Tek başına annelik, geçim. Olur mu ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet birikmişim idare eder diye düşünüyorum. Bebeğin büyük eşyalarını ona aldıracağım, giysilerini vs ben alacağım. Doğduktan sonra da doğum masrafını ve en azından bez masrafını talep edeceğim sonrasında nafaka bağlanır zaten

Aminnnn Rabbim sizin de sıkıntınız varsa gidersin Aynen öyle isi gücü gösteriş. Bakacağından değil nafaka vermemek derdi. 5 ay oldu anne baba evine geleli daha bi masrafini karsilamisligi yok.
Evden esyalarimizi getirdik babam benim gitmemi istemedi akrabalar toplaşıp getirdi sagolsunlar. Elektrik supurgesi bozulmuştu sonradan almıştı baska bi süpürge. Vermemis ben aldim onu diye.
Hic mi emeğim yoktu sabah aksam dukkan bekledim en azindan. Supurgesinde degilim ama hic mi emeğim yok bi supurgeyi bile esirgeyecek kadar. Boyle bi insan

Maalesef zor. Asgari ücret neye yetiyor bugün? Market fiyatları, ilaç fiyatları malum. Etiketler hep değişiyor.

Hamilelik sürecinde hastane masrafları, doğum masrafı, bebeğin bezi maması kıyafetleri oyuncakları yatağı örtüsü biberonu, onun hastane masrafları kontrolleri aşısı. Daha bunun ev masrafı bar faturalar, mutfak masrafı, benzin masrafı var. Maddi zorluk en çok çocuğun yaşam kalitesini etkiler. Çok ciddi bir tazminat alırsanız evet rahat edersiniz bunun dışında gerçekten çok zor olur. Sonuçta bu parayla siz de yiyip içeceksiniz.

Çocuk yol arkadaşı değil. Sizin bakımınıza muhtaç bir birey. Size sadece manevi açıdan varlığıyla destek olabilir.

olur üstesinden gelirsiniz ama öncelikle çocuğunuz düşünerek nafaka maddi manevi tazminat isteyin her şey gönlünüzce olsun

Çok bencilce. Çocuğa acıdım. Sırf anne annelik duygusunu yaşayacak diye boşanacağı bile bile yapılmış. Hadi desen ki ultra zengin çpcuk keyif sefa sürecek. Eğitimin en iyisini alacak. En azından burdan teselli olur diye niyet edilmiş. O da yok Asgari ücretle de ev geçindirmek kolay değil

Son düzenleme:
Çocuğun ilk ihtiyaçları için paraya ihtiyacınız var. Onları karşılarsa yeter. İlk 6 ay anne sütü... Ve bez... Diğer aylar anne sütü ek gıda ile çözersiniz. İnşallah sağlıklı olur.

Öncelikle yaşadığınız durum icin uzuntunuzu kalbimde hissediyorum. Fakat naçizane düşüncemi paylaşmak istiyorum samimiyetle. Daha yolun en başında, bebeğiniz daha ultrasonda bile nokta kadar gorunuyorken, ona bir kader bictiniz. Babasız büyütmek. Evet belki adam karaktersizin teki ama bu bebeğe yazık değil mi? Size de ona da yazık. Bir kere hamilelik lohusalık zaten tek başına gecirilmeyecek kadar hassas dönemler. Konu sadece ekonomik olarak gecinmek olsaydi keske. Bence işin manevi tarafı daha keskin bıçak.

