Tecrübeli hanımlar benim konuma da bir el atın:(

Amannn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
319
92
Merhabalar...Son günlerde bu konu kafamı o kadar meşgul edyor ki çevremde ki herkese anlatıp fikir almaya çalışıyorum sonra kendi kendime dedimki çevremde 5-10 kişiden akıl alacağıma burdaki tecrübeli yüzlerce bayandan yorum alayım..
Yıllar yıllar önce burda yine konu açmıştım eşim ailemden hoşlanmıyor diye 3 yıllık evliliğimizde hiçbişey değişmedi ara ara azaldı ara ara arttı ama hep aramızda sorun olarak devam etti. Ben onun ailesi ile en fazla 10 günde bir görüşüyorum gideriz beraber otururuz o çok eğlenir bende sıkılmam ne yalan söyleyeyim ama söz konusu bizimkilere gitmek olunca özellikle anneme (buarada annem yaşlı ve babam yok tek yaşıyor) yalvar yakar olurum zor götürürüm ordada diken üstünde kalkalım da kalkalım der.
En son olayda geldi akşam arkadaşlarımla buluşacağım senide annene bırakayım istersen dedi bende olur dedim akşama o arkadaşı ile buluşamadılar adamın işi çıkmış dediki başka arkadaşımı ararım yada annene gelirim bende bian kendi teklif edince sevindim olur dedim. Sonra babası aradı torunumuzu özledik gelin diye amannn annesine gidecek ben de arkadaşlarımla buluşacam dedi ama çok heveslendi gitmeye sonra ben annemide alıp sizinkilere mi gitsek dedim olur çok iyi olur dedi yapıyoruz çoğunlukla bunu ama sonrada dedimki ya annem alınır ama diyecek benim evime hiç gelmiyorsunuz anneme gidelim dedim ofladı pufladı sonra annemin evinin oraya gelince ben arkadşlarımla buluşacağım annende çok sıkılıyorum çıkmayacm diyip gitti ben sinir oldum.
Halbuki o bunu yapmasa ben içten içe dur annemi arayayımda insin gidelim diye düşünüyordum bu kötü yüzünü görünce yapmadım ama eve çıkıncada mesaj attım aslında böyle yapmasan annemide alıp gidecektik diye. 3 saat sonra bişey olmamış gibi geldi kapıdan annemle selamlaştı asansörde mesajımı okuyunca hiç utanmadın mı dedim yok dedi tabi utanmazsın dedim başladı sesi yüksek bir sekilde bir daha aile konusunda üstüme gelirsen yemin ederim evden gideceğim bir daha dönmeyeceğim dedi bende sinir oldum niye ben hep geliyorumda ailene dedim gelme artık sende gelme ben seni zorlmıyorum dedi.
Şimdi şöyle bir karar aldık tabi ben hiç istemeye istemeye kabul etmiş oluyorum o benim aileme gelmeyecek bende onunkilere gitmeyeceğim ama içim çok buruk hem kendi ailem yönünden rahatsızım hem onun ailesi ile hiç yoktan aramı bozduğum için ama diğer türlüde o gelmezken ben iyi olunca kendimi salak hisedeceğim.
sizce ne yapmalıyım lütfen bana kendi kardeşinize göstereceğiniz yolu gösterin,uzun oldu kusura bakmayın...

Bilmiyorum diğer insanlar ne düşünüyor ama istemiyorsa gelmesin zorla götüremezsiniz ki, ama siz onun ailesiyle iyiyseniz gidin , kısasa kısas yapmaya gerek Yok, benim eşimde iki tarafa da gitmeyi çok istemez, sıkılır, bende genelde kendim çocuklarla giderim bazen gelir bazen gelmez

Alınabilecek en güzel kararı almışsınız zaten.
Niye zorlanır ki eşler aileleriyle görüştürmek için.
Seve seve olmuyorsa hiç olmaması daha iyi değil mi iki tarafın da huzuru açısından.
Bırakın şu gelenekleri artık,ne çekiyorsak onlardan çekiyoruz bu toplumda.

ben burada gördüm
kocam niye aileme gelmiyor konularını

ne kadar çok aileye kocayla gitme meraklısıymış herkes

ben erkek adamın bir kadınla ne kadar konuşacabileceğini düşünürdüm en faaazla yarım saat sonrasında sıkılacak
siz gittiğiniz yerde oturup kalakacaksınız elti ya da görümceyle dedikodu yapacaksınız
o annenizde sıkılacak niye bu kadar olayı büyütüyorsunuz
kendinizi onun yerine koymak varken

bence gereksiz abartı aileme sık gelmiyor gitmiyor muhabbetleri

Erkekler sıkıldigi yere asla gitmek istemiyorlar giderlerse bile bazilarinin surati asik oluyor.Ama sende haklisin yazik annen yalniz madem esin istemiyor sen surekli ziyaret et.Zorla bi sey yaptiramazsin

Seni engellemiyo sonuçta gerek yok gelmesin saygıda kusur etmesin de ama insan bekliyo ben ailesine gidiyorum o niye benim aileme gitmiyo diye biraz oturuyosa otursun gitsin sıkılıyor sa yapcak bişey yok bende çok sıkılıyorum ailesinin yanında ama bişey diyemiyorum

Annen size gelsin kalsın annen hissediyo mu. Eşinin tavırlarını

Erkek adam kadınlarla ne konuşacak diye bir şey mi olur yahu. Siz eşinizle sohbet etmiyor musunuz? Ya da hiç erkek olan arkadaşlarınızla buluşmuyor musunuz?

