• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli annelerin fikrine ihtiyacım var

nemoda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
146
1
96
İstanbul
merhabalar bebeğimiz için ikeada bir takım yapmak istiyoruz.ordaki bütün karyolalar 60*120 ölçülerinde . Benim sorum çocuk kaç yaşına kadar 60*/120 bir yatakta yatabilir.kimisi 3 -4 yaşına kadar yatar diyor kimisi 2 yaşına gelmeden küçük gelir diye yorum yapıyor.Çocuğunu biraz büyütmüş tecrübelilerin fikrini almak istiyorum .şimdiden teşekkür ederim.

canim ben tecrubeli bi anne sayilmam ama mantik olarak bakarsan cocuk 2 yasina geldiginda boyu 120 olmiycana göre yatagida kullanirsin neden olmasin ki.Bende bebegimin yatagini 70 e 140 aldim junier yatakta oldugu icin kitapciginda 7 yasina kadar kullanilabilecegi yaziyo

teşekkür ederim, umarım kullanışlı olur, boydan sorun olmaz herhalde ama 60 çok dar diyenler var

merhabalar bebeğimiz için ikeada bir takım yapmak istiyoruz.ordaki bütün karyolalar 60*120 ölçülerinde . Benim sorum çocuk kaç yaşına kadar 60*/120 bir yatakta yatabilir.kimisi 3 -4 yaşına kadar yatar diyor kimisi 2 yaşına gelmeden küçük gelir diye yorum yapıyor.Çocuğunu biraz büyütmüş tecrübelilerin fikrini almak istiyorum .şimdiden teşekkür ederim.

Bence sizi 2 yaşına kadar idare edecektir. 3-4 yaş için çok küçük kalıyor bu ölçü. Çocuk büyüdükçe daha da hareketlendiği ve bu uykusuna da yansıdığı için habire elini kolunu çarpıp duruyor sonra. (Benimkilerde öyle olmuştu da:sinifsinif:)

Ben de 70*140 yatak kullanıyorum. Oğlum 4 yaşına geldi , max. 1 yıl sonra değişim gerekecek. Boydan sorun yok ama en dar geliyor ve elini kolunu çarpıp duruyor. Bence 60 gerçekten dar bir ölçü , yatağı yerleştireceğiniz yer çok orta vb. değilse kısa zamanda sıkılmaya başlar yatakta bebeğiniz.

Son olarak bebeğe de bağlı biraz , uyurken çok dönen bir çocuk için yatak daha çabuk dar gelmeye başlar. ıkea çok güzel de işte bazı konularda ortada kalıyor insan. Takımı çok beğendiysen , bebek yatağı yerine çocuk yatakları var , tek kişilik yataklardan daha küçük , onlardan alıp kenarına portatif korkuluklardan kullanabilirsin .

Ben bebeğime karyola almadım. İlk başta teyzoşumuzun hediye ettiği beşikte yattı 6 ay kadar. O küçük gelince park yatak aldık. Bana daha mantıklı geldi. Hem bebek büyüyünce yatağı nereye koycam diye bi endişe yok çünkü katlayıp çantasına koy kaldır. Yinede herkezin kendi zevkine kalmış.

Back