tecrübeli arkadaşlar fikir verin

bir ilişkinin en zor yılı 7. yılıymış...bu yılda ya devam ya tamam deniliyormuş genellikle...

sizi çok çok iyi anlıyorum ...
ama kayınvalidenizi de haksız bulmuyorum...
diyelim ki evi verdiler bir şekilde istediğiniz gibi dayayıp döşediniz ve düğününüz de oldu geçti

ama ikiniz de iş bulamadınız...peki sonrası ne olacak?

bence kayınvalideniz mantıklı hareket edip ilk önce ikisi de iş bulsun sonra biz yardım ederiz düşüncesindedir...hem sözlünüz dah ayeni askerden gelmiş...bırakın biraz nefes alsın...daha askerlikteki stresi atamadan iş bulma stresine girmiş , sonra da düğün...

ben hep derim evlilik ve doğumun hayırlı bir zamanı vardır...o zaman gelmeden biz ne kadar da hırpalansak birşey olmuyor...sadece üzüldüğümüzle kalıyoruz...

bende uzun süren bir ilişki yaşadım ve 9. yılımda evlendim...
sabretmeyi ve bazı şeylerin olmasını beklemeyi öğrendim...

acele etmeyin herşeyde bir hayır vardır...
sözlümün işi her an olabilir tanıdığı var sorun olan benim şimdilik ayrıca bende çocuk deilim tabiki işimiz aşımız olmadan evlilik olmayacağını biliorum benim kafama takılan onların umursamaz tavırları korkum ise ben işe girsem bile bu tavrın dewam etmesi ve büyük ihtimallede öyle olacak çünkü onlar kendi hayatlarından bi gram bile ödün vermek istemiolar benciller biraz umarım allah yardımcım olurda kimseye muhtaç olmadan hallederiz bu işi.sabretmeyi hep bildim ama korkarımki bu sefer sabrım boşa çıkıcak öneriler için çok tşk sevgiler....

Hiç kimse hiç bişey yapmak zorunda değil..
Aileler yardım etmek zorunda değil..
Kız tarafıda çeyiz yapmasın nişanı yapmasın o zmn..
Öyle bişey yok işte durumları varsa paşa paşa yapmaları lazım..
Vicdan meselesi bu birazda..
Vicdanları el veriosa sizin kıt kanaat bişiler çabalayp yapmanıza bırakın zaten 1 kuruş hakları bile geçmesin size..
Evleri warmış söliyebilrler evi düşünmeyin siz sadece geçinmeyi düşünün diye..
Çalışmanızda kayınvalidenizi ilgilendirmez o sözlünüzle sizin aranızda olan bişey..
Evinizin geçiminin hesabı ona mı kalmış?
Sıkıntı çekmemenizi bu kdr düşünüosa kiraya vericeniz para cebinize kalır onlarn evinde oturarak böylece sıkntı çekmezsinz.
7 yıl az buz bir zaman değil..
Hele sözlülük nişanlılık dönemi sewgililik gbi hiç değil..
Tamamen sıkıntı stres..
Ne evlisin ne sevgili arada kalmş bi durum..
Ve bence can sıkıcı..
İnsan bir an önce neyin ne olduğu belli olsun istiyor..
Siz sabretmeniz gereken kadar sabretmişsinz fakat burda sözlünüzn hiç bir suçu yok yüzüğü atarak onuda cezalandırmış olcaksınız..
Yüzüğü atmak,ayrılmak bunları düşünmeyin..
Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda sizde sözlünüzde iş bulursunuz inşallah :Saruboceq:

( O evi yazlığı falan mezara götürücek değiller heralde onların olan her şey evlatlarınındır..
Anne babalar bu zihniyette olmalılardır..
O benim evim oğlum gitsin kirada otursun diye düşünen insanları bnm aklım mantığım almaz kusura bakmayın..
Hee eğer o ev kiradaysa ve sadece o kiradan geçimlerini sağlıyorlarsa o ayrı mesele.. )

anne babanin Butun isi cocugu buyutup okutmak mi sadece? Bazi yorum yapan arkadaslara bu sozum nilaycim Sana degil. Bende bir anneyim daha cocugum bebek yasta AMA simdiden onun gelecegi icin butun cabalarimiz. Kimse kimseye Evini yazligini elbette vermez. AMA o kimse wbeveyinse evlenecek olan evladina fazladan olan( arkadas oyle demis) evini verir Cocugunun durumu o an icin elvermiyorsa ve ailenin durumu nilayin belirttigi gibi iyiyse gerekirse Tumasraflari karsilar cocugunun evlendirir. aile kavrami oyle onemliki. Olan olmayana herzaman vermeli. Anne baba kardes farketmiyor

nilaycim senin icinde hayirlisini diliyorum umarim Hersey tatlilikla hallolur.

