• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler bebeğime ne vereyim ek gıda olarak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yalnızca kahvaltı da kullanıyorum.o da bir haftadır ondan önce zaman zaman vermiştim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bisküvini gördüm şimdi ne güzel yapmışsın hazır sandım:1: Ellerine sağlık 1-2 aya kadar ben de başlarım bisküviye. Çok zevkli ya hergün değişik bişi deniyorum.:1: Bugünkü çorbamıza pirinç yerine şehriye koydum. Meyvelere de başlayacağım yavaş yavaş aman Allahım çok heyecanlı:52:

Bisküvini gördüm şimdi ne güzel yapmışsın hazır sandım:1: Ellerine sağlık 1-2 aya kadar ben de başlarım bisküviye. Çok zevkli ya hergün değişik bişi deniyorum.:1: Bugünkü çorbamıza pirinç yerine şehriye koydum. Meyvelere de başlayacağım yavaş yavaş aman Allahım çok heyecanlı:52:

Ooo sen bayağı ilerletmişsin,ben tarif alcam senden:)))

Tüm cevapları okumadım sadece sizin yazınıza yorum yapmak istedim..Bana kalırsa çok hızlı başlamışsınız daha 4aylık bebek yazık eritemez onları..birde koyu tutuyorum mamayı demişsiniz olur mu hiç!! İlk başlarken çok sulu olmalı yavaş yavaş koyulaşmalı kaka yapmakta zorlanır iyi yapmıyorsunuz..
Benim kızıma ben
Yoğurtla başladım gğnde sadece 1 kez birkaç kaşık (şimdi bir kase yiyor)
1hafta sonra sdce havuç haşlayıp süzgeçten geçirip sulu verdim (bir gün biraz katı vrdim de kakasını yapamadı yazık ağlaya ağlaya ne hale geldi)
3gün sdce havuç sonra kabak karıştırdım yine sulu
Böyle böyle nerdeyse 1ay geçti, pirinç , mercimek daha yeni yeni koyuyorum çorbasına
Sonra meyve başladım az az..
Şimdide kahvaltı

Yani bence biraz araştırın derim daha yeni ek gıdaya başlayan bir bebek için pek uygun görmedim menünüzü naçizane fikrim..tabi karar sizin
Hee bu arada hiç öyle büyümix , meyveli yoğurt filan vermedim düşünmüyorum da bütün kapalı gıdalardan uzak durmakta fayda var..
Kolay gelsin

Selam Kızlar,
Ben 4 aylık anneyim, yanımda bana yardım edecek kimsem yok. Sürekli internete bakarak büyütüyorum bebeğimi desem yanlış olmaz. Çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum. Kızlar bebeğim emmeyi bıraktı gibi bişey. Mama veriyorum (aptamil 1) Ve 3 gün önce ek gıdaya başladım. İlk olarak sebze çorbası yaptım patates havuç ve pirinçten oluşan. 3 gündür onu yediriyorum. Fakat miktarı konusunda emin değilim. Bazı yerlerde 1 kaşıkla başlayın yazıyor bana saçma geldi. 50 ml kadar içiriyorum çorbayı. Kıvamını da koyu tutuyorum. Kesinlikle blendır kullanmıyorum. Tel süzgeçten çatalla ezerek geçirip veriyorum. İçine azıcık ta zeytinyağı damlatıyorum. Bugün de 2 dolu mama kaşığı ile milupa organik sütlaç yedirdim. Başka neler yapabilirim. Pekmez aldım üzüm pekmezi onu ne zaman vereyim. Erken midir pekmez için. Bal yasak 1 yaşından önce ama pekmez yasak değil. 6. ayı beklemeli miyim yoksa bir an önce başlamalı mkıyım. Çok istiyorum pekmez vermeyi.:1: Lütfen tüm bildiklerinizi anlatın bu yeni anneye. Ha bir de HİPP marka organik yulaflı bi mama almıştım 4. aydan itibaren yazıyor onu da verdim biraz ama sevmedi. İlk hatta onla başladım ve bayağı yedirdi. salak gibi çocuk gazdan patlayacaktı.:1: Neyse ki şimdi iyi. Yardımcı olursanız sevinirim hanımlar.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

benim oğluma verdiklerim..
kahvaltı:ev yapımı tuzsuz peynir yumurta sarısı 1 çay kaşığı tereyağ
öğle:ev yapımı yoğurt
ikindi:sebze yemeği veya çorba
akşam:muhallebi
günde 1 tatlı kaşığı ev yapımı pekmez

Tüm cevapları okumadım sadece sizin yazınıza yorum yapmak istedim..Bana kalırsa çok hızlı başlamışsınız daha 4aylık bebek yazık eritemez onları..birde koyu tutuyorum mamayı demişsiniz olur mu hiç!! İlk başlarken çok sulu olmalı yavaş yavaş koyulaşmalı kaka yapmakta zorlanır iyi yapmıyorsunuz..
Benim kızıma ben
Yoğurtla başladım gğnde sadece 1 kez birkaç kaşık (şimdi bir kase yiyor)
1hafta sonra sdce havuç haşlayıp süzgeçten geçirip sulu verdim (bir gün biraz katı vrdim de kakasını yapamadı yazık ağlaya ağlaya ne hale geldi)
3gün sdce havuç sonra kabak karıştırdım yine sulu
Böyle böyle nerdeyse 1ay geçti, pirinç , mercimek daha yeni yeni koyuyorum çorbasına
Sonra meyve başladım az az..
Şimdide kahvaltı

Yani bence biraz araştırın derim daha yeni ek gıdaya başlayan bir bebek için pek uygun görmedim menünüzü naçizane fikrim..tabi karar sizin
Hee bu arada hiç öyle büyümix , meyveli yoğurt filan vermedim düşünmüyorum da bütün kapalı gıdalardan uzak durmakta fayda var..
Kolay gelsin

Yoo eritiyo, maşallah kakasını da yapıyor rahat rahat, eskisinden daha iyi diyebilirim. Görüşlerinize saygılıyım ama bence çok yavaş gitmişsiniz. Biz şimdilik bu gidişattan memnunuz inşallah bi sorun yaşamayız. Eğer bir problem olursa buraya yazarım zaten diğer annelere yardımcı olmak adına. Benim bi eltim de sizin gibi yaptı azar azar, herşeyi de blendırdan geçirdi verdi çocuğa kız şimdi 3 yaşında hala mamayla besleniyor. Bence ek gıdayla ne kadar erken tanışır, ne kadar çeşit gıdanın tadına bakarsa o kadar iyi. Size de kolay gelsin.:56:

:52:Canım bişi sorucam ben yarın tarhana yedirmeyi düşünüyorum sence erken mi? Acısız tarhana. :56::56:

Canım nacizane fikrim tarhana için 4 ay erken.ben 6'yı bekliyorum mesela ama Ebebek gibi mağazalarda bebek tarhanası satılıyor.içeriğine hiç bakmadım domates biber gibi sakıncalı besinler yoksa olabilir.çünkü sen ek gıda işine girdin zaten.bebeğin yavaş yavaş farklı besinlere alışıyor.bizde ev yapımı var onu kullanmak istediğim için erteliyorum çünkü onun içinde her şey var:)

Canım nacizane fikrim tarhana için 4 ay erken.ben 6'yı bekliyorum mesela ama Ebebek gibi mağazalarda bebek tarhanası satılıyor.içeriğine hiç bakmadım domates biber gibi sakıncalı besinler yoksa olabilir.çünkü sen ek gıda işine girdin zaten.bebeğin yavaş yavaş farklı besinlere alışıyor.bizde ev yapımı var onu kullanmak istediğim için erteliyorum çünkü onun içinde her şey var:)

Bendeki de ev yapımı ama acısız annemin komşusu yapmıştı. Ya valla dayanamıyorum onu yarın yapasım var.:52: Marketten keçi sütü de aldım. Sütle pişirmek daha faydalıymış tarhanayı. Tabii bebekler için.:1: Biraz araştırdım 5. ayda veren de var. Biraz da bebeğe bağlı ya kimi bebek kabul etmiyor kimi şapur şupur yiyor. Bi deneyeyim yerse devam ederim. Doktorları dinlersek çocuklar açlıktan ölür. Onu verme erken bunu verme erken ne yiyecek bu çocuk nasıl alışacak? Valla benim bi tanıdığım var çocuklarına hep 4. ayda başladı ek gıdaya herşeyi de yedirdi çocuklar maşallah hem zeki hem güçlü kuvvetli. Ablam da hep kuralına uygun yedirdi yok altı ay anne sütü yok şunun için erken çocuk hem zayıf hem iştahsız. Boyu kilosu biraz geriden takip ediyor. Ama o tanıdığın çocukları dalyan gibi maşallah. :53:

Yemek seçmiyorlar orası kesin.erken başlayan birçok kişi bunu söylüyor fakat ilk verdiklerini az verip alerjik reaksiyon olup olmadığını takip et bence:)

Yemek seçmiyorlar orası kesin.erken başlayan birçok kişi bunu söylüyor fakat ilk verdiklerini az verip alerjik reaksiyon olup olmadığını takip et bence:)

Haklısın 3 gün kuralını uyguluyorum zaten. Şu ana kadar alerji belirtisi yok. belirtileri nedir onu da bilmiyorum ama bi şekilde belli eder kendini di mi?:1:

Haklısın 3 gün kuralını uyguluyorum zaten. Şu ana kadar alerji belirtisi yok. belirtileri nedir onu da bilmiyorum ama bi şekilde belli eder kendini di mi?:1:

Canım ben de ciddi bir durumla karşılaşmadım çok şükür.yalnızca sindiremediği besinler oldu.bunu da kakasında çok rahat görebilirsin.kakasında direkt çıkar

Back