Tecrübeli 1 yaş anneleri bakarmısınız 👋

İlk çocuk tecrübesiyim. Yani inanın bende düzene sokmak istiyorum önerileri uygulamaya başlıycam
Ben oğlumun uyku düzeni bozulduğunda öğlen uykusunu atlar gece erken uyuturdum.
Bir de ne olursa olsun 17den sonra uyutmazdım.
Uyusa dahi uyandırırdım. Çünkü öbür türlü gece uykusunu alamıyor en kötüsü o.
Hatta oğlumun doktoru bir tercih yapma şansın varsa her zaman gece uykusunu vakitli uyumasını sağla. En verimli, büyüme hormonu aldığı zaman derdi/
Büyüme hormonu 21-24 arası aktif. O süreçte ama derin uykuya geçmeli ki faydalansın. Sizinki derin uykuda olmadığı için hiç alamıyor bunu

Bir de gece artık uyansa da ışık açmayın. Karanlıkta kucakta sallayın, pışpışlayın ama asla odadan çıkarmayın ışığı açmayın. İlk seferinde uzun sürer, sizi yorar ama sonrasında pes edip gece uyanmamasını gerektiğini anlayacak ve en azından gece uyansa da geri uyuyacak

Ben oğlumun uyku düzeni bozulduğunda öğlen uykusunu atlar gece erken uyuturdum.
Bir de ne olursa olsun 17den sonra uyutmazdım.
Uyusa dahi uyandırırdım. Çünkü öbür türlü gece uykusunu alamıyor en kötüsü o.
Hatta oğlumun doktoru bir tercih yapma şansın varsa her zaman gece uykusunu vakitli uyumasını sağla. En verimli, büyüme hormonu aldığı zaman derdi/
Büyüme hormonu 21-24 arası aktif. O süreçte ama derin uykuya geçmeli ki faydalansın. Sizinki derin uykuda olmadığı için hiç alamıyor bunu
Öğlen uykusunu atladınız da geceye kadar nasıl oyalardınız ? Bebeğim öğlen uyutmadıgımda bir şekilde gidip kendisi uyuyor

Öğlen uykusunu atladınız da geceye kadar nasıl oyalardınız ? Bebeğim öğlen uyutmadıgımda bir şekilde gidip kendisi uyuyor
Valla su oyunu, özellikle su uyku da açıyor,kum oyunu, balkon bahçeye çıkma gibi ekstra aktivitelerle yorup erken uyutuyorsunuz.
Şu sistem çocuğa zarar. Esasında sizde öğlen uykusu da yok.
Öğlen uykusu 12- 14 arası olur en geç.
Sizin sistem kaymış. Bir an önce düzeltmeniz lazım

Valla su oyunu, özellikle su uyku da açıyor,kum oyunu, balkon bahçeye çıkma gibi ekstra aktivitelerle yorup erken uyutuyorsunuz.
Şu sistem çocuğa zarar. Esasında sizde öğlen uykusu da yok.
Öğlen uykusu 12- 14 arası olur en geç.
Sizin sistem kaymış. Bir an önce düzeltmeniz lazım
Öneriniz için teşekkürler elimden geleni yapacağım

Bu düzen degilki. Gece ne yapıyorsunuz 6saat. Herkes uyurken . Hormonları alt üst gece gündüz bilmiyor ne zaman dışarı çıkıyorsunuz öğünleri aksar böyle. Uyuması gereken saatlere 1saat geri çeke çeke getirmelisiniz.
Uyku rutini oluşturun kitap okuma pijama alt alma ninni şeklinde kendinize uygun. Her uyku öncesi rutini sırasıyla uygulatyin.

Sabah 7-8 kalkış
İlk uyku 10,-11 de 1-1,5 saat
İkinci uyku 15 da 45dk -1saat
Gece en geç 21 uyku.
Bugün başlıyorum

Back
X