- 19 Mayıs 2024
- 214
- 85
- 26
-
- Konu Sahibi Pisipatisii
Tazyikliyse sütün vardır zatenTeşekkür ederim. Süt artırmak için damlayı kullanmaya devam etmeli miyim peki
artıyor ama başka şansım olmuyordu benim aşırı tazyikliydi. tayzikli gelince de çığlık çığlığa ağlıyordu. ön sütü sağıyordum ben sonra emziriyordumSağım yapınca tazyik artmıyor mu
İyi de hepimizin sütü tazyikli. Bol su süt yapar. Kötü bir şey değil sütün böyle olması. Bebek alışıyor. Zaten bir süre sonra düzene giriyor. Ne güzel işte sütünüz bol.Bol su da tazyiği arttırır dedi bana emzirme danışmanı
Tazyik olunca bebek rahatsız oluyor içmiyorİyi de hepimizin sütü tazyikli. Bol su süt yapar. Kötü bir şey değil sütün böyle olması. Bebek alışıyor. Zaten bir süre sonra düzene giriyor. Ne güzel işte sütünüz bol.
Benimkiler de hep tazyikliydi maşallah tosun gibilerdi bebekkenTazyik olunca bebek rahatsız oluyor içmiyor
Yavaş yavaş gelsin istiyor
Yani benimki 2 haftalık henüz tazyikle baş edemiyormuş öyle dedi hemşire
Ay maşallahBenimkiler de hep tazyikliydi maşallah tosun gibilerdi bebekken
Merhabalar.Damlanın gerçekten faydası oluyor mu acaba ona göre almayı düşünüyorum bende.35 günlük bebeğim var.1 ay sonunda doğum kilosuna zor ulaşınca doktorum mama takviyesi önerdi ama çok vermek istemiyorum.Bebeğim saatlerce memede kalıyor doymuyor onu fark ettim.Sütüm çoğalmıyor bir türlü.Göğsüm hep yumuşak.ne yapacağımı bilmiyorumKızlar doğumdan sonra buradan sizin tecrübelerinize güvenerek daha birçok başlık açacağım gibi duruyor.
Daha önceki konularda bahsettiğim gibi emzirmeden sonra sağım yapıyordum ama bebeği doyuracak kadar çıkmıyordu haliyle. Bebek yenidoğan olduğu için sık emiyor. Sağımdan sonra gelen iki damla sütten sonra meme tamamen boşalmış oluyor. Bebek acıkınca emzirdiğimde meme henüz boş olduğu için doymuyor
Şuan Bestlak damla kullanmaya başladım iki üç gündür. Sütüm tazyikli şekilde gelmeye başladı göğsümü sıktığımda uzaklara fışkırtarak gidiyor.
Bebeğim daha önce emerken 15 20 dkda memede kalırken şuan kesik kesik emiyor. Yani 10 dk bir emiyorsa bırakıyor memeyi, tekrar veriyorum tekrar emmeye başlıyor.
Damlanın etkisiyle mi tazyikli geliyor anlamadım.
Emzirmeye başlamadan önce elimle sağarak tazyiği yok etmeye çalışıyorum. Ama sütü ziyan da etmek istemiyorum. Stok için sağımdan da vazgeçtim meme tamamen boşalınca bebek emmek istediğinde doymuyor bu kez ne yapacağımı bilemiyorumtecrübesi olan varsa fikir verebilir mi
Merhabalar. 3 aylık tecrübelerime bakarak konuşuyorum ki bebeğin memede çok uzun süre kalması aç olduğu için değil anneyle temas koku vs istediği için olurmuş. Yumuşak göğüste de süt olurmuş. Benim bu konuyla alakalı açtığım bir başlık var bebeğim meme krizine giriyor diye. Girip okuyabilirsiniz aynı sorunu yaşadım. Doktoruma sorduğumda böyle söylemişti.Merhabalar.Damlanın gerçekten faydası oluyor mu acaba ona göre almayı düşünüyorum bende.35 günlük bebeğim var.1 ay sonunda doğum kilosuna zor ulaşınca doktorum mama takviyesi önerdi ama çok vermek istemiyorum.Bebeğim saatlerce memede kalıyor doymuyor onu fark ettim.Sütüm çoğalmıyor bir türlü.Göğsüm hep yumuşak.ne yapacağımı bilmiyorum
Mama verince uyuyup kalıyor ama bende o yüzden süt yetersiz geliyor doymadığı için uyuyamıyor diye düşündüm.Alıp deneyeceğim son çare inşallah faydası olur.Az geliyor diye kafaya takıp stres oluyorum o da etkiliyor.Kısır döngüye girdim artık.Merhabalar. 3 aylık tecrübelerime bakarak konuşuyorum ki bebeğin memede çok uzun süre kalması aç olduğu için değil anneyle temas koku vs istediği için olurmuş. Yumuşak göğüste de süt olurmuş. Benim bu konuyla alakalı açtığım bir başlık var bebeğim meme krizine giriyor diye. Girip okuyabilirsiniz aynı sorunu yaşadım. Doktoruma sorduğumda böyle söylemişti.
Damlaya gelince ben çok faydasını gördüm ama tazyik yaptığı için bıraktım. Benim zaten sütüm olduğu için sanıyorum ki hiperlaktasyon yaptı. 1 - 2 gün kullandığımda hemen etkisini gösterdi bende. Ben öyle yeşillik tahin kuru dut vs sevmediğim için damlayı denedim ve faydasını gördüm arada azaldığını hissedince kullanıyorum
Stres olayı doğru bu arada tetikleyebilir. Vitamoms smoothie var onu deneyebilirsiniz arada. Malt içecek var aynı şekilde anne çayı rezene içebilirsiniz. Rezene ben içemedim maalesef tadı bayağı ağır geldi bana. e bebekte var hepsi. Bunlar ara alternatifler tabi.Mama verince uyuyup kalıyor ama bende o yüzden süt yetersiz geliyor doymadığı için uyuyamıyor diye düşündüm.Alıp deneyeceğim son çare inşallah faydası olur.Az geliyor diye kafaya takıp stres oluyorum o da etkiliyor.Kısır döngüye girdim artık.
Çok teşekkür ederim bakacağım onlaraStres olayı doğru bu arada tetikleyebilir. Vitamoms smoothie var onu deneyebilirsiniz arada. Malt içecek var aynı şekilde anne çayı rezene içebilirsiniz. Rezene ben içemedim maalesef tadı bayağı ağır geldi bana. e bebekte var hepsi. Bunlar ara alternatifler tabi.
Rica ederim ama strest yapmayın lütfen mutlu anne mutlu bebekÇok teşekkür ederim bakacağım onlara
İnşallah teşekkür ederimRica ederim ama strest yapmayın lütfen mutlu anne mutlu bebek