Tecrubeli, hayati gormus abla ve kardeslerimin tavsiyesine ihtiyacim var...

kendi negatif tecrubelerim ve cevremdeki evlilerin kotu giden evlilikleri beni iyi insan, serefli biri, beyefendi niye olmasin demeye itti. Ask olarak evlenip yada sevgili olup ta ne olduki diyorum bir taraftan. Zamanla severim belki. Tanidikca diye.
Burda çok konu okudum tanıdıkça severim diye evlendim ama sevemedim diye.evlilikte sevgi önemli.insan deli gibi aşık olarak evlendiği adama bile yeri geliyo tahammül edemiyo.ayrıca senin mantığına da uymuyo bu adam.evlenmiş olmak için evlenme bence.

Annen ve arkadaşların hayatının hatasını yaptı diyorlar sana.

Madem işin gücün iyi keyfin yerinde, sursene keyfini. Ne acelen var? Ayrıca böyle evlenecegine hiç evlenme.

Hayırlı sabahlar değerli abla ve kardeşlerim... Oruç tutanlara Allah kabul etsin!
Sabah sabah buraya yazıyorum, çünkü uzun zamandır düşünüyorum ve hiç bir sonuca varamadım, karar alamadım.
Yaşım 29, bekarım. İyi bir işim var çok şükür, internet onlayn satış. Kendi işim, bir nevi küçük bir tücarım galiba Maaşla çalışmaktan kat be kat iyi. Neyse evlilik çağım gelmiş gidiyor! Bu güne kadar iki tane sevgilim oldu, birisiyle nişanladım ama nişan atıldı, adam beni bıraktı düğüne az kala. Saçma sapan suçlamalarla, ikincisi ile de olmadı evlilik, o da beni bıraktı ve başkası ile evlendi. Beni çok üzdüler, çok kırıldım, hayata küstüm, insanlara olan güvenimin tamamını yitirdim sayelerinde... Şu an kim ne dese altında başka şeyler yatıyor, beni kandırıyolar, beni salak saftirik yerine koyoyular diye paranoyak oldum iyicene. Neyse tüm başıma gelen bu üzücü şeylerin sonucu ruh halim alt üst oldu, psikolojik olarak mahvoldum, uzun süre işsizlik çektim, parasızlık. Ailem tarafından da pek destek görmedim hiç bir konuda o donemler. Benden destek beklerler heeeep zaten. Bir gün oturdum ve bir daha boyle şeyler yaşamıyacağıma, izin vermiyeceğime söz verdim. Bunun için ilk olarak kendimi değiştirmeliyim, kendimi sevmeyi öğrenmeliyim dedim. Çok şükür değiştim, kendimi sevmeye başladım. Bir süre psikologların kitaplarını okudum, videolar izledım, kişisel gelişim ile ilgili de aynı şeyler okuyup uyguladım. Maaşım çok azdı, ona ragmen bir kaç kez işten atıldım , en son işe girerken dedim ki, bu benim son işim, kendi işimi kuracam ve hiçbir zaman başkasına çalışmam diye. Şükür şuan çok süper bir kazancım olmasada maaştan çok daha iyi kazanıyorum. Gelelim beni düşündüren konuya, ortak tanıdıklar aracılığıyla bir adamla tanıştım, yaşı 34, hiç evlenmemiş. Şuan farklı şehirlerdeyiz. Tanıdığım kadarıyla çok sakin, iyi niyetli, saygılı efendi bir insan. Benden elektrik almış gibi duruyor . Ben ise hiç etkilenmedim, sadece saygı duyuyorum. Ama iyi bir insan olarak bulduğum için konuşmaya devam ediyorum. Eğerki ben istersem o hiç uzatmadan evlilik düşünüyor, bu zamana kadar evlenip çoluk çocuğa karışmamasınından pişmanlık duyuyor. Beni düşündüren ne derseniz tek tek açıklama yapayım. Şuan işleri iyi gitmiyor, maddi sıkıntısı var, bana anlatmadı ama ben farkındayım. Biraz da kendini geliştememiş olduğundan pek ileri düşünmediğinden de bu sıkıntılar içinde bana göre. Konuştuğumuz zaman biraz basit kalıyor bana. Sıradan şeyler konuşuyoruz hep, benim ilgimi çekecek beni etkileyecek hiçbir konuşması olmadı nedense. Ama benim konuşmalarımdan, hayata bakış açılarımdan, dünya görüşümden baya bir etkileniyor. Hayata tutunman, düşüncelerini çok beğeniyorum diyor kendisi. Ama ben öyle diyemiyorum onun hakkında. Onun dünya görüşü çok basit sıradan kalıyor bana. Egerki evlenirsem onun ile istanbulda yaşarız, ve biraz da bana sorumluluk daha çok düşüyor bir çok konuda. Ev kiralama, dizme, ona iş bulmaya yardımcı olma vs. vs. Bu yüzden de diyorum ne gerek var uğraşmaya. Diğer taraftan, iyi niyetli, sakin, beyefendi biri, huzur veriyor bana nedense. Eski sevgililerim boğaz içi menzunu kendini geliştirmiş biri idi, diğeri de aynı kendini çok konuda geliştirmiş türkiyediki sayılı banklarda müfettişlik yapıyordu. ama ama bana yapmadıkları pislik kalmamıştı şerefsiz çıkarıcılardı vicdan nedir bilmeyen, çapkınlardı, Allah belalarını versin diyorum hatırladıkça. Bunda öyle şeyler görmedim, herkes hakkında iyi düşünen, iyi niyetli, yardımsever biri. Bazı eksiklerine göz yumup evlensemmi diyorum, sonra da ömür boyu onu çok basit bularak terslersem diyorum. Annem bununla evlen sakin ve huzurlu hayatın olur diyor. Şuankı sıkıntıları geçici diyorum, ama biraz da kendisi suçlu biraz ileri düşünse daha iyi durumda olurdu diyorum. Sormak istediğim şey evlilik için neler önemli? Böyle biri ile evlenmeye değermi sizce? Tam olarak da anlatamadım içimdeki çelişkileri. Umarım anlamişsinizdir sevgili ablalar

