Brokoliyle başlamanız ilginç olmuş.
ek gıdaya geçişte bazı ufak detaylara dikkat ederseniz daha kolay bir geçiş yaparsınız.
öncelikle sebze çorbası-püresiyle başlayın. sebze çorbasını öğlen öğününde verin
patates havuç ve pirinçi haşlayıp (yarım havuç küçük bir patates bir talı kaşığı kadar pirinç)
blendırdan geçirin. zeytinyağı ekleyin. başlangıçta, 3-4 çay kaşığı verin ve arttırın eğer kabul ederse 3 -4 gün sonunda küçük bir kase yiyebilir. 1 hafta böyle devam edin. 1 haftadan sonra yoğurda geçin.
evde mayaladığınız yoğurdu da yine aynı şekilde 3-4 kaşıkla başlayın. bunu da akşam üstü verin.
daha sonra meyve suyu veya püresi. başlangıçta çok tavsiye edilmese de kavanoz mamalardan deneyebilirsiniz.
kahvaltıya 7. ayda geçebilirsiniz.
yumurta sarısı azar azar arttırarak 4-5 günün sonunda bir yumurta sarısı olabilir.
peynirde, kendisi yesin diye, kaşar peynir, burgu,örgü peynir deneyebilirsiniz.
ya da karışım yapabilirsiniz. yumurta, peynir(labne veya süzme kolay olur) formül mamaya veya anne sütüne koyup ezebilirsiniz.
eğer karşı değilseniz, bir adet bebe bisküvisi de koyabilirsiniz.
ama karışım vermek istemiyorum diyorsanız, tek tek deneyin.
sebze çorbasına değişik sebzeler ekleyebilirsiniz. ama karnabahar ve brokoli beyaz lahana için biraz erken, gaz yapar çünkü.
yoğurt çorbası yapabilirsiniz. tarhana çorbası yapabilirsiniz. tarhana çorbasını sütle yoğurtla pişirebilirsiniz. (inek sütüyle ilgili 1 yaşından önce verilmez diyen de var, bu da sizin tercihiniz)
akşam öğününde, muhallebi verilebilir. hipp veya milupanın hazır muhallebileri de var, kendiniz de yapabilirsiniz.
bu biraz yaklaşımınızla alakalı. muhalelbi yerine çorbalardan da verilebilir.
7-8 aydan sonra sebze yemeklerine kıyma ekleyebilirsiniz.
sebzeleri çeşitlendirebilirsiniz. ıspanak kabak vs.
sanıyorum epey detaylı yazdım:))
Güle güle büyütün..