- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.578
- 298
- Konu Sahibi braindamage
-
- #1.541
4justice bu katil yakalandığı an çoğu katil gibi karakolda olanı biteni bi güzel anlattı şimdi o mecburen görevini yapıyor dediğin avukat o ifadeyi bi güzel değiştirmiş ve neredeyse ozgecan a kabahat bulacak. Avukatlık böyle şerefsiz bi meslek olmamalı
Resmen kiz durduk yere huzursuzluk cikartan, adama saldiran bir karakter seklinde anlatilmis. Kim inandi buna? Kendi yalanlarina kendileri inanir bir tek. Inanilacagini dusunseler, Ozgecan adama tecavuz etmeye kalkisti derler hic utanmadan, korkmadan.
Atanmis avukat degil o. Gonullu avukat.Hayir ben zaten anlamadigim icin sizlere sordum. Elbette tasvip etmiyorum savunulmaya bile gerek kalkalmadan ceza cekmeleri lazim benim gozumde. Ama hukuk sistemi mecbur avukat atiyorsa o avukatin amaci savunmak degilmidir ? GerCekTen bu konuyu bilmiyorum yani nolursa olsun avukat sanigin lehine savunma yapmasi gerekmez mi ???
Hayir ben zaten anlamadigim icin sizlere sordum. Elbette tasvip etmiyorum savunulmaya bile gerek kalkalmadan ceza cekmeleri lazim benim gozumde. Ama hukuk sistemi mecbur avukat atiyorsa o avukatin amaci savunmak degilmidir ? GerCekTen bu konuyu bilmiyorum yani nolursa olsun avukat sanigin lehine savunma yapmasi gerekmez mi ???
nerde gördün ?Allah'ımm Özgecan'ın yakılmış bedeninin fotoğrafı düşmüş nete tesadüfen gördüm görmez olaydım.... Şimdi bin kat daha istiyorum bin beter olun pislikler siz de sizi savunan avukat bozuntusu da sürünerek ölün inşallah Allah belanızı versin!!!!!
nerde gördün ?
işte bu. buna sevindimGörevlendirilen hakimde bayan ilahi adalet inşallah tecelli eder.
Cenazesine bile bir daha erkek eli değmesin dedi bayanlar ve iyi ki öyle düşünüp yaptılar.Duruşmalarıda bir bayan hakim yönetecek ve son kararı yine bir bayan verecek...Katilleri savunan ise yine kendileri gibi erkekişte bu. buna sevindim
Allah'ımm Özgecan'ın yakılmış bedeninin fotoğrafı düşmüş nete tesadüfen gördüm görmez olaydım.... Şimdi bin kat daha istiyorum bin beter olun pislikler siz de sizi savunan avukat bozuntusu da sürünerek ölün inşallah Allah belanızı versin!!!!!
Yapmış olduğun eklemelere bir o kadar örnek çokki 6 yaşındaki minik tecavüz edilip yakılıp öldürülen 10 yaşındaki erkek çocuğu tecavüz edilip öldürülen aslında en güzel ceza idamdan ziyade hadım etmek hani şu çok övündükleri fazlalıklarını kesmek olacak bence...İşte sonra burası hukuk devleti. İnan güven sus diyorlar.
İsyankar olup çıkacağım artık iyiden iyiye.
Noldu 13 yaşındaki o küçücük kız? ne oldu tecavüz edilip öldürülen o öğretmen? Ne oldu ozgecanin katilleri? Noldu dünya turuna çıkan turist kızi öldürenler? Noldu cocuklara tecavüz edip dolaşan umraniye sapığı?
Hersey bos cidden. Bunlar da hersey gibi iki gün sonra unutulacak bizler de yeni haberlere üzülüp duracağız.
Keşke birseyler yapabilsek...
bu kadın idama karşı. çünkü o dönemde tecavüz eden hiçbir erkek idam edilmemiş. ama 10 kadın idam edilmiş cinayetten.‘Erkekler arası gizli bir hukuk yürürlükte’
Neredeyse tüm davalara baktığımızda gördüğümüz durum, kadına şiddet davalarında sanıkların her tür indirimlerden sonuna kadar yararlanması oluyor. Belki de sorun yasaların ‘erkek egemen’ bir kültürün etkisiyle ele alınmasında..
‘Kırmızı mont giydi tahrik oldum’ şeklindeki tahrik indirimleriyle, ‘Kıravat taktı, takım elbise giydi’ diye iyi hal indirimleriyle bu cezalar kuşa çevrilip tecavüzcüler ve katiller ödüllendiriliyor.
Bugün Türkiye’de kadınlarla ilgili hukuki mevzuat askıya alınmıştır. Onun yerine yargı sürecindeki erkeklerin, devletin atadığı, bütün bürokratların ve yönetimi elinde tutan siyasetçilerin kafalarının içinde erkekler arası gizli bir hukuk yürürlükte. Türkiye’nin resmi hukuk sistemi değil, kafalardaki gizli hukuk sistemi uygulanıyor.
Yasalar değil ‘erkekler’ belirleyici o zaman…
Yoksa şu nasıl izah edilebilir? Ankara’da eşini öldüren bir erkek sanığın duruşmasını izleyen kadın örgütlerine sanık eliyle silah işareti yaparak ‘Sıra size de gelecek’ diyerek tehditlerde bulunmuştur. Duruşmada kendi gözlerinin önünde gerçekleşen eyleme rağmen mahkeme heyeti bu sanığa iyi hal indirimi vermiştir.
Dolayısıyla Türkiye’de sorun eldeki yasaları orasından burasından esnetmek değil, hakkıyla uygulanmakta düğümleniyor. Tekrar kadına dönecek bir silah olarak kısasa kısas, linç, idam gibi cezalar yerine eldeki cezaların uygulanması gerekir.
Hukukçu Hülya Gülbahar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?