• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına Ak Parti mi, koalisyon mu?

Şu dönem için tek parti hükümeti. Sonrasında AKP güç kaybedecek gibi görünüyor zaten, sonraki seçime kadar da ülkede bu kutuplaşma azalır diye umut ediyorum. O zaman sağlıklı bir koalisyon kurulabilir. Şimdi olsa mecliste inatlaşmaktan başka iş yapmayacak bunlar.

avm olayları aslında arapları ülkeye çekme girişimi. akp'nin politikası bu yani... abuk subuk 'van minut' çıkışlarını israil'e kafa tutmak zannediyor insanlar ama halbuki arap ülkelerine karşı reklamdan ibaret, tabi kendi reklamını da yapmış oluyor ülkede. arapların ve bizim sözde merhametli kesimin hassas noktasını okşadı adam ve hatırı sayılır bir arap kesiminden destek de aldı.

batı, buralara kültür empoze etmeyle ugraşmadı sonuçta. şu anda bunu biz yapıyoruz, dizilerimizi araplara satıyoruz ve çok begenilerek izleniyor oralarda çünkü bizim kültür onlara batının kültürü kadar zıt degil ve bu yüzden kültürleri degişiyor dogal olarak, hiç sevmedikleri Türk'leri sevmeye başlıyorlar (evet Araplar Türk'lerden hiç hazzetmezler, din kardeşi ayagına çok sevdiklerini mi zannediyordunuz yoksa? nefret ederler). müzikleri de çok ciddi dinlemeye başladılar... bizim kültürümüzden ne kadar etkilenirlerse bizim ürünlerimizi o kadar çok kullanırlar, paralarını bizim ürünlerimize harcarlar.

sonuçta Arapları Türkiye'ye ısındırma amacı var kültür empozesi ile, palavradan İsrail çıkışlarıyla... ki adamlar sempati duysunlar Türkiye'ye. avm dikip belli yerleri cazibe merkezi haline getiriyorlar, ardından buralara evleri dikip araplara satıyorlar. hem satışta hem de araplar burada yaşadıkça para gelmiş oluyor (tabi bu, malum kişilerin ve çevresini ceplerini de dolduruyor bi yandan). yabancıya emlak satışı kolaylaştırdılar mütekabiliyet yasası ile. arapların petrolden kazandıkları bu milyar dolarları hem taşınmaz satışı ile hem de yeni ticaret anlaşmaları ile Türkiye'ye çekip, bu gelen parayı da kalkınma için yatırımlara harcayacaklar.

adamların kafasında genel olarak bu var yani. yazayım dedim bilmeyenler için. batıyı bırakıp arap dünyasına yönelmelerinden kasıtları bu.

Geçen yıl yaptıgım şu yorum üzerine ekleyeceklerim var. Ülkeye giren, arap iş adamlarına ait paralar... Şöyle ki 11 eylülden sonra bu adamlar anlaşmazlıga düşüyor ABD ile... paralarının Wall Street'te iş yapması sebebiyle. Ama adamlar karşı çıkıyor bazı isteklere ve bu yüzden ABD bunları terörist gruplarla ilişki kurmakla suçluyor. Bu suçlamalardan sonra da Arap iş adamları kendilerini güvende hissetmedikleri için de tüm paralarını çekip Türkiye'ye getiriyorlar. Bunu saglayan da malum şahıs... Çünkü ülkenin reklamını iyi yaptı ve Arap dünyasının sempatisini kazandı. Ama şu anda bu Arap iş adamlarının paraları kayıt dışı paralardır. 17 Aralık'ta cemaatin ve yandaşlarının operasyon yapıp yana yakıla aradıgı paralardır bunlar. Önce merkez bankasında arıyorlardı ama bulamadılar bu paralara ait kayıtları. Çünkü bunları bankada saklayamazlardı o yüzden büyük ihtimalle aralarında paylaştılar saklamak üzere. Bu yüzden rte'ni evine falan girdiler. Arap iş adamlarının Türkiye'ye kaçırdıgı bu paralar Türkiye'de yatırım yapılarak ve İran ile ticaret yaparak (Reza Zerrab) aklanıyordu.... vs vs.

Sonuç olarak 17 Aralık soruşturulmasa daha iyi olur. Üstü kapansın gitsin. Eger AKP seçimi kazanamazsa bu kayıt dışı paraların hesabı Türkiye'ye patlar, uluslararası düzeyde suçlu konumuna düşüveriririz (ki sanırım bizim solcular bundan çok zevk alırlar?). Yani rte ABD ile kanka gibi görünerek onlara kazık attı bir yerde. Aynısını cemaate de yaptı. Adam işini iyi yapıyor yani :D Bence şu anda Tayyip'i desteklememiz lazım. #direnuzunadam :KK49: Benden iyi aktroll olurmuş aslında. En iyisi mi bi ayran yapim de içim.

Oyumu Akp'ye vereceğim ama hiç inanmıyorum tek başına iktidar olacağına..
Koalisyonda olmaycak gibi... Tekrar bir seçime doğru yol alacakmışız gibi hissediyorum:KK55:

AKP'yi eleştiriyordum ama hakkını da teslim ediyordum, kör kütük eleştirmem :KK49: Ama şu anda AKP'yi destekliyorum. Zaten diger partileri hiçbir zaman kendime yakın görmemiştim. Ne CHP ne MHP ne bilmem ne... AKP'yi de ekonomik görüşlerimiz örtüştügü için destekliyorum.

Ayrıca tabi AKP giderse canımızı cidden sıkarlar.

Sıksınlar be mervecik. Sıkı can iyidir. Ben bazı şeylerden fedakarlık etmeye razıyım.

Sıksınlar be mervecik. Sıkı can iyidir. Ben bazı şeylerden fedakarlık etmeye razıyım.

Sen hazirsindir da ben degilim. Ben Turkiye'nin zenginlesmesini istiyorum. Arap is adamlarinin parasi dedigim az buz bisey degil ustelik. Onlarca arap is adamindan belki 100 belki 200 milyar dolar belki daha da cok para Turkiye'ye akti gizlice, rte'nin eline saydilar. Ve bunlar ulkenin kalkinmasi icin kullaniliyor. Zaten bize lazim olan da sermayeydi. Sermayesiz kalkinma cok zordur ne de olsa. Ama simdi cok para var ulkede. Hatta Gezi eylemlerinde ABD milyarlarca dolar cekmesine ragmen dolar yukselmedi bi turlu cunku rte arap is adamlarinin dolarlarini surdu piyasaya ve dengeledi. Yoksa 5-6 lira bile olurdu dolar o aralar.

Bak son yillarda Turk sirketleri/holdingleri aldi basini gitti. Epey patent kazanimlari oldu. Turk sirketleri Rusya, orta asya, avrupa... vs heryeri sardi. THY'nin reklam kampanyalarini hatirla, Messi ve Kobe Bryant fln... prestijimiz cok yukseldi. Simdi de eurolig sponsoru... sonra beko barcelona sponsoru fln. ki beko rus pazarini buyuk olcude ele gecirdi. Bunlarin disinda heryere yol ve insaat yapiyor Turk sirketleri. Yani baska ulkelerin yollarini ve insaatlarini... ki bunlar o ulkelerde isimizi cok kolaylastirir ticari anlamda.

Rte her dostum dedigine kazik atti, iyi de yapti. ABD ile kankaydi ama simdi sirtini dondu. IMF'nin verecegi 3 kurus icin diz cokmiyorz artik, onlar da aval aval bakiyorlar tabi. Borc vermeye fln calisiyorlar kendi prestijlerini kurtarabilme adina ama rte sart koyuyor, bu sartlari kabul ediyorsn ver yoksa parana ihtiyacmz yok diyor. IMF'yi sallayan yok artik, bu kotu bisey mi?

Su anda ABD dahil her ulke krizde ama Turkiye en az etkilenen ulke belki de. Ve buradan alir gidersek once Suriye'de soz sahibi oluriz sonra da Afrika uzerindeki empryalizm yarisinda cok onde oluruz ki bu da bizi yeni ABD yapar. Ki su anda gucsuz fln da degiliz zaten. Durum gayet iyi, bize para ve istikrar ortami lazimdi (guven duyulmasi icin), para var artikm.. somdi istikrarin surmesi lazim. Bu yazdiklarim da hayal urunu falan degil. Ben Turkiye'nin gelecwginin iyi olmasini isterim ve su anki gidisatin iyi olduguna ikna oldum.

