İyi akşamlar. Sizce tek başına tatile veya kampa gidilir mi fikrinizi merak ediyorum.
Senelerdir yazlıkla ev arasında mekik dokuyoruz. 22 yaşındayım daha tatil dönemi hiç İstanbul dışına çıkmadım. Liseye geçeyim arkadaşlarımla gideceğim derdim, olmadı; üniversiteye geçeyim, herkes reşit ya sözde o zaman arkadaşlarla gezmek, tatil yapmak normaldir diye düşünürdüm, yine olmadı. Üniversite okumak için buraya gelen arkadaşlarıma bile izin vermiyor aileleri. Bilindik bir otel veya tur şirketi İstanbul'dan daha mı güvensiz ben anlamıyorum ki. Yanlış mı düşünüyorum sizce? Ya da arkadaşlarımı mı yanlış insanlardan seçiyorum, bilemiyorum. Ailem artık sen nasıl gençsin, bütün yazı evde geçiriyorsun dedi geçenlerde. Ay içime oturdu. Son umudumdu, sevgilimle bari gezerim, hatta konu açmıştım, o da bir güzel iptal oldu. Zaten o kadar çalışıyor ki bütün yaz neredeyse görüşmedik bile. Ben de bütün bayramı yazlıkta kendimi odaya kapatarak, kimseyi görmeden, somurtarak geçiriyorum şu anda.
Velhasılıkelam, ben yıldım, gençliğim birilerini bulacağım diye evde telef oldu ve bu şekilde gerçekten mutlu olmadığımı fark ettim. Yetti artık dedim ve araştırmaya başladım. Üniversite öğrencileri için kamplar ve yurt dışı gezileri varmış. Güvenilir ve bu işi uzun zamandır yapan, hatta burada bile tavsiye edenlerin bulunduğu etkinlikler. Sizce, bu sene değil ama seneye tek başıma gitsem eğlenceli olur mu? Sanki herkes arkadaşlarıyla gelirmiş de ben yalnız kalırmışım gibi hissediyorum. Çok girişken birisi de değilim, tek olan birileri varsa gider konuşurum da grupların içine dalamam öyle. Gözümde büyüyor ama bir yandan da gitmek istiyorum. Sizce gidilir mi, gidilse de eğlenceli olur mu? Görüşlerinizi esirgemeyin bu bahtsız bedevi kardeşinizden