Şimdi anlatıyorum ;
Öncelikle bebeğiniz tok
Alışkanlık edindiği için uyku döngülerinde sürekli kalkıyorlar .
Bebekler 4. Aydan sonra daha düzenli uyku alışkanlıkları geliştiriyorlar.
Bebekler belli uyku döngülerinde sahiptir .Uyutuyorsunuz yirmi dk sonra uyanıyor en fazla yarım saat neden uyanıyor biliyor musunuz?
Çünkü bebeğiniz destekli bir şekilde anne kucağı ,emmek , sallanmak,bir şekilde bu desteklerden birini alıp uyuduğu için derin uykuya geçme döngüsünde (derin uykuya geçme döngüsü bebeğiniz uyuduktan 20 dk veyahut 30 dk sonra gelen döngüdur)uyanır ve uyutuldugu halı arıyor .
Örn;
Bebeğinizi kucağınizda uyuttunuz uyuduğunu farkettiniz onu yatağına yatirdiniz bebeğinizin uyumadan önce nasıl uyku daldiginin fotoğrafını beyni çekti anne kucağında uykuya daldım . Sonra 30 dk derin uykuya geçme döngüsünde hafif kipirdandi uyandı bir de baktı ki anne kucağında değil bessiginde yatıyor bebek o zaman diyor ki hayır ben geri bu şekilde uykuya dalamam beni annemin kucağına alması lazım burası neresi burda ne yapmam gerek bilmiyorum diyor ve pat ağlıyor .(malesef)
Fakat bebeğimize kendi kendine uyumasını ogretebilirsek derin uykuya geçiş döngüsünde uyanıp burası güvenli ben bu şekilde uykuya daldım evet uykumda devam edebilirim diyip kendi kendini uyutacaktir .
Tecrübeli bir anne değilim bu bilgileri int. Tracy hogg bebek bakimina mucivezi çözümler kitabından ve birçok diğer kaynaktan edindim .
Benim de bebgim 4 aylık başta emzik tutmadı 2 bucuk ay boyunca internetten araştırıp emzik tutmayan bebeklerin tutacağı emzikler varmış onlardan sipariş ettim umudum yoktu fakat tuttu çok şaşırdım tabiki bazı bebekler ne yapsanız da tutmaz .
Bebeğim iki ay boyunca emerek uyudu şuan geceleri de emerek uyuyo fakat gece uykusuna geçişte ve gündüz uykularinda ayağımda sallıyorum uygun koşulu buluşa yatim saat sonra uyandığında uzun uykuya geçiyor bulmazsa geçmiyor .
Siz e tracy hogg un bir kaç sayfasını atmami ister misiniz?
Ben de uyku eğitimi verecegim ama korkuyorum çünkü ağlayacak .
Şöyle bir yöntem aşamalı sallamayi bırakma diye yavaş yavaş örneğin 5 sn sallayıp beş sn duracam ve bunu gün gün arttiracagim başarılı olacağına inanıyorum . 30 unda doktorumla görüşüp başlayacağız özelden konuşabiliriz eğer arzu eder iseniz