hakkaten anne baba o kdr durumları iyiyse neden oğlunun yuvasına bağışlamasın ki bi kısmını? avrupalılar gibi 70lerinden sonra dünya turuna mı çıkcaklar? nedir yani.

bence düğün konusunda birşey konuşulmaması gayet normal çünkü şu an evlenecek bir durumda değilsiniz siz.
ne sizin bir işiniz var ne de sözlünüzün. siz çalışmasanız sözlünüzün maaşı hem sizin geçiminize hem de kiranıza yetecek mi?
eviniz, eşyanız, hazırlıklarınız tam mı; yani iş bir düğüne mi kaldı. istenirse düğün hazırlığı 1 ayda biter o mühim değil. ama bence de kayınvalideniz sizin henüz evlenmeye hazır olmadığınız düşüncesindedir.

bu arada ben de 7 senenin 4 senesini nişanlı geçirdim.
ama ne zamanki ev tuttuk, içini yaşanabilecek kadar döşedik, hesaplarımızı yaptık o zaman ortaya biz evleniyoruz diye çıktık.
yani kimsenin elini taşın altına koymasını falan beklemedik..

bence doğru düşünüyorsun canım
sözlünle konuş, eğer bir çare gelmezse , bu demektirki fikirlerinde haklısın.benimde oğullarım var evlendirdim.öyle heyecanlıydım ki en az gelin kadar.birşeyler yapmak şöyle dursun . hem her şeyi yaptım şu an borç içindeyim.hemde her heyecanını paylaştım gelinimin.
yanlız sen yapsan yapsan ne kadarını yapabilirsin ki.işe girmen konusunda haklı.ona takılma.belki oda biliyordur çaresizliğini ondan diyordur.sende katkıda bulun diye.
ama yinede sanırım biraz boşvermişler.en azından seninle herşeyi umutlarını, heyecanını, herşeyi konuşabilir.gelini kaynana eyler derler bizde.
eğer bir boşvermişlikleri varsa, helede sözlün onlarla konuşmayı bile beceremiyorsa , yapmak istediğinde haklısın, yapmalısın,diyorum .önce birşeyler yap konuş, baktın olmadı, onlardan sana hayır gelmez.

Anlattığına göre sizin evliliğinize pek hevesli değiller.. gibi bir anlam çıkmış..??

Sözlün de askerden yeni gelmiş, hadi şimdiye kadar ağırdan almalarını normal görülebilir, iş yok güç yok vs.. ama sözlün de yakın zamanda bir işe girdikten sonra artık ufak ufak, nişandı, tarihti vs..hazırlıklar yapılabilir..
Bu arada sen de iş bakarsın vs..
Yani sözlün işe girdikten sonra da ağırdan alma durumu varsa ortada bir anormallik vardır bana göre..
Zaten sen de hemen gelecek ay düğün olsun demiyorsun zaten, sadece ortada bir plan program olsun diyorsun..
Senin ailen bu konuda ne diyor.?
Yani gidip geliniyormuş, ne düşünüyorsunuz, evlilik tarihi vs. konularında? gibi bir takım şeyler sormadı mı aileniz onlara?
Ya da sen sözlüne?

Olay sadece işsizlikse tamam, bundan sonra o da halloyor gibi.
Bundan sonrasına bakın..

