tecavüze uğradım ve boşanıyorum:(((

beş senedr yerin altında mıyım üstünde miyim bilmiyorum.beni yargılayan arkadaşlar ben ben psikolojinin arkasına sığınmıyorum beş yıldır psikolojik tedavi alıyorum alabildiğim kadarıyla ağır depresyon geirdim.depresyon krizim de bana sarılmasını istedim sadece,beni itmesinin etkisiyle kriz de şiddetli bi şekilde bana sarılmasını istiyordum.hani çocuklr vardır yaannelri kızar onlar da annelrine sarılılar ağlayarak öyle bi şey.bende ona sarılmak istiyodum beni ayakları ile tekmeliyordu git filan diye.yani demk istediğim doktorum da konuştu onunla eşine böyle davranma olumsuz şeyler olabilir diye.insaların yüzüne karşı olumlu davranırdı tamam filan.kapıyı kapatıp ee döndüğümüz de bna geber,beter ol der beni tekrar krize sokrdı.chate girmeden önce onu aradım defalarca seninle konuşma istiyorum diye işim var,play station oynuyorum seninle uğraşamm diye telefonu yüüme kapadı.artık çevremde ki insalar dabeni dinlemiyorlardı.hep benzer mevzular olduğu için bıkmışlardı.o yüzdn gidim oraya.senağlamasenağlama

O eve gitmesi bir hata oldugunu 10 yasindaki cocuk bilir bunu car car car soylemenin anlami yok!

Sevgii Birkadın üyesi, lafınızı bilip de öyle konuşun isterseniz. Ne demek car car car konuşmanın anlamı yok, o carcar ne anlama geliyor acaba. Eminim sizde çok iyi niyetli yazdınız bu carcarcar lafını.

10 yaşındaki çocuk bilir lafını ben söyledim evet hala daha söylerim, size ne benim lafımdan. Kimse öyle ortaya çıkıp da carcar car konuşuyorsun diyemez.

Siz kendi yorumunuza bakın, başkalarınınki sizi hiiiiç alakadar etmez.:olmaz:

Önce şunu söyleyim, bir hayat kadını bile gittiği evde isteği dışında şeylere zorlanırsa onun adı da tecavüzdür.
Tamam bu bir hata, kendisi de hata diyor, ben psikolojisinin mantığının önüne geçtiğini düşünüyorum.
Neticeye bakarsak
Arkadaşın arkasında kimse yok.
Kocasına anlatmış, harika arka çıkmış, polise vs anlatamıyor, ailesine anlatamıyor, sadece burda ona destek olmamızı bekleyerek dertleşiyor.
Bizim herkesin yaptığını değil destek olmayı becermemiz lazım.

firuze arkadaşım biz burda dertleşmek için varız, yalnız değilsin tamam mı :teselli:

Fırsatınız varsa,uzak yerlere gidin biraz kafanızı dinleyin,yeni bir hayata yelken açmaya çalışın , yeniden doğmak için zemin hazırlayın kendinize,tabi fırsatınız varsa...allah yardımcınız olsun...

beş senedr yerin altında mıyım üstünde miyim bilmiyorum.beni yargılayan arkadaşlar ben ben psikolojinin arkasına sığınmıyorum beş yıldır psikolojik tedavi alıyorum alabildiğim kadarıyla ağır depresyon geirdim.depresyon krizim de bana sarılmasını istedim sadece,beni itmesinin etkisiyle kriz de şiddetli bi şekilde bana sarılmasını istiyordum.hani çocuklr vardır yaannelri kızar onlar da annelrine sarılılar ağlayarak öyle bi şey.bende ona sarılmak istiyodum beni ayakları ile tekmeliyordu git filan diye.yani demk istediğim doktorum da konuştu onunla eşine böyle davranma olumsuz şeyler olabilir diye.insaların yüzüne karşı olumlu davranırdı tamam filan.kapıyı kapatıp ee döndüğümüz de bna geber,beter ol der beni tekrar krize sokrdı.chate girmeden önce onu aradım defalarca seninle konuşma istiyorum diye işim var,play station oynuyorum seninle uğraşamm diye telefonu yüüme kapadı.artık çevremde ki insalar dabeni dinlemiyorlardı.hep benzer mevzular olduğu için bıkmışlardı.o yüzdn gidim oraya.senağlamasenağlama

Tatlım neden hala bu adam ayrılmak istiyor senden diye üzülüyorsun anlayamıyorum ben seni
Bütün bu yaşadığın pskolojik problemin sebebi bu adamsa ve sana boşanma gibi bir talepte bulunuyorsa bitirmelisin.
Sen önce kendine acımayı bırak bana göre.
Eğer kendi kendine acır,şunu yaptı bunu yaptı diye hayıflanır ve çare aramazsan,hiç bir zaman doğruyu bulamazsın.
Dön git ailenin yanına,yeni bir hayat kurup sıfırdan başla herşeye
Geçmişte yaptığın hatalarınındanda ders al ve tekrarlama
Hani sana biz burada ah vah desek ne çare
Sen kendin yaşıyorsun sıkıntını 4 duvar arasında
Bunu uzatmanın ne manası var.
Bundan sonra adımlarını dikkatli at,olan olmuş artık
Yeni hayatında hatalara yer verme
Zaman herşeyin ilacı
Bir süre sonra yoluna girer sorunların.

Önce şunu söyleyim, bir hayat kadını bile gittiği evde isteği dışında şeylere zorlanırsa onun adı da tecavüzdür.
Tamam bu bir hata, kendisi de hata diyor, ben psikolojisinin mantığının önüne geçtiğini düşünüyorum.
Neticeye bakarsak
Arkadaşın arkasında kimse yok.
Kocasına anlatmış, harika arka çıkmış, polise vs anlatamıyor, ailesine anlatamıyor, sadece burda ona destek olmamızı bekleyerek dertleşiyor.
Bizim herkesin yaptığını değil destek olmayı becermemiz lazım.

firuze arkadaşım biz burda dertleşmek için varız, yalnız değilsin tamam mı :teselli:

Çenebazım tabiki yaşadığı şeyin adı tecavüzdür.
Bunun aksini kimse söyleyemez.
Fakat başına gelen bu talihsiz olayda kendi cahilliği çoktur arkadaşın.
Ona destek olalım
Destek derken dinlemekten başkada birşey yapamıyoruz zaten.
Şu gerçeğide görmemezlikten gelemeyiz
Bu durum hangi kadının başına gelse,ve hangi kadın bunu eşine anlatsa o koca ona destek falan olmaz.
Hiç kendimizi kandırmayalım.
Polise gidebilirdi
Öyle bazı arkadaşların anlattığına göre polis arkasını dönmüyor bu tip konulara
Cezaevleri tecavüzden yatan insanlarla dolu
Aldıkları cezalarda öyle üften püften değil,okkalı cezalar
Ama artık arkadaş bu konuda geç kalmış sanırım delillerin tazeliği bakımından.
Yinede bir avukatla konuşabilir.
Onun ağlamasının,bizim ah canım yaa dememizin bir faydası yok artık
Şu saatten sonra silkelenip ayağa kalkmak zorunda
ılk iş olarakta,kendisini bu çıkmaz sokağa dönen evlilikten kurtarmalı.
Bir yerden başlamalı,yaşı çok genç
Zamanla yaraları kabuk bağlar ve kendine güzel bir hayat kurar.

