Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler yardimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
4.983
8.581
158
Kızlar 6 ay 1 haftalik olduk şükür. Doktor bizi bu ay ek gıdaya geçirdi. Bana yardım edin lütfen. Siz neler verdiniz kahvaltıda mesela ? Ben 3 gündür azar azar bişeyler vermeye çalışıyorum ama kızım yemiyor alıştı mamaya sanırım. Bi gün irmik peynir ceviz den kahvaltı yaptım ertesi gün irmik koymadım bebe bisküvisi sulandirdim formül mama ile. Ama kızım hiç bişeyi severek yemiyor azini açmıyor. Akşam brokoli verdim onuda sevmedi. Kızlar sizden ricam bana gün içinde bebislere vereceğimiz öğünleri bana anlatmaniz. Mesela kahvaltıda ne veriyorsunuz öğlen ne veriyorsunuz aralarda ne ?? Araştırıyorum ama nette de çok tarif bulamıyorum

Brokoliyi sevse şaşardım gurme bebek diye bir site var öneririm.

Ben bir gün milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltısını veriyorum
Ertesi gün rezene çayının içine yumurta sarısı peynir reçel katıp veriyorum canım
Kendim kahvaltı yaptığım zamanda mama sandalyesinde muhakkak bütün yediklerimden kızımıda veriyorum
Benim kızımda 6 ay 20 günlük

Şuan 4 yaşını dolduracak benim ki
Sanirim yogurtla baslamistim

Her doktor farklı geçiyor

Benimki meyve suyu ile geçti

Peynir yumurta vs ayrı ayrı verdim hiç bulamaç yapmadım

Bir de öyle dene mesela al labne peynir sür dudağına yalansın

Biz 4. Ayda başladığımız için belki 6 ayda daha çok yiyorduk hatırlamıyorum ama kaşık vs sevmezse parmağını batırıp ağzına götürmeyi öğret öyle seviyorlar

Bu arada ben hem blw yapıyorum hem kendim yediriyorum

Canim doktor bana da blw denemek ister misin dedi baktım çok hoşuma gitti. O yüzden bana ne vereceğimi söylemedi. Sadece blw üzerinden gittik. Ama benim kizim sanırım blw ye hazır degil. Beceremiyor.mama sandalyesine koyuyorum eziyor yere atıyor. Tabaga koyuyorum içindeki sebzeyi değilde tabağı ısırmaya çalışıyor zilli

Kendiniz yemek yediğiniz zaman bebeğininde eline yicek bişiler verirsen sizden görür daha kolay alışır

Brokoliyle başlamanız ilginç olmuş.
ek gıdaya geçişte bazı ufak detaylara dikkat ederseniz daha kolay bir geçiş yaparsınız.
öncelikle sebze çorbası-püresiyle başlayın. sebze çorbasını öğlen öğününde verin
patates havuç ve pirinçi haşlayıp (yarım havuç küçük bir patates bir talı kaşığı kadar pirinç)
blendırdan geçirin. zeytinyağı ekleyin. başlangıçta, 3-4 çay kaşığı verin ve arttırın eğer kabul ederse 3 -4 gün sonunda küçük bir kase yiyebilir. 1 hafta böyle devam edin. 1 haftadan sonra yoğurda geçin.
evde mayaladığınız yoğurdu da yine aynı şekilde 3-4 kaşıkla başlayın. bunu da akşam üstü verin.
daha sonra meyve suyu veya püresi. başlangıçta çok tavsiye edilmese de kavanoz mamalardan deneyebilirsiniz.

kahvaltıya 7. ayda geçebilirsiniz.
yumurta sarısı azar azar arttırarak 4-5 günün sonunda bir yumurta sarısı olabilir.
peynirde, kendisi yesin diye, kaşar peynir, burgu,örgü peynir deneyebilirsiniz.

ya da karışım yapabilirsiniz. yumurta, peynir(labne veya süzme kolay olur) formül mamaya veya anne sütüne koyup ezebilirsiniz.
eğer karşı değilseniz, bir adet bebe bisküvisi de koyabilirsiniz.
ama karışım vermek istemiyorum diyorsanız, tek tek deneyin.

sebze çorbasına değişik sebzeler ekleyebilirsiniz. ama karnabahar ve brokoli beyaz lahana için biraz erken, gaz yapar çünkü.
yoğurt çorbası yapabilirsiniz. tarhana çorbası yapabilirsiniz. tarhana çorbasını sütle yoğurtla pişirebilirsiniz. (inek sütüyle ilgili 1 yaşından önce verilmez diyen de var, bu da sizin tercihiniz)
akşam öğününde, muhallebi verilebilir. hipp veya milupanın hazır muhallebileri de var, kendiniz de yapabilirsiniz.
bu biraz yaklaşımınızla alakalı. muhalelbi yerine çorbalardan da verilebilir.
7-8 aydan sonra sebze yemeklerine kıyma ekleyebilirsiniz.
sebzeleri çeşitlendirebilirsiniz. ıspanak kabak vs.
sanıyorum epey detaylı yazdım:))

Güle güle büyütün..

Çok teşekkür ederim çok güzel bir yazi olmuş. Brokoli ile başlamadım. Blw usulü gideli doktorumuz sebzeler orda yazıyor. Havucla başladım sonrasında evde brokoli vardı brokoli ile devam edeyim dedim

Ilk önce kendi yapacaginiz meyve sulari yada pureleri, yogurt uygun olur.brokoli gibi gaz yapan yiyecekler mumkunse 8. Aydan sonra tavsiye ediliyor. Bebegide rahatsiz eder yazık. Zaten yiyeceği miktar çok az olacak şuan öğün değil tattirma amaçlı vereceksiniz.bi ay belki böyle gider. Hem tatlara alisir hem bunyesi alisirr. Yumurtanın sarısı 7. Ayı gecince vermiştim beyazı 9.aydan sonra mumkunse çünkü alerjen bir yiyecek benim kızımda alerji yapmıştı beyazı. Netten faydalanmanizda yarar var erken baslamayin yasak olanlara bence ileride her şeyi yiyecekler çünkü acele etmemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…