Aha da abla geldiii =)))
Güzel kardeşim uzak ilişkiler sıkıntılı, tanımak zor
Evlilik için dillere destan bir aşk lazım değil ama bir kıvılcım lazım
Çok önyargılı olmak istemem ama 34 yaşına gelip ayaklarının üzerine basamamış bir adamın bence ciddi eksikleri vardır
Ve yine o yaşa gelip, maddi sıkıntılarının ortasında ay ben bu yaşa dek neden evlenmemişim diyen adamın niyetini sorgularım ben. Önceki kötü tecrübelerin seni işsiz güçsüz bir adama götürmemeli, Bunun yanında bilmediğin bir adam kimse sakin tabiatlı, yok huzur verir falan diyemez, eski bir atasözü vardır yumuşak atın çiftesi pek olur. Aklında bir soru işareti kalmaması için yüz yüze görüş bir zaman bence.
Bu arada bu satırları sana dibe vurmuş , sokak tabiri ile alemci bir adam almış 40 yaşında bir kadın olarak yazıyorum , herkese göre kendimi ateşe attım ama ben eşimi çok uzun zamandır tanıyordum ve kişiliğini biliyordum. 4 yıl olacak neredeyse tek gün pişman olmadım. Birbirimize destek olup yeni bir hayat kurduk, karşındaki adam da o gücü görüyorsan adım atmaktan korkma ama ben senin anlattığın adam profilinde görmedim öyle bir güç

Senin neyi onemsedigine bağlı evlilik Ben eşimin kitap okumasını çok isterdim mesela. Ama benim Azmim ona yansıdı 3. Üniversiteyi okuyor. Evlilikte dengeleniyor sanırım. Ama başlangıçta zor bir durum işinin düzgün olmaması. .seni kullanması kısmına gelince yüz yüze görüş bir süre
Bende sizin gibi düşündüm, belki benimle motivasyonu artar ilerlemek ister diye. Dua ediyorum hakkımda hayırlısı olsun diye, iyi bir baba koca olacakmiş gb geldi bana biraz da. Aldatmıyacak, çocukları çok sevecek falan filan

Ben en çok ne iş yaptığına takıldım ne işi yapıyorsun ?