Çenebazım tabiki yaşadığı şeyin adı tecavüzdür.
Bunun aksini kimse söyleyemez.
Fakat başına gelen bu talihsiz olayda kendi cahilliği çoktur arkadaşın.
Ona destek olalım
Destek derken dinlemekten başkada birşey yapamıyoruz zaten.
Şu gerçeğide görmemezlikten gelemeyiz
Bu durum hangi kadının başına gelse,ve hangi kadın bunu eşine anlatsa o koca ona destek falan olmaz.
Hiç kendimizi kandırmayalım.
Polise gidebilirdi
Öyle bazı arkadaşların anlattığına göre polis arkasını dönmüyor bu tip konulara
Cezaevleri tecavüzden yatan insanlarla dolu
Aldıkları cezalarda öyle üften püften değil,okkalı cezalar
Ama artık arkadaş bu konuda geç kalmış sanırım delillerin tazeliği bakımından.
Yinede bir avukatla konuşabilir.
Onun ağlamasının,bizim ah canım yaa dememizin bir faydası yok artık
Şu saatten sonra silkelenip ayağa kalkmak zorunda
İlk iş olarakta,kendisini bu çıkmaz sokağa dönen evlilikten kurtarmalı.
Bir yerden başlamalı,yaşı çok genç
Zamanla yaraları kabuk bağlar ve kendine güzel bir hayat kurar.

Eşi bu travmanın birinci sebebi zaten, o kelime yanlış oldu, destek değil adam olsaydı keşke çileğim.
Polis konusunda kendi kararı, ama kesinlikle uzman yardımı almalı ve bu evliliği bitirmeli.

Çocuklarına sarılmalı...

Ayakları üzerinde durmak için çaba göstermeli.

arkadaşlar gözümü açtım bunu gördüm.alışabilir miyim sizce onsuz bi hayata.ben güzel bi kdınım.eşim baştan beri bunu da kompleks yaptı zaten.ilk sorunumuz neden ben sana aşık oldum ilk görüşte sen bana olmadınla başladı zatensenağlamasenağlama am be onu çok seviyordum.başayabilir miyim yniden.senağlamasenağlama ailem bna destek çok şükür sıkıntı yok o konuda ama bana ağır geliyo geriye dönmeksenağlama dediğiniz gibi hr şerrin içind bi hayır vardır.belki de bundan başka şekilde kurtulamayacaktm.o kadar yaralıyım ki anlatamam size. polis olayına gelince akadaşlar 18 yaşındaykn yani evlemen 1 sene kadar önce beni çok sevdiğini söyleyen bi çocuk en yakın arkaışımı dövdü polise şikayet ettik.polislerden bzılarının bana söylemediği kalmdı.inaın o kadar gücme gitti ki.bu kezde kendi ayağımla gitmenin ezikliği olduğu için ne yapacağımı bilemedim.b ilişkinin tam olup olmadığını hatırlamıyorum.çay içecektik dışarda bana seni tanıyan filan olr arkadaşınevi var orda laflayalım dedi.yani eve gitmek için gitmedim oaya.bnde gttim malesef.senağlamasenağlama çay getirmye gitti uygunsuz bi şekilde gei geldi.ben onu göünce şok oldum.hani kulaklarınız çınlar biran zafiyet gçirirgibi olursunuz ya öyle.kendime geldiğimde tytımı indirmiişti bn hmen klkıp kçtım.başta bırakmadı ağlamay başlayıınca bıraktı.senağlamasenağlama akadaşlar çok zor gerçekten:gitme:

valla benim yorumum yaşadığın tabikide çok kötü bir şey eşine gelince bu adam beş para etmezin teki madem ailen sahip çıkıyor bir an önce boşan ve kendine yeni bir hayat kurmaya bak ailenin yanında hiç bir şey olmaz sana

