tecrübeli arkadaşlar fikir verin

minnie

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.475
9.799
398
Ankara
arkadaşlar normalde üyeyim ama bu isimle değil nedense derdimi bu şekilde paylaşmak istedim çünkü daha sonra gereksiz eleştrilere maruz kalınabiliniyor.benim sorunum şu 7 yıllık bi ilişkim var 2 senedirde sözlüyüm sözlüm bu sene askerliğinide yaptı normalde ikimizin planı bu sene evlenmek yönünde ama bu sadece benim sözlümün ve ailemin fikri çünkü onun ailesi bizi önemsiyor düğün konusunu şimdiye kadar hiç açmadılar geçenlerde onlara oturmaya gitmiştik kayınalidem benimde iş bulmam gerektiğini üstü kapalı biçimde söylemiş bu fikrine bende katılıyorum fakat sizde iyi bilirsinizki iş bulmak o kadar basit bi olay değil sonuçda ben yaza kadar bi iş bulamayabilirim ayrıca daha sözlümde tam olarak bi işe yerleşebilmiş değil askerden yeni döndü bakıyor o da kendi oğluna bakmadan kafayı bana takmış aslında durumları iyi fazladan bir evleri yazlıkları var ama bize dair hiç bi planları yok ne eve oturun diyolar ne de başka konularda kol kanat geriyolar sanki bizim olayımız yokmuş gibi davranıyorlar ben iş bulsam dahi düğünü bu sene yapmak istemiyor gibi bi halleri var ben ve ailemde bu durumdan oldukça rahatsızız çünkü sözleneli 2 yıl oldu önceside var tabi ben artık sıkılmaya başladım yuvamı kurup düzenimi hayatımı bilmek istiyorum 7 seneden sonra hakkım diye düşünüyorum sözlümle konuşucam ailesiyle konuşsun eğer bu senede yapmayacaklarsa ben yüzğü atmayı düşünüyorum yolumu kaybettim ne yapacağımı bilemez haldeyim bana yol gösterin derdimi kimseyle paylaşamıyorum

Valla güzel kardeşim iş bulmadan evlenmeyin. Evlenince belki uzun bir süre iş bulamayacaksınız. İnsanlar size bakmak zorunda değil. Ayrıca evlenecekseniz elinizi taşın altına koymanız lazım. Kimse size yazlığını evini tahsis etmek zorunda değil. Haaa yapsa iyi olur ama yapmak zorunda değiller.
Bence iş bulmadan evlenme.

bende zaten iş bulmak için çabalıyorum ama olmuyor ne yapcağımı şaşırdım kimse bize baksın falanda demiyorum öyle bişeyi kimse istemez zaten. ama sözlüm 2 3 haftaya bulabilir kadar tanıdığı bi yerle irtibat kurdu. ama benim durumum muallak benim söylemek istediğim ben işe ararken onların düğün hazırlıkları hakkında konuşup bişeyler yapmaları ama tık yok maalesef bi yandanda sözlüm baskı yapıyor o işe girme oraya görüşmeye gitme vs....

valla canım ya, evi verseler güzelde, vermek zorunda değiller, ve kimsede niye vermedin diyemez, çocukları okutup büyüdükten sonra artık hayatın sorumluluğunu çocuklar tek başına çekmeli, anne babalarında bi yaştan sonra rahat etmeye, kendini rahat hissetmeye, kendi hayatlarını yaşamaya ihtiyacı var
ailesiyle konuşsun yoksa yüzüğü atcam demişsin, ne ki ailesinden beklentin
bu hayat ikinizin, bugun olmasa yarın olur, yıllarca işsiz gezecek değilsiniz ya, bence aşkınız kuvetliyse biraz sabır biraz zaman size yeterli gelecektir
:hulya:

anlıyorum seni canım
karşı tarafın ilgisizliği canını skıkıyor
ama şimdiki zamanın aileleri böle sanırım
kuzucuklarımız kendi bacaklarından asılsın ize ne diolar
iş bulsun hele sözlün
sonra herşey olur
siz ailecek üstünüze düşeni yapın
fazlasına karışmayın derim
ne biliyim yardım etmiolar diye
bişileri üstlenmesin ailen
herşey ortaksa herkes gerekeni yapar
bi koltuğun eksik kalır ama sen ailene boynunu eğmezsin
onları da sevindirmezsin

canım bu durumda yüzüğü atarsan,keşke atmasaydım diyebilirsin,çünki seni istemediklerine dair bişey söylenmemiş,belki evlilik hakkında konuşamamaları oğullarının,yani sözlünün,yeni geldiği için tam net bi işi olmayışından kaynaklanıyor olabilir belkide.hem onlar sizi sözleyerek bi adım atmışlar bence.seni gelin olarak istemeseler bir an önce sözlemezlerdi yerimseniben .

Son düzenleme:
arkadaşlar neden anlamadım ama hepiniz ev meselesine takıldınız ev olmasada our kiralarız ama bunların hiç ama hiç bişey umrunda değil bu konuyu açmıyorlar tarih belirlemiyolar yapıcazda demiyolar yapmıyacağızda ben yolumu şaşırdım bi iki sene daha sözlü dolaşmak zor benim için nişan dahi yapmak istemediler zamanında .nişanı genelde kız tarafı yapar bilirsiniz biz yapıcaktık onuda reddettiler böyle insanlar işte ben ne yapıyımki ömür boyu bunların keyfini bekliycem sanırım

anlıyorum seni canım
karşı tarafın ilgisizliği canını skıkıyor
ama şimdiki zamanın aileleri böle sanırım
kuzucuklarımız kendi bacaklarından asılsın ize ne diolar
iş bulsun hele sözlün
sonra herşey olur
siz ailecek üstünüze düşeni yapın
fazlasına karışmayın derim
ne biliyim yardım etmiolar diye
bişileri üstlenmesin ailen
herşey ortaksa herkes gerekeni yapar
bi koltuğun eksik kalır ama sen ailene boynunu eğmezsin
onları da sevindirmezsin
ewet ne demek istediğii anlamışsın ilgisizlik.....

bende aynı durumdayım canım ben daha okulu bitirmedim nişanlımda askerden geldi iş arıyo bizde nişanlanalı 2 sene oldu ama bu gidişle bu yazda olmuycak düğün çünkü iş bulmak kolay değil malesef biliyorum bu durumun zorluğunu Allah hepimizin yardımcısı olsun

sadece okutup büyütmekle olmazz bencee niyee sonuçta size diyebilirlerr tamam vermesinler ev ama geçici bir sürede onların evinde oturabilirsiniz sonuçta siz sıkıntı çekince daha mı huzuru olucaklarr sizde işinizi gücünüzü toparlayana kadar bir birikim yapar kiraya çıkarsınız en azından ikiniz iş bulana kadar...

kayınalidem benimde iş bulmam gerektiğini üstü kapalı biçimde söylemiş
bence bu olay sadece sizi ve sözlünüzü ilgilendirrir sizin çalışıp çalışmıcağınızı.... bu bana çok yanlış geldi ki zaten sizde çalışmayı düşünüyorsunz ....bence aileler biraz yapıcı olmalı ve açık açık herşeyi konuşmalılarr ki kız tarafıda kendini ona göre ayarlasınn
canım sen şimdii iş ara sadece sakında sözü atma düşündükleri birşey vardır zamana bırak
öfkeyle kalkan zararla oturur...
.

Son düzenleme:
bende aynı durumdayım canım ben daha okulu bitirmedim nişanlımda askerden geldi iş arıyo bizde nişanlanalı 2 sene oldu ama bu gidişle bu yazda olmuycak düğün çünkü iş bulmak kolay değil malesef biliyorum bu durumun zorluğunu Allah hepimizin yardımcısı olsun

allah sanada yardım etsin canım.....

sadece okutup büyütmekle olmazz bencee niyee sonuçta size diyebilirlerr tamam vermesinler ev ama geçici bir sürede onların evinde oturabilirsiniz sonuçta siz sıkıntı çekince daha mı huzuru olucaklarr sizde işinizi gücünüzü toparlayana kadar bir birikim yapar kiraya çıkarsınız en azından ikiniz iş bulana kadar...

kayınalidem benimde iş bulmam gerektiğini üstü kapalı biçimde söylemiş
bence bu olay sadece sizi ve sözlünüzü ilgilendirrir sizin çalışıp çalışmıcağınızı.... bu bana çok yanlış geldi ki zaten sizde çalışmayı düşünüyorsunz ....bence aileler biraz yapıcı olmalı ve açık açık herşeyi konuşmalılarr ki kız tarafıda kendini ona göre ayarlasınn
canım sen şimdii iş ara sadece sakında sözü atma düşündükleri birşey vardır zamana bırak
öfkeyle kalkan zararla oturur...
.

haklısın galiba sakin olmak en iyisi ama insan beceremiyor bazen.sinirlenmemin sebebi biraz da müdahale etmesi dediğin gibi bu ikimizin arasında sonuçda çocuk değiliz bazı kararları kendimiz vermeliyiz

bence sen iş bulacağına inanırsan bulacaksın gibi olumlu düşün ki bazı kapılar sana ve sözlüne açılsın bence bu pozitif düşünceye inananlardanım :kahve:

7 yıl az zaman değil ve sözlenmişsiniz de. Bana göre sözlülük süresi filan da bu kadar uzun olmamalı. Kimse size bakmak durumunda değil mutlaka ama durumları var ise evlatlarına destek çıkıp yuvalarını kurmuyor iseler tuhaf. Sizin çalışıp çalışmayacağınıza karar vermelerine de gerek yok bence. Sonuçta oğulları da evi geçindirebilir, önce oğullarının işini gücünü düşünsünler. Siz de çok gerekli ise ikiniz aranız da halledip konuyu çalışırsınız zaten.

Madem resmiyete dökülmüş bişeyler süründürmenin anlamı yok bence bu kadar sene. He hiç durumları olmaz, o zaman beklenir ama beklemek kolay değildir.

7 yıl az zaman değil ve sözlenmişsiniz de. Bana göre sözlülük süresi filan da bu kadar uzun olmamalı. Kimse size bakmak durumunda değil mutlaka ama durumları var ise evlatlarına destek çıkıp yuvalarını kurmuyor iseler tuhaf. Sizin çalışıp çalışmayacağınıza karar vermelerine de gerek yok bence. Sonuçta oğulları da evi geçindirebilir, önce oğullarının işini gücünü düşünsünler. Siz de çok gerekli ise ikiniz aranız da halledip konuyu çalışırsınız zaten.

Madem resmiyete dökülmüş bişeyler süründürmenin anlamı yok bence bu kadar sene. He hiç durumları olmaz, o zaman beklenir ama beklemek kolay değildir.

benimde baksınlar diye beklentim yok zaten sadece iş bulma sürecimizde bi takım tarihler belirlenip hazırlıklar yapılabilir ama evliliğie dair bişey konuşulmuyor benim canımı sıkan bu 7 senedir beraberiz emek verdik sevdik boşa çıkmasını istemiyorum ellerinde bi takım imkanlar var destek olmuyorlar üzüntüden halim kalmadı ne yapcam??bilmiyorum ayrıca seninde dediğin gibi önce erkek iş güç tutacakki ona göre plan yapılacak ama bunlar kendilerine bakmadan benden beklentide bulunuyorlar

bence haklısın 7 yıl uzun bi zaman düzenini kurmak istemen en doğal hakkın önce nişanlının iş bulması lazım sen evlendikten sonra bulsanda olur önemli olan erkeğin işidir sen aramaya devam edersin yine....

ebeveynler cocuklarini evlendirmek zorundadir bu kutsal kitabimizda da yaziyor ama artik bu devirde dugun yapmak, ev duzmek zor is. belki sizin icin yani sozlun ve senin icin para harcamak istemiyor olabilirler. eger boyle bi dusunceleri varsa da kendi bilecekleri is, siz de kendi dugununuzu kendiniz yapin. zaten herkese evlenirken aileleri yardim etmiyor ki. esim ve ben kendimiz yaptik herseyi(yarim yamalak ta olsa). ablam ve enistem dugunlerini falan kendileri yaptilar. bence kimseden hayir beklemeyin, yapmiyorlarsa yapmasinlar bosverin. koskoca insanlarsiniz ayrica calisip yavas yavas kenara para atarsiniz ufak ufak esya almaya baslarsiniz. dugune de aileler yardim eder sanirim...

bir ilişkinin en zor yılı 7. yılıymış...bu yılda ya devam ya tamam deniliyormuş genellikle...

sizi çok çok iyi anlıyorum ...
ama kayınvalidenizi de haksız bulmuyorum...
diyelim ki evi verdiler bir şekilde istediğiniz gibi dayayıp döşediniz ve düğününüz de oldu geçti

ama ikiniz de iş bulamadınız...peki sonrası ne olacak?

bence kayınvalideniz mantıklı hareket edip ilk önce ikisi de iş bulsun sonra biz yardım ederiz düşüncesindedir...hem sözlünüz dah ayeni askerden gelmiş...bırakın biraz nefes alsın...daha askerlikteki stresi atamadan iş bulma stresine girmiş , sonra da düğün...

ben hep derim evlilik ve doğumun hayırlı bir zamanı vardır...o zaman gelmeden biz ne kadar da hırpalansak birşey olmuyor...sadece üzüldüğümüzle kalıyoruz...

bende uzun süren bir ilişki yaşadım ve 9. yılımda evlendim...
sabretmeyi ve bazı şeylerin olmasını beklemeyi öğrendim...

acele etmeyin herşeyde bir hayır vardır...

Back