• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Özgecan'ın bileklerini kesmiş öldürmeden önce kızlar.. bir saattir sadece buna ağlıyorum, bileklerim sızlıyor gerisini düşünemiyorum bile Allah'ım offffff:KK43:

Evinde çocuklarına bakarken hırsızın biri girip işini görürse o zaman görürüm ben onu. Yaşadığı ülkeyi kocadan ibaret sanıyor heralde. Ezan okunuyor tövbe yarabbim ya.

Kiliniğe yatırmak gerekiyor böylelerini.

Bir de diger yanda bu sapıkların aileleri var... Annesi onca besle büyüt bu yaşa getir, ürün bu. Acaba o kadın ne hissediyordur. Ya da karısı... onca yıl beraber yattıgın adam böyle bir şey çıkıyor. Bir de 2 tane kızı varmış, şiimdi o kızlar buna baba mı diyecek? Adinin yaptıgı hayvanlık kaç kişinin hayatını mahvetti resmen.
ne yalan söyleyeyim ben bu tiplerin anaları için çok da iyimser olamıyorum. bir benzerini yaşamıştık çünkü.
lisedeyken yakın bir arkadaşımız tecavüze uğramıştı. mütecaviz servis şöförünün hostuydu (yancılar olur ya serviste) gidip gelirken takmış kıza kendi 19-20 yaşlarında kız da lise öğrencisi işte en fazla 16 yaşında.
bir gün okuldan dönerken kızı kaçırmış ve tecavüz etmiş.
verdiği ifade "evlenmek istediğim için yaptım."
kızın ailesi tabii ki karşı çıktı, kız zaten hastanelik oldu (kız karşı çıkınca bayıltana kadar dövüp öyle tecavüz etmiş hayvan)
çocuk tecavüzden ayrı darptan ayrı bir de kızın eski erkek arkadaşının verdiği bir kolye vardı onu kızın boynundan çekip almış, satmış bir de hırsızlıktan ayrı ceza aldı, toplamda ne kadar hatırlamıyorum ama sanırım 20 yıla yakın bir ceza aldı.
çocuğun annesi ne demiş biliyor musunuz mahkemede "kanc.k or.spu yaktı gül gibi evladımın başını"
armut dibine düşer mervecik uzağa değil.

Bir de diger yanda bu sapıkların aileleri var... Annesi onca besle büyüt bu yaşa getir, ürün bu. Acaba o kadın ne hissediyordur. Ya da karısı... onca yıl beraber yattıgın adam böyle bir şey çıkıyor. Bir de 2 tane kızı varmış, şiimdi o kızlar buna baba mı diyecek? Adinin yaptıgı hayvanlık kaç kişinin hayatını mahvetti resmen.
Bu şekilde saldırıya uğrayıp öldürülmek kadar kötü bi şey varsa o da bu pislikleri yapan adamın kızı olmaktır herhalde.

Düşünsenize, baba diye sarıldığınız, DNA sını taşıdığınız, nüfus kağıdınızın baba hanesinde adı yazan adam bu pisliklerden biri...

Değiştirmek isteseler değiştiremezler, o adamın parçasını içlerinden söküp atamazlar. Herkes "O Adamın Kızı" diye bakar, Özgecan'ın tecavüzcüsünün, katilinin kanından diye. Korkunç bi etiket bu:KK43:

Nüfuslarını değiştirseler, yaşadıkları şehri toptan terk etseler ne yazar? Kendilerinden kaçamazlar ki. İçten içe hep bilecek o kızlar kendilerine can veren adamın bu adam olduğunu. Hiçbi suçları olmadığı halde hem de.

Yok kızlar ya 13 yıl falan hikaye ağırlaştırılmış müebbet yiyecek o kesin de babası ve arkadaşı olacak mahluklar ne kadar yatar belli olmaz . Hoş bu suphi denen .... Hücre hapsi de ödüldür ama umarım havalandırmada, banyo sırasında falan bi yerde kıstırır da birileri icabına bakarlar intihar süsü vererek inşallah.
Bu ülkede ağırlaşmış müebbet yatan bir kişi varmıdır ki cincik?
Önemli bir seçim olur af çıkartırlar,yasalardaki açıklardan faydalandırılırlar,13 yıl bile yatmadan çıkarlar dışarı.
Serpil öğretmeni hatırlarsınız hepiniz, annesinin yanından kaçırılıp tecavüz edilip öldürülen zavallı yavrucak.Katilleri 75 yıl almıştı hatırladığım kadarıyla.Ve 3 üde 7 yıl sonra çıktı hapisten:KK61:
Işte adalet sistemimiz.

ne yalan söyleyeyim ben bu tiplerin anaları için çok da iyimser olamıyorum. bir benzerini yaşamıştık çünkü.
lisedeyken yakın bir arkadaşımız tecavüze uğramıştı. mütecaviz servis şöförünün hostuydu (yancılar olur ya serviste) gidip gelirken takmış kıza kendi 19-20 yaşlarında kız da lise öğrencisi işte en fazla 16 yaşında.
bir gün okuldan dönerken kızı kaçırmış ve tecavüz etmiş.
verdiği ifade "evlenmek istediğim için yaptım."
kızın ailesi tabii ki karşı çıktı, kız zaten hastanelik oldu (kız karşı çıkınca bayıltana kadar dövüp öyle tecavüz etmiş hayvan)
çocuk tecavüzden ayrı darptan ayrı bir de kızın eski erkek arkadaşının verdiği bir kolye vardı onu kızın boynundan çekip almış, satmış bir de hırsızlıktan ayrı ceza aldı, toplamda ne kadar hatırlamıyorum ama sanırım 20 yıla yakın bir ceza aldı.
çocuğun annesi ne demiş biliyor musunuz mahkemede "kanc.k or.spu yaktı gül gibi evladımın başını"
armut dibine düşer mervecik uzağa değil.

Bunun aslında armutla, dibine düşmekle ilgisi oldugunu zannetmiyorum. Bu daha çok annelik duygusu + tabi çirkeflik de var...

Mesela bu olayda cesedi yaakıp atmaya yardım eden babaya geçen hafta sorulsa, ''kendi oglum olsa bile onu gebertirim'' falan derdi herhalde. Ama iş başa gelince bilemem orada annelik babalık duygusu her türlü şeye baskın geliyor olabilir. Ama sonuçta ne olursa olsun, sen istedigin kadar iyi yetiştirdigini zannet çocugun ileride bi pislik olabilir... E bu durumda kahrolan sen olursun,. Hemen anneye suç bulmak da hata bence

Ben de hep bunu düşünürüm. Özellikle de fotoğrafları sosyal medyada dolaşıp kimlikleri deşifre edildiğinde. Bir yandan seviniyorum ''Ohh rezil oluyor, hapisten çıksa bile alnına bir leke sürüldü bir daha çıkmaz, herkes tarafından dışlanacak.'' diye. Öte yandan çocuklarını düşünüyorum. Kızları ufakmış sanırım. Ama düşünsene bu kız çocukları okula gidiyorsa kim bilir ne gibi muamelelere maruz kalacaklar? İnsan içine nasıl çıkacaklar? O yüzden bu fotoğrafları yayınlama, isimleri deşifre etme olayı etik bir ikilem yaratıyor bende.
Suçlunun kayıplara karıştığı durumlar dışında tabi.

Evet zor karar. ''Senin baban bi pislikse senin suçun degil bu'' zihniyetini aşılamak lazım millete. Ondan sonra rahat rahat deşiffre et. Yine de kötü şeylere maruz kalacaklar ama yapacak bir şey yok... Adalet zaten her durumda saglanamayacaktı, adam hapse girse ne, işkence görse ne, idam edilse ne... Adalet saglanmış mı olacak? Tabi ki de olmayacak, sadece geride kalanların vicdanı bi nebze rahatlar. O yüzden diger şeylerin de tam adil bir şekilde bitmesi beklenemezdi, kızların başına maalesef böyle bir şey gelecekmiş napalım üzücü... şanssızlık

Şimdi haberleri izliyorum da şu siyasetçiler akbaba gibiler ya. Hemen cinayetten nemalanmaya başlamışlar. Şu siyaset ne pis şey.

Bunun aslında armutla, dibine düşmekle ilgisi oldugunu zannetmiyorum. Bu daha çok annelik duygusu + tabi çirkeflik de var...

Mesela bu olayda cesedi yaakıp atmaya yardım eden babaya geçen hafta sorulsa, ''kendi oglum olsa bile onu gebertirim'' falan derdi herhalde. Ama iş başa gelince bilemem orada annelik babalık duygusu her türlü şeye baskın geliyor olabilir. Ama sonuçta ne olursa olsun, sen istedigin kadar iyi yetiştirdigini zannet çocugun ileride bi pislik olabilir... E bu durumda kahrolan sen olursun,. Hemen anneye suç bulmak da hata bence
Yok be Mervecik.
Çocuğunu vicdanlı, düzgün ,sevgiyle yetiştirirsen böyle bir pisliğe dönüşme olasılığı çok çok küçük bir ihtimaldir diye düşünüyorum. Tabii ki oda bir ihtimal, ama hiç ilgilenilmeden, yeterince sevilmeden büyüyen bir çocuğun bir pisliğe dönüşmesinden daha küçük bir ihtimaldir.
Annede muhakkak çocuğunun bir katil olacağını düşünerek öyle yetiştirmemiştir, ama biryerlerde hata yapmış , bu belli.

Evet zor karar. ''Senin baban bi pislikse senin suçun degil bu'' zihniyetini aşılamak lazım millete. Ondan sonra rahat rahat deşiffre et. Yine de kötü şeylere maruz kalacaklar ama yapacak bir şey yok... Adalet zaten her durumda saglanamayacaktı, adam hapse girse ne, işkence görse ne, idam edilse ne... Adalet saglanmış mı olacak? Tabi ki de olmayacak, sadece geride kalanların vicdanı bi nebze rahatlar. O yüzden diger şeylerin de tam adil bir şekilde bitmesi beklenemezdi, kızların başına maalesef böyle bir şey gelecekmiş napalım üzücü... şanssızlık
Bir açıdan iyi oldu kızlar için. Belki büyüyüp serpildiklerinde onları da taciz edecekti hatta belki de ediyordu bile. Soğukkanlılıkla tecavüz planı yapıp bunu uygulamaya kalkan, sonra da soğukkanlılıkla bileklerini kesen adamdan her şeyi beklerim.

Yok be Mervecik.
Çocuğunu vicdanlı, düzgün ,sevgiyle yetiştirirsen böyle bir pisliğe dönüşme olasılığı çok çok küçük bir ihtimaldir diye düşünüyorum. Tabii ki oda bir ihtimal, ama hiç ilgilenilmeden, yeterince sevilmeden büyüyen bir çocuğun bir pisliğe dönüşmesinden daha küçük bir ihtimaldir.
Annede muhakkak çocuğunun bir katil olacağını düşünerek öyle yetiştirmemiştir, ama biryerlerde hata yapmış , bu belli.

Ne gibi mesela? Mesela anne neyi yanlış ya da eksik yapınca çocuk tecavüz egilimine sahip olur? Ya da neyi eksik yapınca cinayete egilimli olur? Bence bunların cevabı yok.

İhtimal düşer mi düşer ona katılırım ama ummadık taş baş yarar. İyi bir aileden gelen okumuş insanlardan ne pislikler çıkabiliyor. Anneleri ne kadar da iyi yetiştirdiklerini düşünüyorlardı kim bilir, ama bir anda tüm dogruları yanlışlanıverdi tek bir olayla.

Bana bunlar eşcinsellik egilimi ile tam olarak aynı olmasa da epey benzermiş gibi geliyor. Yani egitimle olan ilgileri çok az bence.

Biri vardır mesela ne bileyim asker... öldürünce kılı kıpırdamaz hatta hoşuna gider belki... ama digeri vardır yine asker ama kaçıncı öldürüşü olsa da içi acır ve üzülür. Yani bu farkı yaratan ne, ben bilmiyorum o yüzden egilim diyorum sadece.

Back