tecrübeli anneler lutfen yardım

gokce_turkseven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
21
0
86
Adana
16 aylık oglum katı yemeyı reddedıyor.....aslında bıraz benımde sucum var 12 ayına kadar hep robottan gecırdım ama bu doktorun onerısydı ve ılk cocuk oldugu ıcın bende korkup buna uydum kayınvalıdem annem cok kızdılar ama tepkı gosterdım yaklasık 4 aydır normal yemek vermeye calısıyorum ama agzına aldıgı gıbı cıkarıyor mıdesı bulanıyor bır kac arkadasım onune koy yer dedı ama malesef bır tanesını agzına atıyorsa on tanesını yere atıyor yada bana verıyor tecrubelı anneler lutfen yardım artık cocuguma yemek yedıremez oldum onun sevdıgı seylerı bulayım dıye gunde 3 4 cesıt yemek yapıyorum psıkolojım bozuldu....bilgilerınızı paylasırsanız sevınırım tessekkurler opuyorumnanaktan

bir tanıdığın da çocuğu öyleydi , katı hiç bir gıda alamıyor boğazına takılıp öğürüyordu. oda sizin gibi robottan geçirip yedirmiş hep.
ama uzun zamandır konuşamadık bir sorarım yakın zamanda görüşebilirsem

benim oğlumda öyle ve 23 aylık.eline verdiğimiz ekmek,elma ,poğça gibi şeyleri yiyor,yutuyor ama kaşıkla verdiğimde azcık bi pütür olsa öğürüyor.ben çok geç kaldım galiba alıştıramadım bi türlü.yeterki yesin diye.

benimde 14 aylık oğlum var,yemek yese pütürlü şey yiyecek ondan yana pek sorun yokta yemek yemiyor...
üzüntüden onun yemek saati yaklaştıkça mideme kramplar giriyor,ellerim titriyor...:bbo:
8 aylık olana kadar ne versem yiyyordu çok güzeldi herşey ama bir diş çıkarmaya başladı hayatımız alt üst oldu.yemez oldu yemek saatinde mama sandalyesine oturtmaya çalıştıkça feryatları bastı,yere oturtup yedirmeye çalıştık kaçtı kaşığa vurdu tükürdütabağı kaşığı itiyor..bir günde 5 çeşit mama yaptım evdeki yemekten hariç gene yemedi...ne seviyorsa onu vereyim diyorum ama sevdiği bir şeyede 2 kere yiyince gene bıkıyor.Allahım çıldırmak üzreyim normlde çok sabırlı değildim ama sabır taşı oldum...sinirlerim larç oldu artık ne yapacağım bilmiyorum.....kafamçokkarıştı

peki eline elma ekmek tarzı verdiğinizde yiyor mu?

sizin ki baya büyükmüş...elma pohça yiyebiliyorsa yemeğide yiyebilir diye düşünüyorum..tabağı siz hazırlayın pütürlü tarzında...kaşıkla onun önüne koyun belki kendi yerse öğürmesi olmaz..belki isteksiz olduğu herhangi birşey yedirdiğiniz için öğürüyordur..benim oğlum istemediği şeyleri öğürerek çıkartıyor çünkü...yeme sorunumuz bizimde var...

gökçe hanım bende sizin gibi ilk zamanlarda robottan geçirdim yitecekleri sonra baktım katı yemiyor , bu defada acıkmasını bekledim bırakın çok acıksın kendi mama istesin işte o zman eline havuç yada elma gibi birşeyler verin böyle böyle alışacaktır yemek borusnun genişlemesi lazım , bu arada dört çeşit yemek yapmanıza gerek yok bir tencereye havuç patates arpa şehriye çok az yağ ve kabak koyun pişirin bölede sağlıklı beslenecektir ve katı yemeyede alışır ..

Ben de snein gibiydim. 8 aydan sorna yemek secmeye ve iki kasıktan sonrasında yemeyi reddetmeye basladı oglum. Yasıtlarına göre zayıftı da. Bir ogunde 3-4 cesit yemek yapıyordum yediremiyordum. Bir de cocuk aç diyerek surekli agzına birseyler tıkıstırmaya calısıyordum (yanlış birseymiş sonradan öğrendim). Hep ziyan oluyordu yemekler. Ancak bu donemler genelde diş cıkarma gibi sorunlar oldugunda oluyor. Oglum su anda 19 aylık; arada bir yine iştahsız oldugu oluyor. Ancak azı dişleri de cıktıgından beri kilo aldı ve gayet yapılı bir bebek oldu.

Benim sana tavsiyem yemedigi zaman ısrar etmemek. Yemekten nefret etmesin. Dişleri çıkınca hapur hupur yiyorlar herseyi. Bir-iki ay az kilo almasının cok onemi yok, sonrasında toparlıyorlar. Bir de cok dert etme diyecegim ama ben de cok sıkıntı ediyordum kendime yemek yememesini.

Benim kızım 20 aylık hala yiyemiyoruz katı gıdayı.
Ağzına çikolata tutku filan koparıp veriyorum öyle iki çevirip yutuyor tamda boş bırakmıyorum.Pütürlü gıdayı hazırlarkende iki tırtlatıyorum yoğurtla yediriyorum.Çorba kıvamında hazırlamıyorum artık.
Yemek olarakda dolma karnıyarık filan herşeyi yediriyorum ben.
Çok zor katı gıda yiyemeyen çocuk ne zaman alışacaklar bilemiyorum ama ümidim yok benim:gitme:
Eline bir şey alıp yeme huyuda yok çubuk kraker veriyorum mesela onu bile atıyor iki yalayıp.

biz annelerin çocuk doyunca doymak gibi bir alışkanlığı var maalesef ben derim ki biraz geniş olmak lazım:umursamaz:.biz gerilince onlar daha fazla geriliyorlar ve bizi ne derseniz deyin kullanıyorlaraklinialirimsmilekararlı olmak lazım.öğün aralarında eline birşey vermezseniz yemek saatine acıkacaktır ve önüne bir çeşit yemek koyun yemezse ısrar etmeden kaldırın ve bir dahaki öyüne kadar bekleyin aynı şeyi tekrarlayın gerçekten acıkınca ve başka seçeneği olmadığını anlayınca yemek isteyecektir.demesi kolay derseniz denedim iki gün birşey yemedi ama üçüncü gün sabah önüne ne koyduysam yedi şimdi yedi yaşında hala birşey yemek istemezse kalkabilirsin bir dahaki öğüne kadar bir şey yok diyorum yemeden kalkmıyoraklinialirimsmiledeneyin derim bende işe yaradı bir gün hiçbirşey yemezse birşey olmaz diye düşünüyorum kolay gelsin

birde eline birşey verdiğinizde önüne birşey serip oturtarak verirseniz ayaktaki gibi yarısını yeyip yarısını atarak yemenin önüne geçebilirsiniz alıştırmak biraz zamanınızı alabilir fakat üzerinde bir hafta kadar ciddi şekilde durursanız alışır ve bu yemek düzeninde size kolaylık sağlar çocuğunuzun ne kadar yemek yediğini takip te edebilirsiniz ve o da doyar bu abur cubur olsa dahi.diğer türlü sürekli elinde birşey iştahını kapatır.yemek olayını düzene sokmada da yardımcı olabilir uzun oldu ama kusura bakmayın ben çok yararını gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…