arkadaşlar gözümü açtım bunu gördüm.alışabilir miyim sizce onsuz bi hayata.ben güzel bi kdınım.eşim baştan beri bunu da kompleks yaptı zaten.ilk sorunumuz neden ben sana aşık oldum ilk görüşte sen bana olmadınla başladı zatensenağlamasenağlama am be onu çok seviyordum.başayabilir miyim yniden.senağlamasenağlama ailem bna destek çok şükür sıkıntı yok o konuda ama bana ağır geliyo geriye dönmeksenağlama dediğiniz gibi hr şerrin içind bi hayır vardır.belki de bundan başka şekilde kurtulamayacaktm.o kadar yaralıyım ki anlatamam size. polis olayına gelince akadaşlar 18 yaşındaykn yani evlemen 1 sene kadar önce beni çok sevdiğini söyleyen bi çocuk en yakın arkaışımı dövdü polise şikayet ettik.polislerden bzılarının bana söylemediği kalmdı.inaın o kadar gücme gitti ki.bu kezde kendi ayağımla gitmenin ezikliği olduğu için ne yapacağımı bilemedim.b ilişkinin tam olup olmadığını hatırlamıyorum.çay içecektik dışarda bana seni tanıyan filan olr arkadaşınevi var orda laflayalım dedi.yani eve gitmek için gitmedim oaya.bnde gttim malesef.senağlamasenağlama çay getirmye gitti uygunsuz bi şekilde gei geldi.ben onu göünce şok oldum.hani kulaklarınız çınlar biran zafiyet gçirirgibi olursunuz ya öyle.kendime geldiğimde tytımı indirmiişti bn hmen klkıp kçtım.başta bırakmadı ağlamay başlayıınca bıraktı.senağlamasenağlama akadaşlar çok zor gerçekten:gitme:

Canım ya bence korktu adam bir şey olmadı.
Eşin olmadan yaşamaya da alışabilirsin tabi, o seni hareketleriyle esir almış.
Zaman herşeyin ilacı, eminim ki her şey yoluna girecek, unutacaksın herşeyi.

Çocuklarına sarıl, sevgini onlara yönlendir.

Hangi acı unutulmadı sarılmadı ki ?

onsuz yapabilir miyim diyosun inanamıyorum sana zaten sana iyi davranan bi eş değil ki bu seni hor görmüş ezmiş belki çekememiş ailen de hazır arkanda arkana bile bakma ailenin arkanda olduğunu anlayınca belki kıskanıp seni tekrar kazanmaya çalışabilir sakın geri dönme çünkü o zaman aileni de kaybedersin bu adam senin ona muhtat olmana yalvarmana alışmış güçlü ol ve onu şaşırt bırak allah aşkına....

çenebaz inşallah senin dediğin gibidir.
ama firuze eğer bu olay olduysa hamile kalabilme ihtimalinide göz önüne almalısın.
keşke 72 saat içinde alınması gereken haplardan içseydin.
olay ne zaman oldu yani 1 ay falan geçti mi?
yahu bende ne diyorsam kadıncağız şoka girmiş hap mı düşünecek.....

ailenin sana sahip çıkması güzel tabiki onsuz yaşayabilirsin ananın karnından onunla çıkmadın sonuçta.
toparlan ve kendine yeni bir hayat ısmarla....
psikolojik destek almayı ihmal etme.
eminim sen bu kötü günleri atlatacaksın canım...

Yani tecavüz var mı yokmu farketmedin mi?yoksa tecavüze mi yeltendi?
Tecavüz gerçekleşmiş olmasa da yaşananlar kötü..ama tecavüze uğradım diyorsunuz..

Yaşadığın zor gerçekten.

Şimdi aklıma geldi de. Çalışırken işe çok erken giderdim ve saat 6.30 sıraları ve hava karanlık. Sokak araları da çok tenha bu saatlerde. Geçeceğim sokağın ortasında adamın biri durmuş, arkası dönük, birşeyler yapıyor. Ben durup kaldım, yanından geçsem mi acaba derken, kafam durdu. Ve adam arkasını dönüp beni gördü. Ben de arkamı dönüp yürümeye, başka bir sokağa yöneldim. Ama adam peşimden koşmaya başladı, caddeye çıkana kadar bağırmıştım, çok şükür bana dokunamamıştı bile. Bana dokunmadığı halde bu benim psikolojımı öyle bozdu ki o zamanlar. Bu kadarı bile benim miğdemi bulandırmaya yetmişti.

Şimdi seni düşünüyorumda, gerçekten zor. Allah yardım etsin. Ama o insanın senin hayatında ki yeri zaten bitmiş, bu olay olmasaydı da. Artık yardım alıp, hayatına devam etmelisin.

nerden başlayım anlatmaya bilmiyorum.öylezor bi duumdayım ki anlatamm.bn başk bi şehirde evliyim yani ailemden uzaktayım.eşim olacak adam 4 yıllık evlilikde yaklaık 10 kez ayrılaım dedi baa.insaların içinde küçük düşürdü ağlattı yalvarttı hakaret etti.ayrıca çok inatçı,la dese lo demez.senağlama asla haksızlığını kabul etmez bi insan.beni istemedğini söyler sona bıçak kemiğedayanınca hep vaz geçer yalvarır alım gülüm olur ama bu bi haftayı geçmez.sonra yine hakareler.bende her seferinde kanrım.kanmak istrim.çünkü severek evlendim.ailesi de bana karşı olumsuz.artık o kada yalvardım ki etrafım a ki çocuklar bil bnle dalga geçmeye başladı sen kuyruk musun diye.bi gün ankara da görevi çıktı,orda ablası da var ben de gitmek istedim.yalnız başım istanbul da klmak istemedim.ablası istememiş beni, oda ailemi rahtsız ediyosun dedi bana ben de ablasını araım ben de geleyim dedim müsaitsen tabi beni istemediğinden haberim yok.gittik bi hft köle gibi yemeklerini yaptım bulaşıklarnı yıkadım sonra bu beni memleketime göndermek istedğini söyldi yalvardım yaardım dinletemedim.gönderdi beni.ailemede derdimi anlatamaz oldum artık utanıyordum.internette paylaşma istedim chat sayfasının birin girdim dahaönce girmişliğim yok.bi adama derdimi anlattım.benimle çok güzel konuştu.yani teslli verdi akıl verdi.sonra numarasını verdi.anladı çok darda oldğumu.ist da aradım bu adamı bi çay içeim dedi.bunun bi iki gün öncesi yine bi sürü şeyler yaşadım kayın pederim beni asansörden itti,görümcemler uğraştı bi sürü şey.kendimi atmak istedim bnde gittim.belki çok aptalca gelecek ama nasıl yaptım bende bilmiyorum.ban evlisn gören olmasın bi arkadaşta ça içelim dedi gitim.adam çayı getirmeye gitti bn tedirgin oldum yanlışı hissettim tam kakıyodum uygunsuz vaziyette geldi adam kulaklrım uğuldadı şok oldum dondum kaldım kendimi kaybettim bi dakika kada ki kendim geldiğimde benim tytımı çıkarmıştı ne oldu hiç bilmiyoum kalktım toplandım.kaçtım bırakmak istemedi kaçtım.yıkıldım bi kere daha.polise filan gidemedim çünkü o eve knim gitmiştim.çıktım numarasını fln attım ağlayarak ev gittim.iki gün hiç bi şey söyleyemedim sonunda vicdanıma yenik düştüm ve eşime anlattım aynen durumu.sürekli terliyor ve kusyordum.çok zor bi süreçti bana inandı ama koz kullandı hep.daha sonra boşanma kararı verdik adliyeye gittik.orda vazgeçti.boşanmayalım dedi.sonra yeniden başladık.ama he gün ızdırap.zate ızdırap olan haytım iyice ateş oldu.senağlamasenağlamasenağlama 5 ay geçti üstünden dayak yedim şddet gödüm.şimdi yeniden ayrılmk istiğini öyldi kbul ttim ve dilekçeyi verdk.mhvoldum en arkadaşlarsenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Belki bu tecavüz olayında haklı olsaydın,kendin bile bile bi adamın evine gitmeseydin herşey daha iyi olabilirdi. Zaten o adamdan sana hayır gelmez en iyisi boşanmak olacak.

Sende nasıl bi cesaretle chat sitesinden tanıştığın bi adamın evine gittin be gülüm, kendini suçlu duruma düşürmek için elinden geleni yapmışsın.chatten tanıştığın adam evine çağırıyorsa bundan ne hayır gelir ki insana. :delphin:

Valla istersen o herifle gözünü açmış ol nolursan ol en iyisi ondan ayrılıp bi psikoloğa gideceksin ben başka çare göremiyorum.Gören varsa söylesin. :hulya:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bu saatten sonra tecavüz vardı ya da yoktu fark etmeyecek.Şu saatten sonra polise de gidemezsin.Tek yapman gereken eşinden ayrılıp ailenin yanına dönmen.Tedavilerine devam et.Geçmişi hatırlayarak yaşayamazsın.Hataydı ya da değildi ama bir dahaki evliliğinde(inş çok mutlu olursun)daha temkinli yaklaşırsın insanlara.opuyorumnanaktan

Anladığım kadarıyla firuze burada bize sayfalarca şikayet etsede,yaptığı hiç birşeyi onaylamasada kocasını seviyor ve kaybetmek istemiyor.
Onun şu andaki en büyük sıkıntısı evliliği bitiyor diye
Kocası ona 4 kolla sarılıp hadi dese,o herşeyi unutup yeniden başlamaya razı
Benim yorumlarından anladığım bu

o kadar haklıınız ki.gerçekler acı veriyor gerçekten.bu arada biz dün boşanma davasını açtık arkadşlar.26 martta davamız.yani öyle yada böyle bitiyor.bu arada benim çocuğum yok çenebazcım.en büyük akıllılığım bu oldu sanırım.ilişkim düzelmeden çocuk yapmak istemedm.memlekete geri döncem.iş başvurularım var.yüksek okul meznuyum.onları değerlendirmeye alıcam.ama çok zor öyle bi yara ki kauk bağlamıyo hiç.....:(

Ayy Allahım tüylerim diken diken oldu ne kadar da bahtsızmışsın...Şu genç yaşında neler geçmiş hayatından...Eşinden bir an önce boşanmalısın sana bu kadar hakaret eden,seni döven itip kakan bir adamı nasıl seversin???Bir de başından çok talihsiz bir olay geçmiş...Bu durumda psikolojinin normal olması beklenemez...
Kendine yepyeni bir hayat kur..Öncelikle geçmişe sünger çek, psikoljik yardım al,okulunu bitir bir işe başla daha çok gençsin bunları başarabilirsin hayatını kurtarabilrsin...Güzel günleri yakalamak senin elinde.Allah yardımcın olsun....

basbaya dıyorum .....benım ondan önce takıldıgım konu nasıl karşısındakı ınsana bu kadar guvendıgı...bu benım görüşüm katılmak alkışlamak zorunda degılsın degılsınız de....tecavüze uğradı diye kadını suçlu çıkartınız resmen demişsiniz..
size göre hanımefendı suçsuz olabılır ama bana göre suçsuz degıl...ınsanlar bazı zaaflarına yenılıp sonra psıkolojının arkasına sıgınıyo......polis e giderse olayın buyuyecegını de bıldıgı için gitmemiş bu benım düşüncem tekrar söylüyorum katılmak zorunda degılsiniz....:kahve:

Aman ben bu yorumunun üstüne zaten bir şey diyemem:)))Allah korusun bir dahakine dar ağacını kurarsın ...mahkeme iş kalmaz savcı hakim her işi yaparsınız siz ...hayatınızda hiç grilere yer olmaz umarım..yoksa çok mutsuz olursunuz.. saygılar sevgilerr:)

Back