Evet bu kişi ben oluyorum elbette, malum forumda çoook uzun yıllar önce TCA isimli bir asit ile harikalar yaratılabildiğini uzun uzun anlatmıştım... Ellerine sağlık, deneyimini tarafsız biçimde paylaşman diğer arkadaşlar için çok yararlı olacaktır...
Normal şartta yüzünde leke kalmaması gerek, leke oluştuysa sen farkında olmadan bir şekilde ya uyurken deri kalktı, ya giyinirken, ya yıkarken sert davrandın, kremlerken azıcık kanırttın vs vs yani zamanından önce soyulmuş kuzum.Bunun dışında buhar vs, bunlar kullanılmamalı çünkü alttan taze cilt geliyor henüz çok hassas ve bu cildi her türlü darbeden,ısıdan ve kozmetikten korumak gerek dışarıdan etkiye gerek yok yani...
Bunun dışında aven termal su kullandığım oldu o süreçte ama negatif etki gördüm... Bepanthene yerine de klasik eczane malı çinko oksitli pişik kremi olması daha iyi oluyor, bu sayede cilt hem kendini toparlamaya fırsat buluyor hem olası bakterilerin hasarlı cilde yerleşmesi engelleniyor.
Herşeyden önemlisi bilindik markaların asitlerini kullanın TCA laboratuvarlarda kullandığımız pahalı bir asit dolayısı ile orda burda satılan ucuz ürünleri kullanıp cildinizle kumar oynamayın ve kendinizi kullandırmayın.Nereden anlarız diyorsanız satın aldığınız satıcılardan ürünün menşei,markası hakkında bilgi alın gerekirse ithalat belgelerini talep edin çünkü TCA asla ve asla tırıvırı markalar adı altında satılmaz öyle 30 ml falanda bulunmaz zira tca granül halde bulunur bunu kullanabilmek için önce saf su ile seyreltmke gerekiyor ve oldukça zor bir hesaplama yöntemi var. Örnek biz Merck Sharp Dohme TCA kullanıyoruz, bunu laboratuvarda kullanabildiğimiz gibi seyreltip peeling ajanı olarakda kullanabiliyoruz yani; cilt için ayrı, laboratuvar için ayrı TCA yoktur... Diğer bir şey ise kk haricindeki bazı cilt bakımı forumlarını araştırırken 3-5 dakika tutabildiklerini okudum ve dehşete kapıldım, genellikle frozen etkisinin oluşması kaliteli bir ürün için yalnızca 20 saniyedir, buna göre elinizdeki ürünün kalitesini anlarsınız zaten...
Gittigidiyor vs tarzı alışveriş siteleriden ürün satın alırken özellikle dikkat edin derim kaldı ki bu ürünlerin satışı zaten bakanlık tarafından yasaklandı yalnızca kimyasal satan yerlerde satışları serbest zira bunlar kozmetik ürün olarak kabul edilmiyorlar haliyle, zaten kozmetik ürün değil kimyasal ürünler bu açıdan haklı bir uygulama olarak görüyorum...
Çok uzun yazdım, şimdilik söyleyebileceklerim bunlar...