- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
- 123
- Konu Sahibi vivelafrance
-
Geçerli bir neden olması lazım tek taraflı fesh ederken tazminat alabilmen için.Hanımlar merhaba,
Yaklaşık 4 yıldır çalıştığım iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. İstememin sebeb buranın kaosu, kurumsal yapının cadı kazanı vs.
Ayrılmak istediğimi uzun süredir biliyorlar, gitmemi istemiyorlar, zam vs. yapıldı.
Yeni bir iş her zaman risk, tazminatımı yakmak istemiyorum. Bunu almanın bir yolu var mı?
Veya almadan ayrılsam bu tazminat yanıyor mu, emekli olurken alıyor muyum?
Bilgisi olanlar yardım edin lütfen...
Teşekkürler.
Sigorta, taciz vs. yok. Kurumsal sayılabilecek bir yer zaten. Olan olaylar kanıtlanır mı kanıtlansa işe yarar mı bilmiyorum..Geçerli bir neden olması lazım tek taraflı fesh ederken tazminat alabilmen için.
Mesela tacize uğraman lazım, mobbing, hak yeme, sigortanın tam yatmaması yani seni haklı çıkaracak bir şey olması lazım.
Ancak dedikodu gibi şeylerden dolayı ayrılman sana tazminat hakkı doğurmaz.
Biliyorum, normalde böyle. Ama benim durumumda bir yolunu arıyorum. Ya da sonra ne oluyor almadığım bilen var mı?tazminat için işverenin seni işten çıkarması gerekiyor...
Alamıyorsunuz, yanar.Hanımlar merhaba,
Yaklaşık 4 yıldır çalıştığım iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. İstememin sebeb buranın kaosu, kurumsal yapının cadı kazanı vs.
Ayrılmak istediğimi uzun süredir biliyorlar, gitmemi istemiyorlar, zam vs. yapıldı.
Yeni bir iş her zaman risk, tazminatımı yakmak istemiyorum. Bunu almanın bir yolu var mı?
Teşekkürler.
Sadece evlilik ve emeklilik mi yani beni işten çıkartmıyorlarsa?Alamıyorsunuz, yanar.
Yolu yok. Ancak isveren sizi cıkarmış gibi yaparsa tazminat hakkınız olur. 4 yıllık sürec ilerde emekli sürenizden sayılır sadece, tazminat alamazsınız.Biliyorum, normalde böyle. Ama benim durumumda bir yolunu arıyorum. Ya da sonra ne oluyor almadığım bilen var mı?
Aynen öyle.Sadece evlilik ve emeklilik mi yani beni işten çıkartmıyorlarsa?
Biliyorum, normalde böyle. Ama benim durumumda bir yolunu arıyorum. Ya da sonra ne oluyor almadığım bilen var mı?
Kötü yaa, 20 sene çalışı ayrılsam en son1 yıl çalışsam duruma bak.. Ya şu an ona da takılmıyorum ama risk almak için tazminata ihtiyacım var..bende bir önceki işimden kendim çıkmıştım..tazminat alamıyorsun tabiki..başkada birşey yok..emekliliğini etkileyen birşey yok...emekli olurken en son nerde ve kaç sene çalıştıysan okadar tazminat alırsın...
işvereninle konuş..onlar işten çıkarsın ozaman..başka yol yok malesef...Kötü yaa, 20 sene çalışı ayrılsam en son1 yıl çalışsam duruma bak.. Ya şu an ona da takılmıyorum ama risk almak için tazminata ihtiyacım var..
Hanımlar merhaba,
Teşekkürler.
Burda pek işten çıkartma olmuyor. Çok nadir gördüm. Onun dışında kötü bir şey ben yapamam ama velev ki yaptım onlar haklı çıkartmış olur. Bir de çıkmamı istemiyorlar.iş veren neden cıkarmıs gıbı yapsın kı
hadı yapsın sen ıssızlık parasını alabıl dıye ama neden kendı ıstegıyle cıkan bırıne kıdemıde ıhbarıda versınlerkı
cıkartamazmısın kendını pekı?
Haklı sebebim tabii ki var kim düzenin bozmak ister ki ama işte bana göre haklı olan sebepler kanunda geçen şeyler değil maalesef..Haklı bir sebebin varsa ayrılırsan tazminatlarını alırsın?
Haklı sebeplerde şunlar oluyor: Sigorta priminin düşük ücret üzerinden ödenmesi, fazla mesailerinin ödenmemesi, bayram ve genel tatillerde çalışıyorsan ücretlerinin ödenmemesi..
Gibi şimdi bırakırsan emekli olunca alırım diye birşey yok alamazsın..
gec fılan kalsanız yada sureklı rapor alsanız basınıza ıs alırmısınız acabaBurda pek işten çıkartma olmuyor. Çok nadir gördüm. Onun dışında kötü bir şey ben yapamam ama velev ki yaptım onlar haklı çıkartmış olur. Bir de çıkmamı istemiyorlar.
Geç kalmak problem değil, hasta olmak kötü karşılanmıyor. Hastayken raporsuz bilebirkaç gün gitmesem sorun olmaz. İnsani değerleri gerçekten çok iyi. Bir de hiç yapmadım, kasten yaptığım belli olur. Kırıp dökmek istemiyorum üstlerimi, onlarla sorunum yok.gec fılan kalsanız yada sureklı rapor alsanız basınıza ıs alırmısınız acaba
napcaksınız pekı
calısmayacakmısınız artık
Haklı sebebim tabii ki var kim düzenin bozmak ister ki ama işte bana göre haklı olan sebepler kanunda geçen şeyler değil maalesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?