- 22 Aralık 2023
- 631
- 708
- 28
-
- Konu Sahibi Pisipatisii
Benim de tazyik sorunum vardı. Emzirme öncesi elle sağım yaptım biraz sonra memeyi verdim. Yatarak emzirdim . Ve benim için en önemlisi doktorum da destekledi tatlı yemeyi bırakmak oldu. Sonradan geçti.Kızlar doğumdan sonra buradan sizin tecrübelerinize güvenerek daha birçok başlık açacağım gibi duruyor.
Daha önceki konularda bahsettiğim gibi emzirmeden sonra sağım yapıyordum ama bebeği doyuracak kadar çıkmıyordu haliyle. Bebek yenidoğan olduğu için sık emiyor. Sağımdan sonra gelen iki damla sütten sonra meme tamamen boşalmış oluyor. Bebek acıkınca emzirdiğimde meme henüz boş olduğu için doymuyor
Şuan Bestlak damla kullanmaya başladım iki üç gündür. Sütüm tazyikli şekilde gelmeye başladı göğsümü sıktığımda uzaklara fışkırtarak gidiyor.
Bebeğim daha önce emerken 15 20 dkda memede kalırken şuan kesik kesik emiyor. Yani 10 dk bir emiyorsa bırakıyor memeyi, tekrar veriyorum tekrar emmeye başlıyor.
Damlanın etkisiyle mi tazyikli geliyor anlamadım.
Emzirmeye başlamadan önce elimle sağarak tazyiği yok etmeye çalışıyorum. Ama sütü ziyan da etmek istemiyorum. Stok için sağımdan da vazgeçtim meme tamamen boşalınca bebek emmek istediğinde doymuyor bu kez ne yapacağımı bilemiyorumtecrübesi olan varsa fikir verebilir mi
Evet çişi normal. Memenin boşaldığını da emmeden sonra sağım yaptığımda süt gelmediği için diye düşünüyordumMeme tamamen asla boşalmaz. Çok aşırı yumuşar ama emdikçe süt gelir. Bunu kim ortaya atmışsa yalan söylemiş. Ayrıca sıkarsanız tazyikli çıkar tabi. Normal. O kadar takmayın. Bebek bol çiş yapıyorsa keyfi yerindeyse doyuyordur.
Hayır o bir kıstas değil. Bol su için. Eğer çişi gayet iyiyse çocuk doyuyor. Stres yapmanıza gerk yok.Evet çişi normal. Memenin boşaldığını da emmeden sonra sağım yaptığımda süt gelmediği için diye düşünüyordum
Geriye yaslanarak ve emzirme yastığı kullanarak u şeklindeki yastıklardan kullanarak emziriyorum. Damlanın etkisi mi bırakmalı mıyım bilemiyorum. Kesintisiz emerken bi kaç gündür 10dk emip ara verip tekrar emmeye başlayınca aklım karıştıGeriye yaslanarak emzirdim ilk zamanlar. 2 yaş 2 ay emzirdim. Hep bahsettiğiniz gibi 2li 3lü fışkırdı sıkarsam. Meme yapısından öyle bence. Zamanla alışacak o tempoya.
Teşekkür ederim. Süt artırmak için damlayı kullanmaya devam etmeli miyim pekiHayır o bir kıstas değil. Bol su için. Eğer çişi gayet iyiyse çocuk doyuyor. Stres yapmanıza gerk yok.
Ben gerek görmüyorum. Bol su ve dinlenme. Bebek uyudukça siz de uyuyun yeter.Teşekkür ederim. Süt artırmak için damlayı kullanmaya devam etmeli miyim peki
Teşekkür ederimBen gerek görmüyorum. Bol su ve dinlenme. Bebek uyudukça siz de uyuyun yeter.
Ya düzenli emmez zaten kafasına göre takılır. Damlaya bence gerek yok bebek güzel emiyosa. Ben de galactago diye bir şeyi süt içeriği için fayda sağlar diye çok kötü besleniyorum diye ilk 6 ay kullandım. Ama günde 3 deniyosa 1 ya da 2 kullandım. Kullanmadığım günler de oldu. Sadece kafam rahat olsun onu ya bunu ye derdi telaşı olmasın diye. 6 ay tamamlandı ek gıda geldi diye bıraktım hiç bi şey de değişmedi. Aynı şekilde bebe gece gündüz memede devam etti. Kendi uyara uyara bol tuttu zaten sütü. Ek gıda da 10 aylık olana kadar hiç hazırladığım şeyin eksildiğini farkedemedim yani yine sütle devam. Velhasıl o damla o kadar derya deniz de yapmaz. Senin zaten coktur. Bol su iç bol emzir devam.Geriye yaslanarak ve emzirme yastığı kullanarak u şeklindeki yastıklardan kullanarak emziriyorum. Damlanın etkisi mi bırakmalı mıyım bilemiyorum. Kesintisiz emerken bi kaç gündür 10dk emip ara verip tekrar emmeye başlayınca aklım karıştı
Ay teşekkür ederim sağ olunYa düzenli emmez zaten kafasına göre takılır. Damlaya bence gerek yok bebek güzel emiyosa. Ben de galactago diye bir şeyi süt içeriği için fayda sağlar diye çok kötü besleniyorum diye ilk 6 ay kullandım. Ama günde 3 deniyosa 1 ya da 2 kullandım. Kullanmadığım günler de oldu. Sadece kafam rahat olsun onu ya bunu ye derdi telaşı olmasın diye. 6 ay tamamlandı ek gıda geldi diye bıraktım hiç bi şey de değişmedi. Aynı şekilde bebe gece gündüz memede devam etti. Kendi uyara uyara bol tuttu zaten sütü. Ek gıda da 10 aylık olana kadar hiç hazırladığım şeyin eksildiğini farkedemedim yani yine sütle devam. Velhasıl o damla o kadar derya deniz de yapmaz. Senin zaten coktur. Bol su iç bol emzir devam.
Tatlının etkisi var mıymış hiç duymamıştımBenim de tazyik sorunum vardı. Emzirme öncesi elle sağım yaptım biraz sonra memeyi verdim. Yatarak emzirdim . Ve benim için en önemlisi doktorum da destekledi tatlı yemeyi bırakmak oldu. Sonradan geçti.
Ben de duymamıştım ama bol çikolata soslu waffle yedikten sonra fıskiye gibi sütüm geliyordu hepTatlının etkisi var mıymış hiç duymamıştım
Benim bebeğim de 2 haftalıkKızlar doğumdan sonra buradan sizin tecrübelerinize güvenerek daha birçok başlık açacağım gibi duruyor.
Daha önceki konularda bahsettiğim gibi emzirmeden sonra sağım yapıyordum ama bebeği doyuracak kadar çıkmıyordu haliyle. Bebek yenidoğan olduğu için sık emiyor. Sağımdan sonra gelen iki damla sütten sonra meme tamamen boşalmış oluyor. Bebek acıkınca emzirdiğimde meme henüz boş olduğu için doymuyor
Şuan Bestlak damla kullanmaya başladım iki üç gündür. Sütüm tazyikli şekilde gelmeye başladı göğsümü sıktığımda uzaklara fışkırtarak gidiyor.
Bebeğim daha önce emerken 15 20 dkda memede kalırken şuan kesik kesik emiyor. Yani 10 dk bir emiyorsa bırakıyor memeyi, tekrar veriyorum tekrar emmeye başlıyor.
Damlanın etkisiyle mi tazyikli geliyor anlamadım.
Emzirmeye başlamadan önce elimle sağarak tazyiği yok etmeye çalışıyorum. Ama sütü ziyan da etmek istemiyorum. Stok için sağımdan da vazgeçtim meme tamamen boşalınca bebek emmek istediğinde doymuyor bu kez ne yapacağımı bilemiyorumtecrübesi olan varsa fikir verebilir mi
Sağım yapınca tazyik artmıyor mutazyikli süt sorunum vardı bebeğim 1 ile 5 ay arasına önden sütü sağmak zorunda kaldım yoksa asla emziremiyordum çığlık çığlığa ağlıyordu boğuluyordu. önden biraz sağıp o tazyiği gidene kadar, öyle emzirin başka bir çaresi yok.sütünüz bitmez zaten.
Bol su da tazyiği arttırır dedi bana emzirme danışmanıHayır o bir kıstas değil. Bol su için. Eğer çişi gayet iyiyse çocuk doyuyor. Stres yapmanıza gerk yok.