Anlaşmalıya nafakasız diye imza atılırsa ilerleyen dönemlerde hiç talep edilemez mi? Çok altın bir bilgi bu herkes bilse keşkeee ozaman bir gazla kurtulmak için nafakasıza imza atan çoktur

Anlaşmalıya nafakasız diye imza atılırsa ilerleyen dönemlerde hiç talep edilemez mi? Çok altın bir bilgi bu herkes bilse keşkeee ozaman bir gazla kurtulmak için nafakasıza imza atan çoktur

Cocukla ilgili belki istisnasi vardir ama kadin kendisi icin sonradan talep edemiyor.
Simdi bu kadin hamile ise girip çalışamaz. Dogumdan sonrada belli bisure calisamayacak. Su an bi hirsla nafaka istemiyorum diyebilir ama sonradan pisman olur. Erkeklerin "ben destek olurum" sozune inanmamak lazim

Evin araban varmış şanslısın, bence gayet de bakarsın ama nafakada aman benim parada gözüm yok fazla da vermez o zaten diye aza kanaat etme, çocuğun hakkı onun rızkı o, Allah korusun hasta olur bişey olur para gerekir, o gün pişman olursun keşke daha fazlasını isteseydim diye. Çünkü ortada mahkeme kararı yokken adamlar kendi çocukları için bile ellerini cebe atmıyorlar. Boşanma oldu mu onlar çocuğu da unutuyor. O yüzden çocuğunun hakkını iyi gözet de ne veriyorsa mahkeme sonuna kadar talep et

Geçinirsiniz.
Ama o adinin de yaptığı yanına kar kalmasın. Elinizde aldatıldığınıza ve şiddet gördüğünüze dair delil varsa gözüne gözüne sokun ve alabildiğiniz her şeyi alın. Anlaşmalı olsun yine ama sizin istediğiniz koşullarda anlaşma olsun. Ondan bir lira almadan gitmeniz çocuğunuzun hakkını almamanız anlamına gelir çünkü. Aklınızı başınıza toplayın.

Yanlış anlaşılmak istemem ama babasız bir çocuğu yol arkadaşım olacak diyerek doğurmak çok yanlış tabiki hiç birimizin garantisi yok ama ortada bitmek üzere olan bir evlilik var.Siz doğumdan sonra çocuk ele avuca gelinceye kadar çalışmayacak siniz nasıl gecineceksiniz?Babalı çocuk büyütmek bile çok zorken tek başınıza çocuk büyütmek ona maddi manevi yetmek bence çok çok zor.Simdi bunun başka bir yolu varken bir daha düşünün derim

Babasiz olmasini gecelim. Ömür böyu böyle bir tip babasi olucak. Daha büyük sorun bence. Ama bebegin günahi yok. Aldirmak istememesini de anliyorum

10 bin mi gelirin olacak? Kira ödemeyeceksin bu iyi. Zorda kalırsan kenarda araban da var. Çocuğun ilk zamanlar fazla masrafı olmaz. Emzirirsen mama derdin olmaz Bi tek bez masrafı. Kıyafette çok bi şey alma varsa çevrende bebek yedek olarak onunkileri al valla yanlış anlamazsan ben de gönderirim benim bebek erkek tertemiz şeyler var evde yedek olarak kullanırsın. Puseti oyun halısı ne bileyim bazı şeyleri gönderirim gereksiz yere alma yıka kullan istersen. Eğer yanımda yatırırım diyorsan koca da yok nasılsa beşiğe de ihtiyaç yok aldığım beşik yatağın yanında koruma görevi görüyor boş boş. Emzirdiğim için yanımda uyuyor koysam geri uyanıyor iki çocuk büyüttüm yalandan iki beşik aldım. Geçindirsin bence. Sonra da çalışmaya başlarsın bebek masraflı olmaya başlayınca. Çünkü sonra kreş okul yemeği vs daha masraflı oluyorlar. O zamana kadar sen de biraz idare edersin indirim kovalarsın falan. Nafakanı da al eşek gibi ödeyecek. Bence kendine de al çalışmaya başlayana kadar. 1 2 de ordan gelir hiç değilse Bi oyuncak Bi kıyafet bişi alırsın.

Siz talep edersiniz de o kabul edecek mi peki kesin mi bu? En azından bez masrafı dediğiniz aylık ne kadar tutuyor biliyor musunuz? Eşinizin nafaka ödediği 2 çocuğu daha varmış maaşı ne kadar ki bu adamın hem 3 çocuğa nafaka versin hem kendi geçinsin? Muhtemelen cüzi bir miktar öder size ancak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…