Bence evlilik son derece tahammül isteyen birşey şimdi evlenirsin evlenince bu Özellikler Gözüne batmaya baslar o Yüzden aklının ve kalbinin kabul ettiği biri ile evlen

Ben ise hiç etkilenmedim

kusura bakmayın da hiç etkilenmediğiniz, biraz da kendinizden aşaı gördüğünüz bi admala ayh ne iyi niyetli diy eevlenip hayatını b.k etme hakkınız yok? bu hakkı nasıl kendinizde görüyosunuz? adamın çok çok sizden etkileniyor olması hatta yanıp tutuşuyor olması bile size bu hakkı vermez.

evlenme.

Sadece iyi diye evlenilmez ki. Tamam henüz aşık değilsin sevmiyorsun ama sen heyecan dahi duymuyorsun. Hadi heyecanı da geçtim aklın bile tamam dememiş.
Ne kalbinin ne de mantığının almadığı bu işten vazgeç. Yaşın geç falen değil bu arada. 32 yaşında kız kardeşim var bekar. Zamanında o da evlensem mi diye çok düşündü. Şimdi iyi ki evlenmek için evlenmemişum diyor

Aha da abla geldiii =)))
Güzel kardeşim uzak ilişkiler sıkıntılı, tanımak zor
Evlilik için dillere destan bir aşk lazım değil ama bir kıvılcım lazım
Çok önyargılı olmak istemem ama 34 yaşına gelip ayaklarının üzerine basamamış bir adamın bence ciddi eksikleri vardır
Ve yine o yaşa gelip, maddi sıkıntılarının ortasında ay ben bu yaşa dek neden evlenmemişim diyen adamın niyetini sorgularım ben. Önceki kötü tecrübelerin seni işsiz güçsüz bir adama götürmemeli, Bunun yanında bilmediğin bir adam kimse sakin tabiatlı, yok huzur verir falan diyemez, eski bir atasözü vardır yumuşak atın çiftesi pek olur. Aklında bir soru işareti kalmaması için yüz yüze görüş bir zaman bence.
Bu arada bu satırları sana dibe vurmuş , sokak tabiri ile alemci bir adam almış 40 yaşında bir kadın olarak yazıyorum , herkese göre kendimi ateşe attım ama ben eşimi çok uzun zamandır tanıyordum ve kişiliğini biliyordum. 4 yıl olacak neredeyse tek gün pişman olmadım. Birbirimize destek olup yeni bir hayat kurduk, karşındaki adam da o gücü görüyorsan adım atmaktan korkma ama ben senin anlattığın adam profilinde görmedim öyle bir güç
Oturduğu şehirde evi var, araştırdım eskiden iyi para kazanıyormuş, fakat ailevi nedenlerinden dolayı yani abisi yüzünden büyük borç ödemek zorunda kalmışlar buyüzden evlilik yapmamış, ben sormuştuö pişman olduğu konular nedir diye o da bugüne kadar evlenmemiş olması olduğunu söyledi.

Bende sizin gibi düşündüm, belki benimle motivasyonu artar ilerlemek ister diye. Dua ediyorum hakkımda hayırlısı olsun diye, iyi bir baba koca olacakmiş gb geldi bana biraz da. Aldatmıyacak, çocukları çok sevecek falan filan

Zor durumda karakteri nasıl biliyor musunuz ki? Benim çok arkadaşım var eşleri çok iyi, sakin vs. adamlar ama çocuk bakımından kaçıyorlar. Yardımcı olmuyorlar.
İş durumu ne bu adamın, onda da zor durumu kurtarmaya mı çalışıyor yoksa pes edip başka şehirden vs. medet mi umuyor?
Bakın bazı insanlar vardır, kendilerini ikna ederken ya da kandırırken karşıdakini de kandırır istemsiz. Bu adam da öyle bir ruh halinde olabilir.
Bence evliliği düşünüyorsanız bile bu adamla ilgili daha çok fikir edinin çünkü sanki adamın özünü görmüş de çok iyi tanımış gibi konuşuyorsunuz. Siz de kendinizi ikna ederken, kendinizi kandırabilir kafanızda adamı melekleştirebilirsiniz.

Hayırlı sabahlar değerli abla ve kardeşlerim... Oruç tutanlara Allah kabul etsin!
Sabah sabah buraya yazıyorum, çünkü uzun zamandır düşünüyorum ve hiç bir sonuca varamadım, karar alamadım.
Yaşım 29, bekarım. İyi bir işim var çok şükür, internet onlayn satış. Kendi işim, bir nevi küçük bir tücarım galiba Maaşla çalışmaktan kat be kat iyi. Neyse evlilik çağım gelmiş gidiyor! Bu güne kadar iki tane sevgilim oldu, birisiyle nişanladım ama nişan atıldı, adam beni bıraktı düğüne az kala. Saçma sapan suçlamalarla, ikincisi ile de olmadı evlilik, o da beni bıraktı ve başkası ile evlendi. Beni çok üzdüler, çok kırıldım, hayata küstüm, insanlara olan güvenimin tamamını yitirdim sayelerinde... Şu an kim ne dese altında başka şeyler yatıyor, beni kandırıyolar, beni salak saftirik yerine koyoyular diye paranoyak oldum iyicene. Neyse tüm başıma gelen bu üzücü şeylerin sonucu ruh halim alt üst oldu, psikolojik olarak mahvoldum, uzun süre işsizlik çektim, parasızlık. Ailem tarafından da pek destek görmedim hiç bir konuda o donemler. Benden destek beklerler heeeep zaten. Bir gün oturdum ve bir daha boyle şeyler yaşamıyacağıma, izin vermiyeceğime söz verdim. Bunun için ilk olarak kendimi değiştirmeliyim, kendimi sevmeyi öğrenmeliyim dedim. Çok şükür değiştim, kendimi sevmeye başladım. Bir süre psikologların kitaplarını okudum, videolar izledım, kişisel gelişim ile ilgili de aynı şeyler okuyup uyguladım. Maaşım çok azdı, ona ragmen bir kaç kez işten atıldım , en son işe girerken dedim ki, bu benim son işim, kendi işimi kuracam ve hiçbir zaman başkasına çalışmam diye. Şükür şuan çok süper bir kazancım olmasada maaştan çok daha iyi kazanıyorum. Gelelim beni düşündüren konuya, ortak tanıdıklar aracılığıyla bir adamla tanıştım, yaşı 34, hiç evlenmemiş. Şuan farklı şehirlerdeyiz. Tanıdığım kadarıyla çok sakin, iyi niyetli, saygılı efendi bir insan. Benden elektrik almış gibi duruyor . Ben ise hiç etkilenmedim, sadece saygı duyuyorum. Ama iyi bir insan olarak bulduğum için konuşmaya devam ediyorum. Eğerki ben istersem o hiç uzatmadan evlilik düşünüyor, bu zamana kadar evlenip çoluk çocuğa karışmamasınından pişmanlık duyuyor. Beni düşündüren ne derseniz tek tek açıklama yapayım. Şuan işleri iyi gitmiyor, maddi sıkıntısı var, bana anlatmadı ama ben farkındayım. Biraz da kendini geliştememiş olduğundan pek ileri düşünmediğinden de bu sıkıntılar içinde bana göre. Konuştuğumuz zaman biraz basit kalıyor bana. Sıradan şeyler konuşuyoruz hep, benim ilgimi çekecek beni etkileyecek hiçbir konuşması olmadı nedense. Ama benim konuşmalarımdan, hayata bakış açılarımdan, dünya görüşümden baya bir etkileniyor. Hayata tutunman, düşüncelerini çok beğeniyorum diyor kendisi. Ama ben öyle diyemiyorum onun hakkında. Onun dünya görüşü çok basit sıradan kalıyor bana. Egerki evlenirsem onun ile istanbulda yaşarız, ve biraz da bana sorumluluk daha çok düşüyor bir çok konuda. Ev kiralama, dizme, ona iş bulmaya yardımcı olma vs. vs. Bu yüzden de diyorum ne gerek var uğraşmaya. Diğer taraftan, iyi niyetli, sakin, beyefendi biri, huzur veriyor bana nedense. Eski sevgililerim boğaz içi menzunu kendini geliştirmiş biri idi, diğeri de aynı kendini çok konuda geliştirmiş türkiyediki sayılı banklarda müfettişlik yapıyordu. ama ama bana yapmadıkları pislik kalmamıştı şerefsiz çıkarıcılardı vicdan nedir bilmeyen, çapkınlardı, Allah belalarını versin diyorum hatırladıkça. Bunda öyle şeyler görmedim, herkes hakkında iyi düşünen, iyi niyetli, yardımsever biri. Bazı eksiklerine göz yumup evlensemmi diyorum, sonra da ömür boyu onu çok basit bularak terslersem diyorum. Annem bununla evlen sakin ve huzurlu hayatın olur diyor. Şuankı sıkıntıları geçici diyorum, ama biraz da kendisi suçlu biraz ileri düşünse daha iyi durumda olurdu diyorum. Sormak istediğim şey evlilik için neler önemli? Böyle biri ile evlenmeye değermi sizce? Tam olarak da anlatamadım içimdeki çelişkileri. Umarım anlamişsinizdir sevgili ablalar
Kişiyi kendinden basit görüyorsan ölene kadar da görmeye devam edersin. en ufak sözü hareketi batar sana. Adama da kendine de hayatı zehir edersin. En iyisi simdiden uzak durmak.