Evlilik planları yapmak için sadece sözlünün değil de, senin de iş bulman bekleniyorsa bilemem, bu konuyu sözlünle konuşmalısın..

canım benim çok haklısın sen belirsizlikten sıkılmışsın ve çok normal..benim de hayatımda en nefret ettiğim şey belirsizliktir..maddi konulara gelince sen ya da ailen ne yaparsanız yapın onlar istedikleri kadarını yapacaktır..biz de herşeyi kendimiz yaptık bir iğne bile yapmadılar bize..düğünde fotoğrafçının parasını bile annem verdi..onlar da adanadan mersine getirdikleri misafirlerinin yol parasın düğünden iki gün sonra istediler bizden..üstelik biz eşya falan almadık..ikimizde memleketlerimizden uzak olan aynı şehirde görev yapıyorduk bekar eşyalarımızı birleştirip 1 +1 bi ev tutup oturduk..eşyamız yok yani hiç olmadı..ama huzurumuz yerinde birbirimizi çok seviyoruz bazen zoruma gidiyor ama sonra unutuyorum :))hayat telaşına devam ediyorum..diyeceğim evmiş eşyaymış paraymış boş bunlar.sıkma canını yeter ki siz birbirinizin kıymetini bilin..

sözlünle konuş tabi ama önerim öyle ayrılık falan düşünme 7 yılını vermişsin onca emek üstelik seviyorsunda..birde ailesine çok yüklenme çünkü erkekler ne olursa olsun ailesine toz kondurmuyor..bir zaman sonra sen haklı olsan bile sana sen zaten herşeyi büyütüyorsun diyebiliyorlar ve bir şekilde ailelerini makul görebiliyorlar...

bu hayata gelmeyi yada kimin yanında doğacağımıza maalesef biz karar veremiyoruz mademki bu dünyaya getirdiniz elinden geldiği kadar destek olmamız gerekir ki eğer durumda varsa ama yoksa zaten yapacak çok bişe yok umarım kimseye muhtaç olmadan yuvanı kurarsın canım sana şimdiden çooook mutluluklar diliyorum:nazar:

amcamın oğlu evlendi evlendiğinde işe gireli 1 ay olmuştu amcamlar kiralarını onlara verdi halada veriolar ailelerin hepsi farklı zihniyette tabi sıkma canını

Son düzenleme:
arkadaşla hepiniz gayet mantıklı güzel şeyler yazmışsınız tşk ederim burada yazdığınız bazı şeylerin cevabını vermeye çalışıyım mesela seydaferhat arkadaşım geçimini o evden mi sağlıyolar demiş hayır maaşı var kayınpederimin ayrıca emlakçılık yapıo.ayrıca ben bugüne kadar hiç bişey istemedim ne takı ne başka bişey eşyalarda her türlü olabilir benim herşeyim hazır zaten ailem yatak odamıda alır bizden yana bi sıkıntıda yok kardel45 gelinimle her heycanı beraber yaşadım elimden geleni yaptım demiş hiç bişey yapmasın almasın mühim değil benim canımı boşvermişlik sıkıo.denizgüneş ailemin konuşup konuşmadığını sormuş annem konuşalım dedi ben onlardan bekledim olmadı ama bu hafta içi sözlümle konuşucam net bi cvp çıkmazsa ailemin konuşmasını söylycem öyle düşündüm sizce mantıklı mı?hbyrm ailesine bugüne kadar hiç kötü bişey söylemedim ama sabrım cidden taşmak üzere kendimi zor tutuyorum:)pamuksaten iyi dileklerin için tşk...esmeralda arkadaşım demişsinki evlenicek durumda deilsiniz demişsin benim herşeyim hazır ailemde arkamda sözlümün de bi miktar birikmiş parası eşyalarımızın bi kısmını alabiliriz işide olcak gibi ama onlarda tık yok benim canımı sıkan bu maalesef pinark olan olmayana vermeli demiş kesinlikle katılıyorum benim onlardan beklentim bizim arkamızda sadece maddi deil manevi olarakda durmaları ama onlarda o zihniyet yok december demişya dünya turunaa çıkacaklar diye walla bende öyle düşünmeye başladım ayrıca ben çok iş görüşmesine gittim sözlğm bi şekilde hep yok ona girme yok buna girme engelledi beni çünkü kıskanç biraz kayınvalidem bunu bildiği halde sırf sorun benmişim gibi davrandı ne yapcağımı şaşırdım

Back