim.çocuklar büyüdükce mesaneleri de büyüyor ve idrar tutma sürelerantibiyotik mideyi rahatsiz ediyor bende zorlayaraj yedirmeye calistigin icin iyuce sinir yapiyor ve kusuyir.en azibdan mide rahatlatici bir ilac verilse belki rahatlayacak ama malesef oda verilmedi simdiye kadar bilemiyorum. Vurun derecesi cok yiksek degil birinde 2birunde 3ama belki yinede inis cikislarda dediginiz gibi bulanti yapiyordur.yemedikce ve buyumedikcede bu hastalik nasil atlatilacak bi konuda cok endiseliyim.ve yemeside hic duzelecek gibi görünmüyor. ...or bununla orantılı olarak mesanede ki idrarı bebekliklerindeki gibi hemen bırakmıyorlar bir miktar biriktirerek yapıyorlar buda böbreğe iniş çıkış yapan idrar miktarının artması demek oluyor kızınız biraz büyüsün vucudunu tanısın ilk diyeceği şey anne karnım ağrıyor olacaktır çiş yaparken bezini çekiştirecek ağlayacaktır .......ve bazı çocuklar enfeksiyonun sebeb olduğu yanmadan dolayı çişini daha çok biriktiriyor buda mesanede başka sorunlar oluşmasına sebep oluyor mesela, mesanenin çok büyümesi mesanede cep oluşması gibi .....benim tavsiyem bir an önce bezden kurtulun sık sık çişini yaptırın ki mesanede böbreğe çıkacak bir şey olmasın kabız olmasın dikkat edin . antibiotik midesini rahatsız eder isal yapabilir ama bence kusturmaz .
Tesekkurler.cok guzel aciklamissiniz herseyi..biraz konussun ilk isimiz vezden kurtulmal olacak baska bir arkadasin daha vermisti bu tavsiyeyi ztn.dwneyecegim.zaten antibi

Tesekkurler.cok guzel aciklamissiniz herseyi..inanın çok faydalı oldu yazdıklarınız sayenizde hastalığı biraz daha iyi tanıdım.biraz konussun ilk isimiz vezden kurtulmal olacak baska bir arkadasin daha vermisti bu tavsiyeyi ztn.dwneyecegim.zaten antibiyotik midesini bulandırıyor diye düşünmüyorum ama midesine doluluk hissi verdiği için bende zorla yedirmeye çalıştığım için(kendi kendine asla yemiyor)kusmalara başladı isteksizlik ztn çok fazla devam ediyor.bide bu ara gece ben uyutup yatırıyorum o kalkıyor.anlamıyorum sebebini testlerimizi yeni yaptırdık hepsi temiz çıktı.2 saat uykuyla işe geldim bugün.bilemiyorum belkide diş çıkartıyor.artık anlamıyorumda..

öncelikle geçmiş olsun enjeksiyondan 6 ay sonra hasar görüntülenebilir. ben kendimce bildiklerimi paylaşmak istiyorum ne kadar faydalı olur bilmem antibiotikle hastalık tedavi edilmiyor sadece idrarın steril olması sağlanıyor ki böbreğe bakterili idrar çıkıp tahrip etmesin ama bu çıkıp inmeler ne kadar sterilde olsa böbregi yoruyor hele birde vurun derecesi yüksekse böbreğin boyutlarını büyütüyor vs....... antibiotikle zaman kazanılıyor ve çocuğun boyu uzayıp geliştikce mesane ile böbrek arasındaki mesafenin uzaması bekleniyor bu mesafe uzadıkca vur derecesi düşüyor bazı hastalarda kayboluyor kızınızın kusmasının sebebi bu iniş çıkışlar mide bulantısına karın ağrısına sebeb oluyor olabilir o yüzden kusuyordu belki.
Sevgili wwater bilgilerinden çok faydalanıyoruz,tekrar teşekkür ederiz.

Sevgili wwater bilgilerinden çok faydalanıyoruz,tekrar teşekkür ederiz.
rica ederim canım az çok biliyorsun benim uzmanlık alanım, her doğurduğum bir üroloğun elinden geçer:KK11: :KK4:aynen böyle gideriz eşimle doktora.o yok bir şeyi çocuğun der ben var gideceğiz derim ve sonunda gideriz .

Son düzenleme:
rica ederim canım az çok biliyorsun benim uzmanlık alanım, her doğurduğum bir üroloğun elinden geçer:KK11: :KK4:aynen böyle gideriz eşimle doktora.o yok bir şeyi çocuğun der ben var gideceğiz derim ve sonunda gideriz .
Evet haklısın canım.Bu konuda kesinlikle uzmanlaşmışsın.Bazen hiç bilmediğimiz şeyleri senden öğreniyoruz.Bizlere çok faydan oluyor, tekrar sağol,herşey gönlünce olsun hep.

Bayanalr günaydın..masal(yani kızım)sabah akşam kusmaya başladığı için on gün süreyle tüm ilaçları doktorumuzla beraber kestik.(polivit-suprax)Bilmenizi istedim.ve görüşlerinizi almak istedim..umarım kızım düzelir...hepimizin yavrucuğu..
sevgiler...

Bayanalr günaydın..masal(yani kızım)sabah akşam kusmaya başladığı için on gün süreyle tüm ilaçları doktorumuzla beraber kestik.(polivit-suprax)Bilmenizi istedim.ve görüşlerinizi almak istedim..umarım kızım düzelir...hepimizin yavrucuğu..
sevgiler...
Çok geçmiş olsun tekrar.Bakteriyel veya viral birşeyi yoksa tahlillerde, acaba midede hassasiyetimi var.Antibiyotiğe ara verdik diyorsunuz en azından ondanmı kaynaklı anlamış olursunuz.Ayrıca ishali falan var mı? inşallah biran önce iyileşir yavrucak.Bizi haberdar et lütfen.

Çok geçmiş olsun tekrar.Bakteriyel veya viral birşeyi yoksa tahlillerde, acaba midede hassasiyetimi var.Antibiyotiğe ara verdik diyorsunuz en azından ondanmı kaynaklı anlamış olursunuz.Ayrıca ishali falan var mı? inşallah biran önce iyileşir yavrucak.Bizi haberdar et lütfen.
Hayır ishali yok...ama kilo alamıyor resmen 1 aydır internette baya araştırdım antibiyotik yapıyo olabilir.tabiiki antibiyotik yapıyorsa napıcaz bilemiyorum tamamen kesecekmiyiz yoksa yalnızca bir dinlenmemi bilemiyorum şu on günde göreceğiz.sizleri durumdan ayrıca haberdar ederim ztn.tekrar ilginiz için teşekkürler..

sevgiler...
Çok geçmiş olsun canım

sevgiler...
geçmiş olsun, kızınız kaç saat de bir idrarını boşaltıyor yani saat de 1 mi 2 saat mı bezi temizken birden çok idrar yaptığı bezden taştığı oluyor mu hiç dikkatinizi çekti mi.

wwater .!.:
geçmiş olsun, kızınız kaç saat de bir idrarını boşaltıyor yani saat de 1 mi 2 saat mı bezi temizken birden çok idrar yaptığı bezden taştığı oluyor mu hiç dikkatinizi çekti mi.
Yani bebegim tek aeferde fazla miktarda yapmıyor idrarini azar azar ve fazla sayida yapiyor.hic oyle birden fazla idrar yapip bexinden tasmadi.masakin bunyesi o kadar hassas ki bir yasinda vuruldugu asilar bile boynunda beze cikmasina sebep oldu.ve kisa sure boynunu ceviremedi.bu neden le antibiyotigin 5qyin sonundq artik dokundugunu dusunmeye başladım. Bakalim izlemeseyiz....

Mrb benim oglumda bobrek genislemesi var anne karninda tespit edildi. Olcu gred 4 tu agridan ankaraya serdar tekgule gittik takip dedi 4 ayda gred 2 oldu simdi iyiye gidiyor. Ben nasil bi hamilelik gecirdim aglaadim uzuldum zaman nasi gecti bilmiyorum dimdi 11 aylik. Cok zayif kansiz gucsuz surekli uyuklaayan bi bebekti.
Cok kusuyordu supravit diye bi vitamin vernmislerdi kestim gecti. Bagisiklik sistemi cok zayifti uc ay agzinda pamukcuk cikti. Antibiyotik illk alti ay laargopen simdi bactirim.
Antibiyotikle bas etmek icin bol bol yogurt veriyorum sabah yarim olcek ferro sanol sonra yemekte maandalina. Portakal c vitamini mutlakaa demir iceren bi yiyecek bulunur yemeklerimde. Saat uc yogurt 6 yemek aksam 9 uyurken ilac gece bebelak sut.kahvaltida yumurta sarisi pekkmez sabah kalsiyum iceren hicbirsey vermiyorum cunku demir emilimini azaltiyor. Ayni hastalik degil ama ayni tedavi sekli insallah yavrularimiz iyilesir . Rabbim derman versin

Mrb benim oglumda bobrek genislemesi var anne karninda tespit edildi. Olcu gred 4 tu agridan ankaraya serdar tekgule gittik takip dedi 4 ayda gred 2 oldu simdi iyiye gidiyor. Ben nasil bi hamilelik gecirdim aglaadim uzuldum zaman nasi gecti bilmiyorum dimdi 11 aylik. Cok zayif kansiz gucsuz surekli uyuklaayan bi bebekti.
Cok kusuyordu supravit diye bi vitamin vernmislerdi kestim gecti. Bagisiklik sistemi cok zayifti uc ay agzinda pamukcuk cikti. Antibiyotik illk alti ay laargopen simdi bactirim.
Antibiyotikle bas etmek icin bol bol yogurt veriyorum sabah yarim olcek ferro sanol sonra yemekte maandalina. Portakal c vitamini mutlakaa demir iceren bi yiyecek bulunur yemeklerimde. Saat uc yogurt 6 yemek aksam 9 uyurken ilac gece bebelak sut.kahvaltida yumurta sarisi pekkmez sabah kalsiyum iceren hicbirsey vermiyorum cunku demir emilimini azaltiyor. Ayni hastalik degil ama ayni tedavi sekli insallah yavrularimiz iyilesir . Rabbim derman versin
Geçmiş olsun canım. Neden Erzurum araştırma ya gitmedin doktorlar çok iyi orda. Benim kızımda 11 aylık. Hamileyken Agrı da öğrendik böbrek genişlemesini Erzurum da bir profesör e gittik Erzurum araştırmada doğum yaptım ve orada yoğun bakımda kaldı tüm tetkikleri yapıldı tedavi başlandı çok memnunduk ama tayinimiz çıktı şimdi Adana Balcali da tedavi oluyoruz. Ben bu konuda araştırma hastanelerine çok güveniyorum

Allah sufa versin. Erzurumda dogum yaptim arastirmada 8 gun kaldik. Hicbirsey yapmadilar cok yavas davraniyorlardi. Hemen antibiyitik uygulamaliydi yapmadilar aldim ankaraya gittim 800000 koloni bakteri cikti yatirdilar 11 gun antibiyotik sonra voiding bobrek sisteoragrafisi cekildi voiding temiz cikti. Serdar beye devam ettik bi ara bi tanidik araciyla gaziye gittik en iyisi hacettepe yani serdar bey dedik ordan devam ettik .
Erzurum kotuydu sizin erzurumdaki dr kimdi. 22 nisanda dogum yaptim ayni zamanda orda miydiniz. Nasil ariyordum durumu ayni ollan birini cok sukur diyorum.
Sizin bebegin durumu nasil devam ediyor mu
Biz prof aradik ama yoktu uroloji hemsirelerde kotuydu.

Allah sufa versin. Erzurumda dogum yaptim arastirmada 8 gun kaldik. Hicbirsey yapmadilar cok yavas davraniyorlardi. Hemen antibiyitik uygulamaliydi yapmadilar aldim ankaraya gittim 800000 koloni bakteri cikti yatirdilar 11 gun antibiyotik sonra voiding bobrek sisteoragrafisi cekildi voiding temiz cikti. Serdar beye devam ettik bi ara bi tanidik araciyla gaziye gittik en iyisi hacettepe yani serdar bey dedik ordan devam ettik .
Erzurum kotuydu sizin erzurumdaki dr kimdi. 22 nisanda dogum yaptim ayni zamanda orda miydiniz. Nasil ariyordum durumu ayni ollan birini cok sukur diyorum.
Sizin bebegin durumu nasil devam ediyor mu
Biz prof aradik ama yoktu uroloji hemsirelerde kotuydu.
Ben hamileyken sezgin dursun ben karar veremem gidin Erzurum a dedi orada metin ingec diye bir kadın doğum profesörü var onun özel poliklinigine gittik 37.haftada hemen aldı bebeği çünkü böbreği çok büyüyordu ve daha fazla karnında kalırsa böbreği hasar görür dedi. Ben de 9 martta yattım 24 martta taburcu olduk. Kızım 11 Martta doğdu solunum sıkıntısı vardi bir hafta kuvezde kaldı sonra hemen voiding çektiler vur çıktı. Uroloji yede orada ki doktor lar götürüp getiriyordu tam doktorunu bilmiyordum ve profesör le sadece yeni doğan yoğun bakımdaki doktorlar irtibata geçiyordu. Ben oradaki yeni doğan yoğun bakımdan çok memnun kaldım zaten kızım beş aylıkken Adana ya gitmeye başladık. Burda profesör un özel muayenesi var tabi ki çok daha iyi ama Erzurum da da bir sorun yaşamadık yani doktorlari çok ilgilendi. Kızım da bir ay önce sistoskopi oldu iki yaşında açık ameliyat olacak onu bekliyoruz şimdi tabi enfeksiyon geçirmemesi lazım takip ediyoruz

Cnm benemde ilk teshis sezgin bey koydu bobrek genislemesi hatta down olabilir dedi 26. Hafta da. Erzurumda metin imgec e gittik . Arastirmada 37 haftada sezeryan dogum yaptim 32 haftada ciger grlistirici igne olmustum bebekte bi skinti olmadi sadece bobrek ic in bekledik oda cok yavastilar 8.gun ciktik . Oda bastira bastira.
Simdi sag bobrek 14 sol 10 antibiyotige devam alistim ben antibiyotik vermeye bide 7 aylikken sunnet ettik simdi iii cok sukur Rabbim merhamet etsin.

Aynı dönemlerde aynı şeyleri yaşamışiz hayat ne garip. Bizde aynı şeyleri yaşadık ama 17 gün yattık iyi takip ettiler yeni doğan çok ilgilendi. Şimdi ne durumda bebeginiz

Back