Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler bebeğime ne vereyim ek gıda olarak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Malatyagelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
599
77
0
İçel Mersin
Selam Kızlar,
Ben 4 aylık anneyim, yanımda bana yardım edecek kimsem yok. Sürekli internete bakarak büyütüyorum bebeğimi desem yanlış olmaz. Çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum. Kızlar bebeğim emmeyi bıraktı gibi bişey. Mama veriyorum (aptamil 1) Ve 3 gün önce ek gıdaya başladım. İlk olarak sebze çorbası yaptım patates havuç ve pirinçten oluşan. 3 gündür onu yediriyorum. Fakat miktarı konusunda emin değilim. Bazı yerlerde 1 kaşıkla başlayın yazıyor bana saçma geldi. 50 ml kadar içiriyorum çorbayı. Kıvamını da koyu tutuyorum. Kesinlikle blendır kullanmıyorum. Tel süzgeçten çatalla ezerek geçirip veriyorum. İçine azıcık ta zeytinyağı damlatıyorum. Bugün de 2 dolu mama kaşığı ile milupa organik sütlaç yedirdim. Başka neler yapabilirim. Pekmez aldım üzüm pekmezi onu ne zaman vereyim. Erken midir pekmez için. Bal yasak 1 yaşından önce ama pekmez yasak değil. 6. ayı beklemeli miyim yoksa bir an önce başlamalı mkıyım. Çok istiyorum pekmez vermeyi. Lütfen tüm bildiklerinizi anlatın bu yeni anneye. Ha bir de HİPP marka organik yulaflı bi mama almıştım 4. aydan itibaren yazıyor onu da verdim biraz ama sevmedi. İlk hatta onla başladım ve bayağı yedirdi. salak gibi çocuk gazdan patlayacaktı. Neyse ki şimdi iyi. Yardımcı olursanız sevinirim hanımlar.

Bir de dün sütaş baby mix yoğurt aldım ondan da yedirdim akşam kızıma. Hazır yoğurdun sakıncası olur mu ya? Bebkler için üretilmiş sonuçta. Ben yoğurt yapamıyorum.

Benim fıstığımda 4 aylık ve bende tek büyütüyorum milupa organik sütlaça bizimki bayılıyor onun dşnda hazır bişey vermiyorum o sütlaçın tamamını bigünde veriyorum başka ek gıda vermiyorum ogün bazen yarısını verip nbi okadarda meyveleri cam rendeden geçirip veriyorum üzün şeftali elma çok seviyor ekşi olmucak tabi onun dışında daha 3 aylıkken başlamıştık donates suyunn tadına yemek sularından ufak ufak tattırmaya başladım salatalığı falan veriyodum suyunu tosun gibi maşşallah .Allah bağışlasın buarada.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Maşallah diyelim de nazar değmesin canım. Domates suyu 1 yaşından önce yasak diye biliyorum ama.:26: Ben de dün sebze çorbasına üçüncü bir sebze daha ekledim (kabak). Bugün pek yemedi. Havuç püresi verdim onu da istemedi. Keyfi yerinde değildi galiba meleğimin. İnternetten güzel bi muhallebi öğrendim belki biliyorsundur ama ben yine de yazayım doktor vermiş bu tarifi:
150cc su, 5 ölçek mama, 1 yemek kaşığı pirinç unu, pekmez. Su ile pirinç ununu muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorsun. Sonra içine 5 ölçek mama koyuyorsun toz olarak. Karıştırıyorsun homojenize olması için. En son da pekmez. Ben pekmezi biraz ılınınca koyuyorum. Belki kaynar kaynar koyunca vitamin kaybı olur diye. İşte böyle. Ben bu ölçülerin yarısını yaptım zira bebeğimin 150 cc mamayı tek seferde içtiğini hiç görmedim. Ondan yola çıkarak yarısını yaptım. Yedi çok şükür, güzel de uyudu o gece. Keşke birileri bişiler yazsa da biz de faydalansak. Meyve pürelerine henüz geçmedim sebzelere iyice alışsın ki sonra zorluk çekmeyeyim diye ama bakalım işe yarayacak mı? Ha bir de meyve pürelerine geçince avokado mutlaka ver canım, çok faydalıymış. (Olgun olmalı tabii avokado.)