Kadınlar sadece dedikodudan mı ibaret? Abartmayın isterseniz.

bence eşinizin ailesi ile bir sorununuz yoksa eşinizin yaptgı terbiyesizliği onlara kesmeyin
hem bu şekilde siz kalitenizi göstermiş olursunuz

doğrudur eşiniz bir tek anneniz varmış ondan da sıkılabilir ama sonuçta bir saat otursa gebermez öyle değil mi ?
bayanlar sıkılmanın dısında nelere maruz kalıyor kimi zaman hakaretlere ama yine de hatır gönül deyip eşimin ailesidir deyip gidiyor.

anneniz ne yaptı eşinize ?

en fazla yarım saat ? onu da oturmuyormuş ki adam ,
dediginiz gibi en fazla yarım saat ya da bir saat otursa sıkıntıdan gebermez heralde degil mi ?
adam gitsin ailesiyle yalnız görüşsün , kadın gitsin ailesiyle yalnız görüşsün böyle şey mi olur ?
kim istemez ki kocasıyla/karısıyla el ele anasını babasını ziyaret etmeyi ?

eşiniz sanırım biraz bencil. yaşlı tek başına yaşayan bir kadın. biraz gönlünü hoş tutsa ne olur ki??
elinde 2 poşetle gitse. bunları sana aldım anne başka ihtiyacın var mı dese, arada bir alıp pikniğe gezmeye götürse, bazen kahvaltılık börek poğaça alıp hadi birlikte kahvaltı edelim diye gitse birşeyi eksilmez ki.
insanlar , sırf yaşlılar gönlü olsun diye huzur evlerini geziyor boş vakitlerinde.
ortada bir sorun da yokken "çık sıkılıyorum bin gelmicim'" demek ayıp.

Bana çok garip gelmedi

Anne kız siz muhabbet edelim Ada'm sıkılıyor demek ki

Siz kp yalnız olsa gitseniz sıkılmaz mısınız

Haaa açıp tv oturabilir mesela babam öyle yapardı tv karşısına oturur verilenleri yer sonra da herkesle dönerdi

Eşiniz çok haksız değil kötü bir şey dememiş sıkılıyorum demiş annenden nefret ediyorum dememiş

klasik bir benimkiler seninkiler kavgası..
annende sıkılıyorsa gelmesin . annen eksilmeyecek ki o gelmedi diye.. yada tam tersi.
öyle bekledim sunu demedi, bunu beklerdim ama yapmadı ile olmuyor arkadaşım. kocam anneme gelecek misin gelmeyecek misin ?
evet hayır. -bitti.
kocam ben bunu düşündüm ne dersin. evet hayır bitti.

Son düzenleme:
ailem dediğin bir anneciğin, oğul olarak hal hatır soracağına yanına girmiyor. 15 dakika oturup çıksın ne olur yani.Alttan alma aynen sende onunkilerle mesafe koy ki ailesi hani gelin hanım nerde,niye gelmiyor dediğinde empati yapabilsin

Kayınvalideniz anlayışlıysa konuşun onlara bi tavrınızın olmadığını bu durumu sizin istemediğinizi anlatın. annenize yaptıklarını anlatın. Hem belki onlarda size destek olur eşiniz tek gittiğinde konuşurlar sürekli sizi sorarlar ikna ederler

sizin diğer tarafla bir sorununuz yokmuş kısasa kısas olmamış bence.
eşiniz sıkılyorsada kapıdan almak yerine bırakırken yada alırken yarım saat 1 saat otursa.
yani bir ara yol bulunur sakince konuşulduğunda böyle inatlaşmaya gerek yok ki.

evde sadece anneniz var bir erkek olmadığı için canı sıkılıyor belli
zorlamak saçma geliyor bana
annenizi de alıp onun ailesine gitmeniz en mantıklısı olur bence

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sadece sıkılmak değil derdi onun ara ara nefret ettiğinide söylüyor.Bende hep soruyorum annem sana naptı çok bişey bulamıyor karısına iyi olan adamları anlatıyormuş sürekli:)) Uyardım artık onuda yapmıyor annem ama yinede sevemedi gitti garip bir şekilde benim aileme iyi oluyrsa hata etmiş olurmuş korkusu var kötü gelin modunda((

Erkek sıkıldı diye eşin annesine gitmeyebilir diye bişey yok. Hepimiz az buçuk ailesi sevdikleri olan insanlarız. Kvye gitmeyen, yanında çanta gibi gezmeyen gelin nasıl sevilmiyor zulmediliyor?

Sıkılıyorsa sıkılıyor hayatta bazı yükümlülüklerimiz var. Ve ortada sen varsın. Hayatta hep eğlence yok her gittiğimiz yerde eğlence olacak diye bişey yok. Sıkıldıysa da iki üç saat sıkılarak oturacak sana saygı duymak zorunda. O sıkılıyor diye senin anneni toplayıp onun ailesine götüremezsiniz koca kadını. Ayıp değil mi kadına ayaklarına gitsin her seferinde.

Bence karşına al konuş " her anneme gidişimiz krize dönüşüyor bıktım artık, bundan sonra sen aileme nasılsan ben de sana öyleyim" diye. Çok çocukça çünkü davranışları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…