Tecrübeli annelerin fikrine ihtiyacım var

nemoda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
146
1
96
İstanbul
merhabalar bebeğimiz için ikeada bir takım yapmak istiyoruz.ordaki bütün karyolalar 60*120 ölçülerinde . Benim sorum çocuk kaç yaşına kadar 60*/120 bir yatakta yatabilir.kimisi 3 -4 yaşına kadar yatar diyor kimisi 2 yaşına gelmeden küçük gelir diye yorum yapıyor.Çocuğunu biraz büyütmüş tecrübelilerin fikrini almak istiyorum .şimdiden teşekkür ederim.

canim ben tecrubeli bi anne sayilmam ama mantik olarak bakarsan cocuk 2 yasina geldiginda boyu 120 olmiycana göre yatagida kullanirsin neden olmasin ki.Bende bebegimin yatagini 70 e 140 aldim junier yatakta oldugu icin kitapciginda 7 yasina kadar kullanilabilecegi yaziyo

teşekkür ederim, umarım kullanışlı olur, boydan sorun olmaz herhalde ama 60 çok dar diyenler var

Bence sizi 2 yaşına kadar idare edecektir. 3-4 yaş için çok küçük kalıyor bu ölçü. Çocuk büyüdükçe daha da hareketlendiği ve bu uykusuna da yansıdığı için habire elini kolunu çarpıp duruyor sonra. (Benimkilerde öyle olmuştu da:sinifsinif:)

Ben de 70*140 yatak kullanıyorum. Oğlum 4 yaşına geldi , max. 1 yıl sonra değişim gerekecek. Boydan sorun yok ama en dar geliyor ve elini kolunu çarpıp duruyor. Bence 60 gerçekten dar bir ölçü , yatağı yerleştireceğiniz yer çok orta vb. değilse kısa zamanda sıkılmaya başlar yatakta bebeğiniz.

Son olarak bebeğe de bağlı biraz , uyurken çok dönen bir çocuk için yatak daha çabuk dar gelmeye başlar. ıkea çok güzel de işte bazı konularda ortada kalıyor insan. Takımı çok beğendiysen , bebek yatağı yerine çocuk yatakları var , tek kişilik yataklardan daha küçük , onlardan alıp kenarına portatif korkuluklardan kullanabilirsin .

Ben bebeğime karyola almadım. İlk başta teyzoşumuzun hediye ettiği beşikte yattı 6 ay kadar. O küçük gelince park yatak aldık. Bana daha mantıklı geldi. Hem bebek büyüyünce yatağı nereye koycam diye bi endişe yok çünkü katlayıp çantasına koy kaldır. Yinede herkezin kendi zevkine kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…