TDEdebiyatı öğretmenleri bir mecalim var

Tubakt söyleyeceklerimi sakın üstüne alınma olur mu?Çünkü sen sistemin tanıdığı haktan doğal olarak yararlanmak isteyen birisin.Buna dediğim bir şey yok ama ben de edebiyat okuyorum ve nasıl oluyor da bu kadar emek, çaba, sabır isteyen;zevkli ama bir o kadar da zor olan bir bölümün a.ö.den eğitimi verilebiliyor anlamıyorum.Dört yıldır saydığın derslerle uğraşıyoruz ve bu dersler sanıldığı gibi kolay değil gerçekten.Bizim o zor sınavlardan canımız çıkarken bir testle nasıl geçiştirilebilir bu eğitim? Anlamak çok zor gerçekten.Şimdiden yoruldum bu karışıklıklardan.Allah yardımcın olsun canım senin de.Kolay gelsin. Umarım kişisel yorumlayıp üzülmezsin.Kırmak istemem seni.

canım benm ben açık okumuyorum zaten karsıyım da kocaelı unv. edebıyat okuyorum yanı devlet =) okdr yırtındım tek etrcıh yapıp gırdım buraya =)

aslında cok sevıyorum edebıyatı ısteyerek de geldım ama oyle tepkıler var kı cok zor dersler var gecemezsınız sabahlara kadar calısman lazım yandın falan fılan off =(( ınsanın ıcındekı hevesı baslamadan kırıyorlar

canım üzerine alınma hevesin kırılmasın ama biz bu bölümü okuduk. bize bütün diğer bölümler acırdı. fotokopiciler sırtımızdan zengin oldu. bunun suçlusu sen değilsin tabii bu bölümü açanlar suçlu. ama sorduğun soruya da yalan cevap veremeyiz, bu bölüm böyle. ben bu bölümde doktora yaptım imanım gevredi resmen. kalkıp da sana kolay yaparsın diyemeyiz. ama isteyen insana zor da yoktur. halk arasında edebiyat bölümünü akşama kadar şiir okunan bir yer zannediyorlar. "ben edebiyatı çok seviyorum" derken bizim okuduğumuz edebiyat yeni çıkan kitapları okuma veya okuma alışkanlığı sahibi olma ile alakalı bir bölüm değil. Türk Dili ve Edebiyatını bitiren insan az çok Arapça Farsça birkaç lehçe bilir... o herkesin sevdiği edebiyata da hiç vaktimiz olmaz.

bu arada başka kaynak kitap ismi istersen seve seve yardımcı olurum.

canım üzerine alınma hevesin kırılmasın ama biz bu bölümü okuduk. bize bütün diğer bölümler acırdı. fotokopiciler sırtımızdan zengin oldu. bunun suçlusu sen değilsin tabii bu bölümü açanlar suçlu. ama sorduğun soruya da yalan cevap veremeyiz, bu bölüm böyle. ben bu bölümde doktora yaptım imanım gevredi resmen. kalkıp da sana kolay yaparsın diyemeyiz. ama isteyen insana zor da yoktur. halk arasında edebiyat bölümünü akşama kadar şiir okunan bir yer zannediyorlar. "ben edebiyatı çok seviyorum" derken bizim okuduğumuz edebiyat yeni çıkan kitapları okuma veya okuma alışkanlığı sahibi olma ile alakalı bir bölüm değil. Türk Dili ve Edebiyatını bitiren insan az çok Arapça Farsça birkaç lehçe bilir... o herkesin sevdiği edebiyata da hiç vaktimiz olmaz.

bu arada başka kaynak kitap ismi istersen seve seve yardımcı olurum.

canm benmm kesınlıkle katılıyorum gıcık oldum bı donemde bıle yaa yaa kolaydırr bılgın var zaten yaparsın falan fılan pff kolay zannedıyorlar sınır oluyorum yaa.. neyse kı suan derslerım ıyı gıdıyorr osm da söktum sukurr sımdı formasyona da bir ton şart kosmuslar :(( mecbur calısacazz.. neyse girdık artık bu yola canm sonunu getırmeyı nasip etsin ALLAH... cvp ıcın de tesekkur ettım sana canm

buarada şeye de kesınlıkle katılıyorum valla en basıt sınavda bılee parmaklarım koptu yazmaktan zaman yetmeyecek dıyee aklım cıktı.. bu test olayı benı de cıgırdan cıkartıyorr sallasan gecersın belkı de.. :@

Tubakt sevindim kazanmana, başarıyla bitirirsin inş. Evet canım en basit derslerde bile sayfalarca yazdığımız oluyor, inan o kısa sürede hızlı ve çok yazdığımız için sınavdan sonra kolum gerçekten ağrıyor.Allah yardımcımız olsun.
cerenora'nın dediğine de katılıyorum.O herkesin bildiği, sevdiği edebiyata vaktimiz kalmıyor sahiden. En basitinden yeni çıkan kitapları bile takip edemiyorum bazen.Yine de severek hep istediğim bir bölümü okuyorum.

nazmül cevahir i bizim hocamız hazırlamıştı (vahit türk)
ya arkadaşlar gerçekten bu dersler bir öğretmen olmadan yapılmaz 1 sene diyorsunuz bu fakülte normal fakültelerin 4 katı kadar öğrenciyi aldı zaten bir senede

aöf de sallama tarzı test çözerek başarılı olan hiçkimseyi görmedim , aöf sınavları da emek istiyor osmanlıca bilmeyen diğer derslerde başarılı olmayan birisi , örgün olsun aöf olsun farketmez ikisinden de kalır zaten , başarılı olan kazansın diyorum ..

Osmanlıcayı biz Muharrem Ergin'in kitabından okumuştuk. Ama diğer lehçeler hap fotokopilerle gitti. ben çok zor geçerdim Ciddi çalışmak lazım.

faruk kadri timurtaş' ın osmanlıca kitabını okuduk üniversitedeyken. ama bu kitaplar üniversiteye göre değişir sanırım; yani her hoca aynı kitabı istemez. ama hayati develi' nin kitabı daha anlaşılır.

kızlar ben de türk dil bilimcisi olarak yazmak istedim:
biz her yıl ilk derste tonlarca kaynak kitap adı alırdık hocalarımızdan, tüm kitaplar nerdeyse kaynak kitaptı bizim için. ben çok okudum, bu bölüm kesinlikle bolca ciddi makale ve kitap okumayı, osmanlıca ve lehçeleri öğrenmek için de ciddi ve sürekli bir çalışmayı gerektiriyor. yani her gün çalışmanız şart tabii gerçekten iyi öğrenmek istiyorsanız. ha aöf de olmalı mı olmamalı mı tartışması yapmak bence çok gereksiz zira biz ne dersek diyelim birileri bu kararı vermiş ve bu bölümü bu dersleri açmayı uygun görmüş ama testle yapılacak bir tde sınavı kadar mantıksız bir şey düşünemiyorum zira bu bölümden mezun olmak ciddi anlamda ifade kurma gücü de istiyor dolayısıyla sınavların yazılı uygulama şeklinde klasik tarzda yapılması gerekiyor. ama bunu kimsenin önemseyeceğini sanmam çünkü eğitimimiz testlere ve ezberciliğe uydurmacılığa kurban ediliyor biz ne yaparsak yapalım ne dersek diyelim bu değişmiyor. kolay gelsin.

Gece gündüz emek veren calışan masraf eden tüm edebiyat öğrencileri okulu bıraksın acıköğretim yazıp yatarak bitirsinler :)9nasıl fikir ama sonra da zavallı eğitim sistemimiz iyice çöksün kültürsüz edebiyatçılar yolu açıldı kolay gelsin hepsine..

biz 4 yıl okuduk zar zor bitirdik, şimdi formasyon belasıyla uğraşıyoruz adamlar açıköğretime koydular, o kadar zor dersler-özellikle göktürkçe ve uygurca- nasıl anlatılmadan öğrenilir hala anlayamıyorum:olmaz:

Gece gündüz emek veren calışan masraf eden tüm edebiyat öğrencileri okulu bıraksın acıköğretim yazıp yatarak bitirsinler :)9nasıl fikir ama sonra da zavallı eğitim sistemimiz iyice çöksün kültürsüz edebiyatçılar yolu açıldı kolay gelsin hepsine..

kötü söz sahibine aittir diyorum , örgünde okumuş sizin gibi biri kültürlü mü olmuş orası da merak konusu tabi .. saygıya davet ediyorum sizi ..
madem örgün bitirenler çok zeki o zaman kpss de niye örgün olan birçok insan kalıyor yıllarca bekliyor , çalışan kazanır başarılı olan kazanır .. ilim diyen okumak isteyen insanlara karşı seviyenizi takının .. örgün olsun aöf olsun ilim yolunda ilerleyen bilgi peşinde koşan emek harcayan her insan özeldir .. emeksiz yemek olmaz çalışmayan heryerde kalır..
:olmaz::olmaz::olmaz:

biz 4 yıl okuduk zar zor bitirdik, şimdi formasyon belasıyla uğraşıyoruz adamlar açıköğretime koydular, o kadar zor dersler-özellikle göktürkçe ve uygurca- nasıl anlatılmadan öğrenilir hala anlayamıyorum:olmaz:

evet dersler zor .. aöf daha zor .. bu yıl osmanlıca , eski türk destek isteyen dersler , ben aöf türk dili ve edebiyatı öğrencisiyim haftanın iki günü akşamları üniversitede derslere giriyorum , hafta sonları dershaneye gidiyorum .. emek zaman para harcıyorum . emeksiz yemek olmaz .. başarılı olan kazanacak ..

evet dersler zor .. aöf daha zor .. bu yıl osmanlıca , eski türk destek isteyen dersler , ben aöf türk dili ve edebiyatı öğrencisiyim haftanın iki günü akşamları üniversitede derslere giriyorum , hafta sonları dershaneye gidiyorum .. emek zaman para harcıyorum . emeksiz yemek olmaz .. başarılı olan kazanacak ..

tabiki başarılı olan kazansın arkadaşım ama bu ne senin suçun ne benim suçum. bunu açıköğretime koyup öğrencileri sadece üniversite mezun olmasını yani mezun işsiz olmalarını isteyenlerin suçu:mymeka:. mezun olanlar iş bulamıyor sonra gidip polis oluyorlar, etrafımızdaki bütün polisler 21-22 yaşında genç insanlar hepsi de farklı fakültelerden mezun yani kimse istediği işi yapamıyor

tabiki başarılı olan kazansın arkadaşım ama bu ne senin suçun ne benim suçum. bunu açıköğretime koyup öğrencileri sadece üniversite mezun olmasını yani mezun işsiz olmalarını isteyenlerin suçu:mymeka:. mezun olanlar iş bulamıyor sonra gidip polis oluyorlar, etrafımızdaki bütün polisler 21-22 yaşında genç insanlar hepsi de farklı fakültelerden mezun yani kimse istediği işi yapamıyor

evet çoğu mezun işsiz , biliyorum bu bölümün eksikleri de çok biz buna rağmen çabalıyoruz ilim öğrenelim , ne geçmiş yıların soruları var elimizde ne doğru düzgün kaynak , ne gidip soru sorabileceğimiz hoca , sınav soruları hakkında ipucu alabileceğimiz bir asistan hiçbir şey yok biz buna rağmen çabalıyoruz , napalım okumayalım mı arkadaşım ? zaten türkiyede iş bulmak mesele en iyisi boş boş oturmak mı diyelim ?

Herkes yorum yapabilir ama bazı arkadaşlar haddini aşıyor .. bir ara eğitim fakülteliler fen edebiyat fakültelilere sataşıyor sizden öğrenmen mi olurmuş diyorlardı hazmedemiyorlardı , şuan fen edebiyat öğrenmenleri dolu okullarda çokta güzel yapıyorlar mesleklerini , insanlar egolarını bırakıp ilim yapsınlar yoksa egolarının içinde boğulup gidecekler ..
şimdide sıra bize geldi .. aöf inglizce öğretmenliği var , aöf okul öncesi öğr. var .. ki mesleklekte çalışan arkadaşlarımızda var ..
gün gelecek aynı okullarda çalıiacağız hatta gün gelecek sizlerin üstünde müdür olarak çalışacağız bence bu durumu hazmedemeyen arkadaşlar hazmetsinler , hazım problemi zordur bir tedavi olun derim , maden suyu da iyi gelir :)

Son düzenleme:
evet çoğu mezun işsiz , biliyorum bu bölümün eksikleri de çok biz buna rağmen çabalıyoruz ilim öğrenelim , ne geçmiş yıların soruları var elimizde ne doğru düzgün kaynak , ne gidip soru sorabileceğimiz hoca , sınav soruları hakkında ipucu alabileceğimiz bir asistan hiçbir şey yok biz buna rağmen çabalıyoruz , napalım okumayalım mı arkadaşım ? zaten türkiyede iş bulmak mesele en iyisi boş boş oturmak mı diyelim ?

arkadaşım galiba yazdıklarımı anlamıyorsun bu senin suçun değil dedim bunu bize dayatanların suçu. madem kontenjan açmak istiyorlar o zaman örgün eğitimin kontenjanını artırsınlar siz de böyle zorlanmayın rahat rahat dersinizi dinleyin

Herkes yorum yapabilir ama bazı arkadaşlar haddini aşıyor .. bir ara eğitim fakülteliler fen edebiyat fakültelilere sataşıyor sizden öğrenmen mi olurmuş diyorlardı hazmedemiyorlardı , şuan fen edebiyat öğrenmenleri dolu okullarda çokta güzel yapıyorlar mesleklerini , insanlar egolarını bırakıp ilim yapsınlar yoksa egolarının içinde boğulup gidecekler ..
şimdide sıra bize geldi .. aöf inglizce öğretmenliği var , aöf okul öncesi öğr. var .. ki mesleklekte çalışan arkadaşlarımızda var ..
gün gelecek aynı okullarda çalıiacağız hatta gün gelecek sizlerin üstünde müdür olarak çalışacağız bence bu durumu hazmedemeyen arkadaşlar hazmetsinler , hazım problemi zordur bir tedavi olun derim , maden suyu da iyi gelir :)

bence sen haddini aşmasan daha iyi olur, sana laf söyleyen olmadı burda sistemi eleştiriyoruz ama sen kalkmış kendini savunuyorsun, kullandığın kelimelere dikkat et maden suyu falan çok çocukça şeyler, edebiyat öğretmeni adayına yakışmaz

Arkadaşlar lütfen birbirinize sataşmadan, saygı çerçevesinde paylaşımlarda bulunun.
Sataşma ve ima içeren konuşmalar yasaktır.
Bilginize...

Back
X