Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Hayir ben zaten anlamadigim icin sizlere sordum. Elbette tasvip etmiyorum savunulmaya bile gerek kalkalmadan ceza cekmeleri lazim benim gozumde. Ama hukuk sistemi mecbur avukat atiyorsa o avukatin amaci savunmak degilmidir ? GerCekTen bu konuyu bilmiyorum yani nolursa olsun avukat sanigin lehine savunma yapmasi gerekmez mi ???

Atanmis avukat degil o. Gonullu avukat.

Gerekir elbet ama uydurmasyon iftiralarla değil savunulacak gerçek sebepler varsa savunur. Ayrıca avukat gönüllü olarak davayı aldı.

Allah'ımm Özgecan'ın yakılmış bedeninin fotoğrafı düşmüş nete tesadüfen gördüm görmez olaydım.... Şimdi bin kat daha istiyorum bin beter olun pislikler siz de sizi savunan avukat bozuntusu da sürünerek ölün inşallah Allah belanızı versin!!!!!

nerde gördün ?

gerçek olmayabilir bence,bu konu istismara çok açık çünkü.İnşallah sahte bir fotodur.

Ne yapmalı?
Kadına cinsel tacizi…
Kadına tecavüzü…
Kadına hiç bitmeyen şiddeti…
Bütün bunları yok etmek için neler yapmalı?..
Evet, eğitim.
Evet, zihniyet değişimi.
Evet, etkili ve caydırıcı ceza.
Evet, polisiye önlem.
Evet, yargı düzenini düzeltici adımlar.
Evet, toplum ve devlet düzeninde kadına bakışı köklü biçimde sarsacak, değiştirecek dönüşümler.
Evet, kadının bu kadar aşağılandığı, horlandığı, itilip kakıldığıerkek-egemen aile ve toplum düzeninde radikal değişim.
Ve bütün bunları belirtirken bir noktayı özellikle vurgulamak:
Kadın-erkek eşitliği’ni temel alan bir zihniyet devrimiyaşanmadan, devlet ve toplum düzeni ‘kadın-erkek eşitliği’ne göre tepeden tırnağa şekillenmeden kadına şiddet son bulmaz.
Elbette kolay değildir bu.
Ya da ince uzun bir yoldur.
Ama her yolculuk bir ilk adımla başlar.
O ilk adım, ‘kadın-erkek eşitliği’ni ciddiye almaktır.
Laf olmaktan çıkarmaktır.
Uygulamaktır.
Kadın-erkek eşitliğinin ışığında, bu memleketin toplum ve devlet düzenini, yargısını, polisini, eğitimini gözden geçirmek, iyileştirmeye çalışmaktan başka çaremiz yok.
Maalesef Türkiye bugün bu noktadan uzak, gittikçe de uzaklaşıyor.

Üstelik kutuplaşıyor, cepheleşiyor, birbirine düşman kamplara bölünüyor.

hasan cemal den

merve hanımın dediği özetle şu : üstünlerin hukuku da olsa kör topal ağır aksak da olsa beğenelim beğenmeyelim elimizdeki hukuk bu buna uyucaz

ben bunu asla kabul edemem üstünlerin hukuku diye bişey olamaz o üstünlerden biri beni öldürse malıma zarar verse kim vurduya gidicem yani öyle sey mi olur, kanun önünde herkes eşit olmalı ha bizim ülkemizde böyle değil olması için sesimizi çıkarmalıyız memnun değiliz bu durumdan demeliyiz böyle gelmiş böyle gider demek şimdi mümkün olabilir ama bizim başımıza bi iş geldiğinde ne yapıcaz

bugün İngilterenin bi anayasası bile yok adamlar başbakanlarını sorguya çağırabiliyolar Almanlar usulzsüz kredi kullandırdı diye Cumhurbaskanlarını topa tuttu demek ki isteyince oluyo

"Gazete okumayan,kitap okumayan,sinema ve tiyatroya gitmeyen,ekonomik kriz yasadigini soyleyip kazancini alkol,sigara,bar,pavyon gibi yerlere harcayan,iş begenmeyen,kotu giyinen,kotu konusan,bakimsiz,isinde beceriksiz,zeki degil ama kurnaz olan,dunya gorusu,genel kulturu bulunmayan,gelismeye ve ogrenmeye kapali,yasadigi dini bili okuyarak degil ordan burdan dinleyerek yasayan,eli s*k*n'de,agzi kufur'de,kadin gordugunde gozu donen,hic yoksa erkek arkadasinin k*cina hesapta saka yollu espri yapan,durusu bozuk,dumenden saygili,her yeri zarar ziyan"adam"larla dolu bu ulke..bisey yapmalarina gerek yok.varliklari şiddet.." Alıntı Özcan Deniz yazmış ne kadarda doğru yazmış..

İşte sonra burası hukuk devleti. İnan güven sus diyorlar.
İsyankar olup çıkacağım artık iyiden iyiye.
Noldu 13 yaşındaki o küçücük kız? ne oldu tecavüz edilip öldürülen o öğretmen? Ne oldu ozgecanin katilleri? Noldu dünya turuna çıkan turist kızi öldürenler? Noldu cocuklara tecavüz edip dolaşan umraniye sapığı?
Hersey bos cidden. Bunlar da hersey gibi iki gün sonra unutulacak bizler de yeni haberlere üzülüp duracağız.
Keşke birseyler yapabilsek...

‘Erkekler arası gizli bir hukuk yürürlükte’

Neredeyse tüm davalara baktığımızda gördüğümüz durum, kadına şiddet davalarında sanıkların her tür indirimlerden sonuna kadar yararlanması oluyor. Belki de sorun yasaların ‘erkek egemen’ bir kültürün etkisiyle ele alınmasında..

‘Kırmızı mont giydi tahrik oldum’ şeklindeki tahrik indirimleriyle, ‘Kıravat taktı, takım elbise giydi’ diye iyi hal indirimleriyle bu cezalar kuşa çevrilip tecavüzcüler ve katiller ödüllendiriliyor.

Bugün Türkiye’de kadınlarla ilgili hukuki mevzuat askıya alınmıştır. Onun yerine yargı sürecindeki erkeklerin, devletin atadığı, bütün bürokratların ve yönetimi elinde tutan siyasetçilerin kafalarının içinde erkekler arası gizli bir hukuk yürürlükte. Türkiye’nin resmi hukuk sistemi değil, kafalardaki gizli hukuk sistemi uygulanıyor.

Yasalar değil ‘erkekler’ belirleyici o zaman…

Yoksa şu nasıl izah edilebilir? Ankara’da eşini öldüren bir erkek sanığın duruşmasını izleyen kadın örgütlerine sanık eliyle silah işareti yaparak ‘Sıra size de gelecek’ diyerek tehditlerde bulunmuştur. Duruşmada kendi gözlerinin önünde gerçekleşen eyleme rağmen mahkeme heyeti bu sanığa iyi hal indirimi vermiştir.

Dolayısıyla Türkiye’de sorun eldeki yasaları orasından burasından esnetmek değil, hakkıyla uygulanmakta düğümleniyor. Tekrar kadına dönecek bir silah olarak kısasa kısas, linç, idam gibi cezalar yerine eldeki cezaların uygulanması gerekir.
Hukukçu Hülya Gülbahar

Yapmış olduğun eklemelere bir o kadar örnek çokki 6 yaşındaki minik tecavüz edilip yakılıp öldürülen 10 yaşındaki erkek çocuğu tecavüz edilip öldürülen aslında en güzel ceza idamdan ziyade hadım etmek hani şu çok övündükleri fazlalıklarını kesmek olacak bence...

bu kadın idama karşı. çünkü o dönemde tecavüz eden hiçbir erkek idam edilmemiş. ama 10 kadın idam edilmiş cinayetten.
bilemedim. bence hukuk sistemini tamamen değiştirmek gerek

dün show habere Özgecanın katilinin annesi konustu (suphi altındöken) izleyen oldumu bilmiyorum.. kadın diyorki bende anayım... ben inanmadım... benim oğlum yapmaz dedim.. özgecaznın ailenin yanına gidip ellerini ayaklarını öpmek istiyorum dedi... spiker diyorki ee yani ne demek istiyorsun... kadın yeniden ee ne deyim..bende anayım benimde kızımda var falan filan...

kızın varsa empati yapacaksın.... tutupta ailesinin elini ayağını öpmek bana göre af dilemek demek.. bende anayım diyor.. torunu varmış 4 yaşında kadın onların derdine düşmüş..ama oğlundan da vazgeçmiyor..

dün suphinin o gun yaşanılanları anlatmasını okuyamadım daha fazla dayanamadım kalben... çok üzüldüm benimde bir kızım var..Allah hiç kimsenin evladına böyle bi acı yasatmasın..

idam bunlara kurtuluş olur... fiziki hadım uygulansın..kimyasal değil...

Ben hala savunmayı kabul eden avukattayım adam. çocuklar gibi mutlu yaa profili şen sakrak inanılır gibi değil, evet kabul etmesekte onların da savunması yapılacak ama avukatın işi nedir mevcut verilerle en doğru savunmayı yapmaktır en az cezayı almasını sağlamaktır aklı selim her avukat bu durumda geçici delilik ya da uyuşturucu etkisini temel alarak savunma yapardı heralde

ama.sen tutupta müvekkilinin aklına girip 180 derece çark ettiriyosan kızı otobüse bi erkek bindirdi yanında erkek vardı gibi iç gıcıklayıcı doneler ekletiyosan vicdanı tamamen bi kenara bırakıp nasılsa kız ölü giydirrrrr mantığı ile sapık aklamaya çalışıyosan bunun adı avukatlık değil insanlık bu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…