Yemek suları verme bence sonuçta hem tuz var içinde hem baharat, salça vs. 1 yaşından önce tuz kesinlikle yasak. Böbrekleri o tuzu eritemiyormuymuş neymiş Allah korusun ileride böbrek yetmezliğine bile neden olabilir.

Karambole çocuk bakınca [emoji5]️ bilmiyodum valla artık vermem Allah korumuş.bide o avakado hazırmı satılıyor kendinmi yapıyosun.domates syyunn bide ne gibi zararı var onuda bilmiyodum.

Bu tarifi deniyim bende yarım ölçüden 150 çok fazla gelir pekmez bu aylarda veriliyormu peki hiç duymadım bide ne pekmezi koyuyosun farkediyomu [emoji56]

Bi kaç kere vermeyle bişi oLmaz içini ferah tut bi daha vermezsin. Avokadoyu marketten alıp kendin hazırlayacaksın. Olgun yumuşak bi avokado al gerekirse evde bi kaç gün beklet yumuşasın kabuklarını soy çekirdeklerini çıkar cam rendede rendeleyip yedir bebeğine. Çok faydalıymış.
Domates te hem alerjen gıdalar arasında hem de bu sıcaklarda pişik oluşumunu tetikleyebilir o yüzden canım. Portakal suyu da öyle. Bunları biraz daha büyüdüklerinde vereceğiz.

Bu tarifi deniyim bende yarım ölçüden 150 çok fazla gelir pekmez bu aylarda veriliyormu peki hiç duymadım bide ne pekmezi koyuyosun farkediyomu [emoji56]

Valla canım bi tane KK üyesi anne girip bilgi vermediği için ben de tam bilmiyorum ama araştırmalarım sonucu pekmezin verilebileceği kanaati oluştu bende. Bal yasak biliyorsun 1 yaşına kadar. Ben iki gündür veriyorum. Koska'nın organik üzüm pekmezini aldım. Okuduğum bi kaç yazıda hep üzüm pekmezinden söz ediliyordu bebekler için. Keşke güvenilir bi tanıdığım olsa yapan ama şimdilik Koska'ya güvenmek zorundayım. Bi de organik olanını aldım içim rahat. Sonuçta organik sertifikasını almak ta kolay değildir herhalde. 300 gr 8.90 TL Normal üzüm pekmezi ise 380 gr 5 küsur liraydı canım.

Ayy zor valla ya ugraş dur organik morganik okul çağında elinde cips kola [emoji2] neyse biz üstümüze düşeni yapalımda [emoji5]️

Bu yaptığınız çorbayı 4 aylık bebeğiniz yiyor mu hemde 50 ml :44:yedikten sonra tepkileri nedir? gaz, kabızlık, uykusuzluk yada yerken huysuzluk....

Ek gıdaya başlarken günde 1-2 kaşıkla başlanır ve kıvam oldukça sıvı tutulur. doyumluk değil tadımlıktır. tadına alışınca - ki bu yaklaşık bikaç gün alır - kıvam yavaş yavaş koyulaştırılır. en son olarak püre kıvamına getirilir. pürelere geçildikten sonra doyumluklar başlar. bu süreç ek gıdaya alıştırma sürecidir. çabuk alışır tepki vermezse 3 hafta içinde bile tamamen geçiş yapabilirsiniz ama normal şartlarda ekgıdaya geçildikten sonraki 4. haftada tam püreleri yiyebiliyor olmalıdır.. ona da iyice alıştıktan sonra taneli ve parçalı yemeye başlayabilir.