Yurt disinda neden oy kullaniyorlarki hem burda yasamiyorlar hemde buranin geleceginde soz sahibiler. Ben bu uygulamayi cok dogru bulmuyorumMadem oyle Turkiye cok umurlarinda gelsinler burda yasasinlar boyle sacmalik yok.Gonlum kualisyondan yana AKP - CHP

Sen hazirsindir da ben degilim. Ben Turkiye'nin zenginlesmesini istiyorum. Arap is adamlarinin parasi dedigim az buz bisey degil ustelik. Onlarca arap is adamindan belki 100 belki 200 milyar dolar belki daha da cok para Turkiye'ye akti gizlice, rte'nin eline saydilar. Ve bunlar ulkenin kalkinmasi icin kullaniliyor. Zaten bize lazim olan da sermayeydi. Sermayesiz kalkinma cok zordur ne de olsa. Ama simdi cok para var ulkede. Hatta Gezi eylemlerinde ABD milyarlarca dolar cekmesine ragmen dolar yukselmedi bi turlu cunku rte arap is adamlarinin dolarlarini surdu piyasaya ve dengeledi. Yoksa 5-6 lira bile olurdu dolar o aralar.

Bak son yillarda Turk sirketleri/holdingleri aldi basini gitti. Epey patent kazanimlari oldu. Turk sirketleri Rusya, orta asya, avrupa... vs heryeri sardi. THY'nin reklam kampanyalarini hatirla, Messi ve Kobe Bryant fln... prestijimiz cok yukseldi. Simdi de eurolig sponsoru... sonra beko barcelona sponsoru fln. ki beko rus pazarini buyuk olcude ele gecirdi. Bunlarin disinda heryere yol ve insaat yapiyor Turk sirketleri. Yani baska ulkelerin yollarini ve insaatlarini... ki bunlar o ulkelerde isimizi cok kolaylastirir ticari anlamda.

Rte her dostum dedigine kazik atti, iyi de yapti. ABD ile kankaydi ama simdi sirtini dondu. IMF'nin verecegi 3 kurus icin diz cokmiyorz artik, onlar da aval aval bakiyorlar tabi. Borc vermeye fln calisiyorlar kendi prestijlerini kurtarabilme adina ama rte sart koyuyor, bu sartlari kabul ediyorsn ver yoksa parana ihtiyacmz yok diyor. IMF'yi sallayan yok artik, bu kotu bisey mi?

Su anda ABD dahil her ulke krizde ama Turkiye en az etkilenen ulke belki de. Ve buradan alir gidersek once Suriye'de soz sahibi oluriz sonra da Afrika uzerindeki empryalizm yarisinda cok onde oluruz ki bu da bizi yeni ABD yapar. Ki su anda gucsuz fln da degiliz zaten. Durum gayet iyi, bize para ve istikrar ortami lazimdi (guven duyulmasi icin), para var artikm.. somdi istikrarin surmesi lazim. Bu yazdiklarim da hayal urunu falan degil. Ben Turkiye'nin gelecwginin iyi olmasini isterim ve su anki gidisatin iyi olduguna ikna oldum.

Paralar Arap isadamlarindan Turkiyeye akar tabii.. Bosuna mi heryere imar yasasi cikti. Orman, sahil ne varsa hepsini satiyoruz. Atakoy sahilleri Katarlilarin, Yalova, Sapanca, Sakarya, Antalya, Mugla, Izmir, Aydin, Bursa, Trabzona kadar Araplara derken Yesilcam sinemasinin unlu Sevda tepesi bile Suudi Krali Abdulazizin.. Oraya da imar yasasi cikti.. araplar babanizin hayrina mi getiriyor paralari? Yakinda azinlik olacaksiniz koca ulkede..

Turkiyede halkin surundugu, imar izni diye yillardir bekledigi semtlerde imar izni verilmeyip civi cakmak bile yasakken, halk eski yapilarda gecekondu usulu yasamaya mecbur birakilmisken tum degerli sahil ve turizm beldelerimiz bir bir araplara satilip imara aciliyor.. Herseyin bir bedeli var, alan memnun, satan memnun.. Satilik ulke var, yok mu arttiran?

