Tek başına annelik, geçim. Olur mu ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkür ederim çok incesiniz. Kıyafet gerçekten çok fazla bir şey almak istemiyorum zaten pek giyemeden büyüyorlarmıs.. neyden kaç tane alınır o konularda'da henüz bilgim yok kafayı toplayıp o kısımlara geçemedim hiç maalesef cok kötü bi hamilelik geçiriyorum. Baş dönmesi mide bulantısı evden çıkamıyorum bir de üstüne bu konular çok yoruyor.

Hayır emin değilim ama ortalık sakinleşince konuşmayı deneyeceğim, yani bir şekilde alınması gerekiyor bir şeyler elini atması lazım. Maaşı yok serbest meslek yapıyor, çek alıyor aldığı zaman yüklü meblağlar söz konusu ama parasını tutabilen mantıklı harcayan biri değil çok sorumsuz gece hayatına, eğlenceye, alkole cok düşkün. Harcıyor yani geleni de..

Fark etmez,siz elinizdeki delilleri gösterin. Eşşekler gibi mecbur size tazminat ve nafaka ödemeye.
Benim babamı, halamı arayıp, poly beni aldatıyor telefonu vermedi demiş. Olay şu; emrikvaki kapıma gelip telefonumu istedi bir anda. Şifreni gir aç dedi ben de "açmıyorum ne düşünmek istersen düşün ben aylarca böyle yaşadım sen de anla nasıl bir duygu" dedim kapattım kapıyı. Herkese beni aldatıyor demiş. Kahvaltı hazırlamıyor demiş. Yere çay kaşığı düşse kavga çıkarıyor demiş. (Görüp görebileceğiniz en sakin insanlardan biriyim) Olay mahkemeye taşınsa kim bilir neler der.

Seninki bile bile lades, başka kadın 2 çocuğuyla boşanmış bu heriften, bi düşünseydin keşke

Ya gerçekten anlamıyorum. Bu ipsiz sapsız gece hayatı olan abuk subuk herifler ikişer üçer çocuk sahibi oluyor. Ben bu adamda zerre babalık ruhu olduğunu düşünmüyorum. Ama bizim melek gibi kadınlarımız çoğu zaman evlenemiyor , dolayısı ile çocuk sahibi olamıyor. Dünyada adalet yok biliyorum ama çok kanıma dokundu şu an.

İnanın yok. Ama sorunun cevabı basit bebeklik çağını bir şekilde atlatıp sonrasında çalışmak çalışmak..

Evden ayrıldıktan sonra ne yaptı? Tüm eşyalarınızı alıp mı çıktınız siz? Bebek hakkında konuştu mu hiç

Evden ayrıldıktan sonra ne yaptı? Tüm eşyalarınızı alıp mı çıktınız siz? Bebek hakkında konuştu mu hiç
Evet kişisel eşyalarımı topladım karınca gibi taşıdım hepsini bir günde. Yardım dahi etmedi. Bebek hakkında mesaj attı "Çocukla ilgili olsa bile benle iletişime geçme" diye ama halama vs. ben onun her zaman arkasındayım diyormuş iki yüzlü.

tek başına bebek büyütmek madd manevi çok zor. eviniz olmasa zaten imkansız olurdu, şimdi de imkansızdan hallice diyelim. bu işin psikolojik savaş boyutu var ki karşınızdaki adam bu konuda sizi çok yıpratacak belli ki. çocuk yüzünden ömür boyu hayatınızda olacak...size kolaylıklar diliyorum

Maaşı da yok üstelik. Zor alırsınız o zaman siz o parayı kanunen. Adamın insafına kalmış durumdasınız şu an. Böyle bir adama evlilik birliği içinde bile bebek doğurmak büyük cesaret.

Yaparsin siddet olan bir ortamda cocuga yazik olurdu zaten.

Maddi olarak ondan destek isteyeceginizi bildigi icin burnunu dik tutuyor

Eviniz ve arabanız olmasi büyük avantaj...yetim maasi 10.000 tl var mı?Ben daha az saniyordum. Çok rahat olmasa da geçirirsiniz ama benim fikrim doğumdan sonra boşanmanız yönünde...mantıklı düşünecek olursak gebelik doğum süreci zaten zor üstüne bir de boşanma sureci sıkıntılı olur.doguma kadar yapabildiğiniz kadar birikim yapın.kaba tabirle yolabildiginiz kadar yolun...bebeğin tüm eşyalarını aldırın hatta büyük kıyafetler sonra kullanacağı eşyaları da alın.dogum masrafını da eşek gibi karşılayacak.ayrica para biriktirin doğumdan sonra bosanin nafakanizi da mutlaka alin..evet kabul ediyorum biraz şeytani bir plan...ama o bebegi tek başına yapmadiniz bazıları bunu hakkediyor.

Yetim maaşı maaşı alınan kişinin meemuriyet derecesine göre değişiyor. Her zaman asgari ücretin 2k altına denk geliyor genelde.. askeri ücret arttıkca o da artıyor. Ve memur değilsen, özel sektörde calısıyorsan yatmaya devam ediyor ek gelir gibi oluyor bu benim açımdan iyi bir şey

Benim ilk başta planım bu yöndeydi yalan yok. Birlikteyken bir dediğimi iki etmez ne istiyorsam alır, para derdim olmaz bunu çok iyi biliyorum.. ama yapamadım susamadım. Çenemi tutamıyorum susarsam daha fazlasını yapıyor, beceremedim onu ben

Sanirim ailede maaştan faydalanan başka kimse yok çünkü o durumda daha az bir miktar oluyordu.bu çok iyi...bebek biraz toparlanınca çalışırsanız o maaşla beraber rahat edersiniz ama bosanana kadar ne koparabilirseniz kâr...Bu adamın eline iyi de para geçiyor sanırım.biraz gece hayatından kıssın bebeğin masraflarını karşılasın.yapabiliyorsaniz doguma kadar herseyi aldırın sonra sen sağ ben selamet.

Elimden geleni yapacağım inşallah cok teşekkür ederim fikirleriniz icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…