Benim oğlum 5 aylıkken başlamıştık ek gıdaya. ve inek sütü alerjimiz vardı. çok daha dikkatli olmak zorundaydım. oyuzden bu kadar hassasım. uslubum biraz sert olmuş olabilir kusuruma bakma lütfen

Yedi valla Af buyurun ama 1-2 kaşık nedir ya? Şimdiden alışsın valla resmen püre gibi veriyorum 3 gündür. Biraz yadırgıyor suratı falan bi değişik şekil alıyor ama yiyor. Bi doktorun blogunda okumuştum direkt püre ile başlatın diye ona güvenerek ben de öyle yaptım bi sorun yok çok şükür. İlk gün bayağı gazlıydı yalnız. Çünkü ilk verdiğim ek gida (HİPP Organik yulaflı) nerdeyse yarım kase yedirdiğim için çocuk rahatsız oldu. Orada hata yaptım o kadar fazla vermemeliydim ilk gün. Ama baktım yutuyor öyle heyecanlandım ki bütün kaseyi yedirmek istedim. O yedikçe ben rahatlıyorum.

Çorbayı aynen doktorumuzun tarif ettiği gibi yapmışsın tebrik ederim.benim kızım 5 ay bir haftalık.bir haftadır ek gıdaya geçtik.doktor ilk olarak şeftali vermemi önerdi,alerji yaparsa armutu dene dedi.sonrasında aynen senin sebze yemeğini.ben daha önce derşitli gıdaları tattırdığım için hatta çoğu zaman tek öğün verdiğim için (yoğurt ve elma) bugün güzel bir kahvaltı hazırladım.muz-pekmez-köy peynirini ezerek verdim fakat az miktarlarla ve pekmezin tatlılığını kırmak için su kattım.4 ay için erken ama sonraki haftalar için denenebilir.internetten cicibebe tarifi buldum bugün onu da yaptım.anne sütünün içine katıp vercem.hipp'in bisküvisini vermiştim o şekilde.şimdi kendim yapmak istedim.onun dışında yoğurt çorbası yapabilirsin.organik tam buğday unu ile un çorbası yapabilirsin.çok besleyici.ayrıca ben bugün bugün muz-şeftali-elma püresi yaptım.koca bir kase yedi çok sevdi ki normalde çok iştahsızdır.bizde şimdilik bunlar var:)) muhallebi vermedim boş kilo yaptığını düşünüyorum:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

1-2 kaşık alıştırmalıktır, tadımlıktır.

ayrıca hipp yulaflıyı bende hala kullanıyorum. hiç gaz yapmadı

yiyebiliyorsa afiyet olsun

Son düzenleme:

meyveyi sevmeyen çocuk yok sanırım afiyet olsun kuzuya

Teşekkür ederim canım. Dediklerini denicem inşallah. Muhallebiye ben de karşıydım ama bu yazdığım bana masum geldi. Organik pirinç unu koyuyorum ve pirinç unundan fazla da mama. Ve son olarak pekmez. Bana besleyici gibi geldi.:44: İnşallah doğru yapıyorumdur. Maşallah diyelim bebeğine aman nazar değmesin iştahı bol olsun.

2014 Şubat anneleri topiğine koydum bisküvinin fotoğrafını şimdi:) pekmezli muhallebiyi ben de denerim.pekmez zenginleştirir katılıyorum sana:)

Açıkçası bisküvi yapmakla uğraşamam gibi geliyor bana. HİPP alırım organik ne de olsa. Hipp'e güveniyorum. Evet pekmez harika bi besin hele de çocuklar için. Peki bisküvi çok fazla kullanılıyor mu bebek beslenmesinde? Biz ek gıdaya yeni geçtiğimiz için henüz bisküvi vermedim, sanırım kahvaltıya başladığımızda gerekecek.:44:

Yalnızca kahvaltı da kullanıyorum.o da bir haftadır ondan önce zaman zaman vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…