- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
- Konu Sahibi fahri konsolos
Ne bedava verecek millete yav? Milletin kendi tapulu arsasindan bahsediyorum. Mesela benim Izmirin gobeginde 400 metrekare tapulu arsam var, ustunde dokulen bir ev ve civi bile cakamiyorum, anladin?İyi de sen benim yazdıgımı ya okumadın ya anlamadın ya da anlayıp bilerek çarpıtıyorsun. Bak ne yazmışım ben ;
Yani AKP ile başladı demiyorum, AKP'den sonra aldı başını uçtu gitti diyorum Türk şirketleri... Ve o ''hıh reklam yaptı sadece'' diye itibarsızlaştırmaya kalktıgın şey ise çok degerli.
Ha yani devlet verecekti halka arsayı sonra da bu halk müteahhitlere verecekti, öyle mi? Sonra da müteahhitlere yapılan işin '%60-%70'i karşılıgında verip bedavadan hepsi 5-10 daireye sahip olacaklardı, öyle mi? Devlet neden böyle bir şey yapsın ki, niye bedavadan zengin yapsın halkı? Onun yerine satar, bir ton para alır ve bunu kalkınmaya harcar ve ayrıca da ticari ilişkilerini geliştirir yabancılarla... ki çok büyük fiyatlara gitmiştir orası. Bunu bedavadan halka dagıtmanın hiçbir mantıgı yok.
Ayrıca resimde gördügüm şey de gayet güzel duruyor. Halka satıp halkın kurnazlık peşinde koşup kısa yoldan zenginleşmesini saglamak yerine böyle güzel yapıların düzenli bir şekilde kurulması çok daha mantıklı.
Şu anki mesele emlak fiyatlarının çok fazla artmış olmasıdır... ki serbest piyasa... zamanla denge saglanacaktır. Yabancı sermayeden bu kadar korkmayın yahu. Şirketler arası rekabet tüketiciye fayda saglar.
Bana hukumetin satislarini savunuyorsun, normal arsa, arazi satmiyor adamlar, imar yasagi olan degerli kiyilari, ormanlik arazileri, sit alanlarini satip imara aciyorlar.. Sahilde nefes alacak yer kalmiyor, turizm alanlari binalastiriliyor diyorum. Hangi ulkede var boyle birsey? Amma da Arap meraklisi olmussunuz. Ekonomide kalkinmak icin ille de evden mal mi satmak gerekiyor? Peki mal bitince ne olacak? Gerci ekonominin de kalkindigi filan yok, gencligimizde calistigimiz fabrikalarin bir kismi gecen senelerde batti, digerleri artik kadroya almayip uc kurusa sozlesmeli calistiriyorlar yeni aldiklari elemanlari.. Maas disinda hic bir hak yok.
Emlak fiyatlarinin artmis olmasi seni korkutmasin madem, yabancilar var ya, alir onlar.. Herhalde o residanslari isci emeklisinin alacak hali yok. Eskidendi o emekli ikramiyesi ile ev almalar..