• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına Ak Parti mi, koalisyon mu?

İyi de sen benim yazdıgımı ya okumadın ya anlamadın ya da anlayıp bilerek çarpıtıyorsun. Bak ne yazmışım ben ;

Yani AKP ile başladı demiyorum, AKP'den sonra aldı başını uçtu gitti diyorum Türk şirketleri... Ve o ''hıh reklam yaptı sadece'' diye itibarsızlaştırmaya kalktıgın şey ise çok degerli.

Ha yani devlet verecekti halka arsayı sonra da bu halk müteahhitlere verecekti, öyle mi? Sonra da müteahhitlere yapılan işin '%60-%70'i karşılıgında verip bedavadan hepsi 5-10 daireye sahip olacaklardı, öyle mi? Devlet neden böyle bir şey yapsın ki, niye bedavadan zengin yapsın halkı? Onun yerine satar, bir ton para alır ve bunu kalkınmaya harcar ve ayrıca da ticari ilişkilerini geliştirir yabancılarla... ki çok büyük fiyatlara gitmiştir orası. Bunu bedavadan halka dagıtmanın hiçbir mantıgı yok.

Ayrıca resimde gördügüm şey de gayet güzel duruyor. Halka satıp halkın kurnazlık peşinde koşup kısa yoldan zenginleşmesini saglamak yerine böyle güzel yapıların düzenli bir şekilde kurulması çok daha mantıklı.

Şu anki mesele emlak fiyatlarının çok fazla artmış olmasıdır... ki serbest piyasa... zamanla denge saglanacaktır. Yabancı sermayeden bu kadar korkmayın yahu. Şirketler arası rekabet tüketiciye fayda saglar.
Ne bedava verecek millete yav? Milletin kendi tapulu arsasindan bahsediyorum. Mesela benim Izmirin gobeginde 400 metrekare tapulu arsam var, ustunde dokulen bir ev ve civi bile cakamiyorum, anladin?

Bana hukumetin satislarini savunuyorsun, normal arsa, arazi satmiyor adamlar, imar yasagi olan degerli kiyilari, ormanlik arazileri, sit alanlarini satip imara aciyorlar.. Sahilde nefes alacak yer kalmiyor, turizm alanlari binalastiriliyor diyorum. Hangi ulkede var boyle birsey? Amma da Arap meraklisi olmussunuz. Ekonomide kalkinmak icin ille de evden mal mi satmak gerekiyor? Peki mal bitince ne olacak? Gerci ekonominin de kalkindigi filan yok, gencligimizde calistigimiz fabrikalarin bir kismi gecen senelerde batti, digerleri artik kadroya almayip uc kurusa sozlesmeli calistiriyorlar yeni aldiklari elemanlari.. Maas disinda hic bir hak yok.

Emlak fiyatlarinin artmis olmasi seni korkutmasin madem, yabancilar var ya, alir onlar.. Herhalde o residanslari isci emeklisinin alacak hali yok. Eskidendi o emekli ikramiyesi ile ev almalar..

Bu ülke için her zaman tek başına iktidarlar hayırlı olmuştur, koalisyonlar da hep ekonomik krizler demek olmuştur.
Valla sonuçlara ben sevindim. Tek başına iktidar her zaman iyidir bu ülke adına..

Konda’nın araştırmasından çıkan sonuç ve 7 Haziran’a göre fark şöyle çıkıyor:

Ak Parti yüzde 41.7 artı 0.63

CHP yüzde 27.9 artı 2.97

MHP yüzde 14.2 eksi 2.09

HDP yüzde 13.8 artı 0.64

A-G’nin bulduğu sonuçlar ve 7 Haziran’a göre farklar da şöyle:

Ak Parti yüzde 47.2 artı 5.5

CHP yüzde 25.3 artı 0.35

MHP yüzde 13.5 eksi 2.79

HDP yüzde 12.2 eksi 0.96

Her iki araştırmanın hata payları dikkate alındığında, Konda’nın ulaştığı sonuçlardan da Ak Parti’nin tek başına iktidar olma ihtimali ortaya çıkmaktadır.

İki araştırmayı ortalayarak bir mantık yürütme durumunda ise Ak Parti’nin çok az bir oy farkıyla da olsa tek parti iktidarına çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

CHP’de ortaya çıkacak oy farkları da siyasi bir ağırlık yaratacak oranda değildir, bu parti yine esas olarak yerinde saymaktadır.