Türkiyede şu an sıcak para var o yüzden böyle tam da senin anlattığın gibi. Para çekildiği an biticez. Bu son ya bugün ya yarın bizi bulucak. Yatırımlar doğru noktalara yapılmıyor. Dışa bağımsız bir üretim yapmıyoruz. Piyasadan dolar çekildiği an zaten bütün küçük üreticiler biticek. Doğru düzgün bir yatırım politikası uygulanmadı. Bu paralar eğitime de harcandı. Ama nasıl? Akıllı tahtaya klimaya. Çocukların içini doldurmak için yatırım yapılmadı. Bomboş bir gelecek nesil geliyor. 80 doğumlu gençlikten çok daha boş bir 2000liler geliyor. Çocuklara hala ingilizce öğretilmiyor. Arapça öğretmenin muhabbeti yapılıyor. Sıcak dolarla saraylara harcanıyor. Anadoluya dışa bağımsız devlet destekli büyük fabrikalar kurulmuyor. Ben çinli şirkette çalışıyorum. 17 aralıktan beri adamlar diken üstünde. Pılını pırtını toplayıp gidecek bigün. Aynı işi gider çinde yapar. Burda tayyiple ekonomik ilişkilerinden durduğunu herkes biliyor ve şimdi gitmeZse bu adam bigün gidicek. 500 mavi yakalıyı istihdam eden bir şirket. Mühendisinden idari işlerine teknisyenine herkes türk. Şirketi neden çinli yönetiyor. Neden o adama burayı yedirmişler zamanında. Anlamak güç. Türkler kurup çat adamın eline vermişler.

Bizde para var sadece. İpi başkalarında olan bir para. Akp kalırsa istikrar da olacak. Ama bu neoliberal ekonomi anlayışı benim fikirlerime çok uzak. Patlayacağından da hiç kuşkum yok.

Paralar Arap isadamlarindan Turkiyeye akar tabii.. Bosuna mi heryere imar yasasi cikti. Orman, sahil ne varsa hepsini satiyoruz. Atakoy sahilleri Katarlilarin, Yalova, Sapanca, Sakarya, Antalya, Mugla, Izmir, Aydin, Bursa, Trabzona kadar Araplara derken Yesilcam sinemasinin unlu Sevda tepesi bile Suudi Krali Abdulazizin.. Oraya da imar yasasi cikti.. araplar babanizin hayrina mi getiriyor paralari? Yakinda azinlik olacaksiniz koca ulkede..

Sen olsan milyarlarca dolarını babanın hayrına verir miydin birilerine? Elbette onlar da belli şeyler karşılıgında verecekler. Kim kime parasını karşılıksız veriyor sanki? Wall Street'te paraları telef olacagı yerde bize verdiler, onların da eli mecbur yani... Dolayısıyla paralarının karşılıgında mal mülkten ziyade güven ortamı satın aldı adamlar. Az paraya çok şey satmış olmuyoruz.

Kralın her yerde var öyle mülkleri, Türkiye'de olunca mı sıkıntı oldu? Ayrıca bizim Türk zenginlerimizin de vardır illa ki böyle mülkleri başka ülkelerde. Hem daha önce de yazdıgım gibi Türk şirketlerinin her yerde eli var. O ülkeler de mi karşı çıksın ''ülkeyi Türklere satıyorlar'' diye?

Turkiyede halkin surundugu, imar izni diye yillardir bekledigi semtlerde imar izni verilmeyip civi cakmak bile yasakken, halk eski yapilarda gecekondu usulu yasamaya mecbur birakilmisken tum degerli sahil ve turizm beldelerimiz bir bir araplara satilip imara aciliyor.. Herseyin bir bedeli var, alan memnun, satan memnun.. Satilik ulke var, yok mu arttiran?

Halka dagıtılacagına sermaye sahiplerine verilmesi daha iyi tabi ki. Halk oraya napacak? Hiçbir şey yapamaz. Ama sermaye sahibi insan çok şey yapar.