şimdi şu anda aklına kalbine yatan bir başkası gelse kabul edecek gibisin.
e o zaman içine sinmeyen adamla ne işin var.

üstün körü okudum ama evlilikle ilgili bir kaç şey söyleyebilirim.

insanın evleneceği kişiye dair net bir tutkusu olmalı...
bu belki aşk olur, belki güven, belki sadece mantık....
ama evlililik kolay bir şey değil; tutunacak emin olduğun bir dalı olmayınca ilk darbede yıkılır insan.
tahammül edemeyeceği bir sürü davranışıyla karşılaşacaksın. bunu bir şekilde tolare etmek gerekiyor.
aşkın zaten gözü kör :)
diğer taraftan da bu adamın şu davranışları, şu konumu bu davranışın örter deyip göze batmaz hale gelir.
sabrederken sevebileceğiniz adamlarla evlenin.

göz göre göre vakti gelmiş diye kendine yapma!

eğer istersen özelden yazarsan bu konuda sana örnek gösterebileceğim bir ilişki var.
sonuç nikah tarihi aldıktan sonra nişanı attı kız.
oğlanın kültürel anlamda eksileri çoktu, bir de üstüne üstlük farklı davranışları ortaya çıkınca tahammül edilemez hale geldi. ve bitti. o kızda vakti geldi bana saygı duyuyor, seviyor, dürüst hem de kendini geliştirmek istiyor diyerek başladı. ama öyle olmadı sonuç....

1- Ilk sevgilinin terk etme sebebi nedir?
2- Ikinci sevgilinin terketme sebebi nedir?
3- Seni simdiki gorustugun kisiden ileri goruslu yapan bakis acin nedir?
4- Girdigin isten atılma nedenin nedir?
Hani surekli olarak terkedilen olman bana normal gelmedi acikcasi. Sorularima cevap verirsen sevinirim.

Sevince o pırt yaptığında uyku halinde istemsizce sarilabiliyorsun hiç birşeyi batmıyor ama aşk yok sa sevgi yoksa gül bahcesi gibi de koksa pırt kokuyor gibi gelir ama sevince pırt gül bahçesi oluyor ay çenem düştü :KK70::KK37:
Yorumuna aşık oldum :KK200:

Bir konuda daha yazmıştım, eğer sizi gerçekten beğenmişse, sevmişse ve size uyum göstermeye çalışıyorsa bilgi, görgü vs gibi konularda onu kendinize benzetebilirsiniz. Siz onu beğenin diye sizin önem verdiğiniz konularda kendini geliştirebilir, hevesli olabilir ama tabii uysal bir kişiliği varsa. Asi ruhluysa, beni beğenen böyle beğenir bana ne yeeaaa diyen bir tipse, o sizi kendine benzetmeye çalışır.

Bence tanıştın diye hemen evlenmene gerek yok. Biraz takılın yanına gelsin gezin dolaşın. Belki sana sıkıcı karakter geliyor ama evlilikte sıkıcılık iyidir :) ama hemen evlenme. Yaşın genc ayrıca. Takıl hep. Haa iyice tanıdın davranışları çok sönük geldi böyle katlanamayacağını hissettin hemen bırak. Ama iyice tanı yani telefonla olmaz. Bide sitenin linkini özelden atar mısın. Kıyafeti severim :)

Bence evlenme.hiç heyecan duymadığın, yollarını telefonlarını gozlemedigin, konuşmayı bile ilginç bulmadığın biriyle evlenme arkadaşım. ..

Evlilik ztn kendini tekrarlayan sıkıcı bir döngü. ..sevmediğin biriyle hayatta cekilmez.

Back