MHP’deki gerileme ise “erime” aşamasına gelmemiştir ve baraj altında kalma sorununa uzak görünmektedir.

HDP de esas olarak 7 Haziran’daki oylarını korumaktadır.

Bu tespitleri etkileyecek olan yine yurt dışından gelecek oylardır. 7 Haziran’a göre yurt dışı seçmenin katılımı biraz daha artmıştır. Bu oylarda ana ağırlık Ak Parti’dedir, onu HDP izlemektedir.

Yurt dışı oyların Ak Parti’nin tek başına iktidar olmasına önemli bir katkı sağlayacağı da söylenebilir.

Diğer yandan da bu oylar sayesinde HDP milletvekili sayısı olarak MHP’nin üzerine geçecektir.

Bunun siyasi anlamı büyüktür, Ak Parti ile CHP’nin koalisyon kurması ihtimalinde ana muhalefet partisi HDP olacaktır.

Seçime katılım da eğer Konda’nın öngördüğü gibi yüzde 90’ın üzerine çıkarsa, 7 Haziran’da olduğu gibi küçük oy farklarıyla milletvekili sayılarının etkilenmesini de hesap etmek gerekiyor.

http://m.gazetevatan.com/Columnists/Article?ID=878961
a-g yaklasmis bayagi gercege

Becerebilirlerse koalisyon iyi olur. Akp-Chp koalisyon yapsın. Mhp'nin içinde olacağı bir koalisyonu düşünmek dahi istemiyorum. Koalisyonda da biri ak derken biri kara diyor, olan halka oluyor. Sonuç ne olursa olsun kurulacak hükümet güçlü olsun. Ve artık seçimden sıkıldım, artık AKP tek başına mı alır, koalisyon mu olur bilmiyorum ama adam akıllı bir hükümet kurulsun, yeniden bir seçime daha gidilmesin.

Ne bedava verecek millete yav? Milletin kendi tapulu arsasindan bahsediyorum. Mesela benim Izmirin gobeginde 400 metrekare tapulu arsam var, ustunde dokulen bir ev ve civi bile cakamiyorum, anladin?

Bu yazdıgın hakkında bilgim yok o yüzden bir şey diyemem. Eger durum buysa haksızlık olmuş mal sahiplerine.

Bana hukumetin satislarini savunuyorsun, normal arsa, arazi satmiyor adamlar, imar yasagi olan degerli kiyilari, ormanlik arazileri, sit alanlarini satip imara aciyorlar.. Sahilde nefes alacak yer kalmiyor, turizm alanlari binalastiriliyor diyorum. Hangi ulkede var boyle birsey? Amma da Arap meraklisi olmussunuz. Ekonomide kalkinmak icin ille de evden mal mi satmak gerekiyor? Peki mal bitince ne olacak? Gerci ekonominin de kalkindigi filan yok, gencligimizde calistigimiz fabrikalarin bir kismi gecen senelerde batti, digerleri artik kadroya almayip uc kurusa sozlesmeli calistiriyorlar yeni aldiklari elemanlari.. Maas disinda hic bir hak yok.

Ne diye Arap meraklısı olayım? Paralarını buraya akıtsınlar ben ona bakarım. Hem belki de sen haddinden fazla yabancı düşmanısındır, olamaz mı yani? Bir dönüp de kendine bak önce.

Ekonominin kalkınmadıgını söylemen de boş laf. Sonuçta ekonomimizin dayanagı satış ve özelleştirmeler degil yalnızca.

Emlak fiyatlarinin artmis olmasi seni korkutmasin madem, yabancilar var ya, alir onlar.. Herhalde o residanslari isci emeklisinin alacak hali yok. Eskidendi o emekli ikramiyesi ile ev almalar..

Benim şahsen ev fiyatları ile derdim yok açıkçası. Ama ülke için konuşacaksam asıl kötü olan emlak fiyatlarının hızlı bir şekilde çok düşmesi olurdu.

Eger insanlar ille de bir evleri olsun isterlerse kredi çekip alırlar, yok eger çok pahalı geliyorsa daha ucuz alternatiflere yönelsinler ya da başka şehirlere.

Back