Bu fakir edebiyatından kurtulmanın zamanı çoktan geçti. Girişimciler olmadan kalkınmaz bir ülke. Şirketleri zenginleştirmedigin sürece hiçbir şey olmaz. Ülkenin marka degerini artırmadıgın sürece hiçbir şey olmaz. Girişimcilerin gücü arttıkça alınan patentler de artar, şehirler daha düzenli olur, hizmetler daha kaliteli olur ayrıca halk da git gide daha çok zenginleşir.

Türkiyede şu an sıcak para var o yüzden böyle tam da senin anlattığın gibi. Para çekildiği an biticez. Bu son ya bugün ya yarın bizi bulucak. Yatırımlar doğru noktalara yapılmıyor. Dışa bağımsız bir üretim yapmıyoruz. Piyasadan dolar çekildiği an zaten bütün küçük üreticiler biticek. Doğru düzgün bir yatırım politikası uygulanmadı. Bu paralar eğitime de harcandı. Ama nasıl? Akıllı tahtaya klimaya. Çocukların içini doldurmak için yatırım yapılmadı. Bomboş bir gelecek nesil geliyor. 80 doğumlu gençlikten çok daha boş bir 2000liler geliyor. Çocuklara hala ingilizce öğretilmiyor. Arapça öğretmenin muhabbeti yapılıyor. Sıcak dolarla saraylara harcanıyor. Anadoluya dışa bağımsız devlet destekli büyük fabrikalar kurulmuyor. Ben çinli şirkette çalışıyorum. 17 aralıktan beri adamlar diken üstünde. Pılını pırtını toplayıp gidecek bigün. Aynı işi gider çinde yapar. Burda tayyiple ekonomik ilişkilerinden durduğunu herkes biliyor ve şimdi gitmeZse bu adam bigün gidicek. 500 mavi yakalıyı istihdam eden bir şirket. Mühendisinden idari işlerine teknisyenine herkes türk. Şirketi neden çinli yönetiyor. Neden o adama burayı yedirmişler zamanında. Anlamak güç. Türkler kurup çat adamın eline vermişler.

Bizde para var sadece. İpi başkalarında olan bir para. Akp kalırsa istikrar da olacak. Ama bu neoliberal ekonomi anlayışı benim fikirlerime çok uzak. Patlayacağından da hiç kuşkum yok.

O zor iş. Para falan çekilmez. Hem buraya yatırım yapmak için millet birbirini eziyor. Çinlisi gidecekse de bir başkası gelir. Egitime harcanan saçma paralar, tabletler... egitimin sisteminin cahil yetiştirmesi vs ona ben de katılıyorum. Ama para oldugu sürece hepsi düzelir yakın zamanda. En azından öyle umuyorum.

Ekonomi konusunda ise ben devletin ekonomiden elini ayagını mümkün mertebe çekmesini savunuyorum. Kalkınmanın bundan başka yolu yok.

Sen olsan milyarlarca dolarını babanın hayrına verir miydin birilerine? Elbette onlar da belli şeyler karşılıgında verecekler. Kim kime parasını karşılıksız veriyor sanki? Wall Street'te paraları telef olacagı yerde bize verdiler, onların da eli mecbur yani... Dolayısıyla paralarının karşılıgında mal mülkten ziyade güven ortamı satın aldı adamlar. Az paraya çok şey satmış olmuyoruz.

Kralın her yerde var öyle mülkleri, Türkiye'de olunca mı sıkıntı oldu? Ayrıca bizim Türk zenginlerimizin de vardır illa ki böyle mülkleri başka ülkelerde. Hem daha önce de yazdıgım gibi Türk şirketlerinin her yerde eli var. O ülkeler de mi karşı çıksın ''ülkeyi Türklere satıyorlar'' diye?

Halka dagıtılacagına sermaye sahiplerine verilmesi daha iyi tabi ki. Halk oraya napacak? Hiçbir şey yapamaz. Ama sermaye sahibi insan çok şey yapar.

Bu fakir edebiyatından kurtulmanın zamanı çoktan geçti. Girişimciler olmadan kalkınmaz bir ülke. Şirketleri zenginleştirmedigin sürece hiçbir şey olmaz. Ülkenin marka degerini artırmadıgın sürece hiçbir şey olmaz. Girişimcilerin gücü arttıkça alınan patentler de artar, şehirler daha düzenli olur, hizmetler daha kaliteli olur ayrıca halk da git gide daha çok zenginleşir.
Fakir edebiyati mi? Sen Turk sirketleri diger ulkelerde faaliyetlere, yol yapmaya, trafo dosemeye AKP ile mi basladi saniyorsun? Dayi oglumun 90'lardan beri gezmedigi ulke kalmadi, Fransa'sindan Cin'e kadar, sirketi gonderdigi icin, trafo yapacam diye.. Arkadasim 15 senedir insaatlarda, su an Zimbabwe'de.. Bizim sirketler yillardir disarda zaten, degisen birsey yok.. Tek degisen AKP reklamlari.. Eskiden bunlar normal iken AKP doneminde AKP reklami haline geldiler, hepsi bu.

Ne demek bizim halk imar verilse ne yapacak? Imarli yerlerde halk ne yapiyorsa, arap ne yapiyorsa o da onu yapacak.. Verecek mutahite, alacak iki uc daire.. Arap daha zengin olacagina fakir halk kalkinacak.. Seninki de laf mi? Hazinenin yeri, guzelim Attakoy sahili imara acildi da Arap oraya fabrika mi yapti? Denize duvar gibi rezidans yapti..:KK57:

Al sana mahkemenin durdurdugu, ama AKPnin her zamanki gibi aldirmadan insasina devam ettirdigi eski Atakoy, yeni Katarkoy projesi:

16670.jpg

Fakir edebiyati mi? Sen Turk sirketleri diger ulkelerde faaliyetlere, yol yapmaya, trafo dosemeye AKP ile mi basladi saniyorsun? Dayi oglumun 90'lardan beri gezmedigi ulke kalmadi, Fransa'sindan Cin'e kadar, sirketi gonderdigi icin, trafo yapacam diye.. Arkadasim 15 senedir insaatlarda, su an Zimbabwe'de.. Bizim sirketler yillardir disarda zaten, degisen birsey yok.. Tek degisen AKP reklamlari.. Eskiden bunlar normal iken AKP doneminde AKP reklami haline geldiler, hepsi bu.

İyi de sen benim yazdıgımı ya okumadın ya anlamadın ya da anlayıp bilerek çarpıtıyorsun. Bak ne yazmışım ben ;

Bak son yillarda Turk sirketleri/holdingleri aldi basini gitti.

Yani AKP ile başladı demiyorum, AKP'den sonra aldı başını uçtu gitti diyorum Türk şirketleri... Ve o ''hıh reklam yaptı sadece'' diye itibarsızlaştırmaya kalktıgın şey ise çok degerli.

Ne demek bizim halk imar verilse ne yapacak? Imarli yerlerde halk ne yapiyorsa, arap ne yapiyorsa o da onu yapacak.. Verecek mutahite, alacak iki uc daire.. Arap daha zengin olacagina fakir halk kalkinacak.. Seninki de laf mi? Hazinenin yeri, guzelim Attakoy sahili imara acildi da Arap oraya fabrika mi yapti? Denize duvar gibi rezidans yapti.

Ha yani devlet verecekti halka arsayı sonra da bu halk müteahhitlere verecekti, öyle mi? Sonra da müteahhitlere yapılan işin '%60-%70'i karşılıgında verip bedavadan hepsi 5-10 daireye sahip olacaklardı, öyle mi? Devlet neden böyle bir şey yapsın ki, niye bedavadan zengin yapsın halkı? Onun yerine satar, bir ton para alır ve bunu kalkınmaya harcar ve ayrıca da ticari ilişkilerini geliştirir yabancılarla... ki çok büyük fiyatlara gitmiştir orası. Bunu bedavadan halka dagıtmanın hiçbir mantıgı yok.

Ayrıca resimde gördügüm şey de gayet güzel duruyor. Halka satıp halkın kurnazlık peşinde koşup kısa yoldan zenginleşmesini saglamak yerine böyle güzel yapıların düzenli bir şekilde kurulması çok daha mantıklı.

Şu anki mesele emlak fiyatlarının çok fazla artmış olmasıdır... ki serbest piyasa... zamanla denge saglanacaktır. Yabancı sermayeden bu kadar korkmayın yahu. Şirketler arası rekabet tüketiciye fayda saglar.

Back