Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bizim doktorumuz Prof ihsan karaman 18 sene once kardesimi aynı sorunlardan ameliyat etmisti 1 sene oncede kuzenimin oğlunu bilemiyorum bu sekilde hata yapar mi
bence siz gene de başka bir doktora daha sorun..çünkü voiding işlemi enfeksiyon varken yapılmıyor

Ben prof.Faruk öktem bezmi alem de...memnunum ve bende farkkı prof hatta üroloji ye kadar gittim.sonuç olarak hepsi faruk beyin herşeyi vaktinde yaptırdığı doğru teşhis ve tedavi uygulagydı...vodingi bir aylıkken bizde çektirdik sorun olmuyo ama şimdi 17 aylık vr ultrason u dahi çektirmekte zorluk yaşıyoz

Bende haftaya tekrar başlıyorum...önce ultrason ki ultrasonlarını alka da çektiriyorum.sonrasında dr.ve belki tekrar mag3 dms istenecek yada voding için tarih verilecek...Allah şifa versin sizinkilere de...

Bende haftaya tekrar başlıyorum...önce ultrason ki ultrasonlarını alka da çektiriyorum.sonrasında dr.ve belki tekrar mag3 dms istenecek yada voding için tarih verilecek...Allah şifa versin sizinkilere de...
mmerhaba,biz de ultrason ve voidingi alka da çektirdik..sizin reflü kaç dereceydi

sizin dmsa ve mag3 çekildimi fonksiyonlar nasıl sizin çift taraflı vurmuş

Hale84 bizde sol böbrek küçük ve % 35 sag böbrek % 67 calısıyor...tabi bunlar oglum 3 aylıkken çekildi son bir yıldır sadece ultrason ile takip ilaç ve her ay kültür testi ile geçti...voding 18 aylıkken yada 2 yaşına kadar bekleriz demişti ama ameliyat hep olacak dendi...sizde durum nedir

bizde sol böbrekte alt polde genişlik var ve cift toplayıcı sistem var yani iki tane üreter(idrar kanalı)reflü derecesi2-3 arası ama cift toplayıcı sistem olduğu için reflünün kendi kendine geçme ihtmali yüzde 80lerden yüzde 50-60 a düşüyor ama gene de bekleyeceğiz dedi doktor..olmadı kapalı yöntemi tavsiye ederim dedi..ancak bizim sol alt polde reflü derecesi düşük olmasına rağmen parankim incelmesi görüldü ultrasonda..sanırım böbrek çıkışında darlık da olabilir..temmuz da MAG3 ve DMSA çekimi olacak bakalım...

antibiotiği kullanırken bakteri üremiyorsa çekilir voigdinden sonrada antibiotik verilir zaten.

öncelikle geçmiş olsun.voiding çektirecekseniz enfeksiyonun geçmiş olması gerekiyor.idrar kültürü yaptırmışsınızdır aslında kültür de çıkan antibiyotiğin enf. geçirmesi gerekir.ilacı kullanmada herhangi bir problemmi var acaba.

Antibiyotik kullanimimizda bi sorun oldugunu dusunmuyorum saatler olcu vs..ancak nisan da baslayan enfeksiyonumuz 4 kere antibiyotik kullandik her antibiyotik bitiminde kültür sonucuna gore ve her seferinde artarak devam ediyo enfeksiyonumuz en sonunda doktorumuz kontrol altina alinamayacaga benziyo antibiyotik baskisi altında cekilmesi gerekir dedi bizde p.tsi voiding salı sintigrafiye randevu aldik

Bi de kizimi 1.5 aydir cise alistirdim lazimlik hic kullanmadık bu klozet ustune konan aparatlardan kullanıyoruz kendisi rahat oturup icine dusme korkusu olmasin diye aksam camasir suyuna birakiyorum sabah temizliyorum tuvaletten mi oluyo diye dusunuyorum acaba kendisine özel lazimlik mi alsam camasir suyu beyazlatici ama mikroplar ona karşı direncliymis aslinda iyi bi temizlik saglamiyomus ne onerirsiniz

kültürde çıkan antibiyotik mi ve enjeksiyon daha etkili oluyor doktorunuz bunu biliyordur.ama enfeksiyon varken voiding doğru değil diye biliyorum.birde voidingi sormuştunuz öncelikle sonda takılarak sıvı veriliyor ve iki tür voiding var biri 5 dakika diğeri 20 dk sürüyor.sizinki hangisi bilmiyorum.voiding çekilirken iki kişi olmanızda fayda var;rahat tutmak ve oyalamak için.çok endişelenmeyin çocuklar iyi tolere ediyor.dmsa da ise damardan sıvı verilip 2 saat sonra film çekiliyor.o daha kısa sürüyor.taş çatlasın 10 dk.

biz henüz 20 aylığız tuvalet eğitimine başlamadık ama lazımlık kullanmak daha iyi olur diye düşünüyorum.(sadece kendisi kullanacağı için).Ayrıca çamaşır suları gerekli hijyeni sağlar diye biliyorum.tereddutunuz varsa bir eczaneye neyle hijyen sağlayabileceğinizi danışın derim.onlarda antiseptik solüsyonlar oluyor.

Bizde artık igne verir diye dusunduk ama suam yine bi antibiyotik verdi bununla girebilecegimizi soyledi inşallah bi sorun olmaz cevaplarınız icin tsk ederim buraya yazarim gelismeleri

Merhaba kızlar dun voidingimizi sonomedde yaptırdik cok kisa surdu ve sonuclarimiz temiz cikti doktorlardan cok memnun kaldim cok hızlı ve pratikler onceden sakinlesmesi icin verilen ilacsa en ufak tesirini göstermedi tam tersine oturan cocugu tarzana cevirdi ziplamaya hoplamaya basladi...neyseki sonuclarimiz guzel,,bugunse 24 yerinden damar yolu acilmaya çalışıldi kizimda lifemedde korkunc 1 saat geçirdik onun disinda görüntüleme kolay gecti guzel cocuklara gore bi odasi var ve doktor süperdi sonuclarimiz cuma gunu cikacakmis hepimize gecmis olsun

Cok sevindim senin adina reflu cikmamasi cok iyi, peki sonuc temizse damardan yapilan ne

Bugun böbrek sintigrafisi çekildi damardan ilac veriyolar 3 saat vucuda yayilmasini bekliyorlar sonra çekiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…