- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
- 168
- Konu Sahibi braindamage
- #1.241
Ben farkın daha fazla olduğunu düşünüyorum merve. En basitinden sokakta yürürken bile kimi mahalleler oluyor oradan geçerken biliyorsun ki lafı yiyeceksin, taciz edileceksin. Kimi mahalleler de oluyor ki kimse çıplak dolaşsan bakmıyor. Kim ne derse desin sosyokültürel çevre çok etkiliyor suç oranlarını. Ya da mesela Türkiyede suç oranlarının bölgelere göre dağılımına bak. Kimi suçlar ciddi anlamlarda bazı bölgelerde toplanmış durumda. Mesela tecavüz, taciz olayları hep Adanayla özdeşleşmiş durumda. (Adanalılar kızmasın istatistiki bir gerçekten bahsediyorum) Ya da namus cinayetleri Güney Doğu ve Doğu Anadolu'da yoğunlaşmış durumda.Ne gibi mesela? Mesela anne neyi yanlış ya da eksik yapınca çocuk tecavüz egilimine sahip olur? Ya da neyi eksik yapınca cinayete egilimli olur? Bence bunların cevabı yok.
İhtimal düşer mi düşer ona katılırım ama ummadık taş baş yarar. İyi bir aileden gelen okumuş insanlardan ne pislikler çıkabiliyor. Anneleri ne kadar da iyi yetiştirdiklerini düşünüyorlardı kim bilir, ama bir anda tüm dogruları yanlışlanıverdi tek bir olayla.
Bana bunlar eşcinsellik egilimi ile tam olarak aynı olmasa da epey benzermiş gibi geliyor. Yani egitimle olan ilgileri çok az bence.
Biri vardır mesela ne bileyim asker... öldürünce kılı kıpırdamaz hatta hoşuna gider belki... ama digeri vardır yine asker ama kaçıncı öldürüşü olsa da içi acır ve üzülür. Yani bu farkı yaratan ne, ben bilmiyorum o yüzden egilim diyorum sadece.
Ya da mesela suçlularının eğitim düzeylerine göre dağılımına bakarsan yine benzer bir tablo çıkıyor.
Dediklerin doğru ama ben yetiştirilme ve zihniyet şeklinin de çok çok etki ettiğini düşünüyorum.
Ya da mesela şu tecavüz olayına dahi ''Eee mini giyersen olacağı budur'' diyenler bile zihniyeti malum olan kesimden. Ve bunu normal gören erkekler fırsatı bulursa tecavüzü de eder bence.
Son düzenleme: