TBMM Başkanı'ndan skandal sözler: Laiklik olmamalıdır!

canım ben bunu dediğimde belki ortaokul belki lise zamanlarıydı, o dönem imam hatiplere başörtülü girmek yasaktı sanırım da eylemler oluyordu.

Zira bu ülkede islamiyetten başka dini benimseyen bir iktidar ya da bir topluluk göremiyorum ben ortada. en çok da farklı inançlara ve dinlere parmak sallanıyor maalesef...
Neden tek fikir ya da neden tek inanç?

Aleviler yakılacak, Ermeniler sürülecek, dinciler aşağılanacak, türbanlılar linç edilecek...Yok öyle bir dünya....mesela aleviler kendi inançlarına göre ibadetlerini yapmak istiyorlar .Devletin bu konuda bu kadar tutucu olması niye?Ama kendilerine sorarsan inanç da dinde hoşgörüde üstlerine yok..O yüzden aslında sandığınız kadar da devlet inanç konusunda bir şeyi teminat almaya çalıştığı falan yok..
Başörtüsü hak edilen bir haklarıydı onu da aldılar.Ne güzel oldu işte.Hiç bir kurumda mağdur değiller.Niye yıllarca ayrıştırıldılar ne gerek var dı?

Destek olduk canım nereden biliyorsunuz olmadığımızı lütfen önyargıyı bırakın. Ben deistim diyince kafanızda ne canlanıyor bilmiyorum ama bilmem inanır mısınız ama kapalı arkadaşlarımızı aramıza alıp gizlice okula soktuğumuzu, dersi onlarla terk ettiğimizi bilirim. Peruk takanlar bile bu arkadaşlara peruk tak niye zorluyorsun derken ben savunuyordum kimse buna mecbur değil dini inancı yüzünden diye. O zaman da aynıydım inanç olarak.

Tek bir kadın örneğinden yola çıkıyorsunuz da bizim o partinin bu hareketini desteklediğimizi nereden biliyorsunuz?
Peki afedersiniz Ermeni ne demek? Birilerini meydanlarda şu kişi afedersiniz Alevi diye yuhalatmak? Kadının gülüşünden eteğinin boyuna devletin en yüksek mercilerinden müdahale etmek? Her şeyini savunun ama lütfen dine inançlara saygılılar demeyin. Değil saygı, tahammülü bilmiyorlar. Ne beni ne de bu ülkenin yarısını kucaklıyorlar. Siz kucaklanan kesimdeyseniz elbette bunu anlayamazsınız, zamanında diğer kesimden birilerinin siz ya da baş örtülüler dışlanırken anlayamadığı gibi. Ama bugün bu anlayışsızlığı yaratan da iktidardır.

Bu ülkede baş örtüsü sorunu bittiği halde yasalar değiştiği halde benim bacımı okula almıyorlar siyaseti sürdürüldü. Ama alevilerin ibadethanesine ibadethane bile diyemediler bir kere. Bunları da bir düşünün lütfen sanki bazı şeyleri kaçırıyorsunuz.

Korkmuyoruz, çünkü bu ülke hukukunu değiştirebilmek için bizim de desteğimize ihtiyaçları var. Başkanlık sistemi için yeterli oy çıkaramayacaklar da. Hevesleri kursağında kalacak ama niyetlerini açık açık söylüyorlarken siz neden şeriat getirmezler diyorsunuz? Dini hukuk ne demek? Kilise kanunlarını kastetmiyor bu adamlar herhalde değil mi?

Son düzenleme:
ne desem bos ben parti savunmuyorum inancimizi rahatca yasayabilecegimiz siyaseti devleti basimda tasirim a parti b parti farketmez...

ne desem bos ben parti savunmuyorum inancimizi rahatca yasayabilecegimiz siyaseti devleti basimda tasirim a parti b parti farketmez...
Gerçekten bu kadar mı zor?
İnsanlar size sayfalarca yazmışlar. Dünya sadece sizin inancınız etrafında dönmüyor. Sizin namaz kılma, türban takma hakkınız olduğu kadar, Alevilerin cem evinde ibadet etme, berikinin inanmama, ötekinin kiliseye gitme ve aşağılanmama hakkı var.
Ermeni olmak
Zerdüşt olmak hakaret edilme sebebi değildir.
Devlet de devleti yönetenler de hangi dini gruba mensup olurlarsa olsunlar dinlere eş mesafede durmak zorundadırlar.
Bu evrensel bir hukuk kuralı.
Siz inancınızı özgürce yaşayın.
Ama ben yaşayayım, başkası da beni ilgilendirmez derseniz, orada özgürlük değil despotizim vardır.

canim beni niye yanlis anliyorsunuz ben tum inanc din mezhep irk ayrimi yapilmasina karsiyim herseyden once hepimiz insaniz osmanlida nasil farkli inanc grublari saygi ve hosgoru adi altinda devletin guvencesi altinda yasiyorsa bugunde bunun olusturuldugunu dusunuyorum eksikler hatalar elbet vardir.ben asla insanlari inanclariyla yargilamam haddim degil herkesde ozgurce dinini yasayabilmeli ve bastakilerde bu ozgurlugu her kesime inanca saglamali...

Hah ben tüm inançların güvence altında yaşadığına inanmıyorum işte. Sorun burada.
Siz öyle olduğunu düşünüyorsunuz. Daha 6 ay olmadı bu ülkede cem evi basılıp bunlar dinimizde yok denileni. Bu ülkede yapılan bir köprüye Yavuz Sultan Selim adı verildi, Alevilerin bu konudaki hassasiyeti bilinmesine rağmen.
Siz kendiniz tüümmmm inanç gruplarının huzur içinde yaşadığını düşünüyorsunuz sadece ama hakikat o sınıra denk gelmiyor.

Afedersiniz Ermeni sözünü aciklasana bi

Yine her kelimesine katılıyorum. İşte o köprü örneğinin kaç kişi farkında ki bu ülkede.. Sorun zaten bu, bir kesim ardındaki mesajın farkında bile olamadan alkışlıyor. Çünkü diğer seslere önyargıyla kulak tıkamış, sadece tek kanaldan gelen bilgiyle besleniyor.

Ayrıca @Hayatinanlamisensin bu çağda değil bir siyasetçinin, her insanın ağzından çıkan lafın ya da eyleminin ırkçı mı, yobaz mı, bir grubu aşağılıyor mu, cinsiyetçi mi diye düşünmesi lazım. Biz de anamızın karnından evrensel değerlere saygılı insanlar olarak doğmadık neticede. Kendi sülalesinde bile olsa yanlışı görmeye çabalayan, ayrımcılığa düşmemek için bu denli kafa yoran, uygar olmaya çalışan bu kadar insan varken birilerinin sorgulanmayışı sinirimizi bozan. Değil Ermenilere Alevilere başka gruplara ayrı olarak hakaret etmek, bu kimlikler bizzat hakaret olarak kullanılıyor başına afedersiniz konularak. "Kadın mı kız mı artık bir şahıs" diye cümleler kurulabiliyor. Üstelik bunlar dört duvar arasında eşiyle dostuyla da konuşulmuyor, koca millete hitap ederken bu üslup. Acı olan bu.

Tamam bu sadece bir partiye de mal edilemez. Bunu da kabul ediyorum. Geçmişimiz ne yazık ki bu zihniyetin yol açtığı çirkin örneklerle dolu. Bu topraklarda halk barış içinde yaşamayı becerirken durmadan dürtüklenmiş, birbirine düşürülmüş. Evlerin kapıları işaretlenmiş, insanlar yakılmış, ama korkunç olanı bunun geçmişte kalamaması, yeniden hortlatılmış olması, hem de bu çağda. Aksine çok kanlı bir geçmişi var bu toprakların, ama bugün de o kan hala akıyor, sorun burada. Siz de baş örtüsü ayrımcılığı yaptınız biz bunu burnunızdan fitil fitil getiririz demek bu. Ama unutmayın ki hiç bir zaman onaylamadığım o ayrım yapılırken de bu ülkenin tarihinde kimse başındaki örtü yüzünden diri diri yakılmadı, linç edilmedi, kapısı işaretlenmedi, ibadethanesi ya da cenazesi basılmadı. Hiçbir meydandan kimse Afedersiniz Müslüman ya da Afedersiniz başörtülü demedi. Bu yüzden teraziyi iyi ölçün tartın lütfen.

Özgürlükçülük ile yola çıkanlar değil saygı göstermek, bugün kendinden olmayana nefret dışında bir tutum sergileyemiyor. Şimdi biz bu özgürlük ve saygı masalına nasıl inanalım da yapılacak anayasaya